CZANKRA pisze:Dzis juz bylo spokojniej
dopatrzyłam się 2 dyskwalifikacji
ciekawe, co kotulce narozrabiały

albo opiekunowie
Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
CZANKRA pisze:Dzis juz bylo spokojniej
CZANKRA pisze:Wiesz moze sedzina ceni inny standard BRI g,
Meg241 pisze:Co do sędziny Kneifel to z tego co ja zaobserwowałam (ale nie byłam przy wszystkich ocenach wczoraj a dzisiaj wcale) to oceniała dość obiektywnie.
Meg241 pisze:Marcepam, ale ja nie pisalam ze zarzucasz jej brak obiektywizmu, wyrazilam tylko swoje wrazenia z jej oceniania. I dodatkowo staralam sie wyjasnic czemu obie kotki BRI g nie dostaly wczoraj od niej certyfikatu a dzis byly w BISie. Obie maja to co im zarzucila i dla niej bylo to na tyle istotne ze uznala ze certyfikat sie nie nalezy, a dzis inni sedziowie nie uwazali tego za istotne lub tego nie zauwazyli.
1 kot otrzymal EX 1 a drugi w tym samym kolorze i klasie VG 2 wiec mysle ze to mialobyc EX 2. No ale moze sedzia chcial zaakcentowac ze az taki kiepski ze VG 2 a nie np VG tylko
Marcepan pisze:(...)spróbuję sformułować swoje pytanie jaśniej:
czy to jest zgodne z przepisami, żeby mając w ocenie dwa (słownie: dwa) koty, jednemu dać Ex1, a drugiemu VG2?
czemu nie VG1?
nie interesują mnie domysły ani intencje sędziego.
pytam o zasadę li i jedynie.
Ave pisze:Łopatologicznie np. - pierwsza - EX1, druga - EX2, trzecia - VG3, czwarta G4
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości