Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Czw wrz 17, 2009 9:45 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Olivia pisze:
Amusia pisze:A i chciałam Cie poinformować ze zgodnie z opinią rosyjskich sędziów własnie opuszczają jej się uszy... z czego nie jestem zbyt szczęśliwa wcale.

Możesz ja wieszać na noc za te uszy klamerkami na lince.
Ja swoje korki tak wieszam, i wszystkie mają cudowne uszy prościuteńko do góry. I-de-al-nie :mrgreen:

No patrz Olivia,ja robię tak samo :piwa:

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Czw wrz 17, 2009 9:48 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Amusia pisze:Niestety bo Lawan jest o wiele ładniejsza i zdrowa a Olok ją myli z kotami Ewangardy gdzie ta "podobna" miała tylko ex2 :ryk:

a dla ciebie ex2 to komplement? to dlaczego jezdzisz tylko na wystawy do swojego klubu? :ryk:

Nie Amusiu, nie mylę. Tylko Twoja kotka w klatkach przed BISem miała legowisko, więc trudno ją pomylić. Kotki SIA n, która uzyskała Ex2, akurat nie ma na zdjęciach. Jest za to miot z Ewengardy, w którym zdecydowanie wyróżnia się - na plus - jedna dziewczynka SIA n.

Ex 2 Amusiu to nie jest obraza dla kota. To jest ocena doskonała z drugą lokatą. Martwiłabym się, gdyby moje koty uzyskiwały VG, czy G.

PS. Opinią białoruskich sędziów bym się tak nie sugerowała :wink:

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Czw wrz 17, 2009 10:00 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Amusia pisze:A i chciałam Cie poinformować ze zgodnie z opinią rosyjskich sędziów własnie opuszczają jej się uszy... z czego nie jestem zbyt szczęśliwa wcale.

mam deja vu jak nic :ryk:

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Pt wrz 18, 2009 7:44 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Ech, tak czytam i czytam o tej wystawie i widzę, że nie jestem odosobniony w tym co o niej myślę.
Nie będę powtarzał i pisał setny raz jak tam było bo to już każdy wie. Powiem tylko, że gdyby to była pierwsza moja wystawa to pewnie byłaby też ostatnią :( Choćby z tego powodu że nie dało się obejrzeć kotów tylko plecy tłumu a jak już dopchałem się gdzieś do kota to żal mi się go zrobiło w tych warunkach.
W Opolu czy Olsztynie potrafiłem zrobić po 200 czy więcej zdjęć - tutaj może 30 z czego połowa poruszonych bo a to ktoś potrącił, a to wszedł w kadr...
Może w Bydgoszczy wróci mi pozytywne nastawienie.

marbed

Od: Czw sty 11, 2007 21:19

Post » Pt wrz 18, 2009 8:35 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

W imieniu organizarota wystawy napiszę :
W Pałacu nigdy nie były komfortowe. Zresztą sami wystawcy mimo takich a nie innych warunków nie raz podtrzymywali chęć organizowanie wystaw w tym miejscu , głównie ze względu na lokalizacje.
I prawie zawsze były organizowane na podobnych warunkach. Tzn. zawsze byliśmy gośćmi targów ZOO Market .
Po naszej stronie leżało zaproszenie sędziów, wystawców i klatki.
W tym roku zgłoszenia były przyjmowane do ostatniego dnia , gdyż zgłoszonych kotów było nie wiele. Niestety tutaj zawiódł system przyjmujący zgłoszenia , nie wiem czy niezostał w odpowiednim momencie wstrzymany czy nie, natomiast wszystkie zgłoszenia jakie wpłynęły były potwierdzone . Nie odwoływaliśmy tych kotów po przedewszystkim dlatego ,że hodowcy którzy chcieli zgłosić po terminie , absolutnie nie przyjmowali do wiadomość że NIE MA JUŻ MIEJSC.
Wcale się nie dziwie że po dziesiątkach takich rozmów, organizator stwierdził że odwołanie potwierdzanego zgłoszenia będzie powodem jeszcze większej awantury.
Ja również uważam że byłoby to mimo wszystko lepsze wyjście.
Tak, organizacja wystawy przy tej ilości kotów w tym miejscu to było pójście na żywioł i sroga nauczka na przyszłość.
Jeśli chodzi o psy i balony niestety żadna z naszych interwencji nie była skuteczna u organizatora.
Nie wiem jaka będzie decyzja odnośnie współpracy z Targami .
Jest nam naprawdę przykro, że wystawcy koty i sędziowe spędzili tą wystawe w takich warunkach.
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pt wrz 18, 2009 8:46 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Tak,lokalizacja rewelacyjna,byla to jedyna wystawa na ktora jezdzilam regularnie
Lepiej PKP niz samochodem 3 godziny ,przejsc przez ulice i na miejscu.
Targi ok,wiele stoisk itd

