Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto wrz 15, 2009 13:53 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

sylwiah2 pisze:Z tego co mi wiadomo na terenie wystawy nie moga przebywac koty ktorych nie ma w katalogu
Mozna poprzez sekretariat np doglosic kota na niedziele jezeli byl w sobote.

W jaki sposob wiec na terenie wystawy w niedziele znalazl sie miot nevek ktory zgloszony nie byl?
Po interwencji okazalo sie iz jest na sali za zgoda organizatora.... :(

Ja bardzo bym prosila o poruszenie na spotkaniu klubowym tej sprawy...ciekawa jestem wyjasnienia....
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Wto wrz 15, 2009 13:56 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Zofia&Sasza pisze:I na koniec pytanie: czy to małe białe w niebieskim domku to była Hestia?

Podejrzewam, że tak :D
Nie widziałam innego małego białego w niebieskim domku oprócz swojego :lol:

Wybierz się na wystawę w listopadzie, sala podobno duża 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto wrz 15, 2009 13:56 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

MariaD pisze:
Kazia pisze:Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc, po prostu. Zeby nie popelnic drugi raz tego samego bledu.

Nie.

Wystawa tego klubu nie po raz pierwszy odbywa się w tej sali.

To nie nowość jakie są tam warunki i ile kotów się zmieści.

To doświadczony w wystawach klub ją organizował a nie nowicjusz.

Można przełknąć fatalny katalog, ale fatalnych warunków dla kotów, wystawców i zwiedzających - NIE.

Hobby show, tak jak i ring sędziowski można było z powodzeniem przenieść do pustej sali pomiędzy targami a wystawą. Byłoby duuuużo miejsca.
Mario, ale masz calkowita racje.
Nie mozna tego przelknac, i nikt tego nie przelyka.
Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc.
Zeby wiecej sie to nie powtorzylo.
Pisanie tutaj po raz ktorys, jak bardzo bylo zle, chyba juz w tej chwili nic nie da, co do minionej wystawy.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto wrz 15, 2009 14:00 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Snetka pisze:
Oberhexe pisze:Byłam na tej wystawie bez kota (i całe szczęście), głównie, żeby pomóc w organizacji naszego hobby show, i muszę zgodzić się ze Snetką. To było lekceważenie wystawców na całej linii. Stewardzi stawali na uszach, żeby było sprawnie, ale nie byli przeciez w stanie nic poradzić na ciasnotę i duchotę.
Nasze norweskie hobby show odbyło się przy poganiankach ze strony organizatorów, żeby szybciej, szybciej. W sektorach trudno się było przeciskać, wszyscy siedzieli sobie na głowach.

Wasze hobby show to fajny pomysł i świetna zabawa.Zwłaszcza dla zwiedzających.Sama chętnie bym popatrzyła ale niestety musiałam zbierać siły na bisy.
Powtórzcie to jeszcze kiedyś w innym miejscu i innym czasie.

Dzięki za miłe słowa, na pewno powtórzymy - w takim miejscu, które zapewni większy komfort i wystawcom i oglądającym, żeby nie musieli sobie deptać po głowach.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto wrz 15, 2009 14:18 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Kicorek pisze:
Zofia&Sasza pisze:I na koniec pytanie: czy to małe białe w niebieskim domku to była Hestia?

Podejrzewam, że tak :D
Nie widziałam innego małego białego w niebieskim domku oprócz swojego :lol:

Wybierz się na wystawę w listopadzie, sala podobno duża 8)

Cudna jest :1luvu:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto wrz 15, 2009 15:51 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Kod: Zaznacz cały
   ...  bo ta ilość kotów nie była przez organizatora planowana  ...   

jak to TA ILOŚĆ NIE BYŁA PRZEWIDZIANA ???

a ilu sędziów organizator zaprosił do oceny przyjętych kotów ???

przecież nie było przyjętych kotów, których nie miał kto ocenić ...
bo regulamin wyraźnie mówi - ile kotów przypada na jednego sędziego ...

to, że nawet sędzia za dopłatą godzi się na ocenę 10, czy 15 kotów ''ponad limit'' - to wcale nie znaczy, że wystawca ze swoim kotem ocenianym jako 50, czy 55 ... ma być zadowolony ...

