15-16 marca 2008 wystawa w Lublinie:)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob mar 15, 2008 17:09

Oberhexe pisze:To nie jest pierwsza wystawa, na której są problemy z regulaminową liczbą kotów.
Absencje też są zresztą wiele mówiące.

No tak, trzeba zabronić ludziom organizacji wystaw :lol:
To ile jest zgłoszeń czy absencji na danej wystawie nie jest wcale związane z tym że wystaw jest za dużo, wiele tutaj ma do powiedzenia tak zwane zrządzenie losu, i to wcale nie świadczy o tym że jak na danej wystawie będzie 1000 kotów a na innej 100 że mamy tych wystaw za dużo, o tym ile jest kotów na wystawie nie decydują inne wystawy(o ile nie są organizowane jednocześnie) a cały szereg innych okoliczności, takich jak np data wystawy, dojazd, lokalizacja, aktualny stan kotów etc., ja osobiście jestem zdania iż nawet jeśli by były organizowane wystawy co tydzień nie było by ich za dużo, co najwyżej prowadziło by to do sytuacji, w której wystawy miały by bardziej charakter lokalny (hodowcy z danego rejonu wybierali by najbliższe ich miejscom zamieszkania wystawy , by nie musieć jeździć nigdzie dalej)...

Daniel_M.

Od: Pon cze 11, 2007 8:26

Post » Sob mar 15, 2008 17:11

kinkarmil pisze:29 absencji? chyba "ktoś" stworzył sztucznie tłok,

a może nie ? :wink:
i mam nadzieję ,że klub skorzysta z tego co napisał w info o wystawie:
"Po przesłaniu zgłoszenia i umieszczeniu kota w katalogu, Wystawca zobowiązany jest do uiszczenia opłaty za kota, bez względu na to czy zostanie on oceniony czy będzie miał absencję (Regulamin wystawowy FIFe – rozdz. I ust.1.15. pkt a)."

w końcu czas zacząć egezkwować opłaty "za zgłoszenie i niebycie" !!
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Sob mar 15, 2008 18:03

Daniel_M. pisze:
Oberhexe pisze:To nie jest pierwsza wystawa, na której są problemy z regulaminową liczbą kotów.
Absencje też są zresztą wiele mówiące.

No tak, trzeba zabronić ludziom organizacji wystaw :lol:
To ile jest zgłoszeń czy absencji na danej wystawie nie jest wcale związane z tym że wystaw jest za dużo, wiele tutaj ma do powiedzenia tak zwane zrządzenie losu, i to wcale nie świadczy o tym że jak na danej wystawie będzie 1000 kotów a na innej 100 że mamy tych wystaw za dużo, o tym ile jest kotów na wystawie nie decydują inne wystawy(o ile nie są organizowane jednocześnie) a cały szereg innych okoliczności, takich jak np data wystawy, dojazd, lokalizacja, aktualny stan kotów etc., ja osobiście jestem zdania iż nawet jeśli by były organizowane wystawy co tydzień nie było by ich za dużo, co najwyżej prowadziło by to do sytuacji, w której wystawy miały by bardziej charakter lokalny (hodowcy z danego rejonu wybierali by najbliższe ich miejscom zamieszkania wystawy , by nie musieć jeździć nigdzie dalej)...

Danielu, jak sadzisz, ile razy nalezy wystawiac jednego kota i jak czesto?
I w jakim celu ktos mialby wystawiac kota czesciej niz tego potrzebuje ?(niezaleznie, czy potrzebuje tylko na licencje, czy na tytuly, kotu jest potrzebna w danym momencie okreslona liczba wystaw)
I nawiazujac do wczesniejszej wypowiedzi
Basienia pisze:... kameralnie, mniejsza konkurencja= większa szansa na certyfikat

jaka wartosc ma certyfikat wowczas ?

