POKAZ KOTÓW W TORUNIU

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2005 11:50

rosyjskieniebieskie pisze:Goura,
Myślę, że powinnaś wstąpić do SKR lub PKR. To stowarzyszenia tworzone przez "NOWYCH" ludzi w środowisku. Myślę, że oni mają wiele do zaoferowania, np. rodowody, które uznają tylko oni :lol: :lol: :lol:

no napewno to zrobie :) moze ludzie tworzacy nie sa nowi ale zauwazaja nowych a wy nie .... jak do tej pory nie zauwazylem zadnego ruchu w kierunku nowych z waszej strony .... a co do rodowodow to rodowody te sa uznawane przez WCF z tego co slyszalem i nawet jako zielony rozumie ze FPL to mniejsza i mniej znaczaca organizacja niz WCF TICA CFA i FIFe wiec mowienie o tym ze tylko oni sami uznaja swoje rodowody jest przesada w obliczu faktow ... coz moge tylko powiedziec ze tylko FPL uznaje swoja wielkosc jak narazie :)

nie jestem przeciwnikiem FPL ale czekam ze moze zaczniecie robic cos by pokazac swoje dobre strony :roll: rozumie ze jestescie szczerzy i uczciwi ale dosyc tej wrodzonej skromnosci i naprawde mozecie zaczac pokazywac tez plusy FPL bo wielu mlodych tych ktorzy pojawili sie tak jak ja w trakcie calego tego zamieszania juz od dluzszego czasu na to czeka
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Śro gru 21, 2005 11:57

Hmmm...

Wiec jeśli mówisz, że rodowody uznawane są przez cały WCF to proponuję napisać do Polskiego Związku Felinologicznego. Oni przecież byli pierwszym WCF'owym klubem w Polsce. Z tego co wiem także nie uznają rodowodów SKRu i PKRu ;-)

A co do młodych ludzi i tego kto i komu wychodzi na przeciw... Nie mogę się z Tobą zgodzić. Sam jestem młody - nawet bardzo. W FPL od niedawna i jestem bardzo zadowolony. Nie daj się omotać. A jak chcesz rodowody, których nie uznaje nikt to wystaw sobie sam/sama. Po co za nie płacić skoro można samemu, na komputerze... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Swoją drogą,
Czy SKR przejmuje zobowiązanie oddziału XIV? Bo do dziś mi 150,00 PLN wiszą za wystawę... Może byśmy się tak zebrali i wreszcie wzięli za to, co? Zobowiązanie oddziału spoczywa teraz chyba na zarządzie głównych SHKRP. Może warto wyciągnąć swoje pieniądze zanim trafią np. do PKR'u?

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Śro gru 21, 2005 11:57

Słusznie. Miłoœć do kotów dla członków kasa dla prezesa.

jato

Od: Wto gru 20, 2005 11:13

Post » Śro gru 21, 2005 12:04

Goura pisze:(...)ze chec zemsty i porachunkow walki i udawadniania sobie czegos nawzajem zupelnie przyslonil wam oczy a tak naprawde tworzycie sobie dla siebie starej gwardii cieple gniazdko ale gniadko w ktorym nie macie zupelnie nic do zaoferowania nowym pokoleniom gdyz zupelnie nie macie w sobie elastycznosci otwartosci na zmiany zycia .... nie macie ( pisze to na podstawie postow jakie sie pojawiaja ) nic poza poczuciem wyjatkowosci i bycia lepszym czystszym (...).

Nie Goura, to nie chęć zemsty, nie porachunki, nie przeświadczenie o własnej wyjątkowości, wręcz przeciwnie, to poczucie oszukania, okradzenia, odarcia z wartości, które dla nas były najwazniejsze - uczciwość, dobro kotów, współdziałanie między hodowcami.
Nikt sobie nie wije ciepłego gniazdka, jak twierdzisz, mamy wiele do zaoferowania nowym pokoleniom i naprawdę jesteśmy elestyczni. Jednak nie możesz i nie masz prawa wymagać akceptacji oszustwa, kradzieży, bandytyzmu. Nikt z nas z ludźmi takiego pokroju nie chce i nie będzie się zadawał. Nie będzie także ich wspierał, choćby akceptując wydawane przez nich rodowody.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro gru 21, 2005 12:12

