Tak jak obiecałam, skontaktowałam się dzisiaj z Prezesem IBSCC - Panią Barbarą Turczyn.
Pani Prezes upoważniła mnie bym przekazała Tobie i innym zainteresowanym następujące informacje:
Mając 2 certyfikaty PZF, możesz jak najbardziej wziąć udział w naszej wystawie. Jeżeli otrzymasz na wystawie w Lublinie ocenę EX1 CAC (będzie to Twoja, a raczej Twojego pupila 3 ocena EX1 CAC) klub IBSCC wystawi Ci dyplom champonatu. Tak więc następnego dnia wystawy będziesz mógł startować o klasę wyżej!
Co należy zrobić?
1) Twoje zgłoszenie na wystawę powinno być poświadczone przez klub, do którego należysz.
2) Powinieneś wziąć ze sobą oryginały (do wglądu) i xero rodowodów Twoich kotów.
3) Powinieneś wziąć ze soba również oryginały (do wglądu) i xero otrzymanych już dyplomów.
W przypadku uzyskania przez Ciebie 1 dnia wystawy 3 swojej oceny EX 1 CAC - złożysz podanie o wystawienie dyplomu championatu, natomiast nastepnego dnia bedziesz brał udział w wyższej klasie.
Koszt dyplomu: 25 zł + 5 zł koszt wysyłki.
Mam nadzieję, iż informacje, które przedstawiłam są dla Ciebie pozytywne?!
Klub IBSCC, do kórego należę nie zamierza utrudniać rozwoju hodowlanego!
Dlaczego mamy karać hodowcę i jego koty tylko dlatego, że należą do innego związku? Celem naszym jest rozwój a nie uwstecznianie się!
Pozwoli to nam wszystkim - hodowcom na wymianę dobrego materiału genetycznego i uzyskiwanie jak najlepszych wyników hodowlanych!
Tego nam wszystkim życzę!
W imieniu IBSCC i Pani Prezes zapraszam serdecznie na naszą lubelską wystawę.
Mam nadzieję, że wśród wystawców spotkam również womack'a!