/ są sytuacje losowe - choroby , tfu .. tfu.. wypadki ... , no zdarzy się , że ktoś nie dojedzie ...
ale - jak jest 10 sędziów - to z zapowiedzi wystawy - ja spodziewam sęe ok. 400 kotów, a przy 5 sędziach - ok. 200 ... na sobotę i przybliżonej liczby na niedzielę ... /
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto wrz 15, 2009 16:36 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

W niedzielę, w barze wystawowym można było zobaczyć takie ogłoszenie:

Obrazek

i nie chodzi tu o sam fakt ogłaszania się, ale o miejsce i tytuy (a nie tytuły) rodziców kociąt :ryk:

DoBo

Od: Sob paź 06, 2007 17:36

Post » Wto wrz 15, 2009 16:40 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

DoBo pisze:W niedzielę, w barze wystawowym można było zobaczyć takie ogłoszenie:

i nie chodzi tu o sam fakt ogłaszania się, ale o miejsce i tytuy (a nie tytuły) rodziców kociąt :ryk:

Sposób ogłoszenia sugerował, że kociaki rasy ragdoll zostaną podane jako pieczyste :wink:

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto wrz 15, 2009 17:22 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

mi (i wszystkim innym wchodzącym) jakaś dziewczyna na schodach do pałacu wręczała wizytówkę - jak ulotkę - z wyuczonym tekstem, "mamy łyse kociaki" - czy coś w tym stylu.
Poczułam się co najmniej dziwnie. :?
Pozdrawiam,
Anna Jakubik
FLUFFY COONS*PL Hodowla Kotów rasy Maine Coon
fluffycoons.pl
Obrazek

fluffycoons

Od: Sob mar 29, 2008 16:27

Post » Wto wrz 15, 2009 17:30 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

ja też dostałam wizytówkę jakiejś hodowli i tez poczułam się niesmacznie... jak by ktoś biuro rachunkowe reklamował..

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

Post » Wto wrz 15, 2009 17:43 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Dlaczego dziwnie i niesmacznie? Reklama jak reklama,dobrze ,że kotów nie mieli przy sobie!
Każdy reklamuje sie jak mu warunki na to pozwalają,może nie mają internetu i jedynie tak
mogą zwrócic na siebie uwage?!Nic niesmacznego w tym nie widzę :wink:

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Wto wrz 15, 2009 20:16 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

fluffycoons pisze:mi (i wszystkim innym wchodzącym) jakaś dziewczyna na schodach do pałacu wręczała wizytówkę - jak ulotkę - z wyuczonym tekstem, "mamy łyse kociaki" - czy coś w tym stylu.
Poczułam się co najmniej dziwnie. :?

Tobie wręczała wizytówkę. Nam natomiast jakaś pani wręczała maciupkiego MCO - rodowodowego i podobno o wiele tańszego niż te na wystawie. TŻ dwukrotnie musiał powtórzyć, że nie jesteśmy zainteresowani kupnem kota. W końcu dotarło do pani i usłyszeliśmy pełne zdziwienia pytanie, po co właściwie przyszliśmy na wystawę.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto wrz 15, 2009 21:08 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

ta wolna sala pewnie nie była wynajęta...
zresztą tam była temperatura jak w supermarkecie na mięsnym i potworny przeciąg, podejrzewam, że parę osób by się pochorowało po dwudniowej pracy w takich okolicznościach przyrody
oceny i stewardowanie były bardzo sprawne
ale obserwując oceny odniosłam wrażenie ich pospieszności i pobieżności, co przy dużej ilości kotów i presji czasowej było zapewnie nieuniknione
warsztaty dla stewardów nie skończyły się w sposób naturalny tylko zostały przerwane
szczerze mówiąc nie widziałabym niz złego w tym że one i niedzielny hobby show potrwałyby 15 minut dłużej, a wystawa skonczyła się 15 minut później
jestem pewna, że nikt więcej eksperymentu z taką ilością kotów w tej sali nie powtorzy
bo mimo, że wszystko poszło sprawnie, to sprawnośc i rentowność nie jest chyba naszym głównym celem

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Wto wrz 15, 2009 21:20 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Tak czytam i czytam te wszystkie komentarze i oczom nie wierzę..Wydawałoby się , że takie wystawy to odległa przeszłość: ciasnota, duchota, sprzedaż kociaków "na lewo". I pomyśleć- STOLYCA! Nie byłam na tej wystawie, ale jednego czego mi żal, to takiej pięknej wystylizowanej na Alicję w krainie czarów reklamy... A może to naprawdę działo się po drugiej stronie lustra?
Obrazek

Kicimiau

Od: Pt kwi 03, 2009 19:31

Post » Wto wrz 15, 2009 21:27 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Ja bardzo proszę o nieutożsamiane agnarowego Zlotego Popołudnia (fakt, z rozkosznym dolce far niente niewiele miało wspólnego, ale jednak) z całą wystawą.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

[poprzednia][następna]