[Wystawa] - 13-14 grudnia 2008 Christmas Show-Warszawa

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie gru 07, 2008 22:51

nie chodzi o to, ze organizator nie zaakceptuje chipa tylko o to, ze czytnik go nie czyta i nie bedzie mozna zweryfikowac numeru
odczytywal Ci tego chipa ktos czytnikiem w Europie ?
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pon gru 08, 2008 7:58

Olivia pisze:nie chodzi o to, ze organizator nie zaakceptuje chipa tylko o to, ze czytnik go nie czyta i nie bedzie mozna zweryfikowac numeru
odczytywal Ci tego chipa ktos czytnikiem w Europie ?

Trochę bałaganu z tymi chipami, szkoda mi kłuć kocura jeszcze raz skoro mam urzędowe, federalne zaświadczenie że kot ma nr taki a taki chipa. Tak prawdą a Bogiem, przy tylu bazach czy tak naprawdę jest ktoś w stanie sprawdzić kota nie mówiąc o odnalezieniu? Płacimy za chipa-OK ale jeszcze za wpis do bazy? do jakiej bazy? pierwszej lepszej? najlepszej? w/g jakich kryteriów? Ja się naprawdę w tym gubię....
Ostatnio edytowano Pon gru 08, 2008 19:47 przez alicja2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

alicja2

Od: Pt lip 28, 2006 15:01

Post » Pon gru 08, 2008 10:56

U nas w fife obowiązują chipy, i jeśli amerykański chip bedzie nie do odczytania (a raczej będzie) to Cię nie wpuszczą. Lepiej sprawdź to, zanim wybierzesz sie na wystawe, bo ostatnioo sprawdzają chipy na każdej.
Obrazek

Olivia

Post » Pon gru 08, 2008 12:24

Alicja2 weź ze sobą dokument stwierdzający wszczepienie chipu myślę, że nie powinno być problemów. A jesteś w stanie wyczuć chip?

ragbastet

Od: Śro wrz 10, 2008 12:05

Post » Pon gru 08, 2008 12:26

Moim zdaniem chipy są sprawdzane aby mieć pewność, że mamy doczynienia z konkretnym kotem...jego książeczką zdrowia, paszportem.

ragbastet

Od: Śro wrz 10, 2008 12:05

Post » Pon gru 08, 2008 12:36

ragbastet pisze:Alicja2 weź ze sobą dokument stwierdzający wszczepienie chipu myślę, że nie powinno być problemów. A jesteś w stanie wyczuć chip?

Chip jest wyczuwalny i działa :)
Ostatnio edytowano Pon gru 08, 2008 19:46 przez alicja2, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

alicja2

Post » Pon gru 08, 2008 13:25

Alicja2, a czy to taki wielki problem sprawdzić czy działa chip chociażby u veta? Ja dla świętego spokoju bym to zrobiła, aby później nie mieć problemów na wystawie.
Mnie też się wydaje, że chipy na wystawie sprawdzają po to aby zidentyfikować kota, czy na pewno to jest ten, którego książeczkę zdrowia pokazujesz. A nie jest to sprawdzanie tylko po to czy ma chipa :roll:
Sonatara

Sonatara

Od: Pon lip 03, 2006 18:49

Post » Pon gru 08, 2008 16:21

Sonatara pisze:Alicja2, a czy to taki wielki problem sprawdzić czy działa chip chociażby u veta? Ja dla świętego spokoju bym to zrobiła, aby później nie mieć problemów na wystawie.
Mnie też się wydaje, że chipy na wystawie sprawdzają po to aby zidentyfikować kota, czy na pewno to jest ten, którego książeczkę zdrowia pokazujesz. A nie jest to sprawdzanie tylko po to czy ma chipa :roll:

Proste rozwiązania są czasem najtrudniejsze :oops: dzięki Sonatara
Byłam u mojego wet. czytnik czyta chipa kocura. Jestem spokojniejsza bo wet powiedział " ja kupiłem ten droższy (czytnik) i nie ma problemu ale z tymi tańszymi podobno bywa różnie"
Ostatnio edytowano Pon gru 08, 2008 19:45 przez alicja2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

alicja2

Post » Pon gru 08, 2008 18:04

To nie organizatorzy mają czytniki chipów, ale lekarze wet :wink:

