18-19 PAŹDZIERNIK - V i VI WYSTAWA KOTÓW W LUBLINIE

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie paź 12, 2008 6:03

Snetka pisze:
Miga pisze:
Enya pisze:FPL nie ma żadnych swoich regulaminów, obowiązują regulaminy FIFe.
A zatem prawo odmowy przyjęcia kota na wystawę bez podania przyczyn to przepis FIFe? Możesz podać, gdzie jest zawarty?

Nie wydaje mi się aby FIFe wydało taki przepis.
Bo nie wydało. Jest to uchwała FPL.
Rozumiem intencje uchwałodawcy, jednak - jak widać - uchwała pozostawia furtkę do załatwiania osobistych porachunków między wystawcą a organizatorem wystawy.
A brak uzasadnienia i możliwości odwołania się wystawcy jest - moim zdaniem - sprzeczny z powszechnie przyjętymi zasadami.

Dlatego delagaci powinni ponownie przyjrzeć się tej uchwale i zastanowić na tym konkretnym przypadkiem jej zastosowania.
Obrazek

Miga

Od: Śro cze 02, 2004 16:34

Post » Nie paź 12, 2008 8:45

Miga pisze:Jest to uchwała FPL.
[/b]

A ja takiej uchwały nie pamietam. Nie było takiej uchwały, chyba że ja już mam sklerozę. Przyjęcie kota lub nie na wystawę leży w gestii organizatora danej wystawy poprostu.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Nie paź 12, 2008 9:11

Nie wiem jak Was, ale mnie to nie napawa optymizmem.

Nie raz na wystawę jedzie się wiele kilometrów i co? W drzwiach nam powiedzą, że nie wejdziemy? Chyba jakieś zasady powinny obowiązywać?
Choćby konieczność powiadomienia o nieprzyjęciu odpowiednio wcześniej przed wystawę (w końcu lista kotów znana jest już kilka dni przed wystawą) i podania przyczyny!

Poza tym, zawsze znajdzie się ktoś kto wynaturzy przepisy, więc jakaś kontrola nad tym powinna być!

Chyba rzeczywiście FPL powinna tą kwestię uregulować, jeśli do tej pory tego nie zrobiła ...
Futerka z GreenGrove*PL pozdrawiają :)
Obrazek

Gabys

Od: Nie sie 28, 2005 13:20

Post » Nie paź 12, 2008 9:48

Gabys pisze:Nie wiem jak Was, ale mnie to nie napawa optymizmem.

Nie raz na wystawę jedzie się wiele kilometrów i co? W drzwiach nam powiedzą, że nie wejdziemy?

Proszę nie przesadzać i nie dramatyzować.
W interesie wystawcy jest kontrola swojego zgłoszenia - czy doszło i czy zostało przyjęte :!:
w zgłoszeniach on-line są wyniki na bieżąco ,ale fax czy meil (bardzo często wysyłane w ostatniej chwili, a nawet po zamknięciu zgłoszeń) nie zawsze musi dotrzeć do organizatora na czas :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie paź 12, 2008 10:32

Mogę tylko dodać, że prawie każdy organizator dostarcza nam już swoją listę osób, których mamy nie przyjmować.
Powody są różne od spraw związanych z dawnymi czasami (SHKRP) po zwykłe nie zapłacenie za poprzednią wystawę.

Nie spotkałem się też z brakiem powiadomienia ze strony organizatora (lub sekretariatu) i należy tutaj rozróżnić powiadomienie o nie przyjęciu od podania powodu.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Nie paź 12, 2008 10:42

Rafal ale tu wyraznie wynika, ze o nie przyjeciu na wystawe dowiadujesz sie w drzwiach.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Nie paź 12, 2008 11:00

kinus pisze:Rafal ale tu wyraznie wynika, ze o nie przyjeciu na wystawe dowiadujesz sie w drzwiach.

:? hipotetycznie przyjąć - nie tak bardzo "w drzwiach"
przyjęcia na wystawę były do 10 pażdziernika, powiadomienie o przyjęciu czy też nie też , było 10 pażdziernika a wystawa ma sie odbyć 18/19 pażdziernika.

(zaznaczam jestem osobą postronną i obcą dla organizatorów i dla wystawcy)

danunka

Post » Nie paź 12, 2008 11:05

danunka pisze:
kinus pisze:Rafal ale tu wyraznie wynika, ze o nie przyjeciu na wystawe dowiadujesz sie w drzwiach.

:? hipotetycznie przyjąć - nie tak bardzo "w drzwiach"
przyjęcia na wystawę były do 10 pażdziernika, powiadomienie o przyjęciu czy też nie też , było 10 pażdziernika a wystawa ma sie odbyć 18/19 pażdziernika.

(zaznaczam jestem osobą postronną i obcą dla organizatorów i dla wystawcy)

To " w drzwiach" wynika z treści sms-a.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Post » Nie paź 12, 2008 11:21

[quote="Enya"][/quote]

Aniu czytałam ,ale jakoś nie miałam okazji (czas mi sie "wymknął") :D

:flowerkitty: brawa za Wilno !!!!

danunka

Post » Nie paź 12, 2008 12:43

danunka pisze:
Enya pisze:

Aniu czytałam ,ale jakoś nie miałam okazji (czas mi sie "wymknął") :D

:flowerkitty: brawa za Wilno !!!!

Dzięki.

Enya

Post » Nie paź 12, 2008 14:52

A czy ja moge prosic o podanie ilosci kotow z podzialem na rasy ktore zostaly przyjete wraz z dodatkiem na MWKR w Lublinie !!!
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie paź 12, 2008 15:08

CZANKRA pisze:A czy ja moge prosic o podanie ilosci kotow z podzialem na rasy ktore zostaly przyjete wraz z dodatkiem na MWKR w Lublinie !!!

przyłączam się do prośby ......
koty syberyjskie: Azja, Assan, Tobias, Basala, Czarusia, Dziunia Pietrusińska, Olimpia, Ninka, Petunja, Diana i Bunia oraz chow-chow Skotuś ... pozdrawiają serdecznie z Olsztyna

www.koty.syberyjskie.pl
www.chow.pl

warmianka

Od: Sob mar 31, 2007 15:46

Post » Nie paź 12, 2008 21:46 nocleg

jesli jest ktos zainteresowany to w hotelu relax jest zarezerowany nocleg dla 3 osob od 17-19.10. niestety nie dam rady jechac, a moze komus sie przyda :)

majaaaaa

Od: Sob gru 17, 2005 12:10

Post » Pon paź 13, 2008 15:15

warmianka pisze:
CZANKRA pisze:A czy ja moge prosic o podanie ilosci kotow z podzialem na rasy ktore zostaly przyjete wraz z dodatkiem na MWKR w Lublinie !!!

przyłączam się do prośby ......

:D czekamy...i czekamy.... :D

DoBo

Od: Sob paź 06, 2007 17:36

Post » Pon paź 13, 2008 16:47

......i czekamy....... :wink:

Dorota jedziesz?? :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

[poprzednia][następna]