Wystawa w Blue City - 16-17 grudnia -550 KOTóW!!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie gru 17, 2006 23:44

Nie widziałam tych kotków, ale zastanawiam się, jak w takim razie dostały się na wystawę. Takie zasmarkanie widać przecież nawet przy pobieżnych oględzinach, a co dopiero przy oglądaniu przez weta :?
Ja z kolei spotkałam malutką RUS z pseudohodowli, przyniesioną za pazuchą przez zwiedzającą właścicielkę, która nabyła kicię dwa tygodnie wcześniej... :?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie gru 17, 2006 23:57

Kicorek pisze:Ja z kolei spotkałam malutką RUS z pseudohodowli, przyniesioną za pazuchą przez zwiedzającą właścicielkę, która nabyła kicię dwa tygodnie wcześniej... :?

8O 8O 8O 8O w celu że po co ona ją tam przyniosła? żeby se na miejscu porównać z oryginałami??
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Pon gru 18, 2006 0:10

Ja słyszałam już parę takich pomysłów, zeby zabierać swoje domowe koty na wystawy w charakterze widza. "Żeby sobie inne koty zobaczył, bo on całe życie w domu... zresztą już parę razy go zabieraliśmy" - żadne argumenty nie przemawiały, więc chociaż powiadomiłam, że kot musi miec książeczkę zdrowia z wpisanymi wszystkimi szczepieniami i odrobaczeniami.

Szkoda, że w ogólnym rozliczeniu wystawa wypadła nieciekawie, po Poznaniu były (prawie) same pozytywne opinie - pewnie dlatego po tej wystawie oczekiwano więcej.

Ja z kolei czekam na kolejne fotki,a szczególnie fotki Syjamow i Orientów oraz pozostałych długonogich.
PatrycjA
Obrazek
Bura 3-miesięczna kotka szuka domu!

GlorRriA

Od: Pon gru 05, 2005 0:17

Post » Pon gru 18, 2006 2:12

Kocurro pisze:
Tylko ta hala...
Jest koszmarna. Niski czarny, niewygłuszony strop...

Przepraszam, a po co wyzsza? :conf: Przy wyzszej byloby jeszcze gorzej, doszlyby okropne echo i szum. Zupelnie sie nie zgadzam z tym komentarzem, wg mnie hala jest swietna do tego typu wystaw.

ryb-ka pisze: Pierwszy raz oglądałam ocenianie i jak dla mnie to straszny rozgardiasz :roll: Ale może to tak zawsze wygląda :)

Racja, w niedziele byla istna somora i gomora przy ocenianiu, m.in z powodu bledow papierkowych. Ale wszystko skonczylo sie na czas, bez zadnych opoznien.

Wystawy PFA sa zawsze najlepsze, tylko stewardowanie w tym klubie daje mi naprawde wielka satysfakcje. Dla mnie jest wielka przyjemnoscia angazowanie sie w sprawy organizacyjne, glownie z powodu wspanialych ludzi zarzadzajacych tym klubem. Bo co to za przyjemnosc niestewardowanie pod okiem Marzenki ;)?

DevoniasSty

Od: Pon mar 27, 2006 18:29

Post » Pon gru 18, 2006 7:15

''Wystawy PFA sa zawsze najlepsze'' mówisz devoniasty?

jakos jak czytam te posty to nie odnosze takiego wrażenia

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pon gru 18, 2006 8:48

ryb-ka pisze:
Ewa221 pisze:Byłam w sobotę, jeśli to koty z 12 sektora to nie były one do końca zdrowe (obydwa były zasmarkane, jeden puszczał gilowe bańki noskiem :( ) zgłosiłam to wetowi jak wychodziłam.

Nie wiem który to był sektor, ale też zwróciliśmy uwagę , że były zakatarzone...

My niestety tez :(
ObrazekMaksioObrazekUtuli

Blues

Od: Wto maja 25, 2004 12:15

Post » Pon gru 18, 2006 9:26

Dunia pisze::)

ABY SHOW okazał się wielkim niewypałem,rzec by można,że kompletne nieporozumienie i wstyd.

