Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
klauduska pisze:A co im jest?
milva b pisze:klauduska pisze:A co im jest?
Ostra dysplazja stawów biodrowych oraz wywichnięte rzepki w kolanach. Mam w domu kaleką córkę tego kocura i wiem o wielu innych jego dzieciach z tym samym zestawem wadA kocur kryje u ruskich wszystkie kotki jak leci i miotów miał dziesiątki
Co więcej, hodowcy ustawiają się w kolejce by mieć kociaka po tym kocurze....
vivien pisze:milva b pisze:klauduska pisze:A co im jest?
Ostra dysplazja stawów biodrowych oraz wywichnięte rzepki w kolanach. Mam w domu kaleką córkę tego kocura i wiem o wielu innych jego dzieciach z tym samym zestawem wadA kocur kryje u ruskich wszystkie kotki jak leci i miotów miał dziesiątki
To okropnie smutne
Basia_G pisze:vivien pisze:milva b pisze:klauduska pisze:A co im jest?
To okropnie smutne
to nie smutne, to przerażające
i tylko kotów żal
(...) A jego kaleki syn, który nie może nawet zrobić kroku nominowany......(...)
mów mi Fatum pisze:Nie popieram wytykania palcem osoby, która nie może się wypowiedzieć, bo nie ma pojęcia, że o niej napisano.
Wygrany kocur może być jednym z przykładów, że kot hodowlany i wystawowy nie idą w parze. Słyszałam o jego potomstwie, wiem jak wygląda kot z dysplazją i widziałam, jaki to ból. Nie odbieram mu urody - jest doskonały w typie i świetnie reprezentuje hodowlę. Osobiście nie wiem, czy zdecydowałabym się na krycie nim.?
mów mi Fatum pisze:(...) A jego kaleki syn, który nie może nawet zrobić kroku nominowany......(...)
Jednak jak możemy zgodzić się z decyzją sędziego, który nominował kota - kot taki jego zdaniem zasługuje na tytuł Zwycięzcy Świata - który (z relacji Sylwii) kwalifikuje się na dyskwalifikację?
zenia pisze:a co nabywcy nakolankowców z tej hodowli?linii
tez nie maja zastrzeżeń??
ciekawe
vivien pisze:milva b pisze:klauduska pisze:A co im jest?
To okropnie smutne
milva b pisze:Ech.... i drugi rok z rzędu WW zdobywa kocur z wadą, który produkuje chore dzieci..... A jego kaleki syn, który nie może nawet zrobić kroku nominowany......![]()
I co tu myśleć o wartości tytułów wystawowych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości