» Pon paź 01, 2007 15:07
Zależy, co rozumieć przez potwierdzenie?
Ja zgłaszałam kota on-line. Dostałam e-maila z numerem zgłoszenia do wydrukowania i potwierdzenia w macierzystym klubie.
Wypytywałam się w dwóch (polskich) klubach, jak należy postąpić dalej?
Klub numer 1:
Wystarczy tylko potwierdzić (podbić) zgłoszenie w klubie macierzystym i zabrać go ze sobą na wystawę wraz z innymi dokumentami uprawniającymi do uczestnictwa (dyplomy itp.).
Klub nr 2:
Należy wydrukować potwierdzenie zgłoszenia, podbić je klubie, a następnie wysłać pocztą tradycyjną wraz ze skanami dokumentów uprawniających do uczestnictwa w wystawie światowej. Te same dokumenty należy również zabrać ze sobą na wystawę.
W rezultacie nie wiem, jak powinnam postąpić?
Myślę, że tutaj powinna zadbać o hodowców polskich Felis Polonia i dać na swojej stronie dokładne informacje na temat procedury zgłaszania kotów na wystawę światową. Być może źle szukałam, ale na FPL czegoś takiego nie znalazłam.
Ucięłoby to wszelkie spekulacje i pomogło naszym hodowcom, z których przecież wielu po raz pierwszy będzie uczestniczyć w takiej wystawie i nie zna procedur zgłoszeniowych na wystawę światową. Większość nie zna też języka angielskiego, a w takim języku są przecież wszelkie informacje o wystawie.