WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob lut 19, 2011 12:51 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia pisze:natka własnie jak to ze wścieklizną jest bo ani jeden moj kot nie jest zaszczepiony a na wystawie w fife nigdy nie było problemów, dodam że dla mnie szczepienie przeciwko wsciekliznie niewychodzących kotów to nosens... Czyżbym musiała zaszczepić swoje koty by móc w WCFowskiej wystawie uczestniczyć czy znów to tylko wymóg pisany na papierze??

Warunki weterynaryjne obowiązujące na marcowej wystawie:
Koty muszą być zdrowe, czyste i zadbane, przygotowane do wystawy, zaszczepione na choroby wirusowe kotów (kocie katary i panleukopenia) oraz wściekliznę, nie później niż na 1 m-c przed wystawą (szczepienie pierwsze) lub aktualne szczepienie następne. Szczepienie na wściekliznę nie jest wymagane dla kociąt poniżej 6 miesiąca życia. Przy kontroli weterynaryjnej obowiązuje okazanie książeczki szczepień lub paszportu kota oraz zaświadczenie weterynaryjne kota wystawione na 3-1 dni przed wystawą. Wystawiane koty muszą mieć przycięte pazurki. Każdy kot musi obowiązkowo posiadać identyfikacje - CZIP.
Chore koty będą wycofywane z wystawy bez zwrotu wpłaconych pieniędzy.
Pozdrawiam
Natka
Obrazek

Natka

Od: Nie lut 02, 2003 20:04

Post » Sob lut 19, 2011 20:39 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

A może ktoś opisac jak wyglada wystawa WCF-u to moze bym z moimi sie zabrala mimo ze nie nalezymy:) nowy kotek bedzie juz wtedy u mnie wiec powinno byc fajnie.
O co chodzi bz tymi ringami wyszczególnionymi w oplatach itd?
Obrazek

etulka

Od: Pon wrz 08, 2008 17:44

Post » Sob lut 19, 2011 21:00 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

a tu się pięknie wyłożyłaś ...
1. kot przekraczający granice państwową / nawet w krajach Unii / ma mieć podaną szczepionkę p-ko wściekliźnie ...
/ są wyjątki, ale one nie dotyczą kociąt odbieranych z hodowli w wieku regulaminowym do wydania ... /
2. przed podaniem owej ''wścieklizny'' - należy go ochipować ... i wydać paszprt ...
/ są kraje, gdzie takie nieochipowane i nieoszczepione koty - lekarze weterynarii mają obowiązek uśpić !!! - tylko z powodu przemycenia ich ... /

3. i niech mnie ktoś oświeci - czy Rosja / =''Ruskie'' / już do Unii weszły ? 8O

rozumiem twoje stanowisko i doświadczenie w tej materii, po kontaktach z jedną paniusią ''handlarą'' ... co to ci koty też sprowadziła z renomowanych hodowli ...

/ dziś mam taki dzień :evil: /

Ja sprowadzałam koteczkę z Rosji (niestety ta Rosja nie była w UniI i nie jest, ale może koleżanka z jakiejś innej kota przywoziła :mrgreen: ) i kotek musiał mieć szczepienie na wściekliznę, musiała przejć kwarantannę (chyba 21 dni lub miesiąc już nie pamiętam) dostała certyfikat który był potrzebny do wywozu kotki i zaświadczenie weterynaryjne wykonane w dniu wyjazdu kota. Wszystko było DOKŁADNIE sprawdzane. Na wystawach też mam zawsze szczepienia sprawdzane, ale może ja tak podejrzanie wyglądam :wink:

A co do wystawy, mam pytanie: jestem w FPL i słyszałam, że oceny i tytuły z WCF nie są u nas uznawane, bo WCF ma zupenie inny typ kota itp. Jak to wygląda bo światówka zachęca, ale jechać, aby jechać...

moniqqq3

Od: Wto lis 03, 2009 20:54

Post » Nie lut 20, 2011 2:53 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

moniqqq3 poniżej masz wielce pouczający wąteczek o :roll: ''sprowadzaniu'' :roll: kotów z tzw. Rosji = chyba tej należacej do Unii ... i ich dalszym :evil: ''eksporcie'' :evil:
viewtopic.php?f=10&t=116224

mnie zafascynowały te arcy ciekawe wypowiedzi, jak to kotka już u bram granicznych stała ... a ''papiery'' jej się dopreparowywały ... po zakwestionowaniu ...

