Wystawa SUPER

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2007 17:54 Wystawa SUPER

Witajcie wystawa SUPERRRRRRR!!!!!!Tylko tak dalej !!!!!!Wszysto bylo pod kontrola i szlo szybko.Tylko wytlumaczcie mi dlaczego na "miaukunowie"czepiaja sie prowadzacego.......a to Jak Grabara w Olsztynie pomylil MCO z NFO to bylo fajnie??? kazdy robi wpadki taka nasza natura...wiec jak maja problemy to jestem zdania niech poprowadza madrale nastepne wystawy a my wystawcy ich ocenimy.Brawa dla stewardow,szefa stewardow,organizatorow i wystawcow za frekwencje!!!!! :)

Belinea

Od: Pon lip 23, 2007 11:03

Post » Wto paź 09, 2007 18:15

a bo widzisz BELINEA ...

Jak ktoś ma ochotę pojechać na wystawę i się dobrze bawić, bo to jego "czas wolny=forma relaksu" to nawet drobne niedociągnięcia jakoś w ferworze radości skomentuje i "przymknie na nie oko"...
A wystawy PFA ... jakoś zawsze budziły spore emocje ...
Jak nie prowadzący prezenter z mediów - NIE KOCIARZ !!! To znów wystawa radomska w nadzwyczaj niebezpiecznej dzielnicy, gdzie tylko kradną, rabują ... Nawet fluorescencyjne sztemple dla wystawców byly źle odebrane !!! O kupnych katalogach - już nie wpominam ...
Teraz szlagierem było 60 miotów ... A przecież przy ich wystawcach są podane kluby przynależności. Czy nie warto zastanowić się co kluby macierzyste TYCH członków robią ? Bo ja bym się nie dopatrywała winy organizatorów PFA ...

Ale , czekam ze spokojem na komentarze o wystawie kolejnego , warszawskiego klubu ! Już w grudniu ...

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto paź 09, 2007 18:25

Ooo w Grudniu bedziemy jest specjal show Sibkow :D

Napewno wystawa bedzie super :)

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Wto paź 09, 2007 19:01

Tylko wytlumaczcie mi dlaczego na "miaukunowie"czepiaja sie prowadzacego.......

A którą wypowiedż uważasz za ,,czepiactwo". Tam są same fakty i mogę je skopiować. Nie ma ani sowa o płatnych katalogach i stemplach, a organizatorzy nie są krytykowani tylko chwaleni oprócz konkursu kotów czarnych. Szerzysz defektyzm.

womack (made in holland)

Od: Pt wrz 15, 2006 18:54

Post » Wto paź 09, 2007 19:12

Albo od razu skopiuję.

Witam.

Jestem oburzony zachowaniem "konferansiera" prowadzącego Best in Show w obu dniach wystawy.
Oto co się wydarzyło.
Pierwszego dnia miot TUV 211 nominowany do BIS został zaprezentowany jako miot Tureckie Angory. Nie mogłem prosić o sprostowanie, ponieważ byłem zbyt daleko prowadzącego. Prócz tego za bardzo mnie "wmurowało" w podłogę po tej zapowiedzi.
Drugiego dnia pełen złych przeczuć postanowiłem być blisko ringu i prowadzącego. I ponownie moje kocięta cudownym zrządzeniem losu przeistoczyły się z Tureckich Vanów w Tureckie Angory. Wywołałem konferansjera "sycząc" do niego "spiker, spiker!!...." Wyjaśniłem jaki popełnił błąd i proszę o sprostowanie. Co usłyszałem?
"A JAKIE TO MA ZNACZENIE"

Na wyraźną prośbę Pani Komisarz Wystawy pozostałem z kociętami do zakończenia BIS pomimo, że wiedziałem, że ich szanse są zerowe. Sędziowie się spieszyli, ludzi było mało. Zostałem pomimo, że byłem na wystawie z niewyspaną dwulatką. Zostałem bo jak przekonywali mnie organizatorzy to niespotykana rasa i dobrze by było ją pokazać.
Takie ma to znaczenie!
Jestem oburzony tym co usłyszałem od prowadzącego, zwłaszcza, że kocięta jeszcze były na ringu i trwała prezentacja i ocena miotów. Jedno proste zdanie wypowiedziane do mikrofonu, drobne sprostowanie... ale nie.
Takie to ma znaczenie!
Jadąc na wystawę oczekuję, że organizatorzy zadbają o profesjonalne jej prowadzenie, a ja za wpłacone pieniądze mogę oczekiwać właściwego traktowania mnie, mojego czasu, moich zwierząt.

