POKAZ KOTÓW W TORUNIU

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2005 13:05

Furby pisze:Goura - Szerokiej Drogi do SKR, tylko sie tam o BETON nie rozbij. Obawiam sie ze tamten moze byc rownie twardy :)

wiesz trochę przesadziłes. Pomysl, że mozesz kogos obrażać.
Ponoć ocenia się według własnej miary.

Ludzie zacznijcie myslec!!!
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Śro gru 21, 2005 13:06

Goura pisze:rozumie ale chyba ponad przepisami powinni byc chyba ludzie ... smutne

Mieliśmy niedawno ludzi ponad przepisami. Jak się skończyło? Tak, jak widać...
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro gru 21, 2005 13:07

rosyjskieniebieskie pisze:Hmmm...

Wiec jeśli mówisz, że rodowody uznawane są przez cały WCF to proponuję napisać do Polskiego Związku Felinologicznego. Oni przecież byli pierwszym WCF'owym klubem w Polsce. Z tego co wiem także nie uznają rodowodów SKRu i PKRu ;-)

No prosze już tak szybko wiadomo ze pzf nie uznaje rodowodów SKR, a ja wiem ze mają ze soba współpracować jako kluby zrzeszone pod WCF?
Obrazek

Aleks1

Post » Śro gru 21, 2005 13:08

na tym zakoncze dyskusje bo moim zamiarem nie jest pienactwo ( jak niektorzy mi zarzucaja za plecami ) tylko chcialem powiedziec o tym co czuje ja i moze ktos czuje podobnie i mzoe ktos inny nie bierze nawet tego pod uwage ze ktos moze sie tak z tym czuc .... powodzenia FPL
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Śro gru 21, 2005 13:11

Jak miło usłyszeć rozsadny glos agal w tej beznadziej notabene dyskusji o pokazie kotów w toruniu :)

I to nie było ironiczne Agal. THNX!
Obrazek

Aleks1

Post » Śro gru 21, 2005 13:14

TŻ Oberhexe pisze:Mieliśmy niedawno ludzi ponad przepisami. Jak się skończyło? Tak, jak widać...

dobra .... koncowka bo zostalem moze zle zrozumiany .... nie chodzi o ludzi ktorzy stoja ponad przepisami ale o przepisy ktore sluza ludziom ( i kotom przede wszystkim ) i nie sa zwyklym przerostem formy ..... dobra juz milcze :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Śro gru 21, 2005 13:17

Koneksje z FPL - nigdy. Wolę być trolem jak to przesympatyczne indywiduum mnie nazwało. I tak najmadrzejszym pozostanę, bo znam właœciwy kierunek i instrukcję obsługi FPL.

jato

Od: Wto gru 20, 2005 11:13

Post » Śro gru 21, 2005 13:40

No dobra, nadrobiłam lekturę i nieco włosy na głowie mi się zjeżyły - ktoś kogoś okradł, jakieś organizacje są be, inne cacy i na odwrót 8O

Ja myślałam, że ktoś, kto "zawodowo" zajmuje się kotami, patrzy na konkretnego kota: rodziców i ich osiagnięcia, pochodzenie, zdrowie, wygląd itp. a nie na przynależność jego opiekuna, czyli de facto kota, do takiego czy innego związku.

Nie zależy mi na takiej czy innej organizacji - zależy mi na dobrym kocie, z dobrej hodowli, o dobrym pochodzeniu, po rodzicach, którzy coś osiągali na wystawach. Myślałam, że to kwestie nadrzędne i że są ponad podziałami.

Smutne :(

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 21, 2005 13:44

Kicorek: różne organizacje mogą mieć też nieco różne standardy danych ras, więc kot, który wygrywa na wystawach jednej organizacji, niekoniecznie musi się podobać sędziom innej.

A to, że miłość do zwierząt łagodzi obyczaje: to niestety nieprawda. I zgadzam się z Tobą, że to smutne.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro gru 21, 2005 13:46

Kicorek pisze:Ja myślałam, że ktoś, kto "zawodowo" zajmuje się kotami, patrzy na konkretnego kota: rodziców i ich osiagnięcia, pochodzenie, zdrowie, wygląd itp. a nie na przynależność jego opiekuna, czyli de facto kota, do takiego czy innego związku.

Bo tak właśnie jest (z uwzględnieniem tych różnic, o których Megi zdążyła napisać w międzyczasie). Niestety, niektórym najwyraźniej zależy na ciągłym rozdmuchiwaniu pewnych zatargów...
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro gru 21, 2005 13:55

Megi, dany sędzia sędziuje na wystawach tylko jednej organizacji? Nie jest niezależny?

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 21, 2005 14:06

Kicorek pisze:Megi, dany sędzia sędziuje na wystawach tylko jednej organizacji? Nie jest niezależny?

Nie. Każda organizacja ma swoich sędziów. Z tego, co wiem, przepisy sędziowskie FIFe są bardzo restrykcyjne, wcale niełatwo zostać tzw. omnibusem, czyli sędzią wszystkich kategorii, co już jest o wiele prostsze w WCF czy TICA.
No i standardy sa inne. Jakże inny jest np. NFO amerykański od europejskiego :)

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro gru 21, 2005 14:09

Kicorek pisze:Megi, dany sędzia sędziuje na wystawach tylko jednej organizacji? Nie jest niezależny?

Nie, każda międzynarodowa federacja szkoli własnych sędziów. Czasem zdarza sie, że na wystawy jednej federacji jest zapraszany sedzia z innej, ae wymaga to specjalnej precedury.
Ma to swoje uzasadnienie m.in. własnie w różnicach w standardach oraz drobnych różnicach w przypisaniu poszczególnych ras do różnych kategorii. Na przykład somalijczyki są (z tego co słyszałam, mogę sie mylić) oceniane w WCFie w kategorii drugiej (kotów półgługowłosych), natomiast w FIFe w kategorii trzeciej (z uwagi na ich pokrewieństwo i podobny standard do ABY - dlatego np. egzotyki sa oceniane w kategorii pierwszej - kotów długowłosych, a balijczyki i orienty w kategorii czwartej.)

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro gru 21, 2005 14:13

nie tylko NFO, jakie ogromne różnice są w brytyjczykach.
Obrazek

Aleks1

Post » Śro gru 21, 2005 14:20

Oberhexe pisze:Kicorek: różne organizacje mogą mieć też nieco różne standardy danych ras, więc kot, który wygrywa na wystawach jednej organizacji, niekoniecznie musi się podobać sędziom innej.

A to, że miłość do zwierząt łagodzi obyczaje: to niestety nieprawda. I zgadzam się z Tobą, że to smutne.

dlatego wlasnie duze organizacje ze soba wspolpracuja.......zeby moc oceniac koty na wszystkich wystawach, bez wzgledu na przynaleznosc do konkretnego zwiazku.........
i dlatego nie potrafie zrozumiec postawy FPL........ :roll:

tequila im

Od: Sob cze 04, 2005 21:26

[poprzednia][następna]