Kiedy wystawa w Katowicach?

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro mar 21, 2007 4:26

erzac pisze:Czy zasady kultury mają obowiązywać tylko jedną stronę, czy nie zaszokowało Cię to, że Prezes DCC powiedział wszystkim na Walnym, że "rzygać mu się chce na nasz widok" Jest to cytat z wypowiedzi pana Prezesa DCC, który tu w tych wszystkich poprzednich postach udaje człowieka kulturalnego. Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania !!!!!!!!!!!!!!!
widocznie byłem wychowywany w innej epoce.
Ktoś może powiedzieć , że to pewnie epoka kamienia łupanego.
zdziwiłem sie jednak, że nikt nie powiedział co mysli o takim zachowaniu Prezesa DCC.

Bardzo dobrze byloby podac wszystkie fakty i dialogi z Walnego FPL i wspaniala kulture delegatow niektorych klubow - to dopiero bylaby kultura! :-) Po pierwsze nie powiedzialem tego tak jak zostalo to zacytowane lecz poinformowalem uprzejmie i bezposrednio po glosowaniu poinformowalem ze "zygac mi sie chce" i nie zaznaczylem ze na czyjs widok. Byla to zupelnie normalna reakcja fizjologiczna po tym co zrobla czesc delegatow. Ich widok choc - choc mam na jego temat okreslone zdanie - nie mial tutaj nic do rzeczy. Nie szata zdobi czlowieka lecz jego czyny.
Walne zebrania FPL powinny byc filmowane i pokazywane wszystkim czlonkom, zapewne klapki z wielu oczu by pospadaly. Zapewne staloby sie to samo co na Wegrzech gdy opublikowano w radiu slowa ich premiera wygloszonego na spotklaniu partyjnym. Tam ludzie wyszli na ulice... To zenujace - podnoszenie tego w tym miejscu i za brak kultury uwaza sie spadek mojego samopoczucia po absurdalnym glosowaniu. Prosze dodac wszystkim jeszcze co zrobilem zaraz po tym jak poczulem sie zle.
Wyszedlem z Walnego zebrania przed tym dziekujac wszystkim, ktorzy wstawili sie za DCC, a tym ktorzy glosowali przeciw nam wspolczuje. Powiedzialem tez DOWIDZENIA. Niektorzy kulturalni obecni tam delegaci wiedzieli, ze w takim przypadku nalezy odpowiedziec tym samym.
Jak to sie dzieje ze DCC musi caly czas udowadniac swoja kulture, a Wy nie? Dlaczego to DCC musi wszystkich o wszystko pytac a Wy nie? Dlaczego DCC nigdy nie mialo tutaj racji a Wy zawsze? Czy Wy jestescie w stanie to dostrzec?
Zeby byla jasnosc: uzywajac slowa "WY" nie mam na mysli ludzi z poza DCC - nie dziele swiata w taki banalny sposob. "WY" to podobni Erzacowi osoby - one na pewno doskonale wiedza ze mowie o nich. Skoro takim sie czujesz to znaczy ze nim jestes. Dla WAS DCC zawsze bedzie sola w oku i draznic WAS bedzie doslownie wszystko co zrobimy i to czego nie zrobimy. Swoista alergia...

Nie majac nic sensownego przeciwko DCC i przeciwko mnie, potrafisz tylko skomlec. Wywlekac rzeczy nieprawdziwe i przedstawiac je w sposob skrzywiony. To metoda, ktora potraficie uprawiac, niestety nic poza tym. Inni wypowiadajacy sie tutaj takze byli na Walnym i jakos ich te slowa nie ubodly... Widac byles jednym z tych ktorym wspolczulem... I powiem szczerze ze moje wspolczucie juz sie wyczerpalo.

Twoj post to kolejny zarzut w stylu:

A TY ZNOWU BEZ CZAPKI!

Zapamietales z Walnego tylko to ze zrobilo mi sie niedobrze? Gratuluje dobrego samopoczucia. Teraz mozecie w swoim szacownym gronie wsiasc na mnie i na DCC i wylac swoja cala żółć...

