Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybnik

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon lip 15, 2013 9:39 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Dokładnie Avian dobrze piszesz. Niestety EXO/PER jest coraz mniej na naszych krajowych wystawach - więc show tych ras to rzadkość. I bardzo dobrze, że CCR trzyma tą tradycję. :kotek:

Jeśli chodzi o cytowany regulamin przez mów mi Fatum ... powiedzmy, że nic tu nie powiem 8) lecz nikt zbrodni chyba nie dokona :? . A negocjować i prosić można - zarówno: klub - FIFe, jak i hodowcy - klub :wink:

Info czy będzie Breed BIS czy też Show ... w sumie czy to teraz aż tak ważne? Ilość zgłoszonych kotów została już podana więc teoretycznie wszystko jasne. Czasem jednak fajnie mieć niespodziankę ... :wink: I tego się trzymajmy.

Już wszystkiego się nasłuchałem:
- że CCR nie ma (już jest) wydarzenia na FB (sorry, nie widziałem że to mus - myślałem że wystarczy info na FB CCR),
- że nie podano ilości kotów przed zamknięciem zgłoszeń (jakaś nowa moda?),
- że nie pokazano jakie będą nagrody (hmm ... a czy były zastrzeżenia do nagród CCR?),
- że sędziowie ...
- że ... itd, itp ... litania długa ...
Jeszcze tylko brakuje do listy, że katalog nie robi się na bieżąco zaraz po zgłoszeniu się osoby - by każdy miał wgląd kto będzie i by mógł na tej podstawie zadecydować czy jechać czy nie ... (choć zaraz zapewne będzie głos - "super pomysł" :wink: )

Grunt to spokój ... będzie fajnie. Wszak to Cieszyn!

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Pon lip 15, 2013 11:14 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

eju pisze:- że nie podano ilości kotów przed zamknięciem zgłoszeń (jakaś nowa moda?),
Ja tylko powiem, ze mnie nie chodziło broń boże o ilość kotów przed zamknięciem zgłoszeń :roll: chociaż nie wiem czemu to miałaby byc tajemnica - właśnie wybieram się zagranicę, gdzie organizują special 3 ras i co kilka dni podawano ilości kotów i zachęcano do dalszych zgłoszeń, przecież o to chodzi, zeby nas na specialach i breedach dużo było :D po prostu w wątkach innych wystaw gdzie planowano bis breedy widywalam info w stylu - "mamy trochę mało kotów z danej rasy" czy nawet "aktualnie za mało do bis breeda'', znaczy się, że można :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon lip 15, 2013 11:43 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

a gdzie w tym wszystkim nutka tajemnicy?

Ja rozumiem, że żyjemy super, hiper nowocześnie i mega szybko. Sam jeszcze do trumny się nie wybieram ;). Rozumiem, że być na FB, Twitterze, G+ (kiedyś NK) jest cool ... ale bez przesady ;)

Nie wiem czy ktoś zauważa jak kluby teraz zachęcają by było OK. Dają np. upusty na wcześniejsze zapisy. I co? I nic ... (przepraszam tych co skorzystali :wink: ). Dopiero na sekundę przed zamknięciem (albo i nawet po) gwałtu, rety - wystawa :twisted: I buuu - kotów nie ma. Klub napisał że robi BIS, a wychodzi na to że nie robi - jak śmie! bo przecież powinien sam na siłę koty zapisywać (to tylko taka moja dygresja - żeby nie było) :wink: Bo nawet nie śmiem pisać, czy ktoś zauważa pracę klubu, członków i osób/firm postronnych - bo przecież ludzie za wystawę zapłacili ... (tak choćby te pieniądze były na wynagrodzenia za przygotowanie wystawy - podpowiem - to robi się społecznie ;) - a już też słyszałem hasła ile to zarabiają ludziska w ramach przygotowań wystawowych).

A gdzie przyjemność przyjazdu i hasła: łaaaał - ale fajowe puchary ... ale super nagrody ... (bo dopiero wchodząc na wystawę się je zobaczy. Czy to nie jest przyjemne, gdy ma ciut tajemnicy?).
Gdzie chęć przyjazdu dla pobytu, dla rozmów, dla kotów i .... dla klubu którego się jest członkiem czy chociażby sympatykiem. (Przecież z automatu skoro jesteśmy w klubie - powinniśmy być chyba na swojej wystawie ... no ale to tylko takie moje oj-boj ... - znam inne teorie i każdy ma do nich prawo. W końcu żyjemy w wolnym kraju.)
Czy przyjazd na wystawę nie powinien w końcu być odskocznią od pędu codziennego życia? Od natłoku informacji, klików "lubię to", użerania się w pracy itd ...

Nie będę snuł już dalszego wywodu. Powiem tylko: Ja cieszę się, że znów będę na wystawie, zobaczę koty, znajomych i nieznajomych, pogadam o dupiemarynie, popstrykam foty, przejdę Cieszyn ... i że w końcu wypocznę - mimo, że już po wystawie, ledwo chodzę. I zapewne Cieszyn nie będzie wyjątkiem :wink: . Do zobaczyska :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon lip 15, 2013 12:21 przez eju, łącznie edytowano 1 raz

eju

Post » Pon lip 15, 2013 12:19 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

eju pisze:a gdzie w tym wszystkim nutka tajemnicy?

Ja rozumiem, że żyjemy super, hiper nowocześnie. Sam jeszcze do trumny się nie wybieram ;). Rozumiem, że być na FB, Twitterze, G+ (kiedyś NK) jest cool ... ale bez przesady ;)
Nie wiem czy ktoś zauważa jak kluby teraz zachęcają by było OK. Dają np. upusty na wcześniejsze zapisy. I co? I nic ... (przepraszam tych co skorzystali :wink: ). Dopiero na sekundę przed zamknięciem (albo i nawet po) gwałtu, rety - wystawa :twisted: I buuu - kotów nie ma. Klub napisał że robi BIS, a wychodzi na to że nie robi - jak śmie! bo przecież powinien sam na siłę koty zapisywać (to tylko taka moja dygresja - żeby nie było) :wink:

A gdzie przyjemność przyjazdu i hasła: łaaaał - ale fajowe puchary ... ale super nagrody ... (bo dopiero wchodząc na wystawę się je zobaczy. Czy to nie jest przyjemne, gdy ma ciut tajemnicy?).
Gdzie chęć przyjazdu dla pobytu, dla rozmów, dla kotów i .... dla klubu którego się jest członkiem czy chociażby sympatykiem. (Przecież z automatu skoro jesteśmy w klubie - powinniśmy być chyba na swojej wystawie ... no ale to tylko takie moje oj-boj ... - znam inne teorie i każdy ma do nich prawo. W końcu żyjemy w wolnym kraju.)
Czy przyjazd na wystawę nie powinien w końcu być odskocznią od pędu codziennego życia? Od natłoku informacji, klików "lubię to", użerania się w pracy itd ...

Nie będę snuł już dalszego wywodu. Powiem tylko: Ja cieszę się, że znów będę na wystawie, zobaczę koty, znajomych i nieznajomych, pogadam o dupiemarynie, popstrykam foty, przejdę Cieszyn ... i że w końcu wypocznę - mimo, że już po wystawie, ledwo chodzę. I zapewne Cieszyn nie będzie wyjątkiem :wink: . Do zobaczyska :mrgreen:

jest tylko niezdrowa konkurencja; obrabianie 4 liter i dorabianie ideologii tam gdzie jej nie ma :roll: dla wielu już dawno przestały liczyć się koty tylko kasa
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon lip 15, 2013 12:33 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Ale co innego SPECIAL a co innego BIS BREED. W Special moze brac udzial dowolna ilosc kotow danej rasy ( oczywiscie im wiecej tym lepiej ). Natomiast BIS BREED to oddzielny BIS dla danej kategorii i wyniki jego sa inaczej brane pod uwage. Wiadomo o co chodzi. :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pon lip 15, 2013 12:48 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

