Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Tylko wytlumaczcie mi dlaczego na "miaukunowie"czepiaja sie prowadzacego.......
Witam.
Jestem oburzony zachowaniem "konferansiera" prowadzącego Best in Show w obu dniach wystawy.
Oto co się wydarzyło.
Pierwszego dnia miot TUV 211 nominowany do BIS został zaprezentowany jako miot Tureckie Angory. Nie mogłem prosić o sprostowanie, ponieważ byłem zbyt daleko prowadzącego. Prócz tego za bardzo mnie "wmurowało" w podłogę po tej zapowiedzi.
Drugiego dnia pełen złych przeczuć postanowiłem być blisko ringu i prowadzącego. I ponownie moje kocięta cudownym zrządzeniem losu przeistoczyły się z Tureckich Vanów w Tureckie Angory. Wywołałem konferansjera "sycząc" do niego "spiker, spiker!!...." Wyjaśniłem jaki popełnił błąd i proszę o sprostowanie. Co usłyszałem?
"A JAKIE TO MA ZNACZENIE"
Na wyraźną prośbę Pani Komisarz Wystawy pozostałem z kociętami do zakończenia BIS pomimo, że wiedziałem, że ich szanse są zerowe. Sędziowie się spieszyli, ludzi było mało. Zostałem pomimo, że byłem na wystawie z niewyspaną dwulatką. Zostałem bo jak przekonywali mnie organizatorzy to niespotykana rasa i dobrze by było ją pokazać.
Takie ma to znaczenie!
Jestem oburzony tym co usłyszałem od prowadzącego, zwłaszcza, że kocięta jeszcze były na ringu i trwała prezentacja i ocena miotów. Jedno proste zdanie wypowiedziane do mikrofonu, drobne sprostowanie... ale nie.
Takie to ma znaczenie!
Jadąc na wystawę oczekuję, że organizatorzy zadbają o profesjonalne jej prowadzenie, a ja za wpłacone pieniądze mogę oczekiwać właściwego traktowania mnie, mojego czasu, moich zwierząt.
List e-mail o podobnej treści wysłałem do PFA. Jestem ciekaw co zrobią? Paweł Czochra.
Cytat:Wcale się nie dziwię Twojemu oburzeniu. Niestety medialność i dykcja nie idzie w parze z rozumieniem zagadnienia. To niestety nie jedyna wpadka prowadzącego. Z matematyką też jest gość mocno na bakier. Przy nominowanych do BIS w kat. II 7 kotów pan konferansjer po ocenach ogłosił :
2 głosu na numer........
2 głosy na numer........
4 głosy na nemer........
Swoje uwagi przekazałem organizatorom. Jeszcze chciałbym poruszyć sprawę konkursu ,,Show Kotów Czarnych". Dziwny był to konkurs gdyż w dwóch klasach wystawowych wygrały koty które, według samego organizatora, nie powinny w nim brać udziału. Cytat z Miau *PL :
No więc co tam robiły koty czarne tylko genetycznie? Dlaczego w konkursie nie brały udziału silki?
Wewnętrzne konkursy też były zabawne do momentu odczytania przed Bisami kotów biorących w nim udział z imienia, przydomku, nazwiska właściciela oraz hodowcy.
Połowa brała udział w BIS-ach.
Po za tym wystawa mi się podobała. Brak wpływu Muratora Expo na pewno wyszedł na plus kotom i wystawcom. Dużo prezentów i nagród.Obsada sędziowska bardzo dobra (oprócz Pana a Francji który nie rozróżniał ras miotów które dostał do oceny i wręczył BIV Codikowi) i godna naśladowania.
Co mnie tylko znerwiło to niedostosowanie czasu zakończenia imprezy z odlotami samolotów. 3 sędziów w trakcie trwania BIS opuściło wystawę. Żenujące.
