POKAZ KOTÓW W TORUNIU

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2005 2:47

Goura pisze:tak sie przygladam temu co sie dzieje w tej dyskusji i mysle ze niektorzy zapominaja najwyrazniej o tym ze nowe powstale zwiazki czy tez powstajace czy tez te ktore powstana to nie tylko osoby ktore znacie i do ktorych macie taki a nie inny stosunek ale tez z cala pewnoscia znajda sie w nich zupelnie nowe niewinne osoby osoby ktore dopiero zaczna swoja przygode z kotami i hodowlami i te osoby zawinily chyba dokladnie tyle samo co koty a wiec nic i pewne oceny z ktorymi sie tu spotykam ktore przeciez dotycza konkretnych osob a nie sa grzechem pierworodnym ktory sobie dziedziczy ktos przez sam fakt zapisania sie do tego czy innego klubu po prostu sa maksymalnie krzywdzace w stosunku do tych nowych osob ..... czy one komus czyms zawinily ? czy ktos pomysla jak one sie beda czuly ? oczywiscie ktos moze mowic o tym ze kazdy powinien kierowac sie inteligencja i rozsadkiem i jako dorosly ponosi konsekwencje swoich wyborow ale ja jako jeden z takich zoltodziobow powiem tylko tyle ze wolalbym sie zapisac do takiego nowego zwiazku niz przylaczyc sie do osob ktore swoimi wypowiedziami maksymalnie mnie zniechecaja do jakichkolwiek prob zastanowienia sie nad wybraniem pewnych uznawanych organziacji .... postawa jaka niektorzy tutaj prezentuja przypomina mi wystapienia reprezentantow partii politycznych a nie zwiazkow kocich i co gorsze partii typu LPR czy PiS i po prostu wole sie trzymac z daleka czy tez narazic sie na dyskryminacje jako czlonek tego czy innego nowego klubu niz swiadomie wchodzic w to co mnie zniecheca i lekko przeraza .... ok teraz mozna sie po mnie przejechac ale moze tak przy okazji pomyslicie tez o tych zupelnie nowych tych teraz i tych w przyszlosci a nie zjamujcie sie tylko soba wlasnymi interesami i wlasna uzrazona duma czy honorem ....

no comments. Stringi były ciekawsze, a wiedza się rzeczywiście w życiu przydaje... aż łzy ciekną tkie to wzruszające. Ciekawe, że nikt się nie ujął za tymi młodymi, co zaczynali gdy z dnia na dzień i z powodów własnego "widzimisie" roziązano niemal wszystkie oddziały pozostawiając dwa + ZG SHKRP. Gdzie byli ci teraz biedni i napiętnowani przez prawie PIS i LPR, gdy młodzi hodowcy zostawali na lodzie z zapłaconymi składkami i bez rodowodów kociąt? Może Goura poczytaj trochę to forum i popytaj wokół hodowców. Pewnie powiedzą ci kto komu krzywdę zrobił. Może zadzwoń do kliku osób którym ktoś samochody zniszczył? Czy ty masz pojęcie o czym piszesz? Ktoś miał gdzieś niemal 500 hodowców! A honor trzeba rzeczywiście mieć i tego kolegom z głębi serca życzę - zamiast się ślimaczyc i biadolić lepiej zająć się zwykła organiczna pracą oraz przyzwyczaić się do faktu, że w życiu nie wszystko układa się po ich myśli. Mają przecież swoje kluby, swoje koty i swoje sprawy, a jak sam pisałeś wyżej – na folklorystycznym FPL ani się świat nie kończy, ani nie zaczyna.

Furby

Od: Wto lis 18, 2003 2:19

Post » Śro gru 21, 2005 7:47

Zamiast wygłaszać bzdury może należałoby by zadzwonić pod odpowiedni nr telefonu zapytać co, jak i dlaczego? A potem pisać.

Generalnie to ze FPL jedne rodowody uznaje drugi nie to chyba jest nieporozumienie związane niestety z genezą powstania SKR i PKR - zupełnie niezależnych organizacji.
PKR - do dnia dzisiejszego zadnego patronatu nie ma i ne wiadomo czy mieć będzie, natomiast SKR ma patronat WCF i tym sposobem PZF nie jest jedynym reprezentantem tej organizacji w Polsce, ponadto jest jeszcze kub lubelski pod patronatem WCF.
Ludzie nie dajcie się zwariować. To, że FIFe ma zasadę jeden klub jeden kraj, nie znaczy to ze tak samo jest u innych.