3... 2.... 1 START! Kto pierwszy?
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Śro mar 21, 2007 8:35

ja pierwsza
Figuletta masz duży problem i to sam ze sobą'
jeżeli tylko ktoś napisze odmienne zdanie od Twojeg jest odrazu "częstowany" sakrazmem
moze warto by było spojrzeć ciut dalej niż czubek wlasnego nosa
a co do jakzę kulturnalnego zdania wypowiedziane do walnym - cóż została w nim ujęta całą Twoja kwintesencja
mam nadzieje, ze zorganizujecie wystawę, bardzo chętnie się na nią przejadę

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro mar 21, 2007 9:06

erzac pisze:
agal pisze:
Tosia_Maria pisze:W jaki sposób Zarząd Felis Poloni wytłumaczy w FIFe ,że wystawa się nie odbędzie, przecież jest już w kalendarzu FIFe?

No ja też nie wiem. I wydaje mi się, że termin i miejsce pozostanie, wystawę zrobi śląski klub i już ani miejsce, ani termin nie będą przeszkadzały CCW :?

Ale z uporem maniaka będę powtarzać, że zasady kultury są zasadami niepisanymi i, jak kilka koleżanek przede mną powiedziało, warto się do nich stosować dla spokojniejszego i łatwiejszego życia wszystkich.
Czego zyczę DCC i pozostałym klubom sfederowanym w FPL :D

A.

Czy zasady kultury mają obowiązywać tylko jedną stronę, czy nie zaszokowało Cię to, że Prezes DCC powiedział wszystkim na Walnym, że "rzygać mu się chce na nasz widok" Jest to cytat z wypowiedzi pana Prezesa DCC, który tu w tych wszystkich poprzednich postach udaje człowieka kulturalnego. Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania !!!!!!!!!!!!!!!
zdziwiłem sie jednak, że nikt nie powiedział co mysli o takim zachowaniu Prezesa DCC.

Czytamy ze zrozumieniem i całość, prawda? ;)

Podstawowe zasady kultury wspomniane przeze mnie i wiele innych osób, to uwaga w stronę DCC. Szkoda, że Figuletty tak się zacietrzewiają i nie umieją przyznać - tak popełniłem błąd, powinienem się był zapytać, a przynajmniej poinformować.

Rafał pytał się mnie kilka stron wcześniej, czy znam przepis na podstwie którego Zarząd mógł odmówić Klubowi organizacji wystawy - nie znam. Nie znam też niestety takiego, który by upoważnial walne do odwołania takiej decyzji. A jednak tak się stało.

Źle się stało i wiele osób to widzi. ZObaczcie Figuletty, zobaczcie członkowie DCC - wszyscy dyskutanci tego wątku mówią jednym głosem. Źle się stało. To niedobry precedens. Ale... Jest jedno podtsawowe ale... i od razu przepraszam za porównanie :D
Mój młodszy syn ma charakter identyczny, jak Figuletty :D ja, ja, ja, dla mnie, o mnie, ze mną. A ja - bo to ja mam nad nim władzę (jeszcze ;) ) od ponad 13 lat mu powtarzam - nie jestes, dziecko, pepkiem świata, nie wszystko i nie wszyscy kręcą się wokół ciebie. Warto rozejrzeć się dookoła, spojrzeć też pod nogi, a nie bez przerwy zadzierać nosa ;) Bo to ja mam władzę i choć czasami widzę, że władzy nadużywam, tego zadartego nosa mu przycieram :D
To właśnie stało się z Wami Figuletty i DCC.

Nie wiem, jak tę sprawę można rozwiązać, naprawić. Nie mam pojęcia. Ale jestem pewna, że nie destrukcją. Może zastanówmy się WSPÓLNIE ;) jak można z tego wybrnąć.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro mar 21, 2007 9:21

agal pisze:Nie wiem, jak tę sprawę można rozwiązać, naprawić. Nie mam pojęcia. Ale jestem pewna, że nie destrukcją. Może zastanówmy się WSPÓLNIE ;) jak można z tego wybrnąć.

Podobnie jak ja, kilka osób w wątku wyraziło nadzieję, ze wystawa DCC jednak dojdzie do skutku.

Termin został wyznaczony na kwiecień 2008 jest ponad rok czasu aby dobrze się przygotować i zmienić miejsce wystawy.
Ani w Radomiu, ani w Elblągu, Kościanie nie ma lotniska. Do Łodzi na wystawę sędziowie odbierani są ze stolicy.
Logistycznie można dopracować organizację i przejazd sędziów. (to a propos argumentu, iż w Katowicach ono jest - gdzie indziej nie ma).

Myślę, że będzie też dużo osób chętnych przyjechać - w końcu to pierwsza wystawa DCC.

