MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZAWA

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie wrz 13, 2015 18:34 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

lrafal pisze:Bo przerwa była,

kfiatek 1983 pisze:MCO 7 nie został oceniony.

pisze, że wymagana jest obecność a nie ocena jak już mamy byc precyzyjni, osobiście wolę taką interpretację jak Twoja, ale tu decyduje sędzia.

Te dwa BIVy były decyzją sędziego.
Anka
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Nie wrz 13, 2015 18:39 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

A ja w kwestii formalnej: czy osoba, która ma sędziowanie równoległe (a konkretnie Lena Vencliková) ma prawo prezentować kota w panelu BIS?
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Nie wrz 13, 2015 19:17 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Basia_G pisze:Witam,
ponoć "pewna" osoba w taki sposób prezentowała koty na wystawie
czy ma ktoś zdjęcia potierdzające owe informacje
http://upload.miau.pl/show.php?u=5/55f5a06ff8

Zdjęć nie mam, ale scenę widziałam na własne oczy - akurat obok przechodziłam. To nie jest photoshop.

monten

Od: Czw sty 10, 2013 20:39

Post » Nie wrz 13, 2015 20:09 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Sędziowie i organizatorzy też widzieli? Rzecz dzieje się chyba (?) w ringu :/
YennaM

Post » Nie wrz 13, 2015 20:19 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

niestety na FB aż huczy na liście Bad Catteries ... tylko 260 wpisów ... pogratulować pomysłu i światła na polskie hodowle
ktoś dobrze napisał że głupia kobieta, swietnie że nawet fotka podpisana nazwą hodowli DeTrojans, więc ... pro publico bono
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Nie wrz 13, 2015 21:20 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Nie wrz 13, 2015 22:13 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

wygląda na to, że dumna chodowczynia sama umieściła zdjęcie w Internecie

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pon wrz 14, 2015 6:48 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

lrafal pisze:reg wystawowy 4.8a

wymagana jest obecność konkretnej ilości kotów i ten warunek został spełniony, 344 został oceniony razem z kotami gr7. w wyniku złego określenia koloru sędzia odstąpiła od wpisania konkretnej oceny, kot dostał rekomendację do zmiany koloru i to zrobiliśmy w niedzielę rano.

MCO już wpisujemy.

To nieprawidłowa interpretacja przepisu! Aby przyznać tytuł BIV potrzeba minimum 3 kotów w tym samym kolorze lub grupie kolorystycznej. W tej sytuacji kot 349 wypadł z tego porównania bo sędzia znienił kolor i grupę. Zmiana koloru to nie ocena. Oceną jest kwalifikacja i klasyfikacja. Czyli ex vg g CAC CACIB itd. Sędzia popełnił błąd i sekretariat powinien go zweryfikować.

EverGreen

Od: Pon sty 30, 2006 21:56

Post » Pon wrz 14, 2015 6:51 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Witek Nowak pisze:A ja w kwestii formalnej: czy osoba, która ma sędziowanie równoległe (a konkretnie Lena Vencliková) ma prawo prezentować kota w panelu BIS?

Nie ma takiego prawa. To sprawa dyscyplinarna.

EverGreen

Od: Pon sty 30, 2006 21:56

Post » Pon wrz 14, 2015 10:20 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

EverGreen pisze:
Witek Nowak pisze:A ja w kwestii formalnej: czy osoba, która ma sędziowanie równoległe (a konkretnie Lena Vencliková) ma prawo prezentować kota w panelu BIS?

Nie ma takiego prawa. To sprawa dyscyplinarna.

A jaki problem jest w tym, że uczeń sędziowski chwilowo wystąpi jako "steward" na panelu BIS? Jakiś przepis o tym mówi cokolwiek?

sebas1137

Od: Sob gru 03, 2011 19:06

Post » Pon wrz 14, 2015 10:22 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

EverGreen pisze:

wymagana jest obecność konkretnej ilości kotów i ten warunek został spełniony, 344 został oceniony razem z kotami gr7. w wyniku złego określenia koloru sędzia odstąpiła od wpisania konkretnej oceny, kot dostał rekomendację do zmiany koloru i to zrobiliśmy w niedzielę rano.

MCO już wpisujemy.

To nieprawidłowa interpretacja przepisu! Aby przyznać tytuł BIV potrzeba minimum 3 kotów w tym samym kolorze lub grupie kolorystycznej. W tej sytuacji kot 349 wypadł z tego porównania bo sędzia znienił kolor i grupę. Zmiana koloru to nie ocena. Oceną jest kwalifikacja i klasyfikacja. Czyli ex vg g CAC CACIB itd. Sędzia popełnił błąd i sekretariat powinien go zweryfikować.

Przepis wystawowy 6.13 mówi wyraźnie: "decyzja sędziego nie może być zakwestionowana".

sebas1137

Post » Pon wrz 14, 2015 10:29 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

sebas1137 pisze:
EverGreen pisze:

MCO już wpisujemy.

Przepis wystawowy 6.13 mówi wyraźnie: "decyzja sędziego nie może być zakwestionowana".

Nawet jak popelni ewidentny blad proceduralny? Sedzia to nie papiez by byc nieomylnym. ;)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon wrz 14, 2015 10:32 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

MariaD pisze:
sebas1137 pisze:
EverGreen pisze:

MCO już wpisujemy.

Nawet jak popelni ewidentny blad proceduralny? Sedzia to nie papiez by byc nieomylnym. ;)

Ja kiedyś miałem podobny przypadek w Finlandii: 3 koty, ale jeden z nich był tak agresywny, że nie napisałem słowa na raporcie :) W pierwszej chwili nie chciałem robić BIVa, bo oceniłem przecież 2 koty, jednak od razu miałem organizatora wystawy, który na mnie to wymógł, bo przecież 3 koty były zgłoszone w danym kolorze i obecne na wystawie.
Sędzia może i nie papież, ale przepis traktuje decyzje sędziego bardzo wyraźnie :)

sebas1137

Post » Pon wrz 14, 2015 11:39 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

sebas1137 pisze:
MariaD pisze:
sebas1137 pisze:
EverGreen pisze:

MCO już wpisujemy.

Ja kiedyś miałem podobny przypadek w Finlandii: 3 koty, ale jeden z nich był tak agresywny, że nie napisałem słowa na raporcie :) W pierwszej chwili nie chciałem robić BIVa, bo oceniłem przecież 2 koty, jednak od razu miałem organizatora wystawy, który na mnie to wymógł, bo przecież 3 koty były zgłoszone w danym kolorze i obecne na wystawie.
Sędzia może i nie papież, ale przepis traktuje decyzje sędziego bardzo wyraźnie :)
sędzia to nie Bóg przepisy też go obowiązują. Traktuje się coraz częściej wystawców jak półgłówków i dziwnymi zapisami zastraszającymi usiłuje się im usta zamykać.
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon wrz 14, 2015 12:41 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Kocurro pisze:

wygląda na to, że dumna chodowczynia sama umieściła zdjęcie w Internecie

nie tylko umiescila ale jeszcze durnie tlumaczy ze to kota nie boli i tak sie koty nosi i jej facet wstawil FOTE PSA KTORY JEST WIESZANY NA SZNURKU za skore do suszenia.... masakra!!!!!!
Obrazek

Minojami

Od: Nie wrz 17, 2006 20:11

[poprzednia][następna]