a co do tej wspaniałej wystawy - na 101% - warto na niej być, zobaczyć koty, wychwycić różnice ...
natomiast uzyskiwanie kwalifikacji dla kota do tytułu w każdej z kocich federacji - to odrębna zabawa i nijak tego nie da się zrobić inaczej ...
/ nie tylko sposób oceniania jest inny, ale i niektóre rasy mają odmienności w standardzie, ba ! w jednej federacji rasa jest uznana, a w innej - nie ... /

ja uważam, że takiej okazji nie można zmarnować ! :D
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Nie lut 20, 2011 8:46 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Czy gdzieś można poczytać jak wyglądają oceny kotów i na czym polegają te Ringi :?:

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

Post » Nie lut 20, 2011 12:26 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Go!Go! pisze:moniqqq3 poniżej masz wielce pouczający wąteczek o :roll: ''sprowadzaniu'' :roll: kotów z tzw. Rosji = chyba tej należacej do Unii ... i ich dalszym :evil: ''eksporcie'' :evil:

mnie zafascynowały te arcy ciekawe wypowiedzi, jak to kotka już u bram granicznych stała ... a ''papiery'' jej się dopreparowywały ... po zakwestionowaniu ...

a co do tej wspaniałej wystawy - na 101% - warto na niej być, zobaczyć koty, wychwycić różnice ...
natomiast uzyskiwanie kwalifikacji dla kota do tytułu w każdej z kocich federacji - to odrębna zabawa i nijak tego nie da się zrobić inaczej ...
/ nie tylko sposób oceniania jest inny, ale i niektóre rasy mają odmienności w standardzie, ba ! w jednej federacji rasa jest uznana, a w innej - nie ... /

ja uważam, że takiej okazji nie można zmarnować ! :D

Czytałam ten wątek i głupota ludzka nie zna granic, tylko zwierzęta cierpią :cry:

Z tymi federacjami to wiem, że inne typy kota, różne rasy uznane itp, ale zastanawiałam się właśnie jak to jest z tymi ocenami. To teraz, żeby zdobyć tytuł w WCF muszę się też zapisać do klubu pod patronatem WCF, bo u nas ich oceny są nie ważne?? A słyszałam, że WCF uznaje oceny z wystaw FIFe- to jak to jest bo się już pogubiłam.
To że do 2 organizacji mogę należć to wiem :) , światówka też mnie korci (jeszcze nie byłam i na tą w październiku czekam już niecierpliwie) ale w tym samym czasie jest Wrocław ,a mnie licencje gonią (a raczej moją podrośniętą młodzież)
I ostatnie pytanie :lol: jak to jest jak się zapiszę do klubu pod patronatem WCF i na ich wystawach zdobędę licencj hodowlaną?? Ta licncja nie będzie ważna w moim macierzystym klubie :( ale jak zrezygnuję z FPL i zapiszę się wyłącznie do WCF to sytuacja się zmienia?? i wystawy pod patronatem FIFe też będą liczone??
Oj troszkę to pogmatwane :wink:
Na wystawach WCF z tego co wiem też jest dużo mniej MCO niż na wystawach FIFe i żeby się zapisać do WCF trzeba spełnić pewne warunki??

moniqqq3

Post » Nie lut 20, 2011 12:56 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

moniqqq3

Czytałam ten wątek i głupota ludzka nie zna granic, tylko zwierzęta cierpią

Z tymi federacjami to wiem, że inne typy kota, różne rasy uznane itp, ale zastanawiałam się właśnie jak to jest z tymi ocenami. To teraz, żeby zdobyć tytuł w WCF muszę się też zapisać do klubu pod patronatem WCF, bo u nas ich oceny są nie ważne?? A słyszałam, że WCF uznaje oceny z wystaw FIFe- to jak to jest bo się już pogubiłam.
To że do 2 organizacji mogę należć to wiem , światówka też mnie korci (jeszcze nie byłam i na tą w październiku czekam już niecierpliwie) ale w tym samym czasie jest Wrocław ,a mnie licencje gonią (a raczej moją podrośniętą młodzież)
I ostatnie pytanie jak to jest jak się zapiszę do klubu pod patronatem WCF i na ich wystawach zdobędę licencj hodowlaną?? Ta licncja nie będzie ważna w moim macierzystym klubie ale jak zrezygnuję z FPL i zapiszę się wyłącznie do WCF to sytuacja się zmienia?? i wystawy pod patronatem FIFe też będą liczone??
Oj troszkę to pogmatwane
Na wystawach WCF z tego co wiem też jest dużo mniej MCO niż na wystawach FIFe i żeby się zapisać do WCF trzeba spełnić pewne warunki??

