[Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw lip 08, 2010 11:08 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Agnieszka82 pisze:Z tego co ja wiem, to aby wystawa mogła zostać uznana za Międzynarodową musi być więcej niż 150 zgłoszonych kotów

z regulaminu Felis Poloni ..."w wystawie musi uczestniczyc (byc zgłoszonych do oceny i umieszczonych w katalogu)
przynajmniej 150 kotów, z czego 80% musza stanowic koty rasowe. Jesli te warunki nie
zostana spełnione na 14 dni przed data wystawy, wystawa zostanie uznana za wystawe
„krajowa” z limitem kotów wynoszacym 80."

Agnieszka82

Od: Pon lip 14, 2008 16:27

Post » Czw lip 08, 2010 11:38 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Agnieszka82 pisze:
Agnieszka82 pisze:Z tego co ja wiem, to aby wystawa mogła zostać uznana za Międzynarodową musi być więcej niż 150 zgłoszonych kotów

z regulaminu Felis Poloni ..."w wystawie musi uczestniczyc (byc zgłoszonych do oceny i umieszczonych w katalogu)
przynajmniej 150 kotów, z czego 80% musza stanowic koty rasowe. Jesli te warunki nie
zostana spełnione na 14 dni przed data wystawy, wystawa zostanie uznana za wystawe
„krajowa” z limitem kotów wynoszacym 80."

Regulamin wystawowy FIFe
8 Wymogi dotyczace wystaw miedzynarodowych
Wystawy okreslane mianem „miedzynarodowych” musza spełnic nastepujace wymagania:
a. na wystawie musi byc obecny jeden lub kilku sedziów miedzynarodowych, przynajmniej
jeden z tych sedziów musi byc sedzia zagranicznym;

b. na wystawie musi byc obecny lekarz weterynarii, którego obowiazkiem jest zbadanie
zdrowia kotów przy wejsciu na wystawe; lekarz weterynarii musi byc równie dostepny w
trakcie wystawy;
Na wystawach z dwoma certyfikatami w przypadku, gdy wystawa odbywa sie w dwa
nastepujace po sobie dni, organizatorzy moga zadecydowac, e kontrola weterynaryjna dla
kotów uczestniczacych w obu dniach wystawowych jest obowiazkowa jedynie w pierwszy
dzien.
c. koty uczestniczace w wystawie musza byc zaszczepione przez lekarza weterynarii zgodnie
z wymogami obowiazujacymi w danym kraju, przeciwko panleukopenii i kociemu katarowi
lub otrzymac odpowiednie szczepienia przypominajace przynajmniej 15 dni przed wystawa.
Kotom naley podawac szczepionki przypominajace przynajmniej co dwa lata, data
ostatniego szczepienia nie moe wypadac wczesniej ni dwa lata (730 dni) przed data
wystawy.
Szczepienia na wscieklizne sa zalene od wymogów krajowych;
d. sedziowie i personel obecny na wystawie musza byc ubezpieczeni. Kluby, które nie sa w
stanie ubezpieczyc sedziów zagranicznych, uczniów sedziowskich i stewardów
uczestniczacych w wystawie, sa zobowiazane powiadomic o tym z wyprzedzeniem w celu
umoliwienia wykupienia ubezpieczenia w kraju ojczystym;
e. zaleca sie, aby sedziowie, uczniowie sedziowscy i stewardzi byli zaszczepieni przeciw
tecowi zgodnie z zaleceniami medycznymi;
f. w wystawie musi uczestniczyc (byc zgłoszonych do oceny i umieszczonych w katalogu)
przynajmniej 150 kotów, z czego 80% musza stanowic koty rasowe
. Jesli te warunki nie
„krajowa” z limitem kotów wynoszacym 80.
Limit kotów na wystawach miedzynarodowych organizowanych w Brazylii, Argentynie i
Meksyku wynosi 100.
g. W krajach o obszarach rozwijajacych sie lub w szczególnych przypadkach członkowie
FIFe moga ubiegac sie o zezwolenie na organizacje wystawy dla mniej ni 150 kotów, z
zachowaniem minimalnego limitu wynoszacego 100 kotów. Zarzad FIFe moe wydac w
takim przypadku pisemne zezwolenie po przeanalizowaniu przyczyn takiej sytuacji.
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw lip 08, 2010 12:35 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Kochani , czy nie byłoby lepiej - cieszyć się z tego , że wystawa się odbędzie w pogodnym klimacie przy fajnej pogodzie , w otoczeniu takich samych zapaleńców na punkcie kotów i że można poznać fajnych ludzi lub spotkac tych dawno nie widzianych , niż doszukiwać sie przepisowej ilości kotów i do znudzenia drążyć temat ?
Wrzućcie trochę na luz ...
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Czw lip 08, 2010 13:01 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Kikee nikt tu się nie doszukuje. Po prostu nie wiedziałam jakie są wymogi dla wystawy międzynarodowej i zapytałam. Coś mi dzwoniło, że o "międzynarodowości" wystawy decyduje raczej liczba zgłoszonych kotów, ale nie słyszałam o wymogu obecności kotów zagranicznych, który gwarantowałby tę "międzynarodowość", więc wolałam się upewnić. Dzięki za odpowiedzi 8)

