Pokaz kotów w Gdańsku -jak walczyć z handlarzami kotów!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt mar 17, 2006 18:23

Pokaz kotów, organizowany przez CCS - jest przeniesiony z 2 kwietnia- na 9 kwietnia :D
Reszta, zwiazana z organizacja pokazu, i miejscem - bez zmian :D
Wszystkie organy nadzoru, są powiadomione o pokazie :D
Weterynarz też bedzie :D

Scarlet

Od: Nie lis 13, 2005 19:00

Post » Pt mar 17, 2006 21:48

zenia pisze:nie od dziś były na pokazach mieszańce (kocięta) po kotach (członków) ,bo jak się miewa dwie rasy>

No wiesz ....... mozna miec i kilka ras , byle by to byly same kotki - bez kocurow - wtedy nie bedzie istnial problem mieszancow 8) .
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Pt mar 17, 2006 21:50

Scarlet pisze:Pokaz kotów, organizowany przez CCS - jest przeniesiony z 2 kwietnia- na 9 kwietnia :D

Czyzby ktos interweniowal (sanepid itp) ? , czy moze wladze doszly do wniosku , ze nie wypada organizowac pokazu w rocznice smierci papieza ?
Obrazek

Kikee

Post » Pt mar 17, 2006 22:58

Kikee pisze:
Scarlet pisze:Pokaz kotów, organizowany przez CCS - jest przeniesiony z 2 kwietnia- na 9 kwietnia :D

Czyzby ktos interweniowal (sanepid itp) ? , czy moze wladze doszly do wniosku , ze nie wypada organizowac pokazu w rocznice smierci papieza ?

Dlaczego, nikt nie zadzwoni bezpośrednio do wladz :? i spyta sie u żródła, tylko zapytania są na forum :?: :!:
To tak, jakby dzwonić po ludziach w całym trójmieście- i pytac się ,co robi pani X (a każdy tą panią zna) nie dzwoniąc do niej bezpośrednio :(

Scarlet

Post » Sob mar 18, 2006 8:12

kutczeee ,znowu zmiana daty - nie wiem czy będę miała wolne :cry:
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Sob mar 18, 2006 9:38

no i pewnie będzie mało kotów ,bo wystawa w szczecinie jest własnie w ten weekend :cry:

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Sob mar 18, 2006 10:50

Scarlet pisze:
Kikee pisze:

Dlaczego, nikt nie zadzwoni bezpośrednio do wladz :? i spyta sie u żródła, tylko zapytania są na forum :?: :!:
To tak, jakby dzwonić po ludziach w całym trójmieście- i pytac się ,co robi pani X (a każdy tą panią zna) nie dzwoniąc do niej bezpośrednio :(

Chociazby dlatego , ze temat jest walkowany na forum , a to chyba ty zmienilas date w temacie - wiec mozna sadzic , ze jestes zorientowana .
Zreszta to nieistotne .
Fakt istotny - to zmiana daty pokazu .
Obrazek

Kikee

Post » Sob mar 18, 2006 11:09

Kikee pisze:
Scarlet pisze:
Kikee pisze:

Chociazby dlatego , ze temat jest walkowany na forum , a to chyba ty zmienilas date w temacie - wiec mozna sadzic , ze jestes zorientowana .
Zreszta to nieistotne .
Fakt istotny - to zmiana daty pokazu .

Poproszono mnie, tylko o zmianę daty :D I że będzie weterynarz.
Reszta mnie nie interesuje :wink:
A jeżeli ktoś chce wiedzieć więcej - odsyłam cały czas do zarządu klubu :D
Telefon jest podany na stronie CCS :D

Scarlet

Post » Nie mar 19, 2006 17:03

Scarlet, nic się nie przejmuj tym kto jest lepszy czy gorszy. Szukanie intryg i sensacji to domena niektórych ludzi.Tak już jest i tego niestety nie zmienisz.
Uważam,że uczciwością i szacunkiem zdobywa się zaufanie ludzi, a nie podkopywaniem dołków pod "konkurencją".To hodowcy i zwiedzający są od tego, aby wybrać klub i go oceniać, a nie złośliwości ze strony członków czy tym bardziej zarządu danego klubu. Najlepiej być ponadto i nie wstydzić się spojrzeć sobie w lustro z czystym sumieniem,że się nikogo nie krzywdzi obrzydliwymi i często nieprawdziwymi pomówieniami. Prawda i szczerość to zawsze zwycięży, a reszta prędzej czy później polegnie pomimo złej nagonki na innych. Który klub jest najlepszy, to zobaczymy za kilka lat. Na pewno ten w którym jest miła atmosfera, szczerość i pomoc. I obym się nie myliła....
Scarlet uszy do góry i powodzenia.Zgadzam się z tym, że to właśnie zarząd powiniem odpowiadać i jak ktoś ma odwagę pisać obraźliwości na forum publicznym to nie powinien bać się pytać u źródeł.
Basia K.

basiak

Od: Pon cze 13, 2005 8:40

Post » Nie mar 19, 2006 18:14

:D

Scarlet

Post » Pon mar 20, 2006 15:25

Skarlet,
jeśli coś się pisze na forum to trzeba być tego pewnym.
Pozwoliłam sobie poprawić cię i wypowiedzieć się co do tego co napisałaś.
To co ja wiem i czego nie napisałam to moja sprawa, ale tego co napisałam jestem pewna.
O żadnej kampani i reklamie nie ma mowy(jeśli chodzi o tę dyskusję)
- ani mnie ani mojemu klubowi nie jest to zupełnie potrzebne.
Wszystko wychodzi w praniu i niech tak zostanie.
Powodzenia na pokazie.

skyblue

Od: Pt lip 23, 2004 14:43

Post » Pon mar 20, 2006 18:42

Na pokazie będzie weterynarz, a to ciekawe, nigdy nie bywał.
A sanepid i lekarz powiatowy weterynatrii tez zawiadomiony i jest zgoda na pokaz?

I całe szczęcie wszystkie przypadki o których tu piszemy nie należą do Cat Club Baltic z czego ogromnie się cieszymy.

w ubiegłym roku były już dwa kluby w Trójmieście, to po pierwsze primo.
W ubiegłym roku były też pokazy, to po drugie.
Po trzecie na pokazie organizowanym przez CCS w ubiegłym roku weterynarza nie widziałam, za to widziałam kocięta 1,5 może 2 miesięczne które podczas pokazu jezcze ssały matkę.
Po czwarte, na żadnym pokazie przygotowywanym przez SHKRP oddział w Gdańsku od kilku lat wstecz, nie widziałam weterynarza. Kotom się nie przyglądałam.

jeśli coś się pisze na forum to trzeba być tego pewnym.
Pozwoliłam sobie poprawić cię i wypowiedzieć się co do tego co napisałaś.
To co ja wiem i czego nie napisałam to moja sprawa, ale tego co napisałam jestem pewna.
O żadnej kampani i reklamie nie ma mowy(jeśli chodzi o tę dyskusję)
- ani mnie ani mojemu klubowi nie jest to zupełnie potrzebne.
Wszystko wychodzi w praniu i niech tak zostanie.
Powodzenia na pokazie.

Trzeba, być pewnym co sie pisze.
Ja podałam termin, i że będzie pokaz!!!! O całą resztę pytań, które się nasuwały - prosiłam o telefon do klubu!!! W celu wyjaśnień!!!
Nikt!!! W tym temacie- nie wypowiedział się na CCB!!!!! Co zrobił, a czego nie zrobił!!!!
Trochę obiektywizmu
I nie było żadnego, telefonu do klubu CCS- w celu wyjaśnienia spraw, które tu były poruszane (sanepid, woj. lek. wet.)itp.
[/quote]

Scarlet

Post » Pon mar 27, 2006 21:14 Carina pokaże się światupo raz pierwszy :)

a więc moja kita bedzie jednak na pokazie.
Jako, ze data zmieniona - nie będę miała dnia wolnego, ale kotkę pokaże moja młodsza sis. Będzie w klatce 15 (tzn pół klatki) mam nadzieję, ze to nie gdzies na szarym końcu i że wytłumaczycie jej co i jak! Moze jednak uda mi sie dostać wolne (wtedy mi wytłumaczycie ;P ). Mogłby mi ktoś pomóc - napisać co ja mam przywiezc do tej klatki (jakiś kocyk - wymiary??, kuweta - czy ma/może być w klatce, czy gdzie?? , zabawki - moja kota nie rusza sie nigdzie bez wymemłanej przez psa, wiekowej zielonej pluszowej myszki :P , no i co jeszce powinnam ze sobą miec?
PatrycjA
Obrazek
Bura 3-miesięczna kotka szuka domu!

GlorRriA

Od: Pon gru 05, 2005 0:17

Post » Pon mar 27, 2006 21:35 Re: Carina pokaże się światupo raz pierwszy :)

GlorRriA pisze:a więc moja kita bedzie jednak na pokazie.
Jako, ze data zmieniona - nie będę miała dnia wolnego, ale kotkę pokaże moja młodsza sis. Będzie w klatce 15 (tzn pół klatki) mam nadzieję, ze to nie gdzies na szarym końcu i że wytłumaczycie jej co i jak! Moze jednak uda mi sie dostać wolne (wtedy mi wytłumaczycie ;P ). Mogłby mi ktoś pomóc - napisać co ja mam przywiezc do tej klatki (jakiś kocyk - wymiary??, kuweta - czy ma/może być w klatce, czy gdzie?? , zabawki - moja kota nie rusza sie nigdzie bez wymemłanej przez psa, wiekowej zielonej pluszowej myszki :P , no i co jeszce powinnam ze sobą miec?

No i super , ze bedzie twoja kicia :)
Kocyk , wymiary niewazne , bo i tak go zlozysz w klatce , miseczki (nieduze) na wode i chrupki , koniecznie ulubiona zabaweczke twej koty (ta wymemlana przez psa ;) ) , cos na dno klatki np. kawalek tektury , lub karimaty o wymiarach 60/60 , kuweta na wszelki wypadek , zaslonki na boki klatki (coby kota nie szalala , jak zobaczy jakiegos innego kociambra) , szczotke do czesania , ksiazeczke zdrowia (profilaktycznie) i to chyba wszystko , aaaa jeszcze dobry humor .....
Jesli o czyms zapomnialam , to na pewno ktos dopisze brakujace przedmioty .
Do zobaczenia na pokazie :)
Obrazek

Kikee

Post » Wto mar 28, 2006 9:21

Jeśli kota ma ulubioną budkę lub co inszego, gdzie może się schować to warto coś takiego mieć - choć to pół klatki mocno ogranicza pole manewru...
Z drugiej strony komfort Twojego kota jest najważniejszy :).

Może warto pomyśleć jeszcze o jakiej przeźroczystej folii zabezpieczającej przed gapiami - swojego czasu wiedziałam takie w sklepach chemicznych i z artykułami przemysłowymi - kosztuje kilka złotych za metr. Dla kota, taki pokaz może być stresem, podobnie jak wystawa. Folia nieco wygłusza dźwięk i nie pozwala na "tykanie" paluszkami przez zwiedzających.

Moja znajoma - gdy zabrakło folii - używa arkuszy przeźroczystego celofanu - takiego jak zaija się kwiaty w kwiaciarni (klejone taśmą do prętów klatki) - jednorazowe, co prawda rozwiązanie - ale koty osłonięte i jednocześnie widoczne dla zwiedzających.

J.
Obrazek

Aldaker

Od: Śro sty 12, 2005 20:45

[poprzednia][następna]