Tylko im dłużej czytam ten wątek tym częściej się zastanawiam ile osób z czytających forum nie odejdzie ochota na spotkanie z DCC...
"A nie ma Pan własnego zdania?
Mam, ale się z nim nie zgadzam.."
Obrazek

d_anek

Od: Pt lut 06, 2004 8:24

Post » Śro mar 21, 2007 9:47

Prawie wszyscy wskazują na brak wychowania Figuletty. Może jest w tym trochę racji. Jednakże sam fakt ,,braku kultury" nie upoważnia do decyzji nie zgodnych z regulaminem. Nie słyszałem aby kogokolwiek ukarano w tym kraju za brak wychowania, a Figuletta właśnie odczuł takie dziwne głosowanie jako karę i wcale mu się nie dziwię.
Rozmawiałem osobiście na opolskiej wystawie z członkiem zarządu ŚKMKR
wspominając ,,lodowatą" wystawę w Zabrzu i przy okazji tej rozmowy spytałem kiedy będzie wystawa na terenie Śląska. Dostałem odpowiedż, że Klub śląski, przynajmniej na razie, nie zamierza organizować żadnej wystawy. Więc skąd ta nagła zmiana?

womack (made in holland)

Od: Pt wrz 15, 2006 18:54

Post » Śro mar 21, 2007 10:05

womack (made in holland) pisze:nie zgodnych z regulaminem.

prosze podac w ktorym miejscu jest to nie zgodne.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro mar 21, 2007 10:17

lrafal pisze:
womack (made in holland) pisze:nie zgodnych z regulaminem.

prosze podac w ktorym miejscu jest to nie zgodne.

Chodzi mi o sam fakt głosowania nad czymś co jest już udokumentowane. Prawo nie działa wstecz.
A proszę podać w którym miejscu jest zgodne.

womack (made in holland)

Post » Śro mar 21, 2007 10:25

Fragment Statutu Felis Polonia :
(...)
§ 15.
1. Najwyższym organem Federacji jest Walne Zebranie.
(...)
§ 17.
Do kompetencji Walnego Zebrania należy:
1) dokonywanie zmian w Statucie,
2) uchwalanie regulaminów Federacji,
3) uchwalanie kierunków i priorytetów działania Federacji,
4) podejmowanie decyzji o liczbie osób wchodzących w skład Zarządu danej kadencji, wybór członków Zarządu i wybór członków Komisji Rewizyjnej
5) uchwalanie na wniosek Zarządu rocznego budżetu i założeń budżetowych na kolejne lata,
6) przyjmowanie sprawozdania Zarządu z działalności Federacji,
7) udzielanie, na wniosek Komisji Rewizyjnej, absolutorium,
8 ) powoływanie i zatwierdzanie nowych członków Federacji
9) uchwalanie regulaminu płatności oraz wysokości składek członkowskich,
10) rozpatrywanie odwołań od decyzji Zarządu Federacji,
11) decydowanie o przystapieniu Federacji do innych organizacji krajowych i zagranicznych
12) wybieranie delegata i doradcę na Walne Zgromadzenie międzynarodowej organizacji Feline Internationale Federation (FIFe) z siedzibą w Luksemburgu, zrzeszającej organizacje hodowców kotów rasowych,
13) podejmowanie uchwał o rozwiązaniu Federacji i przeznaczaniu jej majątku,
14) inne sprawy nie zastrzeżone do kompetencji innych organów Federacji .
Ave

Post » Śro mar 21, 2007 10:30

Ave pisze:10) rozpatrywanie odwołań od decyzji Zarządu Federacji,
11) decydowanie o przystapieniu Federacji do innych organizacji krajowych i

Tylko przyznanie terminu wystawy nie było decyzją zarządu FPL, tylko decyzją FIFe. Zarząd FPL zwrócił się do FIFe o przyznanie terminu i miejsca wystawy dla swojego klubu federacyjnego i to FIFe przeznało termin nie FPL. Więc czy walne FPL ma władzę odwoływać decyzje FIFe?

A.
Obrazek

agal

Post » Śro mar 21, 2007 10:37

agal pisze:
Ave pisze:10) rozpatrywanie odwołań od decyzji Zarządu Federacji,
11) decydowanie o przystapieniu Federacji do innych organizacji krajowych i

Tylko przyznanie terminu wystawy nie było decyzją zarządu FPL, tylko decyzją FIFe. Zarząd FPL zwrócił się do FIFe o przyznanie terminu i miejsca wystawy dla swojego klubu federacyjnego i to FIFe przeznało termin nie FPL. Więc czy walne FPL ma władzę odwoływać decyzje FIFe?A.