Powiem Ci Duniu, że jesli chodzi o wystawy specjalistyczne, to tak naprawdę, żadnemu prawie organizatorowi wystawy (no może z wyjątkiem Łodzi) nie udaje sie tego zorganizować sprawnie i czytelnie. Jeśli całej organizacji nie weźmie na siebie klub rasy - wystawa się nie odbędzie. Nie wiem z czego to wynika - czy organizatorzy tylko liczą pieniądze z wystawców z kotami danej rasy, którzy przyjadą wyłącznie ze względu na show, czy z wiedzających, których specjalistyczne show interesują, czy też po prostu nie wiedzą, jak show specjalistyczny ma wyglądać.
Klub NFO kilkakrotnie organizował show specjalistyczne i tzw. hobby show. Wszystko od początku do końca musisz przygotować sama. Sędziowie, których chcieliśmy "użyć" do oceny w show byli powiadamiani przez nas mailem tydzień przed wystawą, że taki show będzie miał miejsce i jakie będą jego zasady. Organizatorzy dostawali od nas kartkę z sędziami, którzy mają oceniać koty - jeśli był to show specjalistyczny. Sędziowei od nas dostawali kolorowe kartki, na których wpisywali nominacje do show. Show specjalistyczny miał postać BIS-u rasy i odbywał się przed BIS-em ogólnym. Następnie to myśmy zapowiadali odbywanie się show, chodziliśmy do wystawcow, żeby o tym przypomnieć.
Od początku do końca to myśmy (Klub) byli za to odpowiedzialni.

Jeśli więc chcecie mieć wystawę specjalistyczną z prawdziwego zdarzenia, zróbcie ją sobie sami :)

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pon gru 18, 2006 9:28

Gacusiowa Mama pisze:
Kicorek pisze:Ja z kolei spotkałam malutką RUS z pseudohodowli, przyniesioną za pazuchą przez zwiedzającą właścicielkę, która nabyła kicię dwa tygodnie wcześniej... :?

8O 8O 8O 8O w celu że po co ona ją tam przyniosła? żeby se na miejscu porównać z oryginałami??
Nie mam pojęcia. Przyszła z nią zwiedzić wystawę, może uznała, że kicię to zainteresuje :?
Ochroniarz nawet jak widział kota za pazuchą, to przecież nie zatrzymywał, uznawał pewnie, że wystawca. Sama tak nosiłam Hestię po sali. Ale w ten sposób tuzin ludzi mógł wnieść jakieś koty do środka...

Kicorek

Post » Pon gru 18, 2006 9:37

:)
agal-chodzi o to,że klub rasy faktycznie przygotował wszystko sam,oczywiście powiadamiajac organizatora.
Formalności oraz inne sprawy-wszystko było ustalone i wydawać by sie mogło,że dopięte na ostatni guzik. Na miejscu okazało się jednak,że całe przygotowania,ustalenia,tygodnie pracy zaangażowanych ludzi są psu na budę. Klub rasy wziął wszystko na siebie-organizator miał po prostu nie przeszkadzać.
W finale zabrakło dobrej woli lub pojawił się po prostu tzw czynnik ludzki.
I to jest najbardziej przykre.
Rozumiem,że mogą pojawić się nagle jakies nieprzewidziane okoliczności,że coś może się wydarzyć,na co organizator nie ma wpływu.
Ale to,co zobaczyliśmy-to już jest kompletny brak profesjonalizmu połączony ze złośliwością i megalomanią.
No i zupełny brak honoru-nikt nie usłyszał nawet słowa przeprosin.
Widocznie organizatora i na to nie było stać.
Przykre.
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Pon gru 18, 2006 9:38

Ponieważ w sobotę byłam z moją małą pierwszy raz, więc miałam kłopoty z zorientowaniem się, co i kiedy, zwłaszcza przy porównaniach, bo do oceny to wiedziałam, kiedy iść (tablice z numerami i wywieszone listy z odhaczanymi kotami po ocenie to świetny patent 8) )
Stewardzi w sobotę nie ułatwili mi zadania, podając sprzeczne informacje :?
No ale dla jednego z nich podobno to też była pierwsza wystawa, więc już się nie czepiam :)
Ale nerwy mnie zjadły :twisted:

Kicorek

Post » Pon gru 18, 2006 9:47

co do special show...u nas w sopocie latem tez był mco show i norweg show..i wydaje mi sie że było to dość dobrze zorganizowane
zaden klub rasy nie musiał sie za to brac ...sam organizator dał sobie z tym radę ...

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pon gru 18, 2006 9:48

agal-chodzi o to,że klub rasy faktycznie przygotował wszystko sam,oczywiście powiadamiajac organizatora.
Formalności oraz inne sprawy-wszystko było ustalone i wydawać by sie mogło,że dopięte na ostatni guzik. Na miejscu okazało się jednak,że całe przygotowania,ustalenia,tygodnie pracy zaangażowanych ludzi są psu na budę. Klub rasy wziął wszystko na siebie-organizator miał po prostu nie przeszkadzać.
W finale zabrakło dobrej woli lub pojawił się po prostu tzw czynnik ludzki.
I to jest najbardziej przykre.
Rozumiem,że mogą pojawić się nagle jakies nieprzewidziane okoliczności,że coś może się wydarzyć,na co organizator nie ma wpływu.
Ale to,co zobaczyliśmy-to już jest kompletny brak profesjonalizmu połączony ze złośliwością i megalomanią.
No i zupełny brak honoru-nikt nie usłyszał nawet słowa przeprosin.
Widocznie organizatora i na to nie było stać.
Przykre.

