WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pon gru 02, 2013 17:58 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Kilka fotek z niedzieli tutaj.
Uwielbiam zagłębiać się w Strefę Mruku...

Funnycat

Od: Czw sty 03, 2008 12:48

Post » Wto gru 03, 2013 19:57 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

i ode mnie kilka fotek z pierwszego dnia tutaj

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Śro gru 04, 2013 0:13 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Roulett pisze:Hmm to sponsor może taki warunek postawić mimo, że ring uchodzi za miejsce gdzie teoretycznie rządzą sędziowie, organizatorzy i stewardzi? 8O 8O

Sponsor nie może stawiać takich warunków i nigdy ich nie stawiał. Odpowiedzialną osobą za ring sędziowski jest szef stewardów i on może nie zezwolić wejścia na ring jeśli utrudnia to pracę sędziom. Czasem pewne słowa przypisuje się organizatorom choć bardzo mijają się z prawdą.
Bardzo często hodowcy zwracają nam uwagę i nie życzą sobie, aby podczas BIS-u kilka osób podchodziło blisko z aparatem i robiło zdjęcia, ponieważ kot może się przestraszyć, dlatego szanujemy ich prośby.

Klub EKKR

Od: Pon sty 28, 2008 16:02

Post » Śro gru 04, 2013 1:04 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

I to rozumiem! :ok:
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Śro gru 04, 2013 7:04 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Klub EKKR pisze:
Roulett pisze:Hmm to sponsor może taki warunek postawić mimo, że ring uchodzi za miejsce gdzie teoretycznie rządzą sędziowie, organizatorzy i stewardzi? 8O 8O

Sponsor nie może stawiać takich warunków i nigdy ich nie stawiał. Odpowiedzialną osobą za ring sędziowski jest szef stewardów i on może nie zezwolić wejścia na ring jeśli utrudnia to pracę sędziom.

Akurat w tym przypadku szef stewardów nie miał nic naprzeciw. I pytał organizatora. I nie dostał zgody.
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Śro gru 04, 2013 18:22 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Witek Nowak pisze:
Klub EKKR pisze:

Sponsor nie może stawiać takich warunków i nigdy ich nie stawiał. Odpowiedzialną osobą za ring sędziowski jest szef stewardów i on może nie zezwolić wejścia na ring jeśli utrudnia to pracę sędziom.

Akurat w tym przypadku szef stewardów nie miał nic naprzeciw. I pytał organizatora. I nie dostał zgody.

Być może organizatorzy nie wyrazili zgody, ponieważ fotograf utrudniał pracę sędziom.
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Śro gru 04, 2013 19:15 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Jakoś w innych klubach nie utrudnia :lol: A skoro nie dostałem zgody to skąd wiesz, że utrudniam? :twisted:
Na innych wystawach sędziowie z chęcią pozują z ocenianymi kotami. Popatrz na Skierniewice czy też wystawy WCF.
Obrazek

Witek Nowak

Post » Śro gru 04, 2013 19:25 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Wiele razy widziałam, że sędziowie potykają się o fotografów lub fotograf podchodzi zbyt blisko i denerwuje koty. Może na ringu było ciasno? W Skierniewicach wystawa nie była duża. Popieram, by na ringu możliwie był 1-2 fotografów, nie dyskryminuję ich, ale czasem robi się na ringu przesadnie dużo osób. :wink:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Post » Czw gru 05, 2013 13:40 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Witam!

Mogę tylko zapewnić, że na żadnej wystawie, na której Modern Pet jest sponsorem nie zgłaszaliśmy żadnych żądań dotyczących zakazu fotografowania w ringu. Na wystawach EKKR jesteśmy Sponsorem Głównym już po raz chyba trzeci i także takich żądań nie mieliśmy. Byłoby to zresztą z naszej strony dosyć....głupie :) Skoro w ringu stoją nasze roll-upy a stewardzi noszą nasze koszulki, to raczej miło nam, gdy ukażą się one na jak największej ilości zdjęć.

