Wystawa 5-6 kwietnia 2008 - Chorzów

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pon mar 17, 2008 11:43

Dzięki :wink:

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Pon mar 17, 2008 18:55

Z nowych wieści wystawowych:

Dzięki współpracy z Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Katowicach w niedzielę pod halę podstawiony zostanie ambulans do poboru krwi będzie więc możliwość oddania krwi potrzebującym.

Oraz wiadomość od pani Marzeny Włodarskiej, szefowej stewardów o zamknięciu listy stewardów. Wszystkim, którzy się zgłosili dziękujemy!
Śląski Klub Miłośników Kotów Rasowych
http://skmkr.republika.pl

ŚKMKR

Od: Pon lis 26, 2007 17:41

Post » Pon mar 17, 2008 19:10

praca pod skrzydłami Pani Marzeny - to wspaniała i zawsze miła przygoda ... zapadająca na długo w pamięci

co do ambulansu z ''kropelką życia'' - to ... wystawa zapowiada się na ... wampiriadę :!: i niech będzie z pożytkiem - dla wszystkich :lol:

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon mar 17, 2008 20:27

Go!Go! pisze: wystawa zapowiada się na ... wampiriadę :!: i niech będzie z pożytkiem - dla wszystkich :lol:

A może jak "wampiriada" to trzeba by pomyśleć o zawleczeniu na nią prawdziwego Wampira ;)

Daniel_M.

Od: Pon cze 11, 2007 8:26

Post » Pon mar 17, 2008 20:38

hi hi ...

czyżby Pan ... sobie wymyślił taką maskownicę ... przed obiektywem ...

bo mój koci Wampir ... mając godnych następców i potomków ... ma prawo do odpoczynku ...

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto mar 18, 2008 19:41

Go!Go! pisze:hi hi ...

czyżby Pan ... sobie wymyślił taką maskownicę ... przed obiektywem ...

bo mój koci Wampir ... mając godnych następców i potomków ... ma prawo do odpoczynku ...

Ale zawsze to pełnokrwisty Wampir a nie Wampirella czy Wampirzątko, więc najlepiej jednak moim zdaniem pasuje Wampir na wampiriadę :) a i pofocic nie zawadzi i potłamsić może się ukradkiem uda tatusia od mojego Wampirzątka...

Daniel_M.

Post » Śro mar 19, 2008 14:03

Się zgłosiłem z moją czekoladką :D, dojazd jest jednak nie najlepszy. Ktoś z Katowic mógłby jednak doradzić jak w krótkim czasie dojechać z Dworca PKP w Katowicach do Hali wystawowej. Na Stacji w Katowicach będę dopiero około 9 i nie mam wiele czasu na błądzenie :D
Aleja Różana też na mapie jakaś taka zamazana :D

Obrazek

efren

Od: Pon kwi 10, 2006 17:08

Post » Śro mar 19, 2008 17:50

Z dworca PKP w Katowicach można dojechać tramwajem (dojazd do parku i wysiąść przystanek za Żyrafą) lub taksówką. Nie polecamy autobusów bo niestety od przystanku autobusowego do hali jest trochę daleko. Samochodem i taksówką można podjechać pod samą hale ( wjazd do parku płatny 5 zł) wypakować rzeczy i przejechać na pobliski parking. Na parkingu nie pobierane są już dodatkowe opłaty.

aza

Od: Czw kwi 28, 2005 9:15

Post » Śro mar 19, 2008 18:28

http://www.kzkgop.com.pl/rozklady/
Z przystanku Katowice Dworzec PKP bodaj linia 11 w kierunku Chebzie pętla a z przystanku Katowice Rynek(teatr śląski)jakieś 5 minut od dworca linia 11 23 i bodaj 6 (oczywiście to wszystko linie tramwajowe)

Daniel_M.

Post » Czw mar 20, 2008 9:37

Dzięli za link. W Katowicach byłem lata temu ale pamiętam że bardzo dokładnie były oznaczone przystanki tramwajowe a jakiś miły głos z taśmy informował który to przystanek :D . Zawsze mogę też liczyć przystanki i wysiąść na właściwym.

Linia nr 11 oferuje mi następujące przystanki:
Katowice Rynek (Teatr Śl.)
Katowice Dworzec PKP
Katowice Plac Wolności
Katowice Dworzec PKP drugi raz koło Dworca PKP ??????
Katowice Rondo
Katowice Sokolska
Katowice Stęślickiego
Dąb Huta Baildon
Dąb Silesia City Center
Dąb Kościół

WPKiW Wesołe Miasteczko
WPKiW Śląski Ogród Zoologiczny
WPKiW Wejście Główne

Chorzów Stadion Śląski Pętla Zach.
Chorzów Stadion Śląski

Czy to któryś z wyróżnionych jest tym właściwym przystankiem? Jesli tak to który???? Z góry dziękuje za informację :D
Obrazek

efren

Post » Czw mar 20, 2008 9:45

efren pisze:[...]
Linia nr 11 oferuje mi następujące przystanki:
Katowice Rynek (Teatr Śl.)
Katowice Dworzec PKP
Katowice Plac Wolności
Katowice Dworzec PKP drugi raz koło Dworca PKP ??????
[...]

Ten drugi przystanek koło dworca jest właściwy, czyli w kierunku Rynku. Nic się nie stanie jak ktoś wsiądzie w drugą stronę, za 2 min będzie na właściwym przystanku... :D Plac Wolności to rondo na którym tramwaj zawraca, dlatego dwa razy jedzie koło dworca PKP.
Obrazek

Ania_J

Od: Wto paź 23, 2007 22:41

Post » Czw mar 20, 2008 10:17

Dzięki za wyjaśnienie, tylko na któym przystanku wysiąść żeby najbliżej hali wystawowej było :D

WPKiW Wesołe Miasteczko
WPKiW Śląski Ogród Zoologiczny
WPKiW Wejście Główne

Obrazek
Obrazek

efren

Post » Czw mar 20, 2008 20:02

WPKiW Wejście Główne, czyli przystanek za tzw Żyrafą.
Jeżeli wysiądzie się dalej czyli przy Stadionie Śląskim też nic sie nie stanie. Każdy kogo się zapytasz o Kapelusz, wskaze Ci drogę.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw mar 20, 2008 21:13

Dzięki bardzo :D :D ach ci miejscowi :lol: jakimś "slangiem" miejscowym mówią "żyrafa", "kapelusz" i jak ich tu zrozumieć bidakowi z prowincji :wink:
Obrazek

efren

Post » Czw mar 20, 2008 21:24

Kapelusz to nazwa hali, w której odbywa się wystawa
Natomiast Żyrafa... No cóż, jadąc od strony Katowic raczej ciężko ją przeoczyć - http://www.klelka.republika.pl/wpkiw50.htm :)

EDIT:
jeszcze tutaj o parku i zdjęcie Żyrafy: http://slask.blox.pl/2007/03/Wiosna-juz ... WPKiW.html
(jest tam link do mapki z opisem atrakcji w parku: http://wikimapia.org/#lat=50.277986&lon ... 28&m=m&v=2)
Śląski Klub Miłośników Kotów Rasowych
http://skmkr.republika.pl

ŚKMKR

Od: Pon lis 26, 2007 17:41

[poprzednia][następna]