MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon kwi 12, 2010 14:14 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Ja rozumiem, że decyzja należy do każdego indywidulanie, bo również każdy decyduje się na udział w wystawie albo i nie. Ale tego wydarzenia tragicznego nikt nie planował a ma on wydzwięk na tyle krajowy, że organizatorzy powinny to uwzglednić i zwrócić koszta tym rodaką, którzy chcą np. uczestniczyć osobiście we wspólnych uroczystościach żałobnych i jest to dla mnie oczywiste!!!!

agatanycz

Od: Pon kwi 12, 2010 14:01

Post » Pon kwi 12, 2010 14:24 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

agatanycz pisze:Ja rozumiem, że decyzja należy do każdego indywidulanie, bo również każdy decyduje się na udział w wystawie albo i nie. Ale tego wydarzenia tragicznego nikt nie planował a ma on wydzwięk na tyle krajowy, że organizatorzy powinny to uwzglednić i zwrócić koszta tym rodaką, którzy chcą np. uczestniczyć osobiście we wspólnych uroczystościach żałobnych i jest to dla mnie oczywiste!!!!

Popieram,te słowa.
Obrazek

rafikko1

Od: Pt lis 13, 2009 3:07

Post » Pon kwi 12, 2010 14:31 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

agatanycz pisze:Ja rozumiem, że decyzja należy do każdego indywidulanie, bo również każdy decyduje się na udział w wystawie albo i nie. Ale tego wydarzenia tragicznego nikt nie planował a ma on wydzwięk na tyle krajowy , że organizatorzy powinny to uwzglednić i zwrócić koszta tym rodaką, którzy chcą np. uczestniczyć osobiście we wspólnych uroczystościach żałobnych i jest to dla mnie oczywiste!!!!

zarzuca się klubom pazerność i skok na cudzą kasę, a w takiej ekstremalnie trudnej dla każdego sytuacji jak ta, wiemy, co POWINNI zrobić inni, znamy receptę na całe zło tego świata i dajemy cudowne rady - może zacznijmy od siebie samych, organizator też nie planował tych wydarzeń jakie miały miejsce, może chciałby uczestniczyć we mszy lub bezpośrednio w ceremonii pogrzebowej, ale zaplanował już conajmniej rok temu wystawę kotów i poniósł ogromne koszty, o wiele większe niż te 150,- za kota.
Może warto zrozumieć i nie wołać o zwrot, bo jak się zastanowić to kilkanaście tysięcy przyjdzie organizatorowi wydać z własnej kieszeni za rezygnację z imprezy i opłacenie zobowiązań. Nie patrzmy tylko na swój czubek nosa - to takie POLSKIE.
POZA TYM ODNOSZĘ WRAŻENIE, JAKBY W DYSKUSJI BRAŁI UDZIAŁ WCALE NIE UCZESTNICY WYSTAW, ale może się mylę :wink:

peggyblue

Od: Pon sty 23, 2006 21:56

Post » Pon kwi 12, 2010 14:39 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

nie uczestnicy ? to moze z Marta podamy zgłoszenia na wystawe w Szczecinie jako dowod ? :lol:

narwanka

Od: Wto sty 23, 2007 18:32

Post » Pon kwi 12, 2010 14:46 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Tragedia jakiej doświadczyliśmy jest............(każdy, niech sam określi czym jest dla niego), ale proszę o jedno, nie oceniajmy, nie żądajmy od innych określonych tylko nam pasujących zachowań. Nie CZAS, nie MIEJSCE na to.

Pomyślcie o tych weselach, chrzcinach, urodzinach, które w ten weekend mniej lub bardziej hucznie się odbyły to przykre lecz życie toczy się dalej, będzie się toczyć.

Więc to czy wystawa odbędzie się czy nie pozostawmy organizatorom (którzy też są ludźmi i nie jest im łatwo)i jej uczestnikom, planowałam tą wystawę od 6 miesięcy, ale przyjmę z szacunkiem każdą wolę organizatorów, bo teraz nam wszystkim potrzeba pokory i warto się trochę zadumać również nad sobą.

Ja oddam to słowami swojego wiersza.

Dziś życie innego nabiera znaczenia,
bo ból, pustka i śmierć,
i pamięć o Tamtych, którzy cierpienia
nie będą już nigdy mieć.

Gdy czas na zadumę trwonisz na drwinę,
to jeszcze zastanów się
czy to już czasem zakrawa na kpinę
czy może jeszcze nie?