Poza tym tu tak naprawdę chodzi o koty, o rozwój felinologii i o to zeby mieć dobą zabawe na wystawach, pokazach i innych - miejmy nadzieje wspólnie organizowanych imprezach.
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Śro gru 21, 2005 9:08

PKR i SKR majš rację, pod warunkiem, że będš działać pod moim kierunkiem i zgodnie z wczorajszš instrukcjš obsługi FPL (usuniętš przez moderatora). Takie jest odgórne założenie.

jato

Od: Wto gru 20, 2005 11:13

Post » Śro gru 21, 2005 9:10

pozwolę sobie poprzeć Fruby - działo się różnie , ale zasada co było a nie jest nie pisze się w rejestr tu raczej nie będzie obowiązywała z bardzo prostego powodu- aby nie przydarzyła się nam to samo
teraz ci młodzi zaczynający hodowcy powinni być ostrożni i rozważni - szukać klubu który ma patronat większej organizacji , pytać i dopytywać bo shkrp bez powodu się nie rozpadło - stoją za tym konkretni ludzie
to tak jak z chodzeniem po parku idź
tak aby nie wdepnąć w g...
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Śro gru 21, 2005 9:40

jato pisze:PKR i SKR majš rację, pod warunkiem, że będš działać pod moim kierunkiem i zgodnie z wczorajszš instrukcjš obsługi FPL (usuniętš przez moderatora). Takie jest odgórne założenie.

nie bardzo rozumiem?? a jaka jest ta nowa instrukcja??
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Śro gru 21, 2005 9:42

SKR to wspaniała nowa organizacja. Powołana do życia przez ludzi całkowicie niezaangażowanych w konflikty w Polskim świecie felinologicznym. To prawdziwi miłośnicy kotów brzydzący się wszelkimi brudnymi układami, których tak wiele w naszych organizacjach felinologicznych. To absolutnie niesprawiedliwe i oburzające, że FPL organizacja powołana przez lobby homoseksualistów ( to cytat z wypowiedzi jednego z członków władz SKR) i popierana przez to zapewne szacowne grono nie chce uznawać rodowodów tak wspaniałej organizacji. Co w tym złego że władze SKR wywodzą się w większości z dawnego oddziału XIV SHKRP i do końca popierały jedyną legalną władzę w SHKRP. Co w tym złego, że jedyne legalne władze SHKRP zabrały pieniądze innym oddziałom ( oczywiście tym słusznie rozwiązanym), co z tego, że setki hodowców w Polsce z dnia na dzień pozbawione zostały swoich oddziałów, przecież na stronach SHKRP pisało wyraźnie, że mogą zapisać się do jedynie słusznych oddziałów? Co z tego, że jedynie słuszny Zarząd SHKRP pobrał pieniądze z rodowody przydomki, nostryfikacje dyplomy i ich nie wydał hodowcom? Co z tego że jedynie słuszny ZG SHKRP czynił wszystko co tylko mógł aby nie odbywały się wystawy w Polsce. Nasyłano na organizatorów wystaw policje, urzędy skarbowe, kontrole weterynaryjne, zabierano (bądź usiłowano zabrać) klatki wystawowe. To przecież były działania w obronie kotów i należało je popierać. To nic, że na oficjalnych stronach SHKRP wszystkich, którzy nie zgadzali się z jedynie słuszną władzą nazywano złodziejami i oszustami. SKR to wspaniała nowa organizacja i proszę jej do tego nie mieszać. To, że to właśnie działacze oddziału XIV i V wybrali tą jedynie słuszną władze nie ma nic do rzeczy. W SKR kochają koty i nie mieszają się do brudnych rozgrywek prowadzonych przez FPL. SKR należy (bądź będzie należeć) przecież do WCF wystawia (bądź będzie wystawiać) dokumenty hodowlane sygnowane przez WCF i obowiązkiem wszystkich jest je respektować. Nieuznawanie rodowodów SKR to zamach na jedność ruchu felinologicznego w Polsce. To wielka krzywda dla nowych członków SKR przecież oni niewinni ich koty też. SKR to nowa wspaniała organizacja.

wsaz

Od: Śro gru 21, 2005 9:36

Post » Śro gru 21, 2005 9:45

teraz ci młodzi zaczynający hodowcy powinni być ostrożni i rozważni - szukać klubu który ma patronat większej organizacji

Po co tak subtelnie podpowiadasz "jak szukać klubu który ma patronat Fife" bo precież o to ci chodziło .Tylko nie wiem dla czego klubów pod patronatem WCF przybywa tak dużo???żeby kiedyś się nie okazało że FIFe już nie jest potęgą .Przecież że Sojusz Lewicy będzie mniejszością w sejmie jeszcze 2 lata temu nikt nie przypuszczał.Wydaje mi się po prostu że FPL chciało mieć wyłączność na koty w Polse a znaleźli się tacy którzy ich pominneli .Też bym się głupio czuł ,ale nie można podważać jakości drugiej strony bo cios poniżej pasa.

