Łódź 10/11.05.2008-Angel Cat Show

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie kwi 20, 2008 9:13

ZaRa pisze:Wystawy łódzkie mają swój niepowtarzalny klimat,
dlatego też bycie na nich dla niektórych stało się swego rodzaju tradycją.

W słownikach jest też na to inne określenie....snobizm :lol: ale ? ... no dobra mogę byc nim być , bo mam zamiar być ! i mieć szczęście ..... ale o tym pisałem wcześniej . :evil:
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Nie kwi 20, 2008 9:38

spinoo pisze:

W słownikach jest też na to inne określenie....snobizm :lol: ale ? ... no dobra mogę byc nim być , bo mam zamiar być ! i mieć szczęście ..... ale o tym pisałem wcześniej . :evil:

spinoo Ty bestio zlosliwa :lol: :lol: :lol: :twisted:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie kwi 20, 2008 9:45

spinoo pisze:
W słownikach jest też na to inne określenie....snobizm :lol: ale ? ... no dobra

:D :D hłe,hłe - co niektórzy mówią ,że "manie" kota R=R to też snobizm :wink:
tak więc odpowiedni kot + odpowiednie wystawy = :king:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie kwi 20, 2008 18:31

sylwiah2 pisze:
spinoo pisze:

spinoo Ty bestio zlosliwa :lol: :lol: :lol: :twisted:

:D :D :D :D Śmiem twierdzić, że nabywa jej od czytania mistrzowskich w tym fachu postów. Prawda?
Spinoo - chylę czoła! A spróbuj mi jeszcze raz coś powiedzieć, to .... to .... to Cię zacytuję ;) :D :D :D :D

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Nie kwi 20, 2008 19:40

a ja sobie pozwolę anonimowo zacytować ...

wcale nie po to, aby Organizatorom wystawy pokryć ciało ''gęsią skórką'', aby ''zmrozić krew'' i ująć z uroku wystawie ...

/ nawet nie znajdując upustu :wink: dla frustracji :wink: i nie chlustając żalem ... BO I O CO - PRZED ... /

ot, po prostu dlatego, że wystawianiu SWOJEGO kota towarzyszą emocje ...

nikt z nas ich się nie wyzbywa, nawet piastując stanowiska ...

... kategoria /... / również jest dyskryminowana i to tam gdzie jest tak dużo kotów /... / tej kat - przyp. / ... / w władzach klubu
/ ... /
tu jak zwykle tylko dwoje oceniało a jutro to samo tylko sędziowie zmienieni to juz / ... / jest tradycja że idą po najmniejszej linii oporu ...

co???? Shocked jesteś pewna ??? bez takich tragikomicznych "żartów" proszę Evil or Very Mad 8 sędziów ,którzy moga oceniać / ... / kat.
- jeżeli tak będzie to faktycznie po najmniejszej linii oporu i trzeba będzie zwyczajnie nad polskimi wystawami sie zastanawiać Confused,bo jeżeli mam zapłacic 150 +50 zł dod.klatka za wystawę + podróż ,to wolę dołozyć i pojechać gdzie .....bedzie ok

/ ... / Czas chyba zrozumieć -że Wystawy są dla wystawców i ich kotów a nie dla organizatorów !!!!!!!!! / ... /

/ ... / Mnie do szalu doprowadzaja ci ludzie-zwiedzajacy pchajacy sie na ring, którzy za wszelką cenę chcą być jak najbliżej stołów sędziowskich. A pouczenia dają efekt na 20 sekund...

a nie dało się w jakis sposób odgrodzić ,cos postawić ,żeby nie było takiego ścisku przy stolikach sędziowskich ???
ale to chyba nie jest najgorsze Sad widze,że dzis stało sie jak / ... / napisała Sad ale to nic,ale jeszcze gorsza jest nieodpowiedzialnośc organizatorów wzgledem WYSTAWCOW.Jak mozna dopuszczać do godzinnych opóznień .Było tak wczoraj było tak dziś.Gdzie jest szacunek dla ludzi,którzy nie tylko są miejscowi ale również przyjezdni ????

i jak mogę już perspektywy ocenić ...

nawet taka opinia na tym forum o jednej z wystaw ... nie pozbawiła jej licznego grona wystawców ...

więc to nie snobizm ...
nie obecność, bądź nie - na forum ...
z pewnością - nie kierowanie się sugestiami ''opiniodawcy'' ...
może przewrotność ludzka ...

