agal pisze: (...) Nikt z nas z ludźmi takiego pokroju nie chce i nie będzie się zadawał. Nie będzie także ich wspierał, choćby akceptując wydawane przez nich rodowody.
ale to wyglada na teksty o grzechu pierworodnym ... mowie szczerze i z sympatii ( choc moze forma przeraza ale ja tak po prostu zawsze

) mloda osoba wchodzi i patrzy a tu kogos nazywaja np PGRem i podobne teksty to do kogo ma sie zniechecic ??? ja zniechecam sie do tych drwiacych i ironizujacych bo takim ludziom po prostu nie potrafie zaufac gdyz nigdy nie mam pewnosci ze kiedys nie potraktuja mnie w ten sam sposob .... a wiec ide zapisuje sie do jakiegos nowego zwiazku zwlaszcza ze naprade pewne rozwiazania wydaja mi sie bardzo atrakcyjne ... i co dalej ? nagle rodza mi sie kociaki mam rodowody i dowiaduje sie ze musze cierpiec za czyjes grzechy ??????? czy to w jakikolwiek sposob jest rozsadne ???????????????? czy to aby nie przesada ? nie wendeta ? z jakiej paki w imie niepopierania kogos przez kogos ja mam dostac po tylku ???????? nie mam nic wspolnego ani z nim ani z jego grzechami ..... nie jestem zobowiazany znac calej historii tej schizmy a w dodatku jakos to mnie odpycha wlasnie przez ironie i pogarde jaka przeplata sie w roznych watkach bo kto nie potrafi z szacunkiem podejsc do drugiej osoby nawet wroga nie bedzie budzil mojego szacunku ... mozna sie z kims zupelnie nie zgadzac ale poco ta cala pogarda jaka sie przeplata w tekstach o nowych zwiazkach od pierwszych wzmianek o ich powstawaniu

moge zrozumiec czyjs bol i zal ale napewno nie pogarde i niskich lotow ironie ..... jesli cos tam jest nie tka to po jakims czasie mlody czlonek wypisze sie z tego czy innego zwiazku i bedzie szukal nowego miejsca ale gdzie ma szukac jesli nikt nie pokaze mu alternatywy i to takiej ktora wyda mu sie atrakcyjna a nie wrecz odpychajaca .... powiem szczerze jestem na etapie ze mowie sobie "wszystko tylko nie FPL" dlaczego ? nie dlatego ze ktos mnie nastawil porzeciwko FPL nie dlatego ze ktos niedobry nieladnie mi radzi i robi mi zamet w glowie .... taka decyzja powstala tylko na podstawie tego jak czuje sie czytaja rozne teksty na forum i to teksty ze strony osob chwalacych FPL a nie jego przeciwnikow ..... i chcialbym ktoregos dnia zmienic zdanie naprawde bym chcial zmienic zdanie i postrzegac FPL jako cos atrakcyjnego dla mnie bo przeciez mozna zrobic wszystko na pozytywach mozna odstawic na bok hasla o wielkosci ( rozbawil mnie np tekst ze wystawa odbywa sie pod patronatem FIFe "największej i najpoważniejszej Międzynarodowej Federacji Felinologicznej na świecie" bo ilez jest takich federacji

to jak tekst Busha "mamy najlepiej wyksztalcony narod amerykanski na swiecie"

jakby tych narodow amerykanskich bylo wiecej niz jeden

) mozna odlozyc wszelkie ataki itd jak mlody hodowca z SKR czy PKR czy czegokolwiek innego co powstanie ktory stwierdza ze tam mu nie pasuje mialby do was pojsc jesli na wstepie dostal kopniaka od was nawet jesli go zupelnie nie znaliscie a on niczym osobiscie wam nie zawinil ... czy to jest konieczne ? skupcie sie na pozytywach pokazcie ta atrakcyjna strone dbajcie o dobre imie i wspaniala atmosfere o nowe rozwiazania techniczne ulatwienia organizacyjne itd skupcie sie na tym a z cala pewnoscia bedziecie bardzo atrakcyjna alternatywa dla mnie i dla wielu innych ...
a tak w ogole dzieki za pierwszy rozsadny post