Ankieta do wystawy SMK Jedynka

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Kto ma sędziować Koty Domowe na wystawie Jedynki?

Ankieta wygasła Wto sie 29, 2006 8:12

Eva Wieland Schilla
6
18%
Laura Burani
17
52%
Marek Chadaj
3
9%
Sebastian Pruchniak
7
21%

Liczba głosów : 33

Post » Śro sie 23, 2006 8:12 Ankieta do wystawy SMK Jedynka

Witam.
SMK Jedynka jako zadeklarowany miłośnik kotów domowych oddaje w Wasze ręce decyzję kto je będzie oceniał na wystawie, która się odbędzie 09-10.09.2006 r. w Pałacu Kultury i Nauki.
Zapraszam do głosowania

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Śro sie 23, 2006 15:46

:D Zagłosowałam ale... az tak to potrzebne ?
oby nie doszło do tego,że kluby będą zapraszac na wystawy sędziów "pod dyktando" wystawców :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro sie 23, 2006 22:18

A może taki nieformalny ranking sędziów FIFe oceniający koty na polskich wystawach? Wyniki mogły być ciekawe... 8) :wink:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw sie 24, 2006 7:53 :)

Nie od dziś wiadomo że jedni sędziowie są lubiani bardziej a inni mniej, mało tego, czasami jakiś sędzia bywa na wystawach na tyle często że ktoś może mieć od niego już kilka ocen, co jest z lekka bez sensu.
Ankieta jest skierowana do właścicieli kotów domowych, którzy powinni mieć najwiekszy fan z wystawy, bo w końcu kto jak kto, ale oni sobie pozycji hodowlanej nie budują :)
No i koty domowe "rules". Bedzie "miałowy" kącik celem wzajemnego poznawania pilnowania kotów i dobrej zabawy.
Zgłaszajcie się!

Thien

Post » Czw sie 24, 2006 8:51 Re: :)

A macie jakiegoś domowego zgłoszonego?

I z racji, że i pan Pruchaniak i pan Chadaj kota mi oceniali to własnie bym chciała, by ktoś inny to robił, z tymi samymi sędziami to już mniejsza zabawa ;)

Migdał w sumie w dobrej formie, ale ten PKiN mnie odrzuca :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw sie 24, 2006 12:24 ...

Macie :) ale jeszcze nam mało bo jak stoisko miau ma być to dobrze by było je domowymi pięknotami obsadzić :)

Thien

Post » Sob sie 26, 2006 14:47

och Danunko ...

Ja znam wystawców, którzy nie dość, że przed wystawą u organizatora sprawdzają ilość i siłę konkurencji ... i ewentualnie w ostatniej chwili zgłaszają swoje koty ... To jeszcze na zgłoszeniach BARDZO dopraszają się oceniania przez konkretnego Sędziego ...
I ... jakoś wcale nie przeszkadza im to, że kociak piaty raz przed tym samym Sędzią ...
A niektóre "zestawy wystawowe" składu sędziowskiego ... budzą taki respekt, że "wystawca" nigdy się nie pokaże ...

/ zmienię zdanie - jak kilka kotów ... zobaczę w czasie oceny u kilku rzeczowych Sędziów ... Bo może moje obserwacje ... to tylko zbiego okoliczności ... /

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Sob sie 26, 2006 15:00

Go!Go! pisze:To jeszcze na zgłoszeniach BARDZO dopraszają się oceniania przez konkretnego Sędziego ...
I ... jakoś wcale nie przeszkadza im to, że kociak piaty raz przed tym samym Sędzią ...

:D :D a ja znam kilkoro wystawców,którzy proszą o innego sędziego,zeby nie powtarzać oceny tego samego kota :wink:
"Dziwnych ludzi" znamy Go!Go! :?: :?:

danunka

Post » Sob sie 26, 2006 15:21

no cóż ... To chyba nie "dziwność" tylko w swoisty sposób pojmowana troska o "swoje" kocię ...
Ale ... zawsze łatwiej "trafić" do Sędziego z określonymi upodobaniami ... Niż oprotestowywać ocenę ...

Go!Go!

Post » Sob sie 26, 2006 15:31

Go!Go! pisze:... Niż oprotestowywać ocenę ...

:? ale pod nosem :evil: ,bo wg Regulaminu Wystawowego :• Artykuł 41
"Od decyzji sędziów nie ma odwołania"
:?

danunka

Post » Sob sie 26, 2006 15:48

a to ... poza art. 41 regulaminu ... można sięgnąć do KOT-a, gdzie w "arkanach wystawowych" jest to dość przystępnie opisane ... i wytłumaczone ...

Go!Go!

Post » Sob sie 26, 2006 16:19

Go!Go! pisze:a to ... poza art. 41 regulaminu ... można sięgnąć do KOT-a, gdzie w "arkanach wystawowych" jest to dość przystępnie opisane ... i wytłumaczone ...

:( akurat czerwcowego KOT-a nie posiadam,gdzie znajduje sie artykuł " ABC kocich wystaw, część V. Protest" :twisted:
wkrótce nadrobię :D

danunka

Post » Sob sie 26, 2006 19:27

Zagłosowałam.
Dobrze byłoby w miarę możliwości dawać koto domowe do oceny za każdym razem innemu sędziemu. Jest ich dość mało i powtarzają się, więc ile razy ten sam sędzia może oceniać i porównywać te same koty?

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Sob sie 26, 2006 20:17

mam wielki sentyment i uznanie dla KOTÓW DOMOWYCH i ich WYSTAWCÓW !!!
Pierwszy kot , którego pozwolono mi nosić w BOB-ie ... to właśnie - KOCUR Domowy ......

Jeśli można - to gorąco postuluję - do wszystkich organizatorów wystaw, aby w bardzo szczególny sposób traktowali Koty Domowe ! Zarówno przy ocenie, jak i wszelkich prezentacjach ... oraz nagrodach !
Warto je promować i chyba najbardziej na nich ... uczyć kultury traktowania zwierząt ... Właśnie dlatego, że nie dystansują rodowodem, rasowością ... Są takie "codzienne" i zwyczajne ze swoją niezwykłością !

Go!Go!