Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Nie lis 24, 2013 19:59 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

I ja się dołączę do pochwał. Perfekcja w każdym calu. Super sala, super rozstawienie sektorów i stoisk, wspaniałe jabłka i gruszki, super-hiper nagrody, widać zaangażowanie Supreme Cat Club w pozyskiwanie sponsorów :ok: No i wszechobecna reklama wystawy w całych Skierniewicach dzięki czemu było baaaardzo dużo zwiedzających. WIELKIE BRAWA!! :dance2: :dance2: :dance2:

Fotki wkrótce bo napstrykałem mnóstwo :)
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Nie lis 24, 2013 20:09 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

A ja licze na to ze ktos z forumowiczow zrobil zdjecia III kat.
Niestety wiekszosc zdjec to kat II
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie lis 24, 2013 20:23 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Witek Nowak pisze:było baaaardzo dużo zwiedzających.

byłam pod dużym wrażeniem, jak wielu zwiedzających było!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie lis 24, 2013 20:24 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

CZANKRA pisze:A ja licze na to ze ktos z forumowiczow zrobil zdjecia III kat.
Niestety wiekszosc zdjec to kat II

Ktoś robił :mrgreen:
Obrazek

Witek Nowak

Post » Nie lis 24, 2013 21:09 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

I jeszcze jedno: można jednak rozpocząć BIS-a o godz. 15 i zakończyć wystawę o 16.45. Chwała Wam za to :piwa: To szczególny ukłon wobec wystawców z dalszych części kraju :ok:
Obrazek

Witek Nowak

Post » Nie lis 24, 2013 21:15 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Witek Nowak pisze:I jeszcze jedno: można jednak rozpocząć BIS-a o godz. 15 i zakończyć wystawę o 16.45. Chwała Wam za to :piwa: To szczególny ukłon wobec wystawców z dalszych części kraju :ok:

Dzięki temu udało nam się być w domu o dwie godziny wcześniej niż planowaliśmy :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie lis 24, 2013 22:00 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Wielką radość sprawiła mi ta wystawa. Do tego stopnia ,że byłam w obydwa dni. Koty piękne zwłaszcza białe maine coony po raz pierwszy widziałam takiego. Rude też piękne oraz norwegi i rosyjskie.
Bengale robiły wrażenie.
Te umaszczenia kotów są super.
Jest tylko jedno ale:
Czemu wystawcy tak foliją i siatkują klatki z kotami ?
Było to dla nas dość przykre.
Inna sprawa czemu tak mało osób pozwalało dotknąć choć by koniuszek łapki. Osobiście dla mnie dotyk jest bardzo istotny i wiele mi mówi faktura futerka kota.
Rozumiem stres kota , ale reakcje pewnych osób lekko szokowała.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Nie lis 24, 2013 22:05 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

persiak1 pisze: Jest tylko jedno ale:
Inna sprawa czemu tak mało osób pozwalało dotknąć choć by koniuszek łapki. Osobiście dla mnie dotyk jest bardzo istotny i wiele mi mówi faktura futerka kota.

Na wystawach różnie bywa.... Pomacasz kotka, potem drugiego, trzeciego..... i coś wrednego przeniesiesz. A hodowca-wystawca potem w domu ma problem i koszty leczenia. Wystarczy pogadać, wejść do sektora za zgodą hodowcy, odkazić łapki - każdy hodowca ma odkażacz na wyposażeniu i problem znika :)
Obrazek

Witek Nowak

Post » Nie lis 24, 2013 22:10 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

persiak1 pisze:Wielką radość sprawiła mi ta wystawa. Do tego stopnia ,że byłam w obydwa dni. Koty piękne zwłaszcza białe maine coony po raz pierwszy widziałam takiego. Rude też piękne oraz norwegi i rosyjskie.
Bengale robiły wrażenie.
Te umaszczenia kotów są super.
Jest tylko jedno ale:

Wiadomo, że ruskie piękne!
Ale nie rozumiem co cię w tym szokuje? Niestety, ale prawda jest taka, że na rękach przenosimy miliony zarazków, nie wyobrażam sobie, żeby co 2 osoba dotykała mojego kota, a potem następnego i następnego a zarazki pełnia szczęścia, co jak co, ale zdrowie kota najważniejsze. Owszem, dotyk jest bardzo ważny, ale w domu, gdy sami sędziowie dotykają kotów są one mega zestresowane. Po co stresować dwa razy? Siatki to też bardzo potrzebna rzecz, obcy ludzie chodzą po wystawie i wkładają palce między kratki, dotykając koty, a co najgorsze, czasem i np, dzieciaki szarpią za ręce. A co, jeżeli zestresowany kot chapnie kogoś przez kratkę. Koty na wystawie, muszą czuć się jak najbardziej bezpiecznie, trzeba o tym pamiętać, bo jednak to koty są najważniejsze wte wspaniałe weekendy :)

