» Czw lip 09, 2009 21:53
Kochani mam prosbe...
Nasza forumowa kolezanka z miau i Rademensa działa w Fundacji Fan
Slow kilka o FANie.
"Fundacja "Azyl Nadziei" dla zwierzat potrzebujacych pomocy- to mloda fundacja, dzialajaca w Opolu.
FAN opiekuje sie footrzakami po przejsciach i czesto bez przyszlosci: kotami, psami, fretkami, krolikami i ptakami. Zwierzaki sa czesto wyciagane ze schronow (gdzie ich ulomnosc lub choroba przyczynilyby sie do szybszego opuszczenia przez nie tego padolu, schrony nie maja po prostu srodkow na opieke nad nimi), bezposrednio znalezione, porzucone na pastwe losu, wyciagniete z pseudohodowli lub podrzucone pod drzwi fundacji. Koty (bo jest ich tam wiekszosc) ktore maja szanse na adopcje (mimo tego ze sa "sprawne inaczej") znajduja opiekunow i rozpoczynaja zycie szczesliwych kanapowcow. Przypadki "beznadziejne" (=ciezko, nieuleczalnie chore, starutkie lub niereformowalne) maja w FANie zapewnione dozywotni wikt, opierunek i glaski "
Dzisiaj jedna z hodowczyn Sib odwiedzila Fundacje pisze o niej
"Właśnie wróciłam z mężem z FAN-a. I aż się dziwię, że bez kota! Ma się te silne nerwy. Koty są cudowne, milusie i strasznie spragnione miłości. jedna koteczka skoczyła mojemu mężowi na piersi, aby ją głaskał! Koty u pani Ali odżywają, a dzięki pomocy CoToMa i innych mają czyściutko, cieplutko i duuuuuużo miłości. Może pomożemy FAN-owi każdy według swoich możliwości? CoToMa jest bardzo skromna i nie chce o nic prosić, ale kociarnia potrzeby ma bardzo duże, a pieniędzy brak. Pani Ala chce wybudować wolięrę, aby kicie mogły wychodzić (obecna jest za mała) i potrzeba funduszy. Każda złotówka jest na wagę złota, a konto już znacie. Może przywieziecie do Cieszyna na wystawę to co każdy może, a ja zawiozę to do FAN-a? Poniżej lista najbardziej potrzebnych rzeczy:
- karma sucha i mokra (każda!)
- ręczniki, koce (nie chodzi o nowe, mogą być zużyte)
- środki czystości (codziennie myte są podłogi, odkażane kuwety, itp)
- środki higieniczne (podkłady apteczne, ręczniki papierowe, papier toaletowy - kuwety są bezżwirkowe i potrzebny jest papier)
- poduszeczki "jaśki"
- materacyki gąbkowe lub małe poduszeczki (np. takie jak na krzesła tarasowe)
- budki, skrzyneczki, itp.
FAN liczy na Was drodzy kociarze! Wiecie, że tam nawet mieszka piękny brytyjczyk Frodo, albo śliczna birmanka? I persik, i cała masa koteczków "celtyckich". Elfik jest świetny i radzi sobie wspaniale i już niedługo pójdzie do nowego domku. Żółwiem też już się interesują. Jeszcze są 3 papugi, 2 fretki (jedna albinoska!) i chyba 5-6 suczek. Tak więc potrzeby tej gromadki są ogromne, a mam nadzieję, że wasze serce wielkie!"
Moja prosba jezeli tylko mozecie lub macie cos zbednego z rzeczy wyzej wymienionych ,macie ochote pomoc zabierzcie na wystawe.
Bede i w sobote i w niedziele , przekaze osobie ktora bedzie jechala do Opola i odwiezie do Fundacji ,jezeli ktos cos podaruje w niedziele kiedy nie bedzie juz osoby z Opola wysle poczta.
Naprawde jestesmy pelni podziwu dla dziewczyny ktora pisze z nami na forum a jest osoba tak skromna ze nigdy o nic nie prosi a przeciez to pomoc nie dla niej ...
Ufam,ze znajda sie chetni pomoc....