CZANKRA pisze:Ale co innego SPECIAL a co innego BIS BREED. W Special moze brac udzial dowolna ilosc kotow danej rasy ( oczywiscie im wiecej tym lepiej ). Natomiast BIS BREED to oddzielny BIS dla danej kategorii i wyniki jego sa inaczej brane pod uwage. Wiadomo o co chodzi. :P

Czankra - bo nie bardzo wiem do czego przypiąć ani jak zrozumieć twą wypowiedź. To wyjaśnienie, czy też żale ... a może pretensja? Bo zaczynam się gubić co jeszcze można by w tym temacie dopisać - skoro wszystko chyba było napisane i jest jasne ... A może CCR ma jakoś specjalnie napisać oświadczenie w tej sprawie?

Dopiszę. BRI w Cieszynie nie był, ani też nie jest przewidziany jako dodatkowa atrakcja tej wystawy. Ukłon specjalny był z pewnych powodów do MCO, i PER/EXO. To było wiadome od samego początku. Kropka. Breed BIS BRI był/będzie (wg rozpiski FPL): Łódź - 11/05/13, Sopot - 3/08/13, Poznań - 11/2013 i na wystawie EKKR Warszawa.

Podobnie jak fakt, iż by odbył się BIS BREED musi być 50 kotów. Jeśli nie ma(nie będzie) - logiczne, że zgodnie z regulaminem klub może zrobić tylko Show. (napisałem: nie będzie - bo teoretycznie można prosić o uznanie kotów z dodatku). Nie rozumiem, jak można mieć pretensje, że nie może nie odbyć się BIS BREED. Przecież znamy regulamin (a przynajmniej powinno skoro się jest w danej organizacji/klubie). To tak jakby mieć prawko nie znając przepisów - wiem można :wink: widzi się to czasami na drogach ... Klub nie robi pod górkę. Tyle kotów było zapisanych. Żadnego nie wykreślił, by zrobić komuś na złość :twisted: I bardzo by się cieszono, gdyby można zamknąć zapisy już miesiąc albo i nawet dwa przed czasem, z uwagi na brak miejsca na hali dla kolejnych hodowców i ich kotów ;)
Ostatnio edytowano Pon lip 15, 2013 13:28 przez eju, łącznie edytowano 1 raz

eju

Post » Pon lip 15, 2013 13:26 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Ale rozumiem, że jeżeli ktoś się jeszcze dopisze, to breed bis może mieć szansę tak? Bo się pogubiłam. :mrgreen:
Obrazek

Melodia

Od: Pon maja 03, 2010 12:12

Post » Pon lip 15, 2013 13:36 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

UWAGA! Jeśli do dzisiejszego wieczora zostanie zgłoszonych 7 MCO - Breed BIS się odbędzie. Taki jest warunek i odpowiedź po prośbie ...
Zgłoszenia wysyłać na email: irena.nalewaj@catshow.eu Teraz już chyba jaśniej być nie może. Można to rozgłaszać, dzwonić po znajomych, FBkować, Twettować, podawać dalej - grunt by przyniosło to efekt.
Szukajcie w swoich hodowlach kotów :wink: Może ktoś ma - MCO, wyglądają te koty mniej więcej tak: :kotek: i muszą mieć uznany rodowód i spełniać warunki weterynaryjne :wink: .

eju

Post » Pon lip 15, 2013 16:37 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Aby nie było nieporozumień zawsze lepiej jest napisać że zorganizowany będzie specjal a przy odpowiedniej ilości zgłoszonych kotów odbędzie się BIS BREED ;)

Naomi@

Od: Śro maja 01, 2013 12:20

Post » Pon lip 15, 2013 19:51 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

eju pisze:UWAGA! Jeśli do dzisiejszego wieczora zostanie zgłoszonych 7 MCO - Breed BIS się odbędzie. Taki jest warunek i odpowiedź po prośbie ...
Zgłoszenia wysyłać na email: irena.nalewaj@catshow.eu Teraz już chyba jaśniej być nie może. Można to rozgłaszać, dzwonić po znajomych, FBkować, Twettować, podawać dalej - grunt by przyniosło to efekt.
Szukajcie w swoich hodowlach kotów :wink: Może ktoś ma - MCO, wyglądają te koty mniej więcej tak: :kotek: i muszą mieć uznany rodowód i spełniać warunki weterynaryjne :wink: .

Tak czytam co piszecie i chyba nie do końca "eju" masz rację,
nie wystarczy że zgłoszą się jeszcze 7 MCO , aby odbył się Breed BIS musi być fizycznie 50 kotów danej rasy do oceny w danym dniu wystawy,
bo np. jak zgłosi się 60 kotów a przyjedzie 30 to nadal uważasz że Breed BIS odbędzie się ?????
Może się mylę ale tak zawsze było.
Jednak liczę że Breed będzie bo to zawsze atrakcja dla właścicieli i zwiedzających.
Miłej zabawy :1luvu:

xenonek

Od: Pon lis 22, 2010 16:34

Post » Pon lip 15, 2013 21:16 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

xenonek - bardzo proszę, nie dobijajcie takimi przemyśleniami ...

Bo za chwilę będziecie wymagać by pisać, że wystawa odbędzie się jak ... sędziowie przyjadą, będzie światło, rozłożone klatki itp - czyli sprawy oczywiste. Może co niektórych bawi takie dźwiganie ciśnienia - ale wydaje mi się to mało śmieszne. Przecież to już do paranoi dochodzi. Po prost odechciewa się cokolwiek robić ...

Naomi@ pisze:Aby nie było nieporozumień zawsze lepiej jest napisać że zorganizowany będzie specjal a przy odpowiedniej ilości zgłoszonych kotów odbędzie się BIS BREED ;)

obawiam się że i taka informacja to za mało. Bo co będzie gdy nie będzie regulaminowej ilości kotów do całej wystawy ;) ktoś mógłby się poczuć urażony, że klub odwołuje wystawę :mrgreen: Już nie pozostaje mi nic innego jak śmiać się z problemów ...
Ostatnio edytowano Pon lip 15, 2013 21:26 przez eju, łącznie edytowano 2 razy

eju

Post » Pon lip 15, 2013 21:21 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

A ja sie po prostu ciesze,ze obejrze koty :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lip 15, 2013 21:50 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Kochani,
dziękujemy za Wasze zaangażowanie. Aby zakończyć temat przed obecnie prowadzonymi przygotowaniami do wystawy przekazujemy, iż na chwilę obecną ilość zgłoszonych kotów jest wystarczająca by spełnić wymagania regulaminowe do zorganizowania Breed BIS. Jednocześnie by nie było dalszej waśni, domysłów itp. informujemy, że koty w regulaminowej liczbie muszą być obecne na wystawie i ocenione. Kończymy tym samym komunikaty i zabieramy się do pracy, by Was mile ugościć. Szykujcie koty, zabierzcie dobre humory i do zobaczenia w Cieszynie.
Zarząd SMK Cat Club Rybnik :kotek:

CatClubRybnik

Od: Pon mar 19, 2012 17:46

Post » Wto lip 16, 2013 11:46 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Skład sędziowski został wzmocniony :wink:

Do grona sędziowskiego dołączy p. Daria Łukasik, Polska - kat. II :D

Aktualny skład sędziowski:
Mrs. Daria Łukasik, Polska - kat. II
Mrs. Katarina Balikova, Słowacja - kat. I
Mrs. Olga Komisarova, Estonia - kat. I, II, III,IV
Mr. Irek Pruchniak, Polska - kat. I, II, III,
Mr. Martin Kabina , Czechy - kat. I, II, III, IV
Mr. Steven L. Jones, Norwegia - kat. II, III
Mr. Vladimir Isakov, BY - I, II, III

eju

Post » Wto lip 16, 2013 12:22 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Czy ktoś z Krk będzie jechał do Cieszyna :?: :?: :?: :?: :?:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

[poprzednia][następna]