MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie kwi 18, 2010 12:13 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Witam

Miałam zupełnie się nie wypowiadać w tej kwestii, lecz ostatnie posty i to co znajduje w „internecie” po prostu mnie dobija.
Z góry uprzedzam, że nie jestem po żadnej ze stron i chciałabym tylko dowiedzieć się prawdy.

Zastanawia mnie jednak coś innego, są dwie strony sprawy i każda ze stron ma swoje racje (tak przynajmniej myślę, bo nie znam wersji FP) większość tych co są za nieprzyjętymi na wystawę, uważa, że to rozgrywki personalne – jedna Pani nie lubi się z drugą Panią.
Jeśli faktycznie tak jest i jedna osoba w zarządzie klubu FP poczuła się zagrożona, obrażona czy jak to zwać to kurcze powinna startować w najbliższych wyborach bo ma taką charyzmę i taki dar przekonywania, iż udało jej się przekonać resztę członków Zarządu. Chylę czoła za taką siłę perswazji, ale może wcale tak nie jest ?
Nie wierzę, że osoba ta tylko powodami wyssanymi z palca mogła przekonać cały Zarząd do podjęcia takich decyzji.
A i proszę mi nie wytykać, że skoro tak napisałam to co ja mam do zarzucenia hodowlą, które zostały nieprzyjęte – nie mam nic ! Ale uważam, że skoro 5 osób Zarządu czy 3 podjęły taka decyzje to coś musiało być na rzeczy. To dorosłe osoby i wydaje mi się, że nie samobójcy więc liczyły się z „konsekwencjami” swojej decyzji i tym jak to może być odebrane.
Jedynie co mam im do zarzucenia to brak wyjaśnienia swojej decyzji.

Xyfiani

Od: Sob maja 14, 2005 19:26

Post » Nie kwi 18, 2010 12:44 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Przepraszam, że się wtrącę, ale chciałabym się dowiedzieć czy wobec ostatnich wydarzeń i zawirowań wystawa w Kościanie się odbędzie i czy odbędą się obie imprezy towarzyszące?
Ponadto zmienił się adres strony www organizatora - na http://www.felisposnania.eu - czy to jest już stały adres?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie kwi 18, 2010 13:40 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Wystawa się odbędzie jak najbardziej, zostało jeszcze ok 50 miejsc
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Nie kwi 18, 2010 14:21 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

OK, dzięki
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie kwi 18, 2010 15:39 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

malgosia_07 pisze:
agal pisze:
Niutek pisze:Nie rezygnujcie.

A ja uważam, ze to bardzo miły gest solidarności z tymi nieprzyjętymi.
Został stworzony groźny precedens, bo okazuje się, że można na wystawę nie przyjąć każdego, kto mi się nie podoba, ma pieprzyk, BMI poniżej 20, albo rozmiar buta między 36 a 42. Jedynym sposobem wyrażenia swojego sprzeciwu jest bojkot takiej imprezy. Bo owszem, o zwycięstwo wtedy łatwiej, ale nic tak nie boli, jak strata finansowa.

A.

Szkoda tylko ze nawołując do bojkotu i bojkotując wystawę w Kościanie, robicie największa przykrość wieloletniemu Hodowcy Kotów NFO wcześnie persów, wspaniałemu człowiekowi, który wspólnie z FP jest organizatorem Mistrzostw NFO w Kościanie i który tyle serca włożył w przygotowanie tej wystawy
Nie jest w zarządzie FP….
Ale co tam….
A ja mam nadzieję ,że ta osoba zrozumie ten bojkot 8) To niewiarygodne ,by coś takiego było możliwe- nie dopuścic konkurencji do wystawiania bez podania przyczyn.Po prostu Zarząd powinien się publicznie wytłumaczyć ze swojej decyzji. Nie jestem hodowcą,ale jestem oburzona takim postępowaniem :(.
Bardzo szanuję decyzję tych , którzy się w tej sytuacji z tej nieuczciwej rywalizacji o medale wycofuja.Powinny wygrać najlepsze koty ,a nie najskuteczniejsze układy.Wstyd :twisted:

edit literowki
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 18, 2010 16:00 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Lepszej groteski to i sam Mrożek by nie wymyślił. Właśnie zorientowałem się, że na logo wystawy w Kościanie jest kotka hodowczyni, której zarząd Felis Posnania zabronił wziąć udział w tej wystawie:
http://nfo.pl/mistrzostwa-polski-nfo-koscian-2010

O co w tej awanturze chodzi?