tasdj

Od: Śro mar 02, 2005 8:20

Post » Śro gru 21, 2005 10:26

wsaz pisze:SKR to wspaniała nowa organizacja. Powołana do życia przez ludzi całkowicie niezaangażowanych w konflikty w Polskim świecie felinologicznym. To prawdziwi miłośnicy kotów brzydzący się wszelkimi brudnymi układami, których tak wiele w naszych organizacjach felinologicznych. To absolutnie niesprawiedliwe i oburzające, że FPL organizacja powołana przez lobby homoseksualistów ( to cytat z wypowiedzi jednego z członków władz SKR) i popierana przez to zapewne szacowne grono nie chce uznawać rodowodów tak wspaniałej organizacji. Co w tym złego że władze SKR wywodzą się w większości z dawnego oddziału XIV SHKRP i do końca popierały jedyną legalną władzę w SHKRP. Co w tym złego, że jedyne legalne władze SHKRP zabrały pieniądze innym oddziałom ( oczywiście tym słusznie rozwiązanym), co z tego, że setki hodowców w Polsce z dnia na dzień pozbawione zostały swoich oddziałów, przecież na stronach SHKRP pisało wyraźnie, że mogą zapisać się do jedynie słusznych oddziałów? Co z tego, że jedynie słuszny Zarząd SHKRP pobrał pieniądze z rodowody przydomki, nostryfikacje dyplomy i ich nie wydał hodowcom? Co z tego że jedynie słuszny ZG SHKRP czynił wszystko co tylko mógł aby nie odbywały się wystawy w Polsce. Nasyłano na organizatorów wystaw policje, urzędy skarbowe, kontrole weterynaryjne, zabierano (bądź usiłowano zabrać) klatki wystawowe. To przecież były działania w obronie kotów i należało je popierać. To nic, że na oficjalnych stronach SHKRP wszystkich, którzy nie zgadzali się z jedynie słuszną władzą nazywano złodziejami i oszustami. SKR to wspaniała nowa organizacja i proszę jej do tego nie mieszać. To, że to właśnie działacze oddziału XIV i V wybrali tą jedynie słuszną władze nie ma nic do rzeczy. W SKR kochają koty i nie mieszają się do brudnych rozgrywek prowadzonych przez FPL. SKR należy (bądź będzie należeć) przecież do WCF wystawia (bądź będzie wystawiać) dokumenty hodowlane sygnowane przez WCF i obowiązkiem wszystkich jest je respektować. Nieuznawanie rodowodów SKR to zamach na jedność ruchu felinologicznego w Polsce. To wielka krzywda dla nowych członków SKR przecież oni niewinni ich koty też. SKR to nowa wspaniała organizacja.
No się wysiliłeś szkoda że anonimowo,ktoś kiedyś napisał toś do mnie nie dyskutuj z głupim bo się staniesz takim jak on, a wtedy przegrasz bo on jest w tym od ciebie lepszy od ciebie. Ale tak jak mówisz najbardziej zawiniły koty :D

tasdj

Od: Śro mar 02, 2005 8:20

Post » Śro gru 21, 2005 10:46

Słusznie. Wyœlij zgłoszenie na byle jakš wystawę, niech spróbujš nie przyjšć. My im pokażemy.

jato

Od: Wto gru 20, 2005 11:13

Post » Śro gru 21, 2005 10:50

Po co tak subtelnie podpowiadasz "jak szukać klubu który ma patronat Fife" bo precież o to ci chodziło .Tylko nie wiem dla czego klubów pod patronatem WCF przybywa tak dużo???żeby kiedyś się nie okazało że FIFe już nie jest potęgą .Przecież że Sojusz Lewicy będzie mniejszością w sejmie jeszcze 2 lata temu nikt nie przypuszczał.Wydaje mi się po prostu że FPL chciało mieć wyłączność na koty w Polse a znaleźli się tacy którzy ich pominneli .Też bym się głupio czuł ,ale nie można podważać jakości drugiej strony bo cios poniżej pasa.

I chwała że ich przybywa... im większa konkurencja tym wyższa jakość. Generalnie to powinno ich przybywać skoro FPL nie będzie nostryfikować rodowodów. Tylko jakoś tej mnogości wśród hodowców nie widać. Troski o przyszłość pozostawmy na boku, a co do opozycji - FPL będzie się uczył od SKR jak być tą mniejszością. Cały czas widzę, że nie potraficie zrozumieć jednego – to co się dzieje teraz to nie sprawa między FIFe a WCF tylko SKR, PKR , KKR Wrocław i FPL.
FPL określiło ramy współpracy z tymi organizacjami i tyle. Nikt nie powiedział nie bo nie – tylko podano podstawę prawną i powody podjęcia takiej a nie innej decyzji i tyle.
SKR może sobie działać, wystawiać rodowody mieć patronat WCF i organizować wystawy. Nikt z FPL w tym przeszkadzać nie ma zamiaru...