To czas na modlitwę, przystań na chwilę
nie pędź bez tchu człowieku.
Czas dzisiaj stanął, czy na godzinę?
Zastanów się bez pośpiechu.

To dziś wypełniło się przeznaczenie
10 kwetnia pamiętny dzień!
Dziś prawda Katynia poczuła pragnienie
by Światu pokazać się...

Ta ich ofiara nie poszła na marne
I naród z żałoby podniesie się!
Ale już inny i przemienimy
wierzysz w to czy też nie?
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Od: Sob sty 31, 2009 13:53

Post » Pon kwi 12, 2010 15:01 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Bardzo proszę o zakończenie dyskusji na temat będzie nie będzie , wystawa będzie przeprowadzona z pełna powagą sytuacji ,ja również jestem w szoku od soboty ,i łączę się w bólu z rodzinami ofiar ,osobiście miałam ogromną przyjemność poznać prywatnie 6 lat temu Pan Prezydenta i jego małżonkę to cudowni ludzie wielkiego serca otwartego również na niedolę zwierząt .,wspominać będę do końca życia ten dzień z wielkim wzruszeniem... .Piszą co niektórzy o pieniądzach owszem i o to tez chodzi , jeśli by to była wystawa krajowa nie ma problemu zostałaby odwołana ,ale z międzynarodową to nie takie proste jak niektórym z Was się to wydaje , mamy podpisane i potwierdzone umowy od pięciu ,sześciu miesięcy z sędziami to na dzień dzisiejszy około 6 tysięcy euro na taką sumę przesłali kontrakty i my potwierdziliśmy te warunki ,bilety lotnicze wykupili nawet w ubiegłym roku ,zapraszamy od lat sędziów z poza granic polski w ten sposób koszta są bardzo wysokie ,nasze wystawy są przeprowadzane w kameralnej atmosferze od lat ,i tak pozostanie dokąd będę szefem klubu , stali bywalcy to potwierdzą ,więc proszę o zachowanie powagi i zaprzestanie dywagacji na temat wystawy ,Żałoba Narodowa kończy się 16 kwietnia 17 kwietnia jest pierwszy dzień wystawy i mam nadzieję że właśnie koty które są wspaniałymi terapeutami ukoją naszą rozpacz i ból w tych trudnych dniach .
Z wyrazami szacunku
Prezes Cat Clubu Pomerania Szczecin
Renata Karasińska

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Pon kwi 12, 2010 15:08 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

peggyblue to moze Ty oddasz mi 150zl skoro dla Ciebie to nie żaden pieniądz. Dla mnie przyjazd do Szczecina nocleg i koszta wystawy są spore a w tej sytuacji nie zamierzam uczesniczyć w wystawie i chyba poszukam podstaw do zwrotu.

Pozdrawiam Klub i organizatorów

agatanycz

Post » Pon kwi 12, 2010 15:39 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Każdy z nas, zgłaszając się na wystawę, liczy się z tym, ze mogą wystąpić wypadki, które uniemożliwią mu uczestnictwo w niej.
I bardzo proszę, żeby z pytaniami o zwrot kosztów zwracać się bezpośrednio do organizatorów, nie przez forum, które nie jest kanałem oficjalnym.

A od siebie prywatnie dodam, że przykro się czyta takie posty, jak ten powyżej. Zwłaszcza w takiej sytuacji.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon kwi 12, 2010 17:10 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

To jeszcze Pani cytat z wystawy, która się odbyła w ubiegły tragiczny weekend, która również była przygotowana wcześniej i zaczęła się na wiele dłuższą chwilę zanim ogłoszono żałobę narodową
"Zginęła głowa naszego państwa, a z nią 96 innych osób. Pomijając już czysto ludzki wymiar tej tragedii, wielką stratę poniosła cała Polska jako państwo (i to niezależnie od poglądów politycznych jej poszczególnych obywateli). Nie jestem zwolennikiem szafowania żałobą narodową, odgórnego nakazywania żałoby, ale uważam, że obecna sytuacja tej żałoby właśnie wymaga. I również uważam, że wystawa powinna zostać odwołana."
Czyli kogoś podwórko można krytykować ale tutaj jest wszystko ok?
Oczywiście nie zamierzam więcej prowadzić tutaj dyskusji bo nie ma to sensu

agatanycz

Post » Pon kwi 12, 2010 21:46 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

agatanycz, proszę Cię przeczytaj przed wysłaniem to co piszesz, masz pretensje do organizatorów(ki), że skrytykowali(ła) wystawę w Chorzowie,tak?
Jeśli nawet szefowa Szczecina powiedziała o niej, że odbyła się się w czasie żałoby narodowej, i nie powinna trwać, sugerujesz, że Szczecina to nie dotyczy, ALE SZCZECIN NIE ODBYWA SIĘ W CZASIE, A PO ŻAŁOBIE NARODOWEJ.