Jakie oszustwo, kradzież, bandytyzm? Prezesom za ich umiejetnoœci sie płaci. Po co klubom pienišdze skoro w statutach jest napisane jak byk - praca społeczna. Tylko prezes potrafi pokazać do czego pienišdze służš. Wy trzymacie kasę gnijšcš na kontach. Nie do tego pienišdze służš. No ale to jedynie prezesi wiedzš i tej wiedzy od was nie mogš oczekiwać.

jato

Post » Śro gru 21, 2005 12:22

Ludzie i koty oczywiście nie zapisujcie się do FPL. Oni nie mają nic do zaoferowania młodym hodowcom. To, że mają sprawne struktury terenowe, to, że w 2006 zamierzają zorganizować około 20 wystaw w całej Polsce tym gorzej dla nich. Oni nic nie oferują hodowcom. SKR zorganizuje pokaz a może nawet z jedną wystawę oczywiście jak znajdzie jakiś sędziów. Nic to FP, to dranie, którzy ośmielili się nie zgadzać z jedynie słusznym zarządem wspaniałego SHKRP z okresu rozkładu. SKR to przyszłość nie szkodzi, że jak na razie tylko dla części Warszawy. SKR to nowa wspaniała organizacja

wsaz

Od: Śro gru 21, 2005 9:36

Post » Śro gru 21, 2005 12:27

Goura - Szerokiej Drogi do SKR, tylko sie tam o BETON nie rozbij. Obawiam sie ze tamten moze byc rownie twardy :)
Ostatnio edytowano Śro gru 21, 2005 12:34 przez Furby, łącznie edytowano 1 raz

Furby

Od: Wto lis 18, 2003 2:19

Post » Śro gru 21, 2005 12:34

Ejże, nie zapominać o PKR w obu tych organizacjach sš sami najlepsi fachowcy i od hodowli i od ekonomii. Zapraszamy.

jato

Post » Śro gru 21, 2005 12:38

agal pisze: (...) Nikt z nas z ludźmi takiego pokroju nie chce i nie będzie się zadawał. Nie będzie także ich wspierał, choćby akceptując wydawane przez nich rodowody.

ale to wyglada na teksty o grzechu pierworodnym ... mowie szczerze i z sympatii ( choc moze forma przeraza ale ja tak po prostu zawsze 8) ) mloda osoba wchodzi i patrzy a tu kogos nazywaja np PGRem i podobne teksty to do kogo ma sie zniechecic ??? ja zniechecam sie do tych drwiacych i ironizujacych bo takim ludziom po prostu nie potrafie zaufac gdyz nigdy nie mam pewnosci ze kiedys nie potraktuja mnie w ten sam sposob .... a wiec ide zapisuje sie do jakiegos nowego zwiazku zwlaszcza ze naprade pewne rozwiazania wydaja mi sie bardzo atrakcyjne ... i co dalej ? nagle rodza mi sie kociaki mam rodowody i dowiaduje sie ze musze cierpiec za czyjes grzechy ??????? czy to w jakikolwiek sposob jest rozsadne ???????????????? czy to aby nie przesada ? nie wendeta ? z jakiej paki w imie niepopierania kogos przez kogos ja mam dostac po tylku ???????? nie mam nic wspolnego ani z nim ani z jego grzechami ..... nie jestem zobowiazany znac calej historii tej schizmy a w dodatku jakos to mnie odpycha wlasnie przez ironie i pogarde jaka przeplata sie w roznych watkach bo kto nie potrafi z szacunkiem podejsc do drugiej osoby nawet wroga nie bedzie budzil mojego szacunku ... mozna sie z kims zupelnie nie zgadzac ale poco ta cala pogarda jaka sie przeplata w tekstach o nowych zwiazkach od pierwszych wzmianek o ich powstawaniu :cry: moge zrozumiec czyjs bol i zal ale napewno nie pogarde i niskich lotow ironie ..... jesli cos tam jest nie tka to po jakims czasie mlody czlonek wypisze sie z tego czy innego zwiazku i bedzie szukal nowego miejsca ale gdzie ma szukac jesli nikt nie pokaze mu alternatywy i to takiej ktora wyda mu sie atrakcyjna a nie wrecz odpychajaca .... powiem szczerze jestem na etapie ze mowie sobie "wszystko tylko nie FPL" dlaczego ? nie dlatego ze ktos mnie nastawil porzeciwko FPL nie dlatego ze ktos niedobry nieladnie mi radzi i robi mi zamet w glowie .... taka decyzja powstala tylko na podstawie tego jak czuje sie czytaja rozne teksty na forum i to teksty ze strony osob chwalacych FPL a nie jego przeciwnikow ..... i chcialbym ktoregos dnia zmienic zdanie naprawde bym chcial zmienic zdanie i postrzegac FPL jako cos atrakcyjnego dla mnie bo przeciez mozna zrobic wszystko na pozytywach mozna odstawic na bok hasla o wielkosci ( rozbawil mnie np tekst ze wystawa odbywa sie pod patronatem FIFe "największej i najpoważniejszej Międzynarodowej Federacji Felinologicznej na świecie" bo ilez jest takich federacji :lol: to jak tekst Busha "mamy najlepiej wyksztalcony narod amerykanski na swiecie" :lol: jakby tych narodow amerykanskich bylo wiecej niz jeden :) ) mozna odlozyc wszelkie ataki itd jak mlody hodowca z SKR czy PKR czy czegokolwiek innego co powstanie ktory stwierdza ze tam mu nie pasuje mialby do was pojsc jesli na wstepie dostal kopniaka od was nawet jesli go zupelnie nie znaliscie a on niczym osobiscie wam nie zawinil ... czy to jest konieczne ? skupcie sie na pozytywach pokazcie ta atrakcyjna strone dbajcie o dobre imie i wspaniala atmosfere o nowe rozwiazania techniczne ulatwienia organizacyjne itd skupcie sie na tym a z cala pewnoscia bedziecie bardzo atrakcyjna alternatywa dla mnie i dla wielu innych ...