A my chcielibyśmy podziękować za specjalistyczną kotów burmskich! Wystawa przygotowana byłą od początku do końca przez organizatora, nawet nagrody zapewniło PFA i przyznać musimy, pierwsza specjalistyczna burm udała się naprawdę bardzo ładnie :-)
Hodowla kotów burmskich PLUS*PL www.burmy.pl

Eureka

Od: Wto sty 11, 2005 15:46

Post » Pon gru 18, 2006 10:12

Eureka pisze:A my chcielibyśmy podziękować za specjalistyczną kotów burmskich! Wystawa przygotowana byłą od początku do końca przez organizatora, nawet nagrody zapewniło PFA i przyznać musimy, pierwsza specjalistyczna burm udała się naprawdę bardzo ładnie :-)

to gratuluję serdcznie!
Choć przyjmuję to troszkę z mieszanymi uczuciami,bo to by znaczyło,że ABY zostały potraktowane bardzo źle-hmmm,nie najlepiej to świadczy o organizatorach.

widać,że jednak mozna było dobrze zorganizowac wystawę specjalistyczną.Szkoda,że nie wszystkie... :?
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Pon gru 18, 2006 10:15

Niestety byliśmy tylko w niedzielę, więc nie widzieliśmy abisiów w akcji , ale w niedzielę, nie mogliśmy przejść obojetnie obok klatek z tymi pięknotami! Muszę przyznać,że abisyńczyki robią ogromne wrażenie!
Hodowla kotów burmskich PLUS*PL www.burmy.pl

Eureka

Od: Wto sty 11, 2005 15:46

Post » Pon gru 18, 2006 10:16

agal pisze:

ABY SHOW okazał się wielkim niewypałem,rzec by można,że kompletne nieporozumienie i wstyd.

Powiem Ci Duniu, że jesli chodzi o wystawy specjalistyczne, to tak naprawdę, żadnemu prawie organizatorowi wystawy (no może z wyjątkiem Łodzi) nie udaje sie tego zorganizować sprawnie i czytelnie. Jeśli całej organizacji nie weźmie na siebie klub rasy - wystawa się nie odbędzie. Nie wiem z czego to wynika - czy organizatorzy tylko liczą pieniądze z wystawców z kotami danej rasy, którzy przyjadą wyłącznie ze względu na show, czy z wiedzających, których specjalistyczne show interesują, czy też po prostu nie wiedzą, jak show specjalistyczny ma wyglądać.
Klub NFO kilkakrotnie organizował show specjalistyczne i tzw. hobby show. Wszystko od początku do końca musisz przygotować sama. Sędziowie, których chcieliśmy "użyć" do oceny w show byli powiadamiani przez nas mailem tydzień przed wystawą, że taki show będzie miał miejsce i jakie będą jego zasady. Organizatorzy dostawali od nas kartkę z sędziami, którzy mają oceniać koty - jeśli był to show specjalistyczny. Sędziowei od nas dostawali kolorowe kartki, na których wpisywali nominacje do show. Show specjalistyczny miał postać BIS-u rasy i odbywał się przed BIS-em ogólnym. Następnie to myśmy zapowiadali odbywanie się show, chodziliśmy do wystawcow, żeby o tym przypomnieć.
Od początku do końca to myśmy (Klub) byli za to odpowiedzialni.

Jeśli więc chcecie mieć wystawę specjalistyczną z prawdziwego zdarzenia, zróbcie ją sobie sami :)

A.

W lipcu w Sopocie w CCB było Show NFO i Show MCO, organizowałiśmy to sami, nikt z klubu w niczym nam nie pomagał. Nagrody otrzymały koty zwycięzkie w show a dyplomy każdy NFO i MCO. Tak że proszę nie uogólniać.
Organizowane przez CCbaltic Show danej rasy odbywa się troszke inaczej niż w większości klubów.

Teraz styczniu mamy kolejne dwa SHow i mam nadzieję że hodowcy tych ras będą zadowoleni z organizacji , przeprowadzenia i oczywiście nagród.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

[poprzednia][następna]