List e-mail o podobnej treści wysłałem do PFA. Jestem ciekaw co zrobią? Paweł Czochra.

Wcale się nie dziwię Twojemu oburzeniu. Niestety medialność i dykcja nie idzie w parze z rozumieniem zagadnienia. To niestety nie jedyna wpadka prowadzącego. Z matematyką też jest gość mocno na bakier. Przy nominowanych do BIS w kat. II 7 kotów pan konferansjer po ocenach ogłosił :

2 głosu na numer........
2 głosy na numer........
4 głosy na nemer........
Swoje uwagi przekazałem organizatorom. Jeszcze chciałbym poruszyć sprawę konkursu ,,Show Kotów Czarnych". Dziwny był to konkurs gdyż w dwóch klasach wystawowych wygrały koty które, według samego organizatora, nie powinny w nim brać udziału. Cytat z Miau *PL :
Cytat:
Vanti

Powrót do góry

No więc co tam robiły koty czarne tylko genetycznie? Dlaczego w konkursie nie brały udziału silki?

Wewnętrzne konkursy też były zabawne do momentu odczytania przed Bisami kotów biorących w nim udział z imienia, przydomku, nazwiska właściciela oraz hodowcy.
Połowa brała udział w BIS-ach.

Po za tym wystawa mi się podobała. Brak wpływu Muratora Expo na pewno wyszedł na plus kotom i wystawcom. Dużo prezentów i nagród.Obsada sędziowska bardzo dobra (oprócz Pana a Francji który nie rozróżniał ras miotów które dostał do oceny i wręczył BIV Codikowi) i godna naśladowania.
Co mnie tylko znerwiło to niedostosowanie czasu zakończenia imprezy z odlotami samolotów. 3 sędziów w trakcie trwania BIS opuściło wystawę. Żenujące.
Pozdrawiam.

I tyle nic więcej nie ma o wystawie.

womack (made in holland)

Post » Wto paź 09, 2007 19:22

womack (made in holland) pisze:Albo od razu skopiuję.
Wcale się nie dziwię Twojemu oburzeniu. Niestety medialność i dykcja nie idzie w parze z rozumieniem zagadnienia. To niestety nie jedyna wpadka prowadzącego. Z matematyką też jest gość mocno na bakier. Przy nominowanych do BIS w kat. II 7 kotów pan konferansjer po ocenach ogłosił :

2 głosu na numer........
2 głosy na numer........
4 głosy na nemer........
.

Nie była to jedyna wpadka - problemy z liczeniem wystąpiły również podczas sobotniego BISu kociąt kat. II.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto paź 09, 2007 19:25

womack (made in holland) a może ze spokojem zechcesz poczytać bardzo uważnie wątki dotyczące wszystkich wystaw organizowanych przez PFA ?
Jest tego co prawda spro ... Ale ja zauważam jedną wspólną cechę - zawsze , zawsze znaleziono "coś" do rozbudzenia emocji ...
I to akurat nie mój
defektyzm
, bo co pisłałam przez dwa lata - raczej do Twojego czytania nie będę zminiała i recenzowała, aby było ładniej i ukłądniej ...

[/quote]

Go!Go!

Post » Wto paź 09, 2007 19:39

Nie bardzo rozumiem Twoje oburzenie. Ja odniosłem się do postu Belinea, a nie do Twojej wypowiedzi.

womack (made in holland)

Post » Wto paź 09, 2007 19:58

wcale się nie oburzam ... Tylko w Twoim poście /pierwszy w tym temacie/ doczytałam się o katalogach, stemplach ... o których akurat ja pisałam ... a nie BELINEA ...
I nie ma we mnie krytykanctwa / bo rzeczowa krytyka - zawsze znajdowała uważnego odbiorcę, nie na forum publicznym /
Ot, co ... Są wystawy i "w"ystawy ...
Są wystawcy i krytykujący, choć nawet nie wystawiający ...
Tylko - czy o to chodzi ?

Go!Go!

Post » Wto paź 09, 2007 20:29

womack (made in holland) pisze:Jeżeli chodzi o wystawę PFA to w show kotów czarnych mogą wystąpić tylko koty czarne gładkie (n).

no i wygrał:
ABY n

miało byc "n" i było (SIA n, BUR n, MCO n ... itp)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Wto paź 09, 2007 22:56

lrafal pisze:
no i wygrał:
ABY n

gapa ze mnie, bo nie wiedziałam ze tak mozna :? czyli SBI n też by się na tą wystawę załapał? a w Łodzi jak ma być? czy colourpoint n to jeszcze kot czarny? :roll:

merkuria

Od: Wto kwi 19, 2005 21:36

Post » Śro paź 10, 2007 5:02

lrafal pisze:
womack (made in holland) pisze:Jeżeli chodzi o wystawę PFA to w show kotów czarnych mogą wystąpić tylko koty czarne gładkie (n).

no i wygrał:
ABY n

To są czarne gładkie?

Tylko w Twoim poście /pierwszy w tym temacie/ doczytałam się o katalogach, stemplach ... o których akurat ja pisałam ... a nie BELINEA ...

wrzuć link bo nie mogę się doszukać takiej wypowiedzi.

womack (made in holland)

Post » Śro paź 10, 2007 8:49

to cytat ze mnie

... Nawet fluorescencyjne sztemple dla wystawców byly źle odebrane !!! O kupnych katalogach - już nie wpominam ...

womack (made in holland)

... Nie ma ani sowa o płatnych katalogach i stemplach ...

Widzisz to teraz ? Daleko szukać nie trzeba ...

Go!Go!

Post » Śro paź 10, 2007 12:27

W dalszym ciągu się nie rozumiemy.
To Twój cytat:

Tylko w Twoim poście /pierwszy w tym temacie/ doczytałam się o katalogach, stemplach ...

Proszę abyś mi ten post pokazała.
Na żadnym Forum po wystawie nie napisałem nic podobnego.
Teraz Ty szerzysz defektyzm. Szkoda, że profilek taki ubogi.

womack (made in holland)

Post » Śro paź 10, 2007 12:49

womack (made in holland)

Wysłany: Wto Paź 09, 2007 19:01 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Cytat:
Tylko wytlumaczcie mi dlaczego na "miaukunowie"czepiaja sie prowadzacego.......

A którą wypowiedż uważasz za ,,czepiactwo". Tam są same fakty i mogę je skopiować. Nie ma ani sowa o płatnych katalogach i stemplach, a organizatorzy nie są krytykowani tylko chwaleni oprócz konkursu kotów czarnych. Szerzysz defektyzm.

co pisałeś ponoć w odniesienie do postu "Belinea"

Wysłany: Wto Paź 09, 2007 17:54 Temat postu: Wystawa SUPER

--------------------------------------------------------------------------------

Witajcie wystawa SUPERRRRRRR!!!!!!Tylko tak dalej !!!!!!Wszysto bylo pod kontrola i szlo szybko.Tylko wytlumaczcie mi dlaczego na "miaukunowie"czepiaja sie prowadzacego.......a to Jak Grabara w Olsztynie pomylil MCO z NFO to bylo fajnie??? kazdy robi wpadki taka nasza natura...wiec jak maja problemy to jestem zdania niech poprowadza madrale nastepne wystawy a my wystawcy ich ocenimy.Brawa dla stewardow,szefa stewardow,organizatorow i wystawcow za frekwencje!!!!!

a nie mojej wypowiedzi

a bo widzisz BELINEA ...

Jak ktoś ma ochotę pojechać na wystawę i się dobrze bawić, bo to jego "czas wolny=forma relaksu" to nawet drobne niedociągnięcia jakoś w ferworze radości skomentuje i "przymknie na nie oko"...
A wystawy PFA ... jakoś zawsze budziły spore emocje ...
Jak nie prowadzący prezenter z mediów - NIE KOCIARZ !!! To znów wystawa radomska w nadzwyczaj niebezpiecznej dzielnicy, gdzie tylko kradną, rabują ... Nawet fluorescencyjne sztemple dla wystawców byly źle odebrane !!! O kupnych katalogach - już nie wpominam ...
Teraz szlagierem było 60 miotów ... A przecież przy ich wystawcach są podane kluby przynależności. Czy nie warto zastanowić się co kluby macierzyste TYCH członków robią ? Bo ja bym się nie dopatrywała winy organizatorów PFA ...

Ale , czekam ze spokojem na komentarze o wystawie kolejnego , warszawskiego klubu ! Już w grudniu

A profilek taki ubożuchny, bo gdyby było więcej ... to znów by był problem ... A tak ... zobaczyłeś, prawie nic się nie dowiedziałeś . I dalej mnie zapewne zrozumieć nie możesz !!! :lol: :lol: :lol:
Widać faktycznie jesteśmy z bardzo innych planet

Go!Go!

[następna]