I i II MWKR OPOLE (4-5.03.2006)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon mar 06, 2006 15:07

suleviea pisze:Niunka dostala 2 razy EX2, maila spora konkurencję w porownaniu do innych sibow, ktrze bardzo częst byly same w grupie :) Powiedzialabym parę slow o ocenie kotow przez sedziow u ktorych byla oceniana niuna, ale chyba mi nie wolno :) w kazdym razie zupelni nie przjume sie tym ze nie wygrala z ta jedna kotka, było super i tak szczerze mowiąc bardziej wierze slowom pani Kasi niż tym sędziom. Chocby po pewnej po prostu smiesznej ocenie jednego z nich... :roll:

:roll: Chyba nigdy nie zrozumie takiego podejścia wystawców. :roll:
Pewnie gdyby dostała 2xEX1 byłoby wszystko w porządku.
Basienia

Post » Pon mar 06, 2006 15:09

Niektorzy uczestnicy niewiele sobie robili z powagi wystawy i obecnosci sedziego:)
Obrazek

Inni byli bardzo znudzeni stałymi ochami w temacie ich urody:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A jeszcze inni zalatwiali sobie wystwowe splendory bezceremonialnie przytulacjac sie do sedziego
Obrazek

a konkurencji pokazywali jezyk... Te dzisiejsze koty...
Obrazek

Ten kot byl jeszcze bardziej przebiegly... Po co on ma sie wysilac, niech sedzia przytula sie do niego:) W koncu kto tu jest wazniejszy?
Obrazek
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pon mar 06, 2006 15:30

Basienia pisze:
suleviea pisze:Niunka dostala 2 razy EX2, maila spora konkurencję w porownaniu do innych sibow, ktrze bardzo częst byly same w grupie :) Powiedzialabym parę slow o ocenie kotow przez sedziow u ktorych byla oceniana niuna, ale chyba mi nie wolno :) w kazdym razie zupelni nie przjume sie tym ze nie wygrala z ta jedna kotka, było super i tak szczerze mowiąc bardziej wierze slowom pani Kasi niż tym sędziom. Chocby po pewnej po prostu smiesznej ocenie jednego z nich... :roll:

:roll: Chyba nigdy nie zrozumie takiego podejścia wystawców. :roll:
Pewnie gdyby dostała 2xEX1 byłoby wszystko w porządku.

Jesli mowa tu o sedzim P., to calkowicie rozumiem Sulevie :?

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pon mar 06, 2006 15:30

:lol: :lol:
Obrazek

vikus

Od: Sob lut 01, 2003 13:25

Post » Pon mar 06, 2006 16:31

Tak, wlasnie chodzi mi o niego :wink:
I naprawdę nie rzecz w tym ze gdyby dostala EX1 wszytsko byloby w porządku! Nie chodzi mi o moją kotkę w tym przypadku, tylko o kotkę mojej hodowczyni!
Zresztą to co robil przy sedziowaniu nadawaloby się do komedii. ale... o tym się nie mowi :/
I naprawdę jestem dumna z moejj kici, bo wspaniale zachowywlala sie na stoliku sędziowskim :D

Ale to zrozumie tylko ten, kto tam byl na miejscu, jaka to byla parodia :roll: Nic dziwnego ze nie ufam jego ocenom, skoro dal wygrac kotce z kiepskim jakosciowo futrem z kotką o swietnym futrze i kolorze w BIV-ie...
"Kot działa według zasady: proś, a może Ci dam"
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Od: Śro wrz 07, 2005 17:07

Post » Pon mar 06, 2006 17:20

ja mialam okazje byc po raz drugi na ocenie u pana P. i nie narzekam, raz moja kotka dostala ex2 potem znow kocur w porownaniu przegral 2 razy ale uwazam ze sprawiedliwie wybrał...
dla mnie osobiscie byl mily i nie tarmosil mi kota za bardzo, a na koniec go nawet przytulił :)
Obrazek

vikus

Post » Pon mar 06, 2006 17:42

Mnie zdenerwowal, poniewaz zamiast ocenic mojego kota (byl juz przywolany do stolika)zaczal gadac z jakims facetem i trwalo to ponad 10 minut, potem sie zamyslil i zpomnial chyba ma ocenic kota a w tym czasie moja strasznie sie denrwowala, bo przy sasiednim stolikustraszne wrzaski odstwialy koty rosyjskie niebieski. Jeden uciekl wogole wlasnicielowi i biegali z nim po calej sali.. w tym czasie moja kotka juz mila taki strach w oczach i byla taka zdenerwowna, ze myslalam ze zraz tam wybuchne zloscia :lol: Ale był bardzo mily przy ocenie, kicia tez go chyba polubila, bo podeszla do niego i polozyla mu sie na papierach gdy opisywal ją ;) moja faktycznie tez nie tarmosil, byl bardzo delikatny.
Zaluje tylko ze nie moge sie doczytac co ci sedzioie napisali :(
Ktos potrafi ich odzytac? :roll:
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Post » Pon mar 06, 2006 17:44

Dubel :oops:
[size=9]faktycznie musial mnie chyba zdenerwowac, ze az dubla wyslalam :lol:
Ostatnio edytowano Pon mar 06, 2006 17:56 przez suleviea, łącznie edytowano 2 razy
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Post » Pon mar 06, 2006 17:51

suleviea pisze:Mnie zdenerwowal,

Naprawde musial Cie zdenerwowac;) :lol:
Ka$ia + 7ogonów +4(a)kity

Ka$ia

Od: Pt lip 29, 2005 10:22

Post » Pon mar 06, 2006 18:22

zrób zdjęcie karty lub skan i wstaw to sprobojemy odczytać...
z reguły ten sam sedzia pisze podobnie...
Obrazek

vikus

Post » Pon mar 06, 2006 18:30

suleviea pisze:Mnie zdenerwowal, poniewaz zamiast ocenic mojego kota (byl juz przywolany do stolika)zaczal gadac z jakims facetem i trwalo to ponad 10 minut

Rozumiem, to denerwuje.
Pan, który pytał wszystko nagrywał, więc czasem tak jest, że sędziowie na pytania odpowiadają. Pan mógł być dziennikarzem nie wiem ale oczywiste jest, że Ogranizatorom zależy na tym aby o wystawie się mówiło przed i po wystawie.

suleviea pisze: potem sie zamyslil i zpomnial chyba ma ocenic kota a w tym czasie moja strasznie sie denrwowala, bo przy sasiednim stoliku straszne wrzaski odstwialy koty rosyjskie niebieskie. Jeden uciekl wogole wlasnicielowi i biegali z nim po calej sali.. w tym czasie moja kotka juz mila taki strach w oczach i byla taka zdenerwowna, ze myslalam ze zraz tam wybuchne zloscia :lol:

Zdenerował się jeden Kot Rosyjski a nie w ogóle Koty Rosyjskie, więc nie przypisujmy nerwów Kotom Ruskim.
Nerów byłoby mniej, gdyby Kicia została zaraz odesłana do Klatki przez Sędzinę a nie na siłę przez właścicielkę i za zgodą sędziny, wystawiana po raz 2 a nawet chciała być po raz 3....szkoda, że nie liczyło się jej zdowie a chęc oceny :?

Suleviea
Na każdej wystawie, ocena naszego Kota to wielka niewiadoma, trudno być sędzią. Jeśli ten sam sędzia, kiedyś Twojego Kota deceni, to na innej wystawie możesz możesz mieć zgoła odmieny wynik.
Więc jak się piszesz o Panu P. to napiszę Tobie tak: nie raz się cieszyłam, że moje Koty docenił, decenili je również inni sędziowie w Bisie, nie raz także dostaliśmy gorsze oceny, jak EX 2 i uważam, że słusznie, bo wtedy w konkurencji były poprostu lepsze Koty.

