SUPER KOT 2008

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw gru 11, 2008 11:40

Onatka pisalam juz na ten temat wczesniej. We wszystkich rankingach tego typu na swiecie wystepuje Wystawa Swiatowa jako dodatkowy pkt.
Kluby i Irganizacje w danych krajach chca w ten sposow uchonorowac koty ktore uczestniczyly w takiej wystawie, ale i przede wszystkim otrzymaly BIV lub NOM BIS. Jest to tez w jakis sposob zachecenie wystawcow do uczestnictwa w takiej wystawie.
Chyba sama rozumiesz ze znalezienie sie np w finale Swiatowej Wystawy to nie to samo co znalezienie sie w finale Wystawy Miedzynarodowej i dlatego pkt. wszedzie dawane sa x 2.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw gru 11, 2008 11:44

CZANKRA pisze: znalezienie sie np w finale Swiatowej Wystawy to nie to samo co znalezienie sie w finale Wystawy Miedzynarodowej i dlatego pkt. wszedzie dawane sa x 2.
aż tak co innego, że final wystawy międzynarodowej powinno się całkiem pomijać?
bo jednak od bis-a do bic-a/bob-a daleka droga.... :roll:
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Czw gru 11, 2008 11:51

Kiedy wystawiałam Jankesa, nigdy nie był wołany do porównania do BIV, nawet jeśli w jego grupie kolorystycznej BIV był. Bo był zazwyczaj jedynym kastratem w tej grupie kolorystycznej NFO.
Nigdy na własne oczy nie widziałam BIVa, który bylby organizowany niezgodnie z przepisami FIFe - czyli kastraty i niekastraty razem.

Hasło "widocznie nie był wystarczająco dobry" jest nie tylko krzywdzące, ale i bezpodstawne.
Ostatnio edytowano Czw gru 11, 2008 11:54 przez Oberhexe, łącznie edytowano 1 raz

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Czw gru 11, 2008 11:52

A mi sie to zdarzało ostatnio często. BIV mieszany kastraty/niekastraty
Nie wymyślam sobie tego, tak sędziowie robią :roll:
Obrazek

Olivia

Post » Czw gru 11, 2008 11:55

Olivia pisze:
Atka pisze:naprawdę nie wiem, skąd Twoje przekonanie, że kastraty koszą BIVy. Nie koszą, bo nie mają takiej możliwości.
Nie nadinterpretuj sobie :roll: Nie napisałam, że koszą, tylko nie jest to taki unikat, jakby mogło z Twojego posta wynikać.
Przez ostatnie 2 lata intensywnie ciągałam po wystawach kilka kotów, i wiele razy był biv w grupie mieszanej kastraty/niekastraty
I co z tego, że jest to niezgodne z przepisami, spróbuj sobie podyskutować z sędziami na wystawie :twisted:

Jako wystawca - nie śmiem :twisted:
Ale obsługa sekretariatu wystawowego nie ma takich skrupułów i widziałam już skreślane tego typu oceny, jeśli sekretariat je wyłapał :roll: I osobiście latałam w te i we wte z dyplomami.

Poza tym, że jeszcze chwilę pociągnę ten offtopiczny wątek, nie na tym rzecz polega, żeby te wybitne kastraty dostawały "niezgodne z przepisami" BIVy z niekastratami, tylko żeby zachęcić ludzi do pokazywania większej ilości kastratów. Bo na razie to się czasami czuję jak ufok na wystawie :roll:
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw gru 11, 2008 11:57

Olivia pisze:A mi sie to zdarzało ostatnio często. BIV mieszany kastraty/niekastraty

To jest niestety niezgodne z regulaminem i wystawia nie najlepsze swiadectwo sedziemu :( Chyba ze kastraty byly ponizej 10 miesiaca zycia.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Czw gru 11, 2008 11:58

Olivia pisze:A mi sie to zdarzało ostatnio często. BIV mieszany kastraty/niekastraty
no to łamia przepisy...
mnie się tak nie zdarzało jak stewardowałam, no raz chyba tylko przypomniałam sędziemu, ze kot XX to kastrat i go wycofał z BIVa
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw gru 11, 2008 12:01

Cóz ja na to mogę, to ma miejsce i tyle.
A kastratów na wystawach jest coraz więcej :ok:
Osobiście bardzo żaluję, że moje kastratki niewystawowe raczej :?
Obrazek

Olivia

Post » Czw gru 11, 2008 12:04

Atka pisze:

Poza tym, że jeszcze chwilę pociągnę ten offtopiczny wątek,
:

:D a proszę bardzo
ciekawie się rozwija, bo sprawa regulaminu "Super Kot 2008" przez klub EKKR została wyjaśniona .
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw gru 11, 2008 12:06

danunka pisze:ciekawie się rozwija, bo sprawa regulaminu "Super Kot 2008" przez klub EKKR została wyjaśniona .

Zdazylismy zauwazyc ale dzieki ze o tym wspomnialas. 8)
Pozdrawiam,
Pit

bratpit

Od: Sob sty 17, 2004 14:33

Post » Czw gru 11, 2008 12:08

Oliwio poczytaj sobie http://felispolonia.pl/doc/r_wystawowy.pdf str. 16, pkt 4.9c oraz tabela na str. 32, jak można łączyć koty do BIV-a.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw gru 11, 2008 12:11

agal pisze:Oliwio poczytaj sobie http://felispolonia.pl/doc/r_wystawowy.pdf str. 16, pkt 4.9c oraz tabela na str. 32, jak można łączyć koty do BIV-a.

A.
Ja piszę o tym, co się dzieje na wystawach, a nie o tym, co przewiduje regulamin.
Może sędziowie powinni dostac tego linka i poczytać :P
Obrazek

Olivia

Post » Czw gru 11, 2008 12:15

Olivia pisze:
agal pisze:Oliwio poczytaj sobie http://felispolonia.pl/doc/r_wystawowy.pdf str. 16, pkt 4.9c oraz tabela na str. 32, jak można łączyć koty do BIV-a.

A.
Ja piszę o tym, co się dzieje na wystawach, a nie o tym, co przewiduje regulamin.

Coraz częściej mam takie wrażenie, że niektórzy sędziowie powinni nie tylko tego linka, ale i standardy ocenianych przez siebie ras poczytać :twisted:
To mnie wnerwia: płacimy tyle pieniędzy za wystawy, a dostajemy nierzetelne oceny :twisted:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Czw gru 11, 2008 12:16

Olivia pisze:

A.

Może :? Może powinni także stewardzi. Niestety sędziów mamy coraz starszych, a nikt nie robi im egzaminów weryfikujących, sprawdzających, czy jeszcze coś pamiętają :( A może by trzeba było :?

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw gru 11, 2008 12:21

Zdecydowanie nie jest to rola wystawcy.
Gdybym stojąc do biv pokazała paluchem kastrata, mówiąc, że nie powinno go tu być, zachowalabym sie conajmniej nieelegancko.
Tak na marginesie, to troche bez sensu, ze kastraty nie moga uczestniczyć w bivach ogólnych, bo jak tu tłukę 3cią stronę, biv to całkiem oddzielny konkurs, nie mający nic wspólnego z dalszą oceną, zgodnie z płcią, wiekiem i stanem gonad ;)
Obrazek

Olivia

[poprzednia][następna]