Kot domowy, rasa europejska, nowicjat i WCF .....

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2005 17:28

Chilli pisze:Aha :)
Ja pytalam z ciekawosci tylko, nie zeby komus dopiec....
No, bo jak nie dostana rodowodu to nie bedzie ich mozna nazwac rasowymi... przy okazji - musi Wam sie naprawde podobac wystawianie, bo mnie nikt by sila nie zaciagnal, zeby stac z klatkami w jakiejs hali :roll: I jeszcze za to doplacac :)

czasu tez niestety nie mam...

Jak się nie spróbuje to się tego nie wie. Nawet moja siostra chce ze mną jeździć na wystawy, a wcześniej też uważała, że to strata czasu i pieniędzy. Na razie jest kibicem bo jej kotka to straszna dzikuska, ale ja mam wobec niej niecne plany. 8)
Basienia

Post » Wto lis 15, 2005 17:43

Pewnie masz racje :D
Moze kiedys sprobuje.

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Wto lis 15, 2005 21:36

Chili... to wciąga, poważnie 8)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lis 15, 2005 21:44

Wciąga i to na maxa 8)
Aż czasami żałuję, ze PZF ma tylko 2 wystawy w roku .... mógłby mieć tak ze cztery 8)

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Wto lis 15, 2005 21:48

Wciąga strasznie. I kontakty z ludźmi, i adrenalina.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto lis 15, 2005 22:09

Aga1 pisze:Wciąga i to na maxa 8)
Aż czasami żałuję, ze PZF ma tylko 2 wystawy w roku .... mógłby mieć tak ze cztery 8)

Ale są różne pokazy, ja coraz częściej się nad nimi zastanawiam. Bo jeszcze na żadnym nie byłam :roll: :wink:
Basienia

Post » Wto lis 15, 2005 22:12

Basienia pisze:
Aga1 pisze:Wciąga i to na maxa 8)

Ale są różne pokazy, ja coraz częściej się nad nimi zastanawiam. Bo jeszcze na żadnym nie byłam :roll: :wink:

No są ale na pokazach nie zdobywa sie tytułów a jeżeli chodzi o wystawy innych związków, to po pierwsze: za wystawę w obcym klubie płaci się dużo więcej :( a po drugie: tytuły z jednej federacji nie są uznawane przez drugą ....

Aga1

Post » Wto lis 15, 2005 22:52

Na początku lutego w Lublinie bedzie wystawa pod patronatem WCF, bo już nie tylko PZF jest w tej federacji.
http://www.wcf-online.de/PMG/polen.htm
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Śro lis 16, 2005 2:07

Aga1 pisze:No musisz się zapisać do jakiegoś związku. Zarejestrować tam kota. Potem, jeżeli chcesz aby Twój kot został uznany za kota rasy europejskiej, to musisz się zgłosić na wystawę i wystawić kota w klasie nowicjatu. Z tym, ze tu tzreba się dowiedzieć jakie warunki trzeba spełnić, żeby kota w tej klasie wystawić. Jak go wystawisz i zostanie uznany za kota rasy europejskiej, to dalej możesz go wystawiać tak jak każdego kota rasowego :D

O! Ciekawy temat do rozważań :)
Kot domowy, po przejściu przez nowicjat zostanie oficjalnie uznany za rasowego Europejskiego.
Ale rodowodu nie będzie miał.
A co będzie miał zamiast rodowodu?

Piękny wyjątek od reguły "rasowy=rodowodowy" :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro lis 16, 2005 7:48

domowy=rodowodowy :wink:

mój Gaczysław by się pewnie nie załapał, za bardzo orientalną mordkę ma :roll: poza tym on się dtresyje i sędziów chce rysować po twarzach :twisted:
czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Śro lis 16, 2005 8:27

Wojtek pisze:
Aga1 pisze:No musisz się zapisać do jakiegoś związku. Zarejestrować tam kota. Potem, jeżeli chcesz aby Twój kot został uznany za kota rasy europejskiej, to musisz się zgłosić na wystawę i wystawić kota w klasie nowicjatu. Z tym, ze tu tzreba się dowiedzieć jakie warunki trzeba spełnić, żeby kota w tej klasie wystawić. Jak go wystawisz i zostanie uznany za kota rasy europejskiej, to dalej możesz go wystawiać tak jak każdego kota rasowego :D

O! Ciekawy temat do rozważań :)
Kot domowy, po przejściu przez nowicjat zostanie oficjalnie uznany za rasowego Europejskiego.
Ale rodowodu nie będzie miał.
A co będzie miał zamiast rodowodu?

Piękny wyjątek od reguły "rasowy=rodowodowy" :)

Wiesz, ale z reguły własnie tak powstają nowe rasy :wink: Przecież zanim kot zostanie oficjalnie uznany przez jakąś federację felinologiczną za osobną rasę to jest "bezrasowy" .... Więc tak naprawdę, żeby stworzyć nową rasę trzeba rozmnażać koty nierasowe i bez rodowodu ..... :wink:
A co kot, który przeszedł przez nowicjat dostaje zamiast rodowodu to nie mam pojęcia szczerze mówiąc :oops: Ale pewnie jakiś kwit jest wystawiany, bo musi być dokument, na podstawie którego będzie można go dalej wystawiać jako kota rasowego .....

Aga1

Post » Śro lis 16, 2005 8:27

Gacusiowa Mama pisze:domowy=rodowodowy :wink:

mój Gaczysław by się pewnie nie załapał, za bardzo orientalną mordkę ma :roll: poza tym on się dtresyje i sędziów chce rysować po twarzach :twisted:

:lol: :lol: :lol: A to drań :twisted:

Aga1

Post » Śro lis 16, 2005 8:29

lakshmi pisze:Na początku lutego w Lublinie bedzie wystawa pod patronatem WCF, bo już nie tylko PZF jest w tej federacji.
http://www.wcf-online.de/PMG/polen.htm

O! Dotarły do mnie na ostatniej wystawie jakieś informacje na ten temat ale nie wiedziałam, ze to już 8O Ale super :D
jak nic mi nie stanie na przeszkodzie to się wybierzemy :D

Aga1

Post » Śro lis 16, 2005 9:53 gac

Witam.
Gac jest moim prywatnym Misterem miau i innych tytułów mu jak dla mnie nie trzeba :)
Wystawianie kastratów jest super, są o wiele bardziej wyluzowane niż inne koty, bo te wszystkie kocie aromaty nie burzą im krwi i nie wzruszają hormonu :)
W FIFe europejskie to III grupa, bardzo liczna i tym większa radocha jak się coś uda :)
A na zachętę prezentacja standardu :

Obrazek
Pozdrawiam

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Śro lis 16, 2005 10:05

A to jest Zuza :D
ObrazekObrazekObrazek

Aga1

[poprzednia][następna]