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Pon mar 06, 2006 19:04

Wiesz co, nie wiem czy byl to jeden kot rosyjski czy więcej, bo robil haslasu za kilka a jeszcze ja bylam zdnenerwoawana, bo zaraz byla moja kolej. Nie chciala urazić zadnego wlasciela kota tej rasy, jesli tak sie stalo.
A to ze sędziowac jest trudno to jestem pewna... Ja bym chyba nie potafila wybra z posrod 2 pięknych kotow tego lepszego, a co dopero jak jest ich kilkaset 8O
Zas jesli ocenil ze ma wygrac inna kotka to nie uwazam ze niesprawiedliwie, widac byla lepsza. I nie pzrejmuje sie tym, nie mam i nie mailam aspiracji na jakies wielkie tytuly, wystwa dla mnie byla przygoda, czyms nowym i chcialam sie przekonac czy bede mogla brac udział w klejnych, jak niunia to zniesie. Oprocz paru mniej milych chwil podobalo mi sie bardzo, przedewszystkim dlatego ze mialam przemile i bardzo wspierające towarzystwo.
A pana P."doczepilam" sie tylko dlatgo ze zstrasznie dlugo czekalam na ocene i troche mu nie ufam co do jego ocen, po tym jak okreslil jaka gorzszą utytulowaną kotkę, ktora zawsze zgarniala BIV, nom BISy itp od innej, wg.wielu gorszej. No ale powiedzmy ze kady ma inny gust i moze miec inne oko.
Jednak zupelnie odchodac od tego pana uwazam ze nigdy nie mozna ocene sedziego za w 100% idealną, bo w takich warunkach jakich jest wystwa często przepiękne koty po prostu nie pokazuja swoich walorach, kula sie na rękach lub agresywnie zachowują przy ocenie. Dlatego tez troszke traktuj to jak jak cos w rodzaju zabawy, troszke łutu szczescia...
No i jeszcze jedna kwestia - powiedzmy ze w jakiejs grupie kolorystycznej jest 10 kotow, a winnej tylko jeden. Ten co jest sam zawsze dostanie EX1 (oczywiscie jesli nie ma jakis wad), a te z licznej grupy, no cuz, bywa ze kot lepszy od tego z EX1 musi dostac np.EX3...
Rozumiecie o co mi chodzi?
Nie jest to do konca adekwatne.

PS: A czy kot, ktory zachowuje sie tak agresywnie jak ten rusek nie powinien bys zdyskwalifikowany??
Ostatnio edytowano Pon mar 06, 2006 19:10 przez suleviea, łącznie edytowano 2 razy
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Post » Pon mar 06, 2006 19:04

rozumiem ze kazdy zawsze chciałby być najlepszy ale nie przesadzajmy od razu ze ex2 to taka zła ocena!...
na kolejnej wystawie przeciez moga być zupełnie inne oceny dla tego samego kota...

wystawa to jak ariell napisala wielka niewiadoma ...
zalezy od konkurencji, sędziego oraz zbiegu okoliczności bo widzialam sama jak piękny RAG oceniany przez pana P. dał czadu bo poczuł kotke w rujce przy czym w klatce sama jego właścicielka pokazywała jaki jest kochany i spokojny....
Obrazek

vikus

Post » Pon mar 06, 2006 19:18

No wiecie, ja nie uwazam ze ocena EX2 jest zla! :D
Uczpiliscie sie mnie czy co? :twisted:
Przeciez napislam ze to dla mnie byla przygoda i nie liczylam na tytuly itp.
I napawdę nie chę byc zawsze najlepsza... :roll:
Pisze o moich odczuciach zwiazanych z sedziowaniem, bo to moja pierwsza wystawa, bo myslalam ze to inaczej wygląda... nie rozumiem dlaczego odbieracie to jako ze chcialam byc najlepsza i jestem zla ze moja niunka przegrala z jakas tam kotką... :roll:
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Post » Pon mar 06, 2006 20:04

suleviea pisze:Dubel :oops:
[size=9]faktycznie musial mnie chyba zdenerwowac, ze az dubla wyslalam :lol:

:D masz mozliwośc skasowac te trzy duble :wink: masz na swoim poście (po zalogowaniu) taki "X" - do kasowania postu :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

[poprzednia][następna]