Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
O. Od kiedy? We wszystkich związkach?kasia piet pisze:O klasie nowicjatu wiem tyle, ze zrezygnowano z niej w Polsce, zdobycie rodowodu po pozytywnej ocenie sedziowskiej mozliwe jest juz tylko w Rosji.
Ani jedno ani drugiekasia piet pisze:Ale czy ja mam zasuwac do Moskwy?????
Moze wystarczy tylko do Minska....
( w całości dostępny tu http://www.fifeweb.org/rules/breeding-1-3.htm) .2.6.8
SIB (Siberian Cat)
Novice class only accepted for cats born in Central Europe (previous USSR).
kasia piet pisze:a MCo ma by moja kotka minihodowlana
co, biorac pod uwage zwiekszajacy sie nacisk na pojawianie sie kotow jednokolorowych w hodowlach, byloby super realizacja odgornych planow hodowlanych, bo moja MCO jest czarna, a ewentualny maz bedzie bialy, i taki miot bylby cenny, bo zwiekszylby pule kotow jednokolorowych
Ej. Bez przesady. To tylko FIFe. WCF może mieć inne podejście. Zadzwoń jutro między 17, a 19 do PZF-u. W środy w tych godzinach jest dyżur telefoniczny. I napisz co Ci tam powiedzą.kasia piet pisze:Widze wiec, ze nie mamy szans
skoro to jest w regulaminie fife, to koniec
obowiazuje wszedzie
Niekoniecznie. Czasami są pewne dokumenty poświadczające rasę kota i rodziców, ale nie ma rodowodu (my np. mieliśmy taki przypadek). Z tego co czytałem, to tutaj zdaje się nie ma w ogóle papierów, więc faktycznie może być problemagal pisze:A ja myślę, że kot bez rodowodu to kot bez rodowodu, niestety. Chyba, że osoba mieszka w krajach byłego ZSRR. A u nas... do Syberii niestety daleko.
A.
No jeszcze miesiąc temu było w PZF-ie, więc pewnie z dnia na dzień nie zniknęło. Ale mówię - nic nie da tutaj nasze dywagowanie. Trzeba zadzwonić i zapytać.kinus pisze:Tak, dlatego kiedys byl nowicjat, z tego co czytalam. Jednak najlepiej sie dowiedziec w PZF lub w ICF. Moze tam maja jeszcze nowicjat.
To, z˙e kotka jest czarna, a ma˛z˙ bia?y nie znaczy w ogóle, ze kocie˛ta be˛da˛ czarno-bia?e. Kocie˛ta moga˛ byc´, oprócz tego, z˙e statystycznie 50% powinno byc´ bia?e, w zalez˙nos´ci od tego, co "pod spodem" ma kot bia?y: ca?e czarne, czarno-bia?e, niebieskie, nibiesko bia?e. Moga˛ tez˙ w ogóle nie byc g?adkei tylko pre˛gowane. Bo bia?as nie niesie g?adkiego. Tak, z˙e wszystko zalez˙y od tatusia. Jes´li chcesz miec´ g?adkie kocie˛ta, to poszukaj g?adkiego tatusia (ale nie bia?asa) lub kocura, o którym wiadomo, ze dawa? g?adkie dzieci; albo takiego, którego jedno z rodziców jest g?adkie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości