MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 17:14 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ćma pisze:
KrzysiekM pisze:Lepszej groteski to i sam Mrożek by nie wymyślił. Właśnie zorientowałem się, że na logo wystawy w Kościanie jest kotka hodowczyni, której zarząd Felis Posnania zabronił wziąć udział w tej wystawie:
http://nfo.pl/mistrzostwa-polski-nfo-koscian-2010

O co w tej awanturze chodzi?

Teraz tylko czekać, aż Janina wyleci z logo. :wink:
Do tej pory Zarząd chyba się nie zorientował, że wróg tak bezczelnie wbił mu nóż w plecy.
To jest najlepszy dowód na to jak bardzo chciałam tej wystawie zaszkodzić. Nawet kotem poszczułam.

To raczej ja - nie Ty :P

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Nie kwi 18, 2010 17:23 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

narwanka pisze:
Ćma pisze:
KrzysiekM pisze:Lepszej groteski to i sam Mrożek by nie wymyślił. Właśnie zorientowałem się, że na logo wystawy w Kościanie jest kotka hodowczyni, której zarząd Felis Posnania zabronił wziąć udział w tej wystawie:
http://nfo.pl/mistrzostwa-polski-nfo-koscian-2010

O co w tej awanturze chodzi?

Teraz tylko czekać, aż Janina wyleci z logo. :wink:
Do tej pory Zarząd chyba się nie zorientował, że wróg tak bezczelnie wbił mu nóż w plecy.
To jest najlepszy dowód na to jak bardzo chciałam tej wystawie zaszkodzić. Nawet kotem poszczułam.

To raczej ja - nie Ty :P

Jeszcze gorzej. Ty szczułaś moim kotem. A feeee. Co z tego, że zdjęcie Twoje? To jest przecież kolesiostwo najczystszej wody! Zrobiłyśmy to specjalnie, bo chciałyśmy zniszczyć MP w Kościanie! Od początku był taki plan. Na złość FP robiłaś to logo i te dyplomy. Bo ich tak strasznie nie lubiłyśmy i chciałyśmy rozwalić imprezę.
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

Post » Nie kwi 18, 2010 18:08 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

To ja się chciałam tak nieoficjalnie zapytać (bo oficjalnie będzie wysłane drogą oficjalną) na jaki przepis powołali się organizatorzy wystawy odmawiając nam przyjęcia na nią? Bo ani Felis Polonia, Ani Feli Posnania nie mają odrębnego regulaminu wystawowego (FP ma tylko regulamin pokazów, w którym jest napisane:
Zarzad FP zastrzega sobie prawo nie przyjecia kota lub hodowcy na pokaz z powodów ograniczen technicznych, zdrowotnych kota lub kotów w złej kondycji fizycznej
http://felisposnania.eu/doc/r_pokaz.pdf ). Na zaproszeniu na wystawę w Kościanie również nigdzie nie widnieje informacja, że organizator zastrzega sobie prawo nie przyjęcia kota na wystawę. Natomiast regulamin wystawowy FIFe nie ma punktu ograniczającego przyjęcie kotów na wystawę.
Obrazek

Ćma

Post » Nie kwi 18, 2010 18:39 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:anulka111 nie ma nic do ciebie ale proszę jak nie jesteś w temacie to nie zabieraj głosu bo dosyć osób już podgrzało bezsensownie atmosferę.
A zastanowiliście się nad jednym że brak informacyj od Fp może być podyktowanym tym żeby nie wywoływać kolejnych wojenek forumowych.

Wojtek forum słuzy wypowiadaniu się i nie znam Ciebie ,ale nie da się mi zamknąć ust takim stwierdzeniem 8O.Jestem jak najbardziej w temacie , jako widz na wystawie i jestem zywo zainteresowana tym ,by wygrał najpiekniejszy kot na wystawie,a nie kot z największymi układami. Jestem sympatykiem rasy NFO i mam prawo oczekiwac ,że organizacja propagujaca daną rasę potrafi się wytłumaczyć ze swojej decyzji. Może też wycofać się ze swojej decyzji, jeśli to była decyzja pochopna. Brak odpowiedzi Zarządu na pismo oficjalne jest dla mnie skandalem na niespotykaną skalę. A termin wystawy coraz bliższy.

Można kogoś nie lubić, ale nalezy grać fair. Kto się boi tych kotow na wystawie i dlaczego, to jest pytanie zasadnicze, bo to jest wystawa kotów. Metodą strusia i udawania ,że sprawy nie było Zarząd na pewno sobie nie zaskarbi zwolenników.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 18, 2010 18:40 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

agal pisze:Mam wrażenie, Wojtku, że konfabulujesz...
Na innym forum Jarek napisał:

J. pisze:Jarek nie został odwołany, to po pierwsze tylko sam zrezygnował, razem z resztą zarządu.
Po drugie na Walnym, na którym ciebie sobie nie przypominam, zostałem wybrany ponownie do kandydowania, ale się wycofałem.
Nowemu zarządowi zawsze służyłem pomocą, jak się do mnie zwracali, a tak było i to nie raz. Piszesz same głupoty, zielonego pojęcia to ty nie masz i przestań się w końcu kompromitować w swoich konfabulacjach na mój temat.

I obrażasz wszystkich nazywając problem wystawy kościańskiej burzą w szklance wody. Jest to naprawdę poważna sprawa i chciałabym, żeby została wyjaśniona.

A.

Zacytuje sam siebie tylko z nfo.

wojtekn pisze:PS
Patrząc na formę wypowiedź w pierwszym zdaniu i kolejnych to mam wrażenie że to ty Magda piszesz.

Przykład.

J. pisze:Jarek nie został odwołany, to po pierwsze tylko sam zrezygnował, razem z resztą zarządu.
Nowemu zarządowi zawsze służyłem pomocą,
Obrazek

wojtekn

Od: Czw wrz 23, 2004 7:27

Post » Nie kwi 18, 2010 18:43 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

anulka111 pisze:Można kogoś nie lubić, ale nalezy grać fair. Kto się boi tych kotow na wystawie i dlaczego, to jest pytanie zasadnicze, bo to jest wystawa kotów. Metodą strusia i udawania ,że sprawy nie było Zarząd na pewno sobie nie zaskarbi zwolenników.

Wiesz tylko tu nie chodzi o koty a o ludzi.
Obrazek

wojtekn

Post » Nie kwi 18, 2010 18:47 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Regulamin wystawowy FIFe zawiera listę przyczyn, dla których można odmówić przyjęcia kota na wystawę (art. 3.4). Na temat nieprzyjmowania ludzi nie mówi ani słowa (co to w ogóle ma być: 'tego kocham, tego lubię, tej nie pocałuję"). Przypominam, że obie nieprzyjęte hodowczynie nie złamały żadnego regulaminu.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie kwi 18, 2010 18:49 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:
agal pisze:Mam wrażenie, Wojtku, że konfabulujesz...
Na innym forum Jarek napisał:

Po drugie na Walnym, na którym ciebie sobie nie przypominam, zostałem wybrany ponownie do kandydowania, ale się wycofałem.
Nowemu zarządowi zawsze służyłem pomocą, jak się do mnie zwracali, a tak było i to nie raz. Piszesz same głupoty, zielonego pojęcia to ty nie masz i przestań się w końcu kompromitować w swoich konfabulacjach na mój temat.

I obrażasz wszystkich nazywając problem wystawy kościańskiej burzą w szklance wody. Jest to naprawdę poważna sprawa i chciałabym, żeby została wyjaśniona.

A.

Zacytuje sam siebie tylko z nfo.

wojtekn pisze:PS
Patrząc na formę wypowiedź w pierwszym zdaniu i kolejnych to mam wrażenie że to ty Magda piszesz.

Przykład.

Nowemu zarządowi zawsze służyłem pomocą,

I jeszcze jeden cytat:

wojtekn pisze:Wiesz co pisać bzdury to sobie możesz i może ktoś tu w coś uwierzy ale czytając informacje z walnego było troszkę inaczej nie przeszedłeś dalej w głosowaniu bo nikt cie nie chciał.
A informacje mam bardzo dokładne wystarczy być w klubie i zapytać zerknąć do dokumentów.
Obrazek

wojtekn

Post » Nie kwi 18, 2010 18:51 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ale co ma piernik do wiatraka, czy wybory zarzadu FP do nieprzyjęcia na wystawę hodowczyń, które nie należą do FP i siłą rzeczy nie uczestniczą w owych wyborach w czynny ani bierny sposób?

Oberhexe

Post » Nie kwi 18, 2010 18:54 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:
anulka111 pisze:Można kogoś nie lubić, ale nalezy grać fair. Kto się boi tych kotow na wystawie i dlaczego, to jest pytanie zasadnicze, bo to jest wystawa kotów. Metodą strusia i udawania ,że sprawy nie było Zarząd na pewno sobie nie zaskarbi zwolenników.

Od kiedy to w regulaminie wystawiania liczy się kto wystawia, to znaczy ,ze jesli odkupie ktoregos z tych kotow to mogę wystawić go,bo dalej są miejsca ,a osoba się zmieni?Dla mnie to skandaliczna proba wyeliminowania po cichu konkurencji, ktora się nie powiodła.
Wojtek ,ale to koty są wystawiane ,a nie hodowcy, ogladam wystawy i na wystawy przychodze dla kotów ,a nie dla ludzi.To koty zostały odrzucone z wystawy,bo ich ludzki personel się nie podoba? To ma być podejście fair?
Skandal to najdelikatniejsze okreslenie tej sytuacji. Masa ludzi na pewno pracowała nad ta imprezą i taki skandal z powodu tego ,że ktoś kogoś nie lubi?
Niech wygra najlepszy kot,a nie najskuteczniejszy ludzki wróg :twisted: .
W tej sytuacji na następną wystawę organizowaną przez FP każdy hodowca ma się zastanawiać ,czy spodoba się Zarządowi? Myślę ,że członkowie FP ,będą mieli okazję do przemyśleń.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 18, 2010 18:55 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wojtek ja myślę, że może już milcz, bo robisz FP niedźwiedzią przysługę.
Co ma znaczyć tekst, że nie chodzi o koty, tylko o ludzi? Czyli prawdą jest to, że nie zostałyśmy przyjęte na wystawę, bo się nas nie lubi?
To może jednak pisz dalej. W końcu ktoś powie otwartym tekstem, że nie zostałyśmy przyjęte nie ze względu na jakieś zastrzeżenia w regulaminie, tylko dlatego, że zalazłyśmy za skórę komuś z Zarządu i to jest prywatna zemsta tej osoby, która została uprawomocniona w czwartek wsteczną decyzją Zarządu FP.
Obrazek

Ćma

Post » Nie kwi 18, 2010 18:57 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

anulka111 pisze:
wojtekn pisze:

Od kiedy to w regulaminie wystawiania liczy się kto wystawia, to znaczy ,ze jesli odkupie ktoregos z tych kotow to mogę wystawić go,bo dalej są miejsca ,a osoba się zmieni?Dla mnie to skandaliczna proba wyeliminowania po cichu konkurencji, ktora się nie powiodła.
Wojtek ,ale to koty są wystawiane ,a nie hodowcy, ogladam wystawy i na wystawy przychodze dla kotów ,a nie dla ludzi.To koty zostały odrzucone z wystawy,bo ich ludzki personel się nie podoba? To ma być podejście fair?
Skandal to najdelikatniejsze okreslenie tej sytuacji. Masa ludzi na pewno pracowała nad ta imprezą i taki skandal z powodu tego ,że ktoś kogoś nie lubi?
Niech wygra najlepszy kot,a nie najskuteczniejszy ludzki wróg :twisted: .
W tej sytuacji na następną wystawę organizowaną przez FP każdy hodowca ma się zastanawiać ,czy spodoba się Zarządowi? Myślę ,że członkowie FP ,będą mieli okazję do przemyśleń.

Dokładnie tak. Gdybyś to Ty zgłosiła Mimblę na wystawę w Kościanie, to byś ją mogła pokazać. Jest jeszcze ok 50 wolnych miejsc.
Obrazek

Ćma

Post » Nie kwi 18, 2010 18:58 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:

A jednak? Nawet taki mail obie hodowczynie dostały z FP:

Decyzją Organizatora nie została Pani przyjęta na wystawę w Kościanie.

Z poważaniem
Zarząd Klubu Felis Posnania

A ja myślałam, że ktoś może się pomylił :roll:

To może w ogóle zróbmy sobie wybory miss hodowczyń i mistera hodowców :D

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Nie kwi 18, 2010 19:01 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Ćma a czy ty tak ciemna masa jesteś zastanów się co i jak to będziesz wiedzieć o co chodzi.
Na forum odpowiedzi nie uzyskasz zerknij w lustro i zrób rachunek sumienia.
Ja już się domyśliłem o co chodzi i to dawno.
Obrazek

wojtekn

Post » Nie kwi 18, 2010 19:04 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:Ćma a czy ty tak ciemna masa jesteś zastanów się co i jak to będziesz wiedzieć o co chodzi.
Na forum odpowiedzi nie uzyskasz zerknij w lustro i zrób rachunek sumienia.
Ja już się domyśliłem o co chodzi i to dawno.

8O
To może nas oświecisz, co Kasia i Ola takiego zrobiły. Otwartym tekstem, proszę, a nie na zasadzie strusia.

Oberhexe

[poprzednia][następna]