czy może chęć własnego doświadczenia :?:

czy jeszcze jakieś inne ... względy ... które sprawiają, że wybieramy Tę, A NIE INNą WYSTAWę ... CHOć ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Nie kwi 20, 2008 20:29

:roll: bardzo przykro czyta się te spory dot. opłaty za wystawę

dla mnie zapłacenie 20 zł więcej gdzie w zamian mam przestronną halę, dobre zaplecze gastronomiczne
fajny skład sedziowski- jest naprawdę niewielkim wysiłkiem

jeśli komuś szkoda... niech poprostu nie jedzie
chętnych na wystawę Łódzką z pewnością nie braknie

chyba prawie wszyscy, którzy byli na wystawie listopadowej byli zachwyceni
klimat, dekoracje, miejsce- to wszystko sa koszty

pewnie, że można zrobić to w małej sali w domu kultury tak jak to jest np w Czechach... tylko po co
żeby siedzieć w duchocie, żeby siedzieć nos w nos z innym wystawcą,
żeby przejście między klatkami było tak wąskie że ledwo mijają się 2 osoby :roll:
kotom napewno to nie słuzy...
no ale co kto lubi :roll:
Obrazek

kamanda77

Od: Wto cze 13, 2006 20:14

Post » Nie kwi 20, 2008 21:00

kamanda77 pisze: dla mnie zapłacenie 20 zł więcej

Ach właśnie! Ponownie: dla mnie, moje, mój kot, moje chcenie czy niechcenie

:D :D :D :D

Śmieszne.... Jakoś tak nie zwykłam myśleć jedynie o końcu własnego nosa.
Jeszcze raz więc wyraźnie artykułuję: podniesienie opłaty o 20 zł dotyczy tylko częsci wystawców. Innej części dotknęła jednak podwyżka niemalże 100% dotychczasowej opłaty! Ponownie zwracam także uwagę, że nie wszyscy wystawcy jeżdżą na wystawy z kociętami bądź z kotami - przedtsawicielami CRX, DRX, ABY, SPH, ect. Wyobraź sobie, że istnieja jeszcze przedstawiciele kotów większych ras, a ich właściciele w nawyku mają wykupywanie większej powierzchni "klatkowej" dla swego pupila. Dla jego dobra, żeby się nie męczył w niewygodnej pozycji przez kilkanaście godzin dziennie. Jak wyobrażasz sobie MCO, czy dorodnego SIB czy NFO w pojedyńczej klatce przez dwa wystawowe dni? Ale na Łódzkiej wystawie za komfort dla pupila trzeba już zapłacić krocie!

kamanda77 pisze:
jeśli komuś szkoda... niech poprostu nie jedzie

A w innych krajach takie nierówne traktowanie ludzi nazywane jest DYSKRYMINACJĄ i przykładnie karane ;)

kamanda77 pisze:
chyba prawie wszyscy, którzy byli na wystawie listopadowej byli zachwyceni

Nie zadziwię Cię, pisząc że NIE WSZYSCY, bo wtrąciłeś słóko "chyba".
Ani organizacja ani niektóre nagrody nie były adekwatne do zaproponowanej ceny.

kamanda77 pisze:
kotom napewno to nie słuzy...
no ale co kto lubi :roll:

Pewnie nie, tak jak i wystawcom. Takie traktowanie nie każdy zniesie.

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Nie kwi 20, 2008 21:06

1. nie wtrąciłEs a Aś... wypadałoby sprawdzić czy komentuje się post kobiety czy męzczyzny

2. wg mnie- dla mnie- oznacza że podkreślam że jest to tylko i wyłącznie MOJE ZDANIE a nie że nie widzę nic poza czubkiem własnego nosa, ocenianie osoby której się kompletnie nie zna w ten sposób
nie świadczy dobrze o tym kto takiej oceny dokonuje

tak jak napisałam- za wysoka cena- dać sobie spokój i jechać na tańsza wystawę
Obrazek

kamanda77

Post » Nie kwi 20, 2008 21:07

kamanda77 pisze:
dla mnie zapłacenie 20 zł więcej :

kamanda, to nie 20 zl, przy miocie to 130 zl.
za miot i kotke w klasie 11 musze zaplacic 470 zl.
to duzo i obawiam sie, ze niestety nie bedzie nas na to stac.
cena jest zaporowa - z jednej strony doskonale rozumiem powody, ale z drugiej nie jestem w stanie sie z tym zgodzic, bo dla mnie hodowla to przyjemnosc, a nie zarobek.
w kazdym badz razie, do 1 maja mocno bedziemy sie z TZ zastanawiac.
Obrazek

wayless

Od: Śro kwi 16, 2008 22:25

Post » Nie kwi 20, 2008 21:12

dorozd pisze:Ani organizacja ani niektóre nagrody nie były adekwatne do zaproponowanej ceny.