I ta żałoba dotyczy również nas, nie jesteś sama w swoim bólu, to dotyczy wszystkich obywateli, nie oceniaj, sama sobą dawaj przykład, pozwól każdemu z nas po swojemu przeżyć tą tragedię...niech nas ona jednoczy, nie dzieli, p r o s z ę :1luvu:
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Post » Pon kwi 12, 2010 21:52 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

agatanycz pisze:To jeszcze Pani cytat z wystawy, która się odbyła w ubiegły tragiczny weekend, która również była przygotowana wcześniej i zaczęła się na wiele dłuższą chwilę zanim ogłoszono żałobę narodową
"Zginęła głowa naszego państwa, a z nią 96 innych osób. Pomijając już czysto ludzki wymiar tej tragedii, wielką stratę poniosła cała Polska jako państwo (i to niezależnie od poglądów politycznych jej poszczególnych obywateli). Nie jestem zwolennikiem szafowania żałobą narodową, odgórnego nakazywania żałoby, ale uważam, że obecna sytuacja tej żałoby właśnie wymaga. I również uważam, że wystawa powinna zostać odwołana."
Czyli kogoś podwórko można krytykować ale tutaj jest wszystko ok?
Oczywiście nie zamierzam więcej prowadzić tutaj dyskusji bo nie ma to sensu

Wystawa w Szczecinie nie będzie się odbywać w czasie żałoby narodowej. Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
Nie mam nic wspólnego z organizatorami żadnej z tych wystaw, więc nie rozumiem, co mi pani imputuje w związku z "podwórkami".
Uważam ponadto, że forum nie jest właściwym miejscem do pytań o zwrot kosztów, o to należy dowiadywać się bezpośrednio u organizatora wystawy. Okoliczności są takie, że chyba można wymagać minimum szacunku dla ofiar w postaci powstrzymania się od publicznego wyrażania żali o 150 zł.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto kwi 13, 2010 10:56 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

SyberyjskiSen pisze:agatanycz, proszę Cię przeczytaj przed wysłaniem to co piszesz, masz pretensje do organizatorów(ki), że skrytykowali(ła) wystawę w Chorzowie,tak?
Jeśli nawet szefowa Szczecina powiedziała o niej, że odbyła się się w czasie żałoby narodowej, i nie powinna trwać,

zaszły jakieś niedomówienia :(
szefową klubu szczecińskiego jest pani Renata Karasińska o nicku "MRUCZKI" :D i o wystawie chorzowskiej napisała :
MRUCZKI pisze:Międzynarodowe Wystawy Kotów Rasowych są zaliczane do imprez kulturalno oświatowych ,a więc w powadze sytuacji jest kontynuowana .
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto kwi 13, 2010 12:08 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Więc teraz przestałam sama rozumieć kogo agatanycz miałała na myśli cytując słowa do których się odniosłam :roll: , oberhexe, może???
Nie ważne...
Pozdrawiam serdecznie
monika
ObrazekObrazekObrazek

SyberyjskiSen

Post » Wto kwi 13, 2010 14:38 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

Witam
Międzynarodowa Wystawa Kotow Rasowych 17-18 2010 r odbędzie się w w powadze sytuacji jaka nastąpiła i pogrążyła Nas wszystkich w smutku ,pokazując jak jest kruche życie. IX i X wystawę dedykujemy Ku Pamięci Panu Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu który w 2007 roku uzyskał honorowy tytuł Kociarza Roku .. Co do programu drugiego dnia wystawy informacje podam w godzinach wieczornych .
Prezes Cat Clubu
R.Karasińska

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Wto kwi 13, 2010 17:53 Re: MWKR SZCZECIN 17 i 18 kwietnia 2010 r

W niedzielę 18 kwietnia X Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych w Szczecinie rozpocznie się zgodnie z planem. Osoby, które uzyskają certyfikaty dla swoich pupili a nie dostaną nominacji do BIS, jeżeli będą miały potrzebę opuścić Wystawę, otrzymają dyplomy. O godzinie 14.oo ogłoszona zostanie przerwa i będzie możliwość obejrzenia uroczystości pogrzebowych na terenie MTS. Po przerwie zostanie przeprowadzony BIS.

W imieniu Zarządu CCP-S
Andrzej Lorek
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

[poprzednia][następna]