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob mar 15, 2008 18:17

Daniel_M. pisze: w której wystawy miały by bardziej charakter lokalny (hodowcy z danego rejonu wybierali by najbliższe ich miejscom zamieszkania wystawy , by nie musieć jeździć nigdzie dalej)...

co to za przyjemność ciągle w to samo miejsce :lol:
każdy "wystawiacz' ma jakiś cel bycia na wystawie ,jedni po to inni po tamto :wink:
tydzień temu byliśmy na bardzo lokalnej wystawie w Bawarii w Bindlach i wcale nie blisko miejsca zamieszkania :-)
trzy dni i turystycznie i wystawowo :king:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Sob mar 15, 2008 18:22

biorąc pod uwagę, że jednym kotem można chcieć uzyskać tytuł JW , EC , DSM, DSV ...

można ... go trochę powozić na wystawy ...

Wystawa w Lublinie nie jest ani tańsza od innych, ani jej Organizatorzy nie zlekceważyli w niczym wystawców - nie wkładając wiele trudu i serca w jej przygotowanie.

Może warto zacząć szanować pracę tych, co umożliwiają nam bywanie na wystawach ...
A wystawcom dać prawo wolnego wybory, bez podważania czyjejś przyjemności bycia na jakiejś wystawie ...

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Sob mar 15, 2008 18:51

a ja mam tylko nadziej że relacje z wystawy w Lublinie wystawców, którzy zdecydowali sie na Lublin obronią wystawe i Lubeliski klub przed większymi lub mniejszymi zarzutami pod naszym adresem

AKME

Od: Śro kwi 13, 2005 13:24

Post » Sob mar 15, 2008 21:19

A tak z innej bajki AKME:
W "Strusiu Pędziwiatrze" kojot często zamawiał wysyłkowo jakieś produkty do samodzielnego składania, które miałyby mu pomóc w złapaniu strusia; były to różnego rodzaju rakiety, nietoperzowe ubranka, dźwignie. Wszystkie te gadżety przychodziły w pudełkach opieczętowanych pieczęcią firmy AKME (ew. ACME).

Może wiesz o co chodzi? Nie daje mi to spokoju przez lata... :D :D :D :D

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Sob mar 15, 2008 22:05

Ja napiszę od strony osoby odwiedzającej wystawę. Byliśmy dzisiaj około 13.00. Zapłacilismy 20 zł za bilet dla 3 osób (rodzinny). Kotów "co kot napłakał". Pustka i tyle. Co druga klatka pusta. Może nie uwierzycie ale dla mnie 20 zł to sporo, pierwszy raz w życiu (a chodzimy co roku) byłam na takiej pustej, smętnej wystawie. Żeby nie było nieporozumień, ja nikomu niczego nie zarzucam, poprostu dzielę się przykrym wrażeniem.
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Nie mar 16, 2008 9:37

Troche zdjęć z wystawy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Nie mar 16, 2008 14:39

Dyskusje o wystawach FPL wydzieliłem tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73492
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Nie mar 16, 2008 14:47

Przniosłam post do nowego wątku.

A.
Ostatnio edytowano Nie mar 16, 2008 14:49 przez agal, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Nie mar 16, 2008 14:48

Kazia pisze:Co oznacza HP przy ocenie, i co oznacza CAC % ?

Kazia

Post » Nie mar 16, 2008 14:55

Kazia pisze:
Kazia pisze:Co oznacza HP przy ocenie, i co oznacza CAC % ?

HP to honor prize - to ocena dla kota któy ma ju EC/EP

a CAC% to nie rozumiem :? EX 1 % - to ocena dla kota, który mimo braku konkurencji nie dostał certyfikatu (jakiegokolwiek)

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Nie mar 16, 2008 15:46

Aha, dzieki, chyba mi sie troche pomylilo z tym %

Kazia

Post » Pon mar 17, 2008 9:41

podziękowania dla organizatorów i wystawców - było bardzo sympatycznie.

kameralnie, miło, bez potrzeby walki i strachu o utratę swojego krzesełka ;-), z cateringiem, z wypasionymi nagrodami, ze specjalnym pokazem, z wyrażnym nagłośnieniem, z nowymi, sympatycznymi znajomościami; łatwy dojazd, blisko hotel...

...lubimy Lublin! & "we'll be back" ;-))))

Krzysztof
GROOVE ARMADA

KrisK

Od: Nie lip 22, 2007 21:26

[poprzednia][następna]