WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, BUR

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2014 12:37 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

danunka pisze:
almathea pisze:drodzy Hodowcy PER & EXO zapraszamy na wystawę w tej kategorii aktualnie są słownie dwa footra

to rozpacz czarna dla tych pięknych ras :cry: :cry: co to się dzieje ....

Taki "trynd" od dawna nastał na naszych wystawach :(

Od 01.01.2016
Kategoria I : PER, EXO, RAG, SBI TUV.

zginą w tłumie :(

Danunka, nie płacz - nie damy się! Pójdziemy w jakosć, a nie w ilość :ok:

... za chwilę mój Groszek bedzie jedynym persem bywającym na wystawach w Polsce ;) sędziowie będą mogli wypisywać dyplomy bez oglądania kota (albo korzystać z kserówek) ;)
Ale obiecuję, ze bedzie jeździł jak długo da radę i będzie godnie bronił honoru plaskaczy! :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto sie 26, 2014 12:40 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

no ale 3 słownie trzy sztuki i to tylko PER, exo jest ZERO

to już uważam za koszmar całkowity :placz: :placz:
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Wto sie 26, 2014 13:12 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Faktycznie, w porównaniu z latami jakie pamiętam - jakies 10-8 wstecz, to strasznie mało. :(
Może jakis organizator zrobi jakąś extra promocję dla PER i EXO? Np. gratisa? Albo 50% taniej?
Zapomnimy jak te rasy wygladają. :(

Ech, lata gdzie w I kat. królowały czarne persy (nie pamiętam nazwy hodowli :oops: ) , jak czarne diamenty...
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto sie 26, 2014 13:13 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

gratisy nic nie dadzą niestety
albo chcesz i masz co wystawić albo nie wystawiasz

bo po co gratis jak BISy praktycznie z automatu się dostaje o BOBie nie wspomnę
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

Post » Wto sie 26, 2014 13:18 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Nie wierzę, że nie ma hodowli PER i EXO w Polsce. I że nie maja co pokazać. Na FB widze sporo pieknych kotów tej rasy z polskich hodowli.
Jakby było więcej PER i EXO na wystawie to BIS/BOB już nie byłby z automatu. :D
Obrazek

MariaD

Post » Wto sie 26, 2014 13:20 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Mario, Stan-Bor pewnie ...

Tylko u nas taka posucha, nie wiem dlaczego :(
We Włoszech nadal potrafi być kilkadziesiąt persów na wystawach ... Ech.

Faktem jest, ze większość persów dopiero obrasta teraz futerkiem po lecie, ale i tak pewnie zimą dużo więcej się nie pojawi. Na wystawach sa wciąż te same koty (z moim włącznie), nuuuuda ;)
Szkoda, ze nowi hodowcy nie chcą się chwalić swoimi persidłami i egzotysiami.

Chyba jestem nienormalna, ale ja wciąż lubię wystawy i jeżdżę przede wszystkim towarzysko - przecież to super okazja to spotkań z innymi zakręconymi kociarzami :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Wto sie 26, 2014 13:32 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Avian pisze:Mario, Stan-Bor pewnie ...

Tak, stanborka poznawałam od jednego spojrzenia w klatkę. :)
Obrazek

MariaD

Post » Wto sie 26, 2014 13:34 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Nieaktualne, gapa ze mnie.
Ostatnio edytowano Wto sie 26, 2014 13:43 przez Kazia, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto sie 26, 2014 13:38 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

MariaD pisze:Może jakis organizator zrobi jakąś extra promocję dla PER i EXO? Np. gratisa? Albo 50% taniej?
Zapomnimy jak te rasy wygladają. :(

będziemy znać tylko ze fejsbukowych lajkowanych zdjęć niestety :(
A posucha zaczęła się wtedy gdy zniknęła potrzeba 'robienia' kotom licencji hodowlanych. kluby pod presją członków zniosły licencje, hodowcy jeździć na wystawy przestali bo nie muszą, bo 'kot hodowlany' to teraz każdy kot o którym tak powie hodowca.

a pomysł 50% taniej to dobry pomysł. Nie od dziś wiadomo ze Cena Czyni Cuda :D
Obrazek

tree

Od: Śro lip 13, 2005 21:33

Post » Wto sie 26, 2014 13:44 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Wielokrotnie juz na ten temat byla mowa dlaczego pewnych ras nie ma na wystawach czy to wogole czy to w pewnych okresach w roku.

1. Zwiazane jest to z pora roku. Czesc kotow linieje teraz i nie tylko sa ta PER czy NFO,MCO ale i np BRI ktore sa o tej porze roku nie do pokazania ( wlos letni i wymiana jego ).

2. Czesc hodowcow kryje kotki aby miec kocieta na zime do sprzedania.

3. Moda na pewne rasy w Polsce. Kiedys były to PER teraz sa to inne rasy. W innych krajach Per czy EXO na wystawach jest nawet 50 szt.

