Wystawa w Pradze

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto paź 28, 2003 20:51 Wystawa w Pradze

Chcialbym sie dowiedziec kto z Was wybiera sie na Prage w grudniu na wystawe???

Hoody

Od: Wto sty 07, 2003 21:03

Post » Śro paź 29, 2003 15:11

Zaproszenie do Pragi
Praga
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Śro paź 29, 2003 23:01

Najprawdopodobniej ja z moją Zuza.
Jeszcze na 100 nie jestem pewna zalezy jak nam pojdzie w Poznaniu.

Kaska

samhain

Od: Wto paź 28, 2003 22:38

Post » Śro lis 26, 2003 23:27

Zbliza sie piekny zimowy klimacik, chcialbym sie zapytac kto sie wybiera do Pragi???

My ze znajoma jedziemy w piatek w nocy, moze jest ktos chetny do wspolnej wyprawy( chodzi mi wspolna podroz, niestety nie mamy wolnych miejsc).

Hoody

Post » Czw lis 27, 2003 8:06

No ja jednak poczekam, aż Niemcy powieszą gdzieś swoją "rozkładówkę" wystawową :( Praga jest piękna, ale kota mi po drodze zamarznie na bryłkę... (ona nie lubi sportów zimowych :wink: )
..:: M r u c z ę -więc- J e s t e m ::..

El

Od: Śro paź 22, 2003 7:39

Post » Czw lis 27, 2003 8:21

El spojrz tutaj http://www.dekzv.de/main.htm , i kalendarz http://www.dekzv.de/as2003/as2003.htm

El przykro mi , ale nie mamy wolnych miejsc, jest nad komplecik 5 osob i 2 kicie lubiace narty i sanki.

Dobrze za mamy combi to jakos sie zmiescimy, ale bede pamietal o Tobie wybierajac sie gdzies na przyszlosc.

Hoody

Post » Wto gru 09, 2003 14:07

Czy ktos z forumowiczow wybiera sie na wystawe do Pragi.
My wyjezdzamy w piatek w nocy, mozemy ewentualnie umowic sie na granicy lub wczesnie zalezy skad jedziecie.
Wracamy w niedziele popoludniu.

Hoody

Post » Wto gru 09, 2003 21:02

Sebastian a fotki będą z Pragi :?:

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Wto gru 09, 2003 23:36

Oczywiscie ze beda, zabieramy zawsze na wystawe fotoaparacik( a teraz nawet 2) jak jedziemy ze Stesia.

Mysle, ze fotki pojawia sie w poniedzialek.

Hoody

Post » Śro gru 10, 2003 0:03

Sebastian pisze:Oczywiscie ze beda, zabieramy zawsze na wystawe fotoaparacik( a teraz nawet 2) jak jedziemy ze Stesia.

Więc będziemy czekać do poniedziałku :P
Dużo fotek mile widzianych :D

POWODZENIA na wystawie :!: :!: :D

ariell

Post » Śro gru 17, 2003 18:31

ariell pisze:
Sebastian pisze:Oczywiscie ze beda, zabieramy zawsze na wystawe fotoaparacik( a teraz nawet 2) jak jedziemy ze Stesia.

Więc będziemy czekać do poniedziałku :P
Dużo fotek mile widzianych :D

POWODZENIA na wystawie :!: :!: :D

Seba już środa...a fotek nie ma i sprawozdania z wystawy także :(
Napisz jak było i czy dużo było ogólnie kotów.
Dzięki :wink:

ariell

Post » Śro gru 17, 2003 19:06

Witam , wlasnie wrocilismy z Pragi.
Stesia dostala 1x CACIB , kotow z Polski bylo kilka SIB i MCO, NFO ani jednego na calej wystawie.
Jestesmy zli, poniewaz nawalil nam aparat i nie mamy fotek, ale czekam na fotki od znajomej, jak je zdobede napewno wrzuce je na forum.
Ciekawostka jest ogromna ilosc BRI73 koty i 130 PER, a cala Kat II miala 72 koty w tym SIB - 31 i MCO - 26.
Wiekszosc kotow z Polski dostala certyfikaty.Nom żaden kot nie dostal.

