WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon wrz 16, 2013 14:28 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

sunshain pisze:A kto mi zabroni opuścić wystawę z kotem :?:

Opuścić wystawy z kotem nikt Ci nie zabroni, ale jakaś kontrola przy drzwiach powinna być. W czasie ostatniej wystawy TICA musiałam zabrać szybko do domu swojego kota (ogromny stres). Sprawę zgłosiłam do master clerk a przy drzwiach zatrzymały mnie Panie, żeby sprawdzić czy jest to na pewno mój kot. I tak to powinno wyglądać.

Zuri

Od: Czw maja 19, 2011 8:44

Post » Pon wrz 16, 2013 16:35 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

Zuri pisze:Opuścić wystawy z kotem nikt Ci nie zabroni, ale jakaś kontrola przy drzwiach powinna być.

Powinna być wydana przepustka przez osobę do tego upoważnioną z pieczątką klubu!
Często się zdarza, że wystawcy mają równoległe oceny... zazwyczaj zabierają do jednego transportera dwa koty, alby dwa transportery po jednym kocie. Jeden idzie do oceny, drugi jest "przygotowany" do wyniesienia...
Kto w takim wypadku odpowiada za kradzież kota na wystawie? Czy ktoś jest zatrudniony do pilnowania?
Czy ktoś sprawdza, że zgłoszone koty pomimo absencji, nie przebywają przypadkiem w klatkach?
Nikt, takie sprawy również sama osobiście zgłaszałam....

Dla mnie taka organizacja to żenada, dramat, horror...

I jeszcze jedna sprawa:
Jakim cudem rozklonowały się sphinksy w klatce, gdzie było ich ładnych kilka sztuk, a zgłoszone były dwa?
Hmm, ciekawe jak przeszły kontrolę weterynaryjną?

aniamat

Od: Pon lis 30, 2009 17:40

Post » Pon wrz 16, 2013 17:23 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

Udostępniliśmy przed chwileczką zapis wideo drugiego dnia wystawy w Warszawie, mamy więc komplet :) Podobnie jak dzień pierwszy podzielony jest na kilka części:
1. http://www.twojekoty.eu/wideo,fife,2,1, ... -1,39.html
2. http://www.twojekoty.eu/wideo,fife,2,1, ... -2,40.html
3. http://www.twojekoty.eu/wideo,fife,2,1, ... -3,41.html
4. http://www.twojekoty.eu/wideo,fife,2,1, ... -4,42.html
Razem dzień 2 zajmuje 8h, 11m, 55s ...

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Wto wrz 17, 2013 10:43 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

A ja bym chciała się "pożalić" na pewnego pana a mianowicie:
Na ostatni dzień wystawy (już pakowaliśmy się) przyszedł pewien pan ogromniastej postury, który ani się nie przedstawił ani po co i na co (jeden z wystawców) wyskoczył do mnie z tekstem "chce pani numer telefonu" ja próbowałAm sytuacje obkręcić w żart i się zaśmiałam po co panu mój numer czy to zaproszenie na randkę, czy kawę a on bezczelnie do mnie czy to mój kocur i że chce mój numer. Zapytałam się o jego imię i nAzwisko, z jakiej hodowli jest a on na to co to panią obchodzi, nie pani interes. Powiedział tylko że hoduje ragdolle (co ma ragdoll do sfinksa?! :?: ) Dla świętego spokoju dałam mu ten numer, który jest od pewnego czasu wyłączony i on w końcu raczył mi odpowiedzieć że jego córka kupuje sfinksa (czyli chce zapewne pokryć moim kocurem).

Apeluje do hodowców: chamom i prostakom z niewiadomego pochodzenia nie udostępniajcie kotów! Może jak za którymś połączeniem usłyszy od kolejnego hodowcy NIE to się ogarnie i zacznie kulturalnie precyzować swoje prośby/sprawy kocie.

A po drugie pragnę pozdrowić tego jakże niemiłego pana i od razu mówię że dla nieznanych mi ludzi i niekulturalnych reproduktor NIE JEST DOSTĘPNY!
Ostatnio edytowano Wto wrz 17, 2013 12:38 przez kicia_Boss, łącznie edytowano 1 raz

kicia_Boss

Od: Wto sie 13, 2013 11:33

Post » Wto wrz 17, 2013 11:07 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

kicia_Boss pisze:A ja bym chciała się "pożalić" na pewnego pana a mianowicie:
Na ostatni dzień wystawy (już pakowaliśmy się) przyszedł pewien pan ogromniastej postury, który ani się nie przedstawił ani po co i na co (jeden z wystawców) wyskoczył do mnie z tekstem "chce pani numer telefonu" ja próbowałAm sytuacje obkręcić w żart i się zaśmiałam po co panu mój numer czy to zaproszenie na randkę, czy kawę a on bezczelnie do mnie czy to mój kocur i że chce mój numer. Zapytałam się o jego imię i nAzwisko, z jakiej hodowli jest a on na to co to panią obchodzi, nie pani interes. Powiedział tylko że hoduje ragdolle (co ma ragdoll do sfinksa?! :?: ) Dla świętego spokoju dałam mu ten numer i on w końcu raczył mi odpowiedzieć że jego córka kupuje sfinksa (czyli chce zapewne pokryć moim kocurem).

Apeluje do hodowców: chamom i prostakom z niewiadomego pochodzenia nie udostępniajcie kotów! Może jak za którymś połączeniem usłyszy od kolejnego hodowcy NIE to się ogarnie i zacznie kulturalnie precyzować swoje prośby/sprawy kocie.

A po drugie pragnę pozdrowić tego jakże niemiłego pana i od razu mówię że dla nieznanych mi ludzi i niekulturalnych reproduktor NIE JEST DOSTĘPNY!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

PIĘKNE :!:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto wrz 17, 2013 12:25 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

ahh nie dopisałam, że numer który został podany nie jest aktywny, leży karta gdzieś na dnie szuflady :D

kicia_Boss

Od: Wto sie 13, 2013 11:33

Post » Wto wrz 17, 2013 12:39 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

LittleDevils pisze:
Iterna pisze:Jedyne wyjscie to pietnowac "w towarzystwie".
Rowniez nie mialam problemow zeby omowic kupno kociaka podczas tej wystawy. Nie zglosilam nigdzie bo ciezko udowodnic sama chec sprzedazy.
Nie wiem z jakich wzgledow nie podajesz nazwy hodowoli ale i ja sie na razie dostosuje, powiem tylko o miocie w wiekszosci czarnych Maine Coonow.

Omówić kupno a sprzedać to dwie różne rzeczy. Omawiać wolno - wynosić w torbie nie....
Jakby nie było można omawiać kupna na wystawie to nikt nie mógłby mieć plakietek "mamy kocięta" i nie byłoby miotów jako takich na wystawach :)

Mialam go na tej wystawie zatem kupic zeby udowodnic ze chcieli mi go sprzedac "tu i teraz" a nie jak to powinno byc "zapraszam w odwiedziny w takie a takie dni" :)?

Nie mam nic do pytan o kociaki na wystawach :).

Iterna

Od: Pon lip 22, 2013 12:27

Post » Wto wrz 17, 2013 20:41 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

Zdjęcia z II WYSTAWY SPECJALISTYCZNEJ NFO :D

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 100&type=1

Ogromne podziękowania dla Sławka Wilczyńskiego z hodowli Dorwil*PL za opiekę fotograficzną w czasie naszego show . Sławku wiem ,że nie planowaliście tej wystawy i tym bardziej jestem Wam wdzięczna , że daliście się namówić :1luvu:

Przepraszam tych co fejsa nie lubią ,ale w tej chwili nie mam czasu na wrzucanie takiej ilości zdjęć gdzie indziej . :(

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

Post » Czw paź 03, 2013 16:48 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

https://projeqt.com/yukii/yukii-work/międzynarodowa-wystawa-kotów/
Zdjęcia autorstwa Mai Ostrowskiej :kotek: :kotek: :kotek:
Pozdrawiam,
Anna Jakubik
FLUFFY COONS*PL Hodowla Kotów rasy Maine Coon
fluffycoons.pl
Obrazek

fluffycoons

Od: Sob mar 29, 2008 16:27

Post » Czw paź 03, 2013 17:00 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

Kurczę, tyle ludzi fotografowało moją koracinkę, a nigdzie w galeriach w necie ich nie widzę.
Chyba następnym razem będę wszystkich prosić o wysłanie zdjęć na maila :mrgreen:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw paź 03, 2013 17:23 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

Tak samo domowych nigdzie nie ma... W necie pojedyncze foty, a zawsze było sporo :(
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Śro paź 09, 2013 16:40 Re: WYSTAWA 14-15 WRZEŚNIA 2013 SMK JEDYNKA WARSZAWA

https://www.facebook.com/justyna.kro/me ... 296&type=3 Trochę zdjęć z soboty i niedzieli :)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

[poprzednia]