Agnieszko, nie mam zamiaru wypowiadać się w tym wątku wogóle, byłaś na Walnym, więc wiesz jaka była treść wniosku i czego dotyczył - i bynajmniej nie tego, o czym teraz piszesz i to wytłuszczonym drukiem 8)
Nie było wniosku o odwoływanie decyzji FIFe 8) był inny wniosek 8)
dla mnie EOT
Ave

Post » Śro mar 21, 2007 10:40

FPL administruje swoja częścią strony wystawowej, nie FIFe.
Członkiem (oczekującym) FIFe jest FPL a nie DCC i dla FIFe to FPL wystąpił o termin i FPL go anulował - sprawa prosta.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro mar 21, 2007 11:19

lrafal pisze:FPL administruje swoja częścią strony wystawowej, nie FIFe.
Członkiem (oczekującym) FIFe jest FPL a nie DCC i dla FIFe to FPL wystąpił o termin i FPL go anulował - sprawa prosta.

Z taką agrumentacją nie można się nie zgodzić.
Ale podejście do sprawy..............

womack (made in holland)

Post » Śro mar 21, 2007 11:36

Figuletta pisze:
erzac pisze:Czy zasady kultury mają obowiązywać tylko jedną stronę, czy nie zaszokowało Cię to, że Prezes DCC powiedział wszystkim na Walnym, że "rzygać mu się chce na nasz widok" Jest to cytat z wypowiedzi pana Prezesa DCC, który tu w tych wszystkich poprzednich postach udaje człowieka kulturalnego. Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania !!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo dobrze byloby podac wszystkie fakty i dialogi z Walnego FPL i wspaniala kulture delegatow niektorych klubow - to dopiero bylaby kultura! :-) Po pierwsze nie powiedzialem tego tak jak zostalo to zacytowane lecz poinformowalem uprzejmie i bezposrednio po glosowaniu poinformowalem ze "zygac mi sie chce" i nie zaznaczylem ze na czyjs widok. Byla to zupelnie normalna reakcja fizjologiczna po tym co zrobla czesc delegatow. Ich widok choc - choc mam na jego temat okreslone zdanie - nie mial tutaj nic do rzeczy. Nie szata zdobi czlowieka lecz jego czyny.
Walne zebrania FPL powinny byc filmowane i pokazywane wszystkim czlonkom, zapewne klapki z wielu oczu by pospadaly. Zapewne staloby sie to samo co na Wegrzech gdy opublikowano w radiu slowa ich premiera wygloszonego na spotklaniu partyjnym. Tam ludzie wyszli na ulice... To zenujace - podnoszenie tego w tym miejscu i za brak kultury uwaza sie spadek mojego samopoczucia po absurdalnym glosowaniu. Prosze dodac wszystkim jeszcze co zrobilem zaraz po tym jak poczulem sie zle.
Wyszedlem z Walnego zebrania przed tym dziekujac wszystkim, ktorzy wstawili sie za DCC, a tym ktorzy glosowali przeciw nam wspolczuje. Powiedzialem tez DOWIDZENIA. Niektorzy kulturalni obecni tam delegaci wiedzieli, ze w takim przypadku nalezy odpowiedziec tym samym.
Jak to sie dzieje ze DCC musi caly czas udowadniac swoja kulture, a Wy nie? Dlaczego to DCC musi wszystkich o wszystko pytac a Wy nie? Dlaczego DCC nigdy nie mialo tutaj racji a Wy zawsze? Czy Wy jestescie w stanie to dostrzec?
Zeby byla jasnosc: uzywajac slowa "WY" nie mam na mysli ludzi z poza DCC - nie dziele swiata w taki banalny sposob. "WY" to podobni Erzacowi osoby - one na pewno doskonale wiedza ze mowie o nich. Skoro takim sie czujesz to znaczy ze nim jestes. Dla WAS DCC zawsze bedzie sola w oku i draznic WAS bedzie doslownie wszystko co zrobimy i to czego nie zrobimy. Swoista alergia...