Majarus

Od: Nie maja 12, 2013 21:17

Post » Nie lis 24, 2013 22:20 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Trudno nie przyznać racji ,ale siateczka zamazuje kolor kociaka. Jak dobrze poznać umaszczenie gdy osłania kota kolorowa siateczka.
Koty są piękne i to bardzo. Kurde nie wiedziałam o odkażaczach łapek,że są używane na wystawach. Ech zawsze coś nowego się dowiaduję , ale za rok mam nadzieję się przyda ta wiedza.

persiak1

Post » Nie lis 24, 2013 22:30 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

persiak1 pisze:Czemu wystawcy tak foliją i siatkują klatki z kotami ?

Jak bywałam na wystawach jako widz, też zawsze się denerwowałam przez folie i siatki - no bo jak tu fotkę zrobić?
Teraz jeżdżę z kotami i nie wyobrażam sobie nie mieć folii z przodu. Komfort moich kotów jest dla mnie najważniejszy - kompletnie niezrozumiałe jest dla mnie pchanie na siłę palców przez kratki, zeby dotknąć koniuszkiem palucha kawałka futra. Przecież to dla człowieka i kota żadne miłe doznanie, bo ani nie czuje się ciepla futra, ani jego miękkości ... to wygląda jak wyścig "dotknąć jak najwiecej".

Kota do głaskania nie dam, bo pers po wymacaniu tylko przez kilka osób nie nadaje się juz do pokazania na ringu, nie mówiąc o tym, że po dwóch dniach wymacania przez setki ludzi miałabym nie persa, a egzotyka bez futra ;)
Do macania na klatce leży domowy Wściekły Radek 8)

Jak ktoś bardzo chce zobaczyć czy obfocić mojego persa nie przez kratki, wystarczy zapytać, czy można - zapraszam zawsze od drugiej strony i prezentuję kota (w końcu po to go wożę, jest unikalny na polskich wystawach ;) )
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie lis 24, 2013 22:44 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Bardzo unikalny u nas były chyba dwa stanowiska Persikowe. Ja w domu mam białego z liliowymi znaczeniami na uszach iogonie. Mam też Maine coona klasycznie pręgowany niebieski. Posiadam dwa pospolite dachowce.

persiak1

Post » Nie lis 24, 2013 22:55 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Bardzo dobra organizacja! Rozpoczęcie dzisiaj BIS'u o 15.00 to wspaniały pomysł. Trochę kilometrów było, a dzięki wcześniejszemu zakończeniu wystawy mozna było o "ludzkiej godzinie" wrócić do domu.

Niezwykle miłą niepodzianką były dodatkowe atrakcje od klubu kota syberyjskiego, za co również bardzo dziękuję.
www.kotysyberyjskie.com Krakowska hodowla kotów syberyjskich
Obrazek

Piots

Od: Pon paź 08, 2012 9:13

Post » Nie lis 24, 2013 23:22 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Szokowało kogoś zachowanie wystawców?
Koleżankę zaszokowało, kiedy zwiedzający sobie weszli na koniec wystawy do sektora, byli gotowi otworzyć klatkę obok, wziąć kota i zrobić sobie z nim zdjęcie, bo zauważyli, że przy kocie nie ma właścicieli. To szokuje i zniesmacza, kiedy jeździ się na kilkanaście wystaw rocznie. 8O
Wystarczy wyjść do łazienki, żeby nasz kot potencjalnie znalazł się w obcych łapach nieuprawnionych osób.
I dlatego marzę o wystawach BEZ zwiedzających. O!
Czekam na taką wystawę z niecierpliwością w Polsce, gdzie zwiedzający często nie reprezentują żadnej kultury osobistej i wydaje im się, że skoro zapłacili całe 10 zł za bilet to wolno im wszystko. No wiecie, to taka drobna sugestia na przyszły rok dla klubu SCC. :mrgreen:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Nie lis 24, 2013 23:27 Re: Międzynarodowa Wystawa - SCC Skierniewice 23/24.11.2013

Mam niewielkie, ale zawsze jakieś, doświadczenie w organizacji wystaw i wychodzę z założenia, że jeżeli mam narzekać to wolę się nie odzywać... ale tutaj muszę... Było na prawdę fajnie!!! Bardzo dziękuję za tę wystawę i oby tak dalej :ok: Jeżeli miałabym się do czegoś przyczepić, to tylko do nagłośnienia w sobotę, koty troszkę się zestresowały ale dzisiaj już tego nie zauważyłam. Dawno tak dobrze się nie bawiłam :P
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]