scarlett

Od: Pon lis 20, 2006 14:41

Post » Czw lip 08, 2010 13:20 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

scarlett pisze: Coś mi dzwoniło, że o "międzynarodowości" wystawy decyduje raczej liczba zgłoszonych kotów

bo tak jest ;)
scarlett pisze: ale nie słyszałam o wymogu obecności kotów zagranicznych, który gwarantowałby tę "międzynarodowość", więc wolałam się upewnić. 8)

bo nie ma takiego wymogu :D
jeśli jedziesz to do miłego zobaczenia :ok:
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Czw lip 08, 2010 14:34 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

EXO - 3
PER - 12
MCO - 53
NEM - 7
NFO - 16
RAG - 10
SBI - 1
SIB - 9
TUV - 1
BEN - 9
BRI - 32
BUR - 8
CHA - 1
CRX - 8
DRX - 11
RUS - 9
SNO - 2
OSH - 1
SIA - 2
SYS - 1
HCS - 1
XSH - 1
XLH - 2
--------------------------------------------------------------------------------
Razem: 200
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw lip 08, 2010 15:41 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

No i po co te spory i dewagacje jak jest 200 kotow !!!

A i sedziow starczy na taka ilosc kotow bez dopraszania zastepstwa za K.Kowalczuk !!

A Ci co sie tak spieraja to chyba malo na wystawy jezdza i nie wiedza co sie dzieje w innych krajach.
Nasze wystawy mowie tu ogolnie chwalone sa za organizacje,atmosfere i ilosc kotow na wystawach. Naprawde jest niewiele krajow ktore nam dorownuja lub nam przewyzszaja.
Mamy wspanialy sekretarjat i ON LINE
Prowadzenie wiekszosci wystaw w 2 jezykach
Mamy dobrej jakosci klatki
W wiekszosci zapewnione krzesla
Dobre zaplecze gastronomiczne i stoiskowe

Na wschodnich wystawach w wiekszosci nie ma klatek. Kazdy wystawca przywozi swoja i na stolach ktore sa rozstawione sobie ja stawia.
Nie ma na wiekszosci wystaw w 90% krzesel i kazdy musi sam przywiesc swoje krzeslo
Maja przedpotopowe klatki albo z gory otwierane lub tzw krolicze.
Nie ma stoisk wogole lub sa 1-2 stoiska
Zla organizacja wystawy , bledy w katalogu, brak klatek dla wystawcow
Platne rozety
Zaplecza gastronomicznego nie ma wogole bo albo wychodza z zalorzenia organizatorzy wystawy ze wokolo sa restauracje i cafe i nie trzeba miec ich dodatkowo lub stoi tylko automat.
Wreszcie wystawy odbywaja sie w namiotach cyrkowych lub w takim miejscu ze pies z kulawa noga tam nie dotrze a co dopiero zwiedzajacy.
Nie ma prowadzenia wystaw w innym jezyku niz rodzimy co czasami jest uciazliwe.

Wiec reasumujac cieszmy sie tym co mamy i nie nazekajmy, bo nasze wystawy stoja naprawde na bardzo dobrym poziomie !!! :P
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 16:30 przez CZANKRA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw lip 08, 2010 16:11 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Oczywiście w zupełności się z Tobą zgadzam. Króliczych klatek doświadczyłam.. :roll:

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Czw lip 08, 2010 16:44 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

ja na wystawy chodzę/jeżdżę towarzysko. Więc chyba miałam prawo spytać jak to jest z regulaminem. Szkoda, że w zwykłym pytaniu doszukujecie się od razu złośliwości. Wyluzujcie. Nie każdy na tym świecie jest wredny i złośliwy :D
Powiem tak, spytałam bo nie wiedziałam, a gdybym wiedziała, że ktoś doszuka się tu podtekstów, to bym nie pytała.
Do zobaczenia w Sopocie 8)

scarlett

Od: Pon lis 20, 2006 14:41

Post » Czw lip 08, 2010 17:19 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Masz racje :) Ja na przyszłość przy wątpliwościach polecam regulamin FIFE( hodowli, wystaw), warto go przeczytać od czasu do czasu. To dobra lektura, do wyszukania w google, bo po to ono jest ;)

Agnieszka82

Od: Pon lip 14, 2008 16:27

Post » Czw lip 08, 2010 17:36 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

CZANKRA 8O
ale Ci się zebrało :lol:

i trudno mi się z Tobą nie zgodzić, zwłaszcza kiedy sobie przypomnę wystawę w Erkner: mnie nie ma w katalogu, mój kot jest własnością jakiejś Dunki, a potem mi go jeszcze w BiSie rooooozciągają (a to devon).
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Czw lip 08, 2010 17:38 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Na wschodnich wystawach

a na zachodnich ?/
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Czw lip 08, 2010 17:42 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Napisalam tylko ogolnie !!

Czasami jak czyta sie posty na roznych wystawach to rece opadaja. Teraz np. posty na Sopocie w sierppniu tez sa :cry:

A wlasnie wystarczy poczytac regulaminy i pojezdzic na inne wystawy aby nabrac dystansu do wszystkiego tego co sie dzieje u nas na wystawach !!

Moja tez uwaga juz tez to gdzies pisalam jak dany Klub robi Show danej rasy na wystawie przez siebie organizowanej to dobrze by bylo aby robil show takiej rasy ktorej nie hoduje ZARZAD danego Klubu. Wtedy nie bedzie spekulacji i domyslow.
Ostatnio edytowano Pt lip 09, 2010 15:40 przez CZANKRA, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

CZANKRA

Post » Czw lip 08, 2010 17:43 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

Na zachownich sa klatki metalowe jak u nas ale szwankuje za to co innego !! :cry:

Marcepan dala przyklad !!
Obrazek

CZANKRA

Post » Czw lip 08, 2010 18:25 Re: [Wystawa] SOPOT 10-11.07.2010

CZANKRA pisze:
...... dany Klub robi Show danej rasy na wystawie przez siebie organizowanej to dobrze by bylo aby robil show takiej rasy ktorej nie hoduje ZARZAD danego Klubu. Wtedy nie bedzie spekulacji i domyslow. Tyczy sie to wlasnie Sopotu w sierpniu ......

Zarząd klubu Amber hoduje koty w kolorze niebieskim ???? :wink: (sobota - Baltic Blue Show)
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

[poprzednia][następna]