a tak w ogole dzieki za pierwszy rozsadny post :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Post » Śro gru 21, 2005 12:40

Furby pisze:Goura - Szerokiej Drogi do SKR, tylko sie tam o BETON nie rozbij. Obawiam sie ze tamten moze byc rownie twardy :)

dziekuje .... ale tak przy okazji nie musisz robic za drogowskaz i mowic mi w ktora strone mam isc :lol: ach to poczucie mesjanizmu :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Post » Śro gru 21, 2005 12:54

Czy do PKR czy do SKR to i tak kierunek słuszny, zawsze do prezesa.

jato

Post » Śro gru 21, 2005 12:59

jato pisze:Czy do PKR czy do SKR to i tak kierunek słuszny, zawsze do prezesa.

dzieki glosie wolajacy na pustyni :lol: bo juz myslalem o CFA a tu zyczliwa samarytanka wkazala droge mi i moim wielbladom :lol:
Ostatnio edytowano Śro gru 21, 2005 13:01 przez Zlociutki, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Post » Śro gru 21, 2005 13:01

jato pisze:Czy do PKR czy do SKR to i tak kierunek słuszny, zawsze do prezesa.

a ja tak z ciekawosci: skadzes sie tu nagle wziela, jedyna sluszna postawo? siedem postow i wszystkie na temat? 8O

tequila im

Od: Sob cze 04, 2005 21:26

Post » Śro gru 21, 2005 13:01

Goura pisze:(...)ale to wyglada na teksty o grzechu pierworodnym ... mowie szczerze i z sympatii ( choc moze forma przeraza ale ja tak po prostu zawsze 8) ) mloda osoba wchodzi i patrzy a tu kogos nazywaja np PGRem i podobne teksty to do kogo ma sie zniechecic ??? (...)

Goura - PGRem to chyba niejaki jato nazwał, a jego nie podejrzewam o koneksje z FPL, wręcz przeciwnie. To zwykły troll i nie nalezy na niego zwracać uwagi.

Natomiast słowa Furby i wsaza, to smutna ironia. Bo gdyby to wszystko nie było takie smutne, byłoby może i śmieszne :?

Każdy ma prawo wyboru. Może wybrać sobie jaką chce organizację felinologiczną w Polsce. Jednak powinien zdawać sobie sprawę z konsekwencji swojego wyboru. Dlatego na stronie FPL pojawiła się informacja o nostryfikowaniu lub nie rodowodów z innych organizacji. I FPL w świetle przepisów swojej organizacji nadrzędnej ma do tego prawo. Tak, jak SHKRP miało prawo wpisywać koty z PZFu z pełnymi rodowodami, z kodami EMS do księgi RIEX - to tylko kwestia zaufania do wiarygodności tych rodowodów. Wszystko to jest czarno na białym zawarte w przepisach FIFe i nikt poza nie nie wykracza.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro gru 21, 2005 13:03

rozumie ale chyba ponad przepisami powinni byc chyba ludzie ... smutne
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

[poprzednia][następna]