Może powiem cos wiecej o organizacji wystawy.
Budynek jakiegos urzędu, rozpoczęcie zgodnie z zaproszeniem na wystawe mialo się zaczac o 7.00 od przyjmowania kotow.
Czekaliśmy przy głównym wejściu 20 minut i drzwi były nadal zamknięte pomimo, ze w srodku było kilkanaście osob.
Zdenerwowałem się bardzo bo było bardzo zimno, a koty marzly.Po mojej interwencji powiedziano nam ze wejście jest z boku budynku ok. 150 m od tego wejścia, i brak jakiejkolwiek informacji o bocznym wejściu.Parking za caly dzien 200 Kcs ( 30 pln)
Jak się w tym momencie okazalo to wystawa zostala przesunieta o 30 minut i czekaliśmy w holu, w miejscu gdzie badano koty przez weta był cholerny przeciąg.
Klatki kiepskie, maly , ciasny sektor tylko dla Polakow. Duszno, goraco na hali, brak punktu gastronomicznego . Na kawe trzeba było isc 200 m od hali.Bylo kilka ladnych stoisk z kocimi zabawkami i karmami.

Ring kiepski i ciasny, BIS opóźniony ponad 1 h na którym nie byliśmy.
Zero nagrod , pucharow.
Ogolnie kiepsko, u nas sa nawet niedociagniete wystawy o wiele, wiele razy lepsze.

P.s
Osoby wybierające się do Pragi ostrzegam przed parkowaniem w centrum Pragi na rzekomych parkingach bedacch czescia ulicy.
Te miejsca parkingowe sa tylko dla osob posiadających przepustki pozwalające na parkowanie w tych miejscach.
My mielismy szczescie , bo nieswiadomie zaparkowałem na ulicy .Za taki wyczyn Policja zabiera samochod na parking i jest duzy mandat.

Hoody

Post » Śro gru 17, 2003 19:38

Dzięki Seba za wieści :wink:

Z tego co piszesz, to faktycznie ogranizacyjnie kucha.

ILOŚĆ Brytyjczków i Persów jest faktycznie bardzo duża i dobrze :D

Napisz jacy byli sędziowie i kiedy odbywał się Bis II kategorii..bo z tego co słyszałam to II kategoria była oceniana tylko w sobotę...czy tak ?
Czy w takim razie BIS był w niedzielę dla wszystkich kotów...czy jak to rozwiązano ?

Dzięki

ps. wiesz, jaki Kot (RASA) wygrał całą wystawę ?

ariell

Post » Śro gru 17, 2003 19:47

Sedziowie :
Jitka Kytlerova
Satu Hamalainen
Vesna Riznar-Resetic
Laura Burani
Donatella Mastrangelo
Alessandro DiChio

Byly 2 wystawy 1 certyfikatowe (soboa Kat 2 i 3 , niedziela 1 i 4)
Kazdego dnia byl sobny BIS, nie bylo BOB. Nie bylismy na Bisach poniewaz nie bylo w nim polskich kotow, a organizacja lipa.
Pojechalismy zwiedzac Prage, piekne miasto.Moge powiedziec widzac kilka stolic Europy ze to najpiekniejsze miasto.

Nie znamy zwyciaezcow, ale sie dowiedzialem ze u nich sa wojny miedzy hodowcami i sa wystawy ulozone, co mozna bylo zauwazyc, zero BIV i NOM dla naszych kotow.Strasznie sie denerwowali Czesi jak nasze koty odbieraly im certyfikaty, dlatego nas nie lubia bo mamy lepsze koty.

Hoody

Post » Śro gru 17, 2003 20:39

Seba...zapytałam celowo o sędziów i o to, jaki Kot wygrał Bisa..czyli Boby.
Widzę, że podchwyciłeś coś o co ja na zupełnym marginesie chiałam się dowiedzieć.
Bobów nie była także w Ostravie...no cóż Wola Ogranizatora.

Ja także mam wiele zastrzeżeń do czeskich wystaw ale ten układ sędziów, wg. mnie był jak najbardziej dobry dla wszystkich Kotów.
Byłam na czeskich wystawach, gdzie sama nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam...ale tam sędziowali przede wszystkim czescy sędziowie.
Najważniejsze, że macie Certyfikaty :D
ZOBACZ piszesz, że nasze Koty odbierały Certyfikaty kotom Czeskim :wink:
NIE było źle a że wystawa była "jednodniowa" to nie mogliście się przekonać jak nasze Koty oceniono by w niedzielę :?: :D Może były by także BISY :D
Z tych sędziów, których wymieniłeś dużo ma np. II kategorię :wink:

Macie swoje i Pragę zobaczyliście i zapewne było przyjemnie po wystawie :lol:

DZIĘKI Seba za wrażenia z wystawy :!: :D

ariell

[następna]