Nie majac nic sensownego przeciwko DCC i przeciwko mnie, potrafisz tylko skomlec. Wywlekac rzeczy nieprawdziwe i przedstawiac je w sposob skrzywiony. To metoda, ktora potraficie uprawiac, niestety nic poza tym. Inni wypowiadajacy sie tutaj takze byli na Walnym i jakos ich te slowa nie ubodly... Widac byles jednym z tych ktorym wspolczulem... I powiem szczerze ze moje wspolczucie juz sie wyczerpalo.

Twoj post to kolejny zarzut w stylu:

A TY ZNOWU BEZ CZAPKI!

Zapamietales z Walnego tylko to ze zrobilo mi sie niedobrze? Gratuluje dobrego samopoczucia. Teraz mozecie w swoim szacownym gronie wsiasc na mnie i na DCC i wylac swoja cala żółć...

3... 2.... 1 START! Kto pierwszy?

Być może bardzo się teraz uśmiejesz, ale byłem ( do tego postu) po Pana stronie !!!! chociaż bardzo drażniła mnie Pana postawa. Faktycznie szkoda , że nie mogli wszyscy zobaczyć tego co co było na walnym, może by wtedy dowiedzieli się, że na czyjąś uwagę o porozumieniu między klubami i grze "fair play" odpowiedział Pan, że nie musi i nie ma obowiązku tego robić
Oczywiście, że nic Pan nie musi, tylko dobrze by było , żeby członkowie klubu DCC zdali sobie sprawę, że to PAN przegrał sprawę wystawy, ponieważ nie walczył o sprawę, tylko o udowodnienie swojej racji.
W tej kwestii okazał się Pan brakiem kompetencji.
Zabrakło z Pana strony odrobiny dobrej woli, ponieważ o ile wiem Klub Katowicki był przygotowany na rozmowy,ale po Twoim oświadczeniu , że nic nie musisz przedstawiciel klubu również poczuł sie "źle", tylko nie wyraził tego w sposób, który wg Pana jest właściwy dla zaistniałej sytuacji.
No i jeszcze tak dla uściślenia, tego co napisał Rafal.- DCC jest członkiem FPL - a nie bezpośrednio FIFe i tak jak pisze Ave walne jest najwyższą władzą FPL i też "nic nie musi i może wszystko" (podobnie jak Pan) zgodnie ze statutem.
Ostatnio edytowano Śro mar 21, 2007 11:44 przez erzac, łącznie edytowano 2 razy

erzac

Od: Czw sie 04, 2005 20:47

Post » Śro mar 21, 2007 11:41

lrafal pisze:FPL administruje swoja częścią strony wystawowej, nie FIFe.

I wszystko jasne :)

A.
Obrazek

agal

Post » Śro mar 21, 2007 11:52

erzac pisze:
Być może bardzo się teraz uśmiejesz, ale byłem ( do tego postu) po Pana stronie !!!! chociaż bardzo drażniła mnie Pana postawa. Faktycznie szkoda , że nie mogli wszyscy zobaczyć tego co co było na walnym, może by wtedy dowiedzieli się, że na czyjąś uwagę o porozumieniu między klubami i grze "fair play" odpowiedziałeś, że nie musisz i nie masz obowiązku tego robić
Oczywiście, że nic nie musisz, tylko dobrze by było , żeby członkowie klubu DCC zdali sobie sprawę, że to TY przegrałeś sprawę wystawy, ponieważ nie walczyłeś o sprawę, tylko o udowodnienie swojej racji.
W tej kwestii okazał się Pan brakiem kompetencji.
Zabrakło z Pana strony odrobiny dobrej woli, ponieważ o ile wiem Klub Katowicki był przygotowany na rozmowy,ale po Twoim oświadczeniu , że nic nie musisz przedstawiciel klubu również poczuł sie "źle", tylko nie wyraził tego w sposób, który wg Pana jest właściwy dla zaistniałej sytuacji.
No i jeszcze tak dla uściślenia, tego co napisał Rafal.- DCC jest członkiem FPL - a nie bezpośrednio FIFe i tak jak pisze Ave walne jest najwyższą władzą FPL i też "nic nie musi i może wszystko" zgodnie ze statutem.

Pozwolilam sobie wyboldować bardzo ważne słowa Erzaca - bo to jest to, o czym wszyscy mówimy od początku. Odrobina pokory i patrzenia na innych i już bedzie dobrze :D

A.
Obrazek

agal

[poprzednia][następna]