[WYSTAWA] OLSZTYN 15-16 SIERPNIA 2009 C4C OLSZTYN

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon lip 27, 2009 21:24

warmianka pisze:tak, to prawda - jedna kotka urodziła w czwartek, a w piątek pojechałam na wystawę. Druga zaś poczekała na mnie i urodziła w poniedziałek rano. Moje kochane koteczki :-))))

Obawiam się, że z moją ten numer mógłby nie przejść. Cały czas się modlę do bóstw, żeby poszła "rodzeniem" w kogokolwiek, tylko nie we własną matkę, bo będziemy mieć nerwówę od 62 dnia i cięęęęężki poród...
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Pon lip 27, 2009 21:34

lakshmi pisze:
warmianka pisze:tak, to prawda - jedna kotka urodziła w czwartek, a w piątek pojechałam na wystawę. Druga zaś poczekała na mnie i urodziła w poniedziałek rano. Moje kochane koteczki :-))))

Obawiam się, że z moją ten numer mógłby nie przejść. Cały czas się modlę do bóstw, żeby poszła "rodzeniem" w kogokolwiek, tylko nie we własną matkę, bo będziemy mieć nerwówę od 62 dnia i cięęęęężki poród...

trzymam kciuki za lekki poród .... będzie dobrze ... :-))))
koty syberyjskie: Azja, Assan, Tobias, Basala, Czarusia, Dziunia Pietrusińska, Olimpia, Ninka, Petunja, Diana i Bunia oraz chow-chow Skotuś ... pozdrawiają serdecznie z Olsztyna

www.koty.syberyjskie.pl
www.chow.pl

warmianka

Od: Sob mar 31, 2007 15:46

Post » Czw lip 30, 2009 7:47

Patiomkin pisze:Dzisiaj otrzymałem informacje odlekarza weterynarii PIW w Olsztynie. Informuje nas,że na wystawie kotów w Olsztynie szczepienia przeciwko wściekliźnie nie sa obowiązkowe.

Na stronie C4C Olsztyn jest w takim razie nieaktualna informacja bo istnieje zapis o obowiązkowym szczepieniu przeciwko wściekliźnie i to może trochę mylić. Proszę poprawcie też w pierwszym poście. Tylko nie myślcie, że jestem takim wielkim formalistą. :) :)

norweski leśny

Od: Pon kwi 16, 2007 14:39

Post » Czw lip 30, 2009 16:21

norweski leśny pisze:
Patiomkin pisze:Dzisiaj otrzymałem informacje odlekarza weterynarii PIW w Olsztynie. Informuje nas,że na wystawie kotów w Olsztynie szczepienia przeciwko wściekliźnie nie sa obowiązkowe.

Na stronie C4C Olsztyn jest w takim razie nieaktualna informacja bo istnieje zapis o obowiązkowym szczepieniu przeciwko wściekliźnie i to może trochę mylić. Proszę poprawcie też w pierwszym poście. Tylko nie myślcie, że jestem takim wielkim formalistą. :) :)

na forum juz poprawione

Patiomkin

Od: Pt cze 27, 2008 13:31

Post » Śro sie 05, 2009 21:30

Jestem po rozmowie z sędzia Irina Sadovnikowa bardzo sie cieszy ze bedzie mogła oceniac koty w Polsce. Uzyskałem równiez zapewnienie ze ocena będzie przebiegać według standardów FIFe.

Pamietajcie tez ze przyjmowanie zgłoszeń na kosmiczna wystawe trwa a do samej wystawy pozostało 10 dni

Patiomkin

Post » Pt sie 07, 2009 17:59

Wystawa Olsztyńska dopięta organizacyjnie. Duzo nagród każdy kot dostanie prezencik. Będą specjalne promocje dla hodowców. Widać będzie Kopernika chadzającego sie po hali, gdyż Olsztyn to jego miasto, gdzie tworzył swoje dzieła. Beda tez inne atrakcje. Po pierwszym dniu będziemy wspólnie świętować z naszymi sponsorami sędziami na biesiadzie, która uświetni pokaz sztucznych ogni. Zapewniamy wspaniała atmosferę i zabawę.

„Planeta Kotów”

Dziś Planeta Kotów otwiera swe płoty,

Dziś dla Was ludziska pokażą się koty.

Wyjdą na orbitę cud osobliwości,

Skorzystajcie ludziska z takiej możliwości.