KrzysiekM

Od: Pon kwi 12, 2010 9:11

Post » Nie kwi 18, 2010 16:02 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

o strach przed konkurencją :idea: :idea: :idea:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie kwi 18, 2010 16:16 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Majorka pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale chciałabym się dowiedzieć czy wobec ostatnich wydarzeń i zawirowań wystawa w Kościanie się odbędzie i czy odbędą się obie imprezy towarzyszące?
Ponadto zmienił się adres strony www organizatora - na http://www.felisposnania.eu - czy to jest już stały adres?

Wystawa się odbędzie ta burza w szklance wody jest podgrzewana przez Jarosława Kłosińskiego byłego prezesa Felis Posnani i jego ekipe który postanowił się zemścić na obecnym zarządzie za to że przez większość członków został odwołany za swoje działania.
Nie znam powodów wszystkich zaistniałej sytuacji ale po pierwsze zgodnie z regulaminem zarząd ma do tego prawo i nie musi uzasadniać swojej decyzji a po drugie jeśli podjął taką decyzje to chyba musiały być jakieś przesłanki bo tekst typu że wyeliminować konkurencje jest dla mnie śmieszny.

A co do strony to może byłego prezesa zacytuje:

J. pisze:Dla wyjaśnienia - domena http://www.felisposnania.pl została przeze mnie założona w 2005.08.12 13:17:02.Została założona przeze mnie jako osobę prywatną, ponieważ klub jeszcze nie istniał i nie było innej możliwości.
Nie zrobiłem cesji tej domeny z różnych względów.
Jarosław Kłosiński

Więc nie dziwie się że został adres zmieniony.
Obrazek

wojtekn

Od: Czw wrz 23, 2004 7:27

Post » Nie kwi 18, 2010 16:33 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

KrzysiekM pisze:Lepszej groteski to i sam Mrożek by nie wymyślił. Właśnie zorientowałem się, że na logo wystawy w Kościanie jest kotka hodowczyni, której zarząd Felis Posnania zabronił wziąć udział w tej wystawie:

A ja dodam jako tworca dyplomow oraz logo Koscianowym Mistrzostw - ze kot w logo Mistrzostw to Jane Marple DWA SUSY*PL. TAK,te slynne nieprzyjete dwa susy ;) :twisted:

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie kwi 18, 2010 16:54 przez narwanka, łącznie edytowano 2 razy

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Nie kwi 18, 2010 16:33 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:
Majorka pisze:Przepraszam, że się wtrącę, ale chciałabym się dowiedzieć czy wobec ostatnich wydarzeń i zawirowań wystawa w Kościanie się odbędzie i czy odbędą się obie imprezy towarzyszące?

Wystawa się odbędzie ta burza w szklance wody jest podgrzewana przez Jarosława Kłosińskiego byłego prezesa Felis Posnani i jego ekipe który postanowił się zemścić na obecnym zarządzie za to że przez większość członków został odwołany za swoje działania.
Nie znam powodów wszystkich zaistniałej sytuacji ale po pierwsze zgodnie z regulaminem zarząd ma do tego prawo i nie musi uzasadniać swojej decyzji a po drugie jeśli podjął taką decyzje to chyba musiały być jakieś przesłanki bo tekst typu że wyeliminować konkurencje jest dla mnie śmieszny.
A co do strony to może byłego prezesa zacytuje:

J. pisze:Dla wyjaśnienia - domena http://www.felisposnania.pl została przeze mnie założona w 2005.08.12 13:17:02.Została założona przeze mnie jako osobę prywatną, ponieważ klub jeszcze nie istniał i nie było innej możliwości.
Nie zrobiłem cesji tej domeny z różnych względów.
Jarosław Kłosiński

Więc nie dziwie się że został adres zmieniony.
I własnie o to chodzi ,ze Zarząd nie potrafi podać powodu swej decyzji :roll: .Gdyby potrafił, to uzasadnienie,by się już pojawiło.Może trzeba zmienić regulamin, skoro prowadzi do takich sytuacji i może członkowie tej organizacji przy okazji zechca wymienić swych przedstawicieli w Zarządzie?

Podejrzenia w tej sytuacji ,że chodzi o wyeliminowanie konkurencji mają prawo być, skoro członkowie Zarządu maja koty tej samej rasy ,co wyeliminowane osoby. Cieszę się ,że nie jestem hodowcą.

anulka111

Post » Nie kwi 18, 2010 16:39 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

Nie należę do żadnej ekipy p. Jarka Kłosińskiego i czuję się obrażona podejrzeniem, że moje oburzenie zaistniałą sytuacją jest tłumaczone jakimiś bzdurnymi rozgrywkami wewnątrz klubu FP. Sprawy wewnętrzne Felis Posnanii mnie nie interesują, interesuje natomiast i oburza dyskryminowanie hodowców i wystawców bez żadnej uzasadnionej przyczyny.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie kwi 18, 2010 16:49 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:Wystawa się odbędzie ta burza w szklance wody jest podgrzewana przez Jarosława Kłosińskiego byłego prezesa Felis Posnani i jego ekipe który postanowił się zemścić na obecnym zarządzie za to że przez większość członków został odwołany za swoje działania.

Mam wrażenie, Wojtku, że konfabulujesz...
Na innym forum Jarek napisał:

J. pisze:Jarek nie został odwołany, to po pierwsze tylko sam zrezygnował, razem z resztą zarządu.
Po drugie na Walnym, na którym ciebie sobie nie przypominam, zostałem wybrany ponownie do kandydowania, ale się wycofałem.
Nowemu zarządowi zawsze służyłem pomocą, jak się do mnie zwracali, a tak było i to nie raz. Piszesz same głupoty, zielonego pojęcia to ty nie masz i przestań się w końcu kompromitować w swoich konfabulacjach na mój temat.

I obrażasz wszystkich nazywając problem wystawy kościańskiej burzą w szklance wody. Jest to naprawdę poważna sprawa i chciałabym, żeby została wyjaśniona.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Nie kwi 18, 2010 16:50 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

anulka111 nie ma nic do ciebie ale proszę jak nie jesteś w temacie to nie zabieraj głosu bo dosyć osób już podgrzało bezsensownie atmosferę.
A zastanowiliście się nad jednym że brak informacyj od Fp może być podyktowanym tym żeby nie wywoływać kolejnych wojenek forumowych.
Obrazek

wojtekn

Od: Czw wrz 23, 2004 7:27

Post » Nie kwi 18, 2010 16:52 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

wojtekn pisze:anulka111 nie ma nic do ciebie ale proszę jak nie jesteś w temacie to nie zabieraj głosu bo dosyć osób już podgrzało bezsensownie atmosferę.
A zastanowiliście się nad jednym że brak informacyj od Fp może być podyktowanym tym żeby nie wywoływać kolejnych wojenek forumowych.

Nie, mi to się kojarzy raczej z tchórzostwem.
I nie masz prawa NIKOGO uciszać, każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie na temat tej skandalicznej sytuacji. Zarząd FP sam zapracował na smród wokół tej wystawy.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie kwi 18, 2010 17:09 Re: MWKR - KOŚCIAN - 1 & 2 maja 2010

KrzysiekM pisze:Lepszej groteski to i sam Mrożek by nie wymyślił. Właśnie zorientowałem się, że na logo wystawy w Kościanie jest kotka hodowczyni, której zarząd Felis Posnania zabronił wziąć udział w tej wystawie:

Teraz tylko czekać, aż Janina wyleci z logo. :wink:
Do tej pory Zarząd chyba się nie zorientował, że wróg tak bezczelnie wbił mu nóż w plecy.
To jest najlepszy dowód na to jak bardzo chciałam tej wystawie zaszkodzić. Nawet kotem poszczułam.
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

[poprzednia][następna]