no doprawdy?
rozumiem, że wiesz jakie nagrody były?
nie był to worek żwirku jak na niektórych wystawach
niejeden wystawca nie mógł się zabrać ze swoimi nagrodami bo nie był
przygotowany że dostanie np olbrzymi drapak+ karmę+ żwirek+ ogromny puchar

rozumiem że co do organizacji to masz pełne dane co było nie adekwatne do ceny?
Obrazek

kamanda77

Post » Pon kwi 21, 2008 10:04

kamanda 77 , masz tak piekny tekst w podpisie , a nie starasz się zrozumieć ludzi. Może nie chodzi o te 20 zł a niezrozumiały mechanizm kreowania cen ?.
Piszesz ,że jak ktoś nie ma niech nie jedzie i jedzie gdzieś do ciasnej salki... to odważne stwierdzenie... ale masz prawo .
Zobaczymy jak wypadnie Łódz w tym roku .... Czy interes właścicieli stoisk handlowych wezmie górę na interesem wystawców
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Pon kwi 21, 2008 10:22

dorozd pisze:
kamanda77 pisze: jeśli komuś szkoda... niech poprostu nie jedzie
A w innych krajach takie nierówne traktowanie ludzi nazywane jest DYSKRYMINACJĄ i przykładnie karane ;)

dorozd, skończ proszę z tą prowokującą formą wypowiedzi, to co nazywasz dyskryminacją, w tym przypadku jest zwyczajnie demokracją ( ale co kto jak rozumie, to już sprawa indywidualna )
dorozd pisze:
kamanda77 pisze: chyba prawie wszyscy, którzy byli na wystawie listopadowej byli zachwyceni
Nie zadziwię Cię, pisząc że NIE WSZYSCY, bo wtrąciłeś słóko "chyba". Ani organizacja ani niektóre nagrody nie były adekwatne do zaproponowanej ceny.

Mówiąc szczerze nie przypominam sobie Ciebie jako uczestnika naszej halloween'owej wystawy, byłeś ? wystawiałeś kota ? zdobyłeś jakieś marne nagrody ? - masz jakiś cel w wypisywaniu nieprawdy ? Dla mnie uskuteczniasz niezrozumiałą propagandę.
Myślę również, że w sprawie cen na naszej wystawie zostało już powiedziane wszystko i dalsza dyskusja to zwykłe trzepanie piany - no sorry :?
spinoo pisze:Zobaczymy jak wypadnie Łódz w tym roku ....

czy to zwykła ciekawość czy może coś więcej :wink:
Ave

Post » Pon kwi 21, 2008 10:38

kamanda77 pisze:
dorozd pisze:Ani organizacja ani niektóre nagrody nie były adekwatne do zaproponowanej ceny.

Potwierdzam :wink: Było nam trudno zapakować ogromny drapak katzen deko do samochodu, o pozostałych nagrodach już nie wspominam :roll:
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pon kwi 21, 2008 10:42

milva b pisze:
kamanda77 pisze:

Potwierdzam :wink: Było nam trudno zapakować ogromny drapak katzen deko do samochodu, o pozostałych nagrodach już nie wspominam :roll:

i ja potwierdzam - na dwa samochody musiałam wszystko wieżć -oprócz bogatości nagród miałam jeszcze trzy kotki :-)
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon kwi 21, 2008 10:54

spinoo pisze:
Piszesz ,że jak ktoś nie ma niech nie jedzie i jedzie gdzieś do ciasnej salki... to odważne stwierdzenie...

napisałam, że jeśli komuś szkoda- to niech jedzie na tańsza wystawę
a nie jeśli ktoś nie ma
prosiłam bym o dokładne czytanie wypowiedzi :roll:

przecież przymusu nie ma.... bycia na tej wystawie
Obrazek

kamanda77

[poprzednia][następna]