Przyjdźcie patrzeć, podziwiać, po co siedzieć w domu,

Akcja w telewizji niepotrzebna nikomu.

Będą piękne gwiazdy, wschodzące gwiazdeczki,

Przystojne kocury i powabne koteczki.

Będą się puszyć, będą się prężyć,

Ziewać, parskać, fukać i gniewać na sędziów.

Warto nacieszyć oko bo to piękne chwile

Czas u nas upłynie wszystkim bardzo mile.

A przy okazji wielkiej gwiazd parady,
Usłyszycie od fachowców przydatne porady.
O zdrowiu, dobrym jedzonku, opiece jakiej koty wymagają,
O medycznej również, choć u weta pazurki wyciągają.
I o różnych rasach czegoś się dowiecie,
O prawdach i mitach krążących po świecie.

Zapraszamy zatem! Będą koty z różnych miast

Ależ będzie miło pobyć pośród gwiazd!

Patiomkin

Post » Pt sie 07, 2009 18:02

dubel

Patiomkin

Post » Pt sie 07, 2009 19:09

koty syberyjskie: Azja, Assan, Tobias, Basala, Czarusia, Dziunia Pietrusińska, Olimpia, Ninka, Petunja, Diana i Bunia oraz chow-chow Skotuś ... pozdrawiają serdecznie z Olsztyna

www.koty.syberyjskie.pl
www.chow.pl

warmianka

Post » Nie sie 09, 2009 21:12

Klub Rasy SIBPortal.pl podcza swystawy w Olsztynie organizuje wystawe specjalistyczna kotów SIB i NEM Oto regulamin:

Regulamin
I Wystawy Specjalistycznej Special SIB & NEM Show
1. W wystawie specjalistycznej udział biorą koty rasy syberyjskiej i neva masquerade
znajdujące się w katalogu danego dnia wystawy.
2. Wystawcy dobrowolnie biorą udział w konkursie i sami prezentują koty w ocenie.
3. Sędziowie spośród prezentowanych kotów wybiorą najlepsze koty w kategoriach,
które uzyskują tytuł Best In Show w kategoriach:
SIB:
dorosły 0,1
dorosły 1,0
młodzież 0,1
młodzież 1,0
kociak 0,1
kociak 1,0
kastrat/ka
miot
NEM:
dorosły 0,1
dorosły 1,0
młodzież 0,1
młodzież 1,0
kociak 0,1
kociak 1,0
kastrat/ka
miot
4. Spośród najlepszych kotów kategorii (zdobywców poszczególnych BIS w
kategoriach wyłączając kategorię miot) zostanie wybrany BOB SIB i BOB NEM Special
SIB & NEM Show

Patiomkin

Post » Nie sie 09, 2009 22:21

Czemu kastraty nie są podzielone również na kastrata i kastratkę?
Z tego co się ostatnio zaczęłam orientować wg zasad FIFe powinien być podział w kastratach w specjalistycznych, za to kocięta i młodzież można zrobić do kupy.
Ja też nie wiedziałam i w Opolu również nie podzieliliśmy, a powinniśmy.
Na szczęście tylko jedna wykastrowana nevka była. Gorzej jakby sędziowie wybrali i to i to, a nagrody by nie było.

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Pon sie 10, 2009 8:51

Na jakiej zasadzie będzie odbywał się BIS?

MartaD

Od: Wto gru 14, 2004 14:29

Post » Pon sie 10, 2009 8:54

MartaD pisze:Na jakiej zasadzie będzie odbywał się BIS?

klasycznie :)

www.koty.syberyjskie.pl
www.chow.pl

warmianka

Post » Pon sie 10, 2009 13:23

najmysia dlatego ze nie wiemy czy bedzie na tyle zgloszonych kotow...kastratow
Mlodziez bedzie podzielona
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pon sie 10, 2009 14:16

Czyli w sumie można to ustalić jeszcze od rana przed wystawą, jak się zobaczy ile jest kotów. I tak zawsze jest przy specjalistycznych zamieszanie, sędziowie 5 razy wymyślają co innego, my latamy jak potępieńcy żeby odkręcać co oni wymyślili, po tym jak wcześniej już miało być co innego, czyli standard 8)

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Pon sie 10, 2009 17:24

Nagrody mamy wiec bedzie dobrze :wink:

tylko koty mi tu zglaszac !!!!
Siby i Nem wysylac zgloszenia!!!
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

[poprzednia][następna]