4. Czas przygotowania kota na wystawe.

5. Czesc hodowcow nie widzi celowosci wystawiania swoich kotow na wystawach. Brak czasu, pieniedzy, srodka transportu no i sam wystawca bardzo nudzi sie na wystawie. Wystawy nie traktowane sa jako hobby i chec sprawdzenia sie tylko jak zaliczenie ( licencja hodowlana ) jezeli klub nie wymaga go to wogole nie jezdza.

6. Byc moze sa jeszcze jakies przyczyny o ktorych nie wspomnialam.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto sie 26, 2014 13:55 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Nie bardzo rozumiem argumentu z licencją hodowlaną w kontekście tego, że inne rasy sa obficie reprezentowane na wystawach. Innych ras licencja tez nie obowiązuje.
Pozostałe argumenty: kocięta, cena itp. też tyczą się hodowcow innych ras, a przeciez jeżdżą.
W zime też ilośc persów na wystawie nie powala na kolana. MCO, NFO jeżdżą bez względu na porę roku. Sędziowie biorą pod uwagę stan owłosienia versus pora roku.

Nie kupuję Twoich argumentów CZANKRA. Poza jednym - moda na inne rasy. No ale jak nie ma ich na wystawach to jak je promować?

Szkoda, by "Kowalski" znał tylko "persy" ze schronów i znalezisk ulicznych, skudłaczone, zasmarkane i zapłakane.
Obrazek

MariaD

Post » Wto sie 26, 2014 14:06 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Czankra ... jak się można NUDZIĆ na wystawie?
Uwielbiam wystawy, gdyby się dało jeździłabym jak kiedyś co 2 tygodnie. Ale life is brutal i niestety nie mam takiej możliwości finansowej choć dochody mam dużo wyższe niż wtedy :D Niestety 'życie' staje się coraz droższe (dojazd, paliwo, hotel etc.) i pewne sprawy trzeba przewartościować.
Moje NEM też są w okresie zmiany futra. Poza tym jedna po dzieciach, druga karmi 3 tygodniaki, kastratka obrasta, a te dwie które w formie i piękne to pierwsza panicznie boi się ludzi i wystaw, druga utytułowana w GICa i obiecałam jej że to koniec :) Obydwie odpadają.
Dlatego wlaśnie do wrocławia jedzie dzieciak. Nie odpuszczę tej wystawy ze względu na to, że wrocławskie są po żorskich najlepiej zorganizowane :D

MariaD ... kiedyś MCO też bywało na wystawach powyżej setki, a przyjmowanie kotów kończyło się ... 3 tygodnie przed wystawą. Teraz dogłosić kota można nawet 2-3 dni przed ... :(
Obrazek

tree

Od: Śro lip 13, 2005 21:33

Post » Wto sie 26, 2014 14:10 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

Oddzielna sprawa jest PROMOCJA RASY W POLSCE.
Czy Per i Exo ja promuja ??
Ja tego nie zauwazylam. Wprawdzie jest forum ale martwe. Nic tam sie nie dzieje. Jezeli ktos cos tam napisze np zapytanie nie ma osoby ktora by odpisala na meila/post. Nie mowiac o innych rzeczach.

Ja widze tylko dzialalnosc NFO i MCO najbardziej.

My np. mamy 2 Kluby Ras BRI i 2 fora internetowe ktore je promuja. Odpisujemy na meile nawet osobom z zewnatrz. Dzialamy preznie. Mamy konkursy dla swoich czlonkow i widac nas na wystawach.

Czy PER lub EXO widac ?? - ja widze tylko dzialalnosc NFO

To przynosi efekty przez lata :)
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto sie 26, 2014 16:00 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

MariaD pisze: Sędziowie biorą pod uwagę stan owłosienia versus pora roku.

.

No niekoniecznie - bo jednak futro u persa to największa ilość punktów w ocenie.

Ja kocham wystawy, wiec targam tego mojego biedaka nawet jak jest łysy i wiem, że akurat w FIFe sędziowie zwracają bardzo uwagę jak kot jest "nie w kondycji".
W innych federacjach, gdzie bardzo ważne jest wystawianie cały rok (bo do różnych "winnerów" potrzebna jakaś ilosć wystaw) sędziowie faktycznie patrzą na sposób przygotowania nawet łysego persa i nawet taki łysy potrafi wygrać z ofutrzonym jak jest dobrze "zrobiony".
Obrazek

Avian

Post » Wto sie 26, 2014 21:26 Re: WROCŁAW 6-7 WRZEŚNIA bis breed BRI + speciale SIB+NEM, B

ogłaszam pospolite ruszenie na KOTY BRYTYJSKIE na okoliczność BIS BREED :mrgreen: :ok: :twisted: :twisted:

zaparłam się okropnie :smokin: :smokin:

mam nadzieję, że hodowcy BRI pomogą :201461 :201494 :201494
almathea
FIFe & CFA registered

almathea

[poprzednia][następna]