Clio

Od: Nie lis 23, 2008 0:10

Post » Pon gru 08, 2008 18:20

Clio pisze:To nie organizatorzy mają czytniki chipów, ale lekarze wet :wink:

Organizatorzy też mają, tzn klub ma :wink:
Nie wiem, jak w innych klubach, ale w FP czytnik jest 8)
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Pon gru 08, 2008 18:40

alicja2 pisze:[
...hymmm...wypada mi mieć nadzieję, że organizatorzy będą mieli dobry sprzęt
o ratunku... :roll:

to nie jest kwestia jakości sprzętu
chipy z usa sa kodowane innym systemem i nie są czytane przez europejskie czytniki, bo te są przystosowane do czytania chipów kodowanych europejskim systemem.
coś jak amerykanskiego dvd nie obejrzysz na sprzecie na Europę

Przy wejściu na wystawę nie macają chipów, numer na chpie nie jest brailem wytłoczony :twisted: tylko czytnikiem sprawdzają czy nr wszczepionego chipa wyświetlony na czytniku zgadza sie z nr z książeczki/paszportu
jeśli czytnik nie odczyta numeru, to nie sprawdzą tego i nie powinni Cię wpuścić

i z mojej strony już EOT bo nie umiem jaśniej tego napisac :roll:
Obrazek

Olivia

Post » Pon gru 08, 2008 19:02

Olivia pisze:
alicja2 pisze:[
...hymmm...wypada mi mieć nadzieję, że organizatorzy będą mieli dobry sprzęt
o ratunku... :roll:

to nie jest kwestia jakości sprzętu
chipy z usa sa kodowane innym systemem i nie są czytane przez europejskie czytniki, bo te są przystosowane do czytania chipów kodowanych europejskim systemem.
coś jak amerykanskiego dvd nie obejrzysz na sprzecie na Europę

Przy wejściu na wystawę nie macają chipów, numer na chpie nie jest brailem wytłoczony :twisted: tylko czytnikiem sprawdzają czy nr wszczepionego chipa wyświetlony na czytniku zgadza sie z nr z książeczki/paszportu
jeśli czytnik nie odczyta numeru, to nie sprawdzą tego i nie powinni Cię wpuścić

i z mojej strony już EOT bo nie umiem jaśniej tego napisac :roll:

To ja jeszcze tylko dodam, że w przypdku jak czytnik nie odczytuje danego chipa, to właściciel kota/zwierzęcia ma obowiązek zapewnić taki odczyt. Czyli skoro chip (załużmy) nie byłby przez służby weterynaryjne odczytany (a zwierzak jest na pewno zachipowany) to na właścicielu zwierzaka ciąży obowiązek posiadania odpowiedniego czytnika.

Mój wet zawsze po chipowaniu sprawdza czy chip działa i jego numery są zgodne, bo raz kiedyś zdarzyło mu się, że chip był nie aktywny.
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Pon gru 08, 2008 19:10

moja wetka sprawdza chipa przed i po wszczepieniu
Obrazek

Olivia

Post » Pon gru 08, 2008 19:50

tak, tak, jak to bywa z wystawą PFA ..ceny coraz wyższe a jakość nie idzie w górę....przy wejściu dostanie się sam goły numerek dla kota:))
krzesła brak, a na ostatniej "mojej wystawie" w Blue city to nawet nie było stoisk ciekawych. :evil:

labeo

Od: Śro paź 24, 2007 13:46

Post » Pon gru 08, 2008 19:56

Dostałam odpowiedź od organizatora- już wszystko wiem. Dziękuję wszystkim, którzy chcieli pomóc i tym co nie ;) W każdym razie Olivio - DVD to nie chip ale ja ostatecznie nie muszę się na tym znać...... :wink:
Obrazek

alicja2

[poprzednia][następna]