Miriel pisze:DCC był pierwszy, ale rok ma 12 miesięcy, a nie jeden, i klub śląski może zorganizować wystawę w Katowicach w innym terminie. Czy ktoś im broni

Mirel zgadzam się z Tobą ,oczywiście ŚKMKR może zorganizować wystawę w innym terminie, było by to dobre rozwiązanie dla zaistniałej sytuacji.
Jednak proszę by nie robił tej imprezy w sezonie jesiennym oraz zimowym!!!.
Mam bardzo niemiłe wspomnienia po ostatniej wystawie organizowanej 8-9 listopada 2003 w Hali Sportowej w Zabrzu .
Wystawę tą zorganizował ówczesny Katowicki Oddział SHKRP w składzie tego samego zespołu osobowego który jest w Zarządzie dzisiejszego Katowickiego Klubiku ŚKMKR .
Była duża sala i co za tym idzie wystawców pomieściła bardzo liczne grono. Jednak organizator chciał zaoszczędzić na kosztach i zrezygnował z ogrzewania Sali .
W pierwszy dzień wystawy był 5-6C , na drugi troszeczkę cieplej ,ale nie wiele. Klatki dla kotów zaczęły wypełniać budki piankowe ,koce itp. akcesoria tylko po to by nie zamarzły, na ring kotki były wnoszone pod kurtkami.
Samych odwiedzających było bardzo dużo , nie pamiętam ile płacili za bilety ,ale na pewno nie wchodzili za darmo!!! Więc organizator z czystej pazerności na pieniądze zrezygnował z ogrzewania.
Wiele kotów i wystawców po tej imprezie się rozchorowało i to bardzo poważnie. Wystawcy opuszczali wystawę przed jej zakończeniem nie zważając na otrzymanie dyplomu.
Byłam tam i mam traumatyczne wspomnienia!!!
Jednak pragnę by w Katowicach zorganizowali wystawę członkowie takiego klubu który zatrze moje wspomnienia.