'' ...Czytałam ten wątek i głupota ludzka nie zna granic, tylko zwierzęta cierpią... '' - tego akurat nie rozumiem ...
1. czy prezentacje na wystawie to w twojej ocenie ''przyprawianie zwierzęcia o cierpienie'' ?
- jeśli tak, to wystarczyło przed zapisaniem się do jednego klubu np. FIFe przeczytać regulamin i wybrać taki, który tego ''przykrego obowiązku'' nie nakłada ...
Bywanie na wystawach ma inne cele, niż dręczenie zwierzęcia ...

2. w różnorodności, odmienności, braku ''uraniłowki'' dopatrujesz się ...''głupota ludzka nie zna granic''... bezgranicznej głupoty pasjonatów ? / przepraszam, jeśli źle zrozumiałam, ale ... /
- federacje do których się zapisuje wybiera się z różnych powodów
- czasm decyduje o tym właśnie ilość i dostępność wystaw,
- czasem hodowca od ktorego nabywamy pierwszego kota staje się dla nas >>mecenasem<< i przewodnikem - więc trafiamy do tej samej co i on organizacji,
- a czasem ... po przeanalizowaniu przepisów, regulaminów - wybieramy tę przynależność, która wg nas ma najwięcej nam odpowiadających zalet ...

/ przepraszam, jeśli źle zrozumiałam, ale ... /
troszkę o różnicach między federacjami jest pod działem ''hodowcy'', w dziale ''FPL'' ...

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Nie lut 20, 2011 13:11 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

moniqqq3 poniżej masz wielce pouczający wąteczek o ''sprowadzaniu'' kotów z tzw. Rosji = chyba tej należacej do Unii ... i ich dalszym ''eksporcie''

O ten wątek mi chodziło, że go czytalam :P

Wystawy to dla mnie i moich kotów to akurat przyjemność, a klub wybrałam wydaje mi się jeden z lepszych i licencja w nim obowizuje, bo uważam, że koty zanim zostaną rozmnażane powinny być ocenione :P ale to jest moje zdanie :wink: Ciekawa tylko byłam jak to wygląda z WCF (czy tam wystawy FIFe są uwzględniane, czy trzeba spełnić jakies specjalne warunki aby do klubu pod ich patronatem wstąpić) i to wszystko, widocznie źle się zrozumieliśmy

moniqqq3

Post » Nie lut 20, 2011 13:30 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

:wink: to fajnie, że sobie wyjaśniłyśmy ... :wink:

viewtopic.php?f=17&t=119940

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Nie lut 20, 2011 13:47 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

No i w tym linku nie znalazłam swoich odpowiedzi 8O
Hmmm, chyba dam sobie spokój z tym WCF i pojadę spokojnie do Wrocka :D

moniqqq3

Post » Nie lut 20, 2011 14:59 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

a to porownanie tytułów WCF i FIFe dzięki osobie, która wystawiała w obu federacjach ...

http://www.perskaalternatywa.fora.pl/fo ... f,121.html

klasy wystawowe

http://www.perskaalternatywa.fora.pl/fo ... u,119.html

kluby WCF i ich regulaminy

http://www.perskaalternatywa.fora.pl/fo ... e,112.html
Ostatnio edytowano Nie lut 20, 2011 16:25 przez Go!Go!, łącznie edytowano 1 raz

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Nie lut 20, 2011 15:11 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

No tak ale mnie najbardziej nurtuje czy WCF uznaje oceny z wystaw FIFe:wink: bo słyszałam, że tak
I czy aby zapisać się do klubu pod patronatem WCF trzeba spełnić specjalne warunki bo też słyszałam że tak :D

moniqqq3

Post » Nie lut 20, 2011 16:08 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

moniqqq3 - >>uznaje<< - w sensie, że w rodowodzie potomstwa możesz mieć zapis GC CFA, SC FIFe, WC WCF - u takiego wystawianego wielofederacyjnie rodzica
bo chyba nie uważasz, że 1 certyfikat z FIFe i 2 certyfikaty w WCF - pozwolą kotu uzyskać tytuł championa 8O ''między- lub wielo- federacyjnego'' 8O ...
poza tym - jako członka klubu FIFe przynależnego jednocześnie do innych federacji - obowiązuje cię pierwszoplanowe rejestrowanie kociat i uzyskiwanie dla nich rodowodów FIFe , przy jednoczesnej rejestracji w innej organizacji / jeśli kot rejestrowany w obu federacjach /,
no i proszę pomyśl - czy jeśli w każdej federacji inaczej przebiega system szkolenia sędziego do oceny danej rasy, jeśli jest inny przydział ras do kategorii wystawowych, jeśli obowiązują oddmienności we wzorcach ras, jeśli ocena na wystawie jednej federacji nie jest tożsama z oceną w innej - to jak chcesz to ''pomieszać'' i ''scalić'' w jakies dziwadło ?

porównaj sobie tylko regulamin hodowlany FIFe i CFA - jak ogromne różnice są np. w minimalnym wieku do krycia, ilości i odstępach między uznanymi miotami ... i t d ...
zerknij do regulaminu wystawowego FIFe - jakimi warunkami jest obwatrowane ocenianie ''fifowych'' kotów przez sędziego innej federacji ...
/ wystawcy z łódzkich wystaw - takie oceny mają od Sędzi z RPA, ja posiadam ocenę Sędziego innej federacji z Australii ... itd ale na wystawie FIFe /

jeśli jesteś członkiem '' ... klub wybrałam wydaje mi się jeden z lepszych i licencja w nim obowizuje ... '' FIFe
- to na jakiej podstawie zdecydowałaś o tej federacji ?
- dlaczego uważasz że twój klub to jeden z lepszych ??? / bo ma licencje ? /
( na tym forum był wątek popularyzujący fajne kluby i akurat najbardziej przez forumowiczów chwalony - licencji nie wymagał )
- skoro jesteś członkiem klubu FIFe, to dlaczego chcesz wystawiać w WCF ?
/ np. mniejsza ilość kotów rasy wystawianej przez ciebie ma o tym decydować ? /

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Nie lut 20, 2011 18:13 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

WCF mnie nie interesował, nie brałam pod uwagę klubów pod jego patronatem kiedy się rejestrowałam, ale znam osoby które są jego czonkami i słyszłam, że osoby te uczestniczą na wystawach "naszych" i WCF i oceny te są scalane, dlatego też pytam. kto pyta nie błądzi, podobno :lol: Również ważne jest to, że aby wstąpić do klubu WCF trzeba spelnić pewne warunki.
To że na wystawach WCF jest mniejsza ilość kotów nie jest dla mnie wyznacznikiem ,aby uczestniczyć na tych wystawach tylko jest powodem do zastanowienia. Akurat lubię jak moje koty mają konkurencję, lubię sobie porównać swoje futerko z innymi :mrgreen:
Co do mojego klubu-co mną kierowało -na 1 miejscu było miejsce zamieszkania, bo miałam osobisty kontakt i mogłam uczestniczyć na zebraniach gdzie wiele się nauczyła, niestety przeprowadziłam się, ale klubu nie zmieniłam, gdyż uważam, że jego członkowie to ludzie którzy kochają koty, profesjonalni i nigdy sie jeszcze nie zawiodłam na NICH. Zawsze służą pomcą i radą. Wiem, że tu na forum najpopularniejszy okazł się inny klub, ale tak się złożyło, że jest tu większość jego członków i wydaje mi sie, że każdy będzie głosował na swój :wink: Licencja nie jest dla mnie priorytetem, ale wydaje mi sie, że dobrze, że niektóre kluby jeszcze jej żądają. Owszem nie jest trudne zdobycie jej :lol: ale wielu już odstrasza i można zaobserować, że wiele nowych hodowli, z kotami które bardzo odbiegają od standardu rasy wybierają kluby gdzie jest najmniej narzucanej procedury :wink:
Co do klubu który na forum WYGRAŁ chyba dostał upomnienie od FIFe za łamanie regulaminu :?: I chyba nie z tego powodu ma tylu zwolnników :lol:

A pytasz dlaczego chce wystawiać w WCF, póki co się pyta jak to jest z ocenami :P nie wspominałam, że chcę się wystawiać, chodz światówka w marcu nie powiem interesuje mnie z samej ciekawości bo jeszcze na takiej wystawie nie byłam :wink:

moniqqq3

Post » Pon lut 28, 2011 16:23 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

moniqqq ostatnio zmieniłam federację na WCF właśnie, ich wystawy jest o wiele trudniej wygrać niż fifowskie, uwierz mi, ale za to atmosfera :piwa: bezcenna! POLECAM

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

[poprzednia][następna]