Furby

Od: Wto lis 18, 2003 2:19

Post » Śro gru 21, 2005 10:55

SKR to nowa wspaniała organizacja. Jak ktoś ma jakieś odrębne zdanie to najlepiej goz „grubej rury” napisać żeś głupi a może żeś nasłany przez lobby homoseksualistów a może żeś złodziej, a może.......... SKR to nowa wspaniała organizacja. A koty, cóż one winne, że mają takich właścicieli po prostu pech.

wsaz

Od: Śro gru 21, 2005 9:36

Post » Śro gru 21, 2005 11:09

tasdj pisze:Po co tak subtelnie podpowiadasz "jak szukać klubu który ma patronat Fife" bo precież o to ci chodziło .

czy ja gdzieś napisałam FIFe?
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Śro gru 21, 2005 11:31

wiesz Furby gratuluje ... dzieki za kolejny komentarz ktory utwierdza mnie ze mam do czynienia z dwoma dostepnymi stanowiskami : z betonem lub z tymi co maja poczucie misji a mi naprawde nie odpowiadaja ani skostaniale prehistoryczne schematy ani koci mesjanizm ....... moj post nie byl placzliwy byl po prostu delikatnym zwroceniem uwagi na jeden problem ze chec zemsty i porachunkow walki i udawadniania sobie czegos nawzajem zupelnie przyslonil wam oczy a tak naprawde tworzycie sobie dla siebie starej gwardii cieple gniazdko ale gniadko w ktorym nie macie zupelnie nic do zaoferowania nowym pokoleniom gdyz zupelnie nie macie w sobie elastycznosci otwartosci na zmiany zycia .... nie macie ( pisze to na podstawie postow jakie sie pojawiaja ) nic poza poczuciem wyjatkowosci i bycia lepszym czystszym bo tylko to przewija sie w tym co piszecie .... nie spotkalem sie z ani jednym postem w ktorym cokolwiek mielibyscie do zaoferowania poza haslem "bedziesz z nami bedziesz wielki" a ci nowi tak pogardliwie przez was traktowani obudzili sie i zaczynaja myslec o tym co zrobic by bylo lepiej a nie tylko co zrobic by ciagle byc lepszym ....
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

Post » Śro gru 21, 2005 11:37

Goura pisze:wiesz Furby gratuluje ... dzieki za kolejny komentarz ktory utwierdza mnie ze mam do czynienia z dwoma dostepnymi stanowiskami : z betonem lub z tymi co maja poczucie misji a mi naprawde nie odpowiadaja ani skostaniale prehistoryczne schematy ani koci mesjanizm ....... moj post nie byl placzliwy byl po prostu delikatnym zwroceniem uwagi na jeden problem ze chec zemsty i porachunkow walki i udawadniania sobie czegos nawzajem zupelnie przyslonil wam oczy a tak naprawde tworzycie sobie dla siebie starej gwardii cieple gniazdko ale gniadko w ktorym nie macie zupelnie nic do zaoferowania nowym pokoleniom gdyz zupelnie nie macie w sobie elastycznosci otwartosci na zmiany zycia .... nie macie ( pisze to na podstawie postow jakie sie pojawiaja ) nic poza poczuciem wyjatkowosci i bycia lepszym czystszym bo tylko to przewija sie w tym co piszecie .... nie spotkalem sie z ani jednym postem w ktorym cokolwiek mielibyscie do zaoferowania poza haslem "bedziesz z nami bedziesz wielki" a ci nowi tak pogardliwie przez was traktowani obudzili sie i zaczynaja myslec o tym co zrobic by bylo lepiej a nie tylko co zrobic by ciagle byc lepszym ....

Goura,
Myślę, że powinnaś wstąpić do SKR lub PKR. To stowarzyszenia tworzone przez "NOWYCH" ludzi w środowisku. Myślę, że oni mają wiele do zaoferowania, np. rodowody, które uznają tylko oni :lol: :lol: :lol:

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Śro gru 21, 2005 11:41

no haslo z tym lobby homoseksualistow to tylko dla mnie plus bo to podobno dla firm badajacych rynek wskaznik otwartosci elastycznosci i tolerancji .... szkoda ze to w tym przypadku nie przeklada sie na rzeczywistosc
Obrazek Obrazek Obrazek

Zlociutki

Od: Pt sty 28, 2005 1:29

[poprzednia][następna]