Pozdrawiam.
womack (made in holland) pisze:Albo od razu skopiuję..Wcale się nie dziwię Twojemu oburzeniu. Niestety medialność i dykcja nie idzie w parze z rozumieniem zagadnienia. To niestety nie jedyna wpadka prowadzącego. Z matematyką też jest gość mocno na bakier. Przy nominowanych do BIS w kat. II 7 kotów pan konferansjer po ocenach ogłosił :
2 głosu na numer........
2 głosy na numer........
4 głosy na nemer........
, bo co pisłałam przez dwa lata - raczej do Twojego czytania nie będę zminiała i recenzowała, aby było ładniej i ukłądniej ...defektyzm
womack (made in holland) pisze:Jeżeli chodzi o wystawę PFA to w show kotów czarnych mogą wystąpić tylko koty czarne gładkie (n).
lrafal pisze:
no i wygrał:
ABY n
miało byc "n" i było (SIA n, BUR n, MCO n ... itp)
lrafal pisze:womack (made in holland) pisze:Jeżeli chodzi o wystawę PFA to w show kotów czarnych mogą wystąpić tylko koty czarne gładkie (n).
no i wygrał:
ABY n
miało byc "n" i było (SIA n, BUR n, MCO n ... itp)
Tylko w Twoim poście /pierwszy w tym temacie/ doczytałam się o katalogach, stemplach ... o których akurat ja pisałam ... a nie BELINEA ...
... Nawet fluorescencyjne sztemple dla wystawców byly źle odebrane !!! O kupnych katalogach - już nie wpominam ...
... Nie ma ani sowa o płatnych katalogach i stemplach ...
Tylko w Twoim poście /pierwszy w tym temacie/ doczytałam się o katalogach, stemplach ...
womack (made in holland)
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 19:01 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
Cytat:
Tylko wytlumaczcie mi dlaczego na "miaukunowie"czepiaja sie prowadzacego.......
A którą wypowiedż uważasz za ,,czepiactwo". Tam są same fakty i mogę je skopiować. Nie ma ani sowa o płatnych katalogach i stemplach, a organizatorzy nie są krytykowani tylko chwaleni oprócz konkursu kotów czarnych. Szerzysz defektyzm.
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 17:54 Temat postu: Wystawa SUPER
--------------------------------------------------------------------------------
Witajcie wystawa SUPERRRRRRR!!!!!!Tylko tak dalej !!!!!!Wszysto bylo pod kontrola i szlo szybko.Tylko wytlumaczcie mi dlaczego na "miaukunowie"czepiaja sie prowadzacego.......a to Jak Grabara w Olsztynie pomylil MCO z NFO to bylo fajnie??? kazdy robi wpadki taka nasza natura...wiec jak maja problemy to jestem zdania niech poprowadza madrale nastepne wystawy a my wystawcy ich ocenimy.Brawa dla stewardow,szefa stewardow,organizatorow i wystawcow za frekwencje!!!!!
a bo widzisz BELINEA ...
Jak ktoś ma ochotę pojechać na wystawę i się dobrze bawić, bo to jego "czas wolny=forma relaksu" to nawet drobne niedociągnięcia jakoś w ferworze radości skomentuje i "przymknie na nie oko"...
A wystawy PFA ... jakoś zawsze budziły spore emocje ...
Jak nie prowadzący prezenter z mediów - NIE KOCIARZ !!! To znów wystawa radomska w nadzwyczaj niebezpiecznej dzielnicy, gdzie tylko kradną, rabują ... Nawet fluorescencyjne sztemple dla wystawców byly źle odebrane !!! O kupnych katalogach - już nie wpominam ...
Teraz szlagierem było 60 miotów ... A przecież przy ich wystawcach są podane kluby przynależności. Czy nie warto zastanowić się co kluby macierzyste TYCH członków robią ? Bo ja bym się nie dopatrywała winy organizatorów PFA ...
Ale , czekam ze spokojem na komentarze o wystawie kolejnego , warszawskiego klubu ! Już w grudniu
Użytkownicy przeglądający ten dział: rriental i 9 gości