Na wystawie w ostatni weekend rzeczywiście w ringu pojawiło sporo osób z aparatami i Szef Stewardów poprosił o nieprzekraczanie linii granicznej aby nie utrudniać pracy sędziom i stewardom. I słusznie, moim zdaniem. Parę fotek udało się pomimo to zrobić - do obejrzenia u nas na FB

Piotr_Modern_Pet

Od: Czw gru 05, 2013 13:24

Post » Czw gru 05, 2013 16:02 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Witek Nowak pisze:Jakoś w innych klubach nie utrudnia :lol: A skoro nie dostałem zgody to skąd wiesz, że utrudniam? :twisted:
Na innych wystawach sędziowie z chęcią pozują z ocenianymi kotami. Popatrz na Skierniewice czy też wystawy WCF.

Jest niestety problem z fotografami na ringu :(
Dobre zdjęcia można zrobić z bezpiecznej odległości . Nie ma potrzeby podczas oceny pchać się przez ramię , przez głowę itp. sędziemu czy też wystawcy , aby pstryknąć sobie fotkę.
Nie wszyscy sobie życzą zamieszania podczas oceny.
Na ringu ma znajdować się :sędzia, wystawiacz , kot i steward !
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw gru 05, 2013 19:48 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Zdjęcia z dwóch dni dzięki uprzejmości Bohdana z Hokagena*PL oraz hodowli Torunisko*PL, link do galerii: http://www.twojekoty.eu/foto,zdjecia-20 ... ,21,1.html Zapraszamy!
Obrazek

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Czw gru 05, 2013 19:54 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

danunka pisze:
Witek Nowak pisze:Jakoś w innych klubach nie utrudnia :lol: A skoro nie dostałem zgody to skąd wiesz, że utrudniam? :twisted:

Jest niestety problem z fotografami na ringu :(
Dobre zdjęcia można zrobić z bezpiecznej odległości . Nie ma potrzeby podczas oceny pchać się przez ramię , przez głowę itp. sędziemu czy też wystawcy , aby pstryknąć sobie fotkę.
Nie wszyscy sobie życzą zamieszania podczas oceny.
Na ringu ma znajdować się :sędzia, wystawiacz , kot i steward !

Annika Billing, kiedy z nią pracowałam i koło jednego kota kręciło się 4 fotografów podczas oceny zapytała czy jest na czerwonym dywanie. :mrgreen:

mów mi Fatum

Post » Czw gru 05, 2013 21:41 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Szkoda ze BRI jak na lekarstwo, a za to prawie same SPH :cry:
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Sob gru 07, 2013 19:06 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

W Skierniewicach ring był całkiem spory, na tych wystawach EKKR na których byłem, nawet czekanie z kotem na porównanie było problemem, wokół stanowisk mało miejsca, jak jeszcze wejdzie kilka osób z aparatami robi się problem.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Sob gru 07, 2013 19:23 Re: WYSTAWA 30.11 - 1.12 EKKR-WARSZAWA + BIS BREED SPH i BRI

Klub EKKR pisze:

Sponsor nie może stawiać takich warunków i nigdy ich nie stawiał. Odpowiedzialną osobą za ring sędziowski jest szef stewardów i on może nie zezwolić wejścia na ring jeśli utrudnia to pracę sędziom. Czasem pewne słowa przypisuje się organizatorom choć bardzo mijają się z prawdą.
Bardzo często hodowcy zwracają nam uwagę i nie życzą sobie, aby podczas BIS-u kilka osób podchodziło blisko z aparatem i robiło zdjęcia, ponieważ kot może się przestraszyć, dlatego szanujemy ich prośby.

Tiaaa... czyli wyszło na to, że to samodzielna inicjatywa Artura, szefa stewardów.... Jakoś w to nie wierzę..... Ale ok, organizator ma prawo doboru. Tylko trzeba trochę cywilnej odwagi, żeby powiedzieć w oczy a nie chować się za czyimiś plecami.
Obrazek

Witek Nowak

[poprzednia][następna]