Jednak teraz ilosc kotow...to jedno ale zlew wobec zglaszanych problemow to drugie.
Ja 3 raz pytam na jakiej zasadzie zostal wpuszczony w niedziele miot nevek ktory nie byl w katalogu.
Pomijam juz iz po sobocie bylo widac ze jest zbyt duzo kotow ale jest jeszcze przepis mowiacy ze na terenie wystawy moga znajdowac sie tylko koty bedace w katalogu!!
Po interwencji okazalo sie ze jest za zgoda organizatora!
To jak mamy walczyc i po cholere zglaszac problem skoro jest olewany??
Nauczka na przyszlosc? siedz cicho bo i tak guzik zalatwisz??
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pt wrz 18, 2009 8:48 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

sylwia nie wiem :(
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Pt wrz 18, 2009 8:50 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Ja wiem,ze na wiele rzeczy nawet organizator nie ma wplywu...moze chodzic upominac,prosic,zganić ale....zgadzac sie na takie rzeczy.... :(
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pt wrz 18, 2009 9:12 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Amusia pisze:Niestety bo Lawan jest o wiele ładniejsza i zdrowa a Olok ją myli z kotami Ewangardy gdzie ta "podobna" miała tylko ex2 :ryk:

a dla ciebie ex2 to komplement? to dlaczego jezdzisz tylko na wystawy do swojego klubu? :ryk:
Amusiu, koty "G" Ewengarda byly i sa zdrowe.
Moze to potwierdzic p. Marzena Wlodarska oraz wszyscu stewardzi, ktorzy brali udzial w warsztatach i mieli jednego z kociakow prezentowanego. Rowniez zaden z 3 roznych sedziow ogladajacych koty w oba dni wystawy, ani ich uczniowie sedziowscy, nie mieli co do ich zdrowia zadnych zastrzezen.
Na przyszlosc, radzilabyc Ci zebys, jesli masz watpliwosci co do zdrowia kota, zglaszala to na wystawie wetowi i organizatorom.

Przegrac z kotka OloK to zadna hanba. Jesli nie pamietasz, to ta kotka wygrala cala wystawe w oba dni, otrzymala w oba dni BOB 1.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt wrz 18, 2009 9:19 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Kocham takie teksty bez pokrycia "Kot Pani X jest chory bo to kot Pani X " :twisted:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Pt wrz 18, 2009 9:29 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Kaziu,nie dość że Amusia to mitomanka,kompletna ignorantka,to jeszcze jest bezczelna.
Dla mnie ,mieszanka nie do przełknięcia :mrgreen:

Salami

Post » Pt wrz 18, 2009 12:32 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

tylko ze to ktos mi zwrocil uwage na zdrowie tych kotow nie ja sama, a potem je obejrzałam i wyciągnęłam identyczne wnioski nie wiedzac nawet co do za hodowla bo nie zauwazylam kartki z nazwą.. Nie mówiąc o opiniach moich znajomych ktorych jak pytałam czy orientuja sie czy w tej hodowli sa choroby - potwierdzali to. No ale cóż może zapłakane koty to norma w wielu hodowach. szkoda tylko że nikt nie myśli o tym że jest to podstawowym objawem chorób dróg oddechowych. Miotu sama nie mialam ale o ile znam i widze zdrowe mioty w innych hodowach nie widziałam takich zapłakanych zdrowych kociaków. Z chorymi zapłakanymi się za to spotkałam.. lub alergicznymi.. ale zadko jest ich 4 i dorosły.. Poza tym szkoda że ktos o mojej hodowli pisze również bezpodstawne teksty o chorobach a mnie neguje niezależnie od realności.. Żałuję że tego nie zgłosiłam na wystawie. Szkoda też ze nikt nie widzi ze hore koty ida na ring i nikt z tym nc nie robi. I to na każdej wystawie i nie syjamskie wcale.

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

Post » Pt wrz 18, 2009 12:54 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Amusia pisze:tylko ze to ktos mi zwrocil uwage na zdrowie tych kotow nie ja sama, a potem je obejrzałam i wyciągnęłam identyczne wnioski nie wiedzac nawet co do za hodowla bo nie zauwazylam kartki z nazwą.. Nie mówiąc o opiniach moich znajomych ktorych jak pytałam czy orientuja sie czy w tej hodowli sa choroby - potwierdzali to. No ale cóż może zapłakane koty to norma w wielu hodowach. szkoda tylko że nikt nie myśli o tym że jest to podstawowym objawem chorób dróg oddechowych. Miotu sama nie mialam ale o ile znam i widze zdrowe mioty w innych hodowach nie widziałam takich zapłakanych zdrowych kociaków. Z chorymi zapłakanymi się za to spotkałam.. lub alergicznymi.. ale zadko jest ich 4 i dorosły.. Poza tym szkoda że ktos o mojej hodowli pisze również bezpodstawne teksty o chorobach a mnie neguje niezależnie od realności.. Żałuję że tego nie zgłosiłam na wystawie. Szkoda też ze nikt nie widzi ze hore koty ida na ring i nikt z tym nc nie robi. I to na każdej wystawie i nie syjamskie wcale.

8O
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pt wrz 18, 2009 12:57 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Olivia pisze:
Amusia pisze:tylko ze to ktos mi zwrocil uwage na zdrowie tych kotow nie ja sama, a potem je obejrzałam i wyciągnęłam identyczne wnioski nie wiedzac nawet co do za hodowla bo nie zauwazylam kartki z nazwą.. Nie mówiąc o opiniach moich znajomych ktorych jak pytałam czy orientuja sie czy w tej hodowli sa choroby - potwierdzali to. No ale cóż może zapłakane koty to norma w wielu hodowach. szkoda tylko że nikt nie myśli o tym że jest to podstawowym objawem chorób dróg oddechowych. Miotu sama nie mialam ale o ile znam i widze zdrowe mioty w innych hodowach nie widziałam takich zapłakanych zdrowych kociaków. Z chorymi zapłakanymi się za to spotkałam.. lub alergicznymi.. ale zadko jest ich 4 i dorosły.. Poza tym szkoda że ktos o mojej hodowli pisze również bezpodstawne teksty o chorobach a mnie neguje niezależnie od realności.. Żałuję że tego nie zgłosiłam na wystawie. Szkoda też ze nikt nie widzi ze hore koty ida na ring i nikt z tym nc nie robi. I to na każdej wystawie i nie syjamskie wcale.

8O

Ręce opadają :conf:

Salami

Post » Pt wrz 18, 2009 13:11 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Amusia pisze:Szkoda też ze nikt nie widzi ze hore koty ida na ring i nikt z tym nc nie robi. I to na każdej wystawie i nie syjamskie wcale.

zwłaszcza te wyziebnięte MCO z tych nie osłoniętych klatek i wymacane przez wszystkich dokoła :roll:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

[poprzednia][następna]