[WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 10:17 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Zaproszeni sędziowie
Albert Kurkowski - Polska - kat. I , II , IV
Obrazek
Anna Paloluoma-Sundholm - Finlandia - kat. II . III
Obrazek
Dietmar Sagurski - Niemcy - kat. I , II , III , IV
Obrazek
Gina Grob - Lichtensztajn - kat. I , II , III , IV
Obrazek
Mario Ottino - Włochy - kat. I , II
Obrazek
Martti Peltonen - Szwecja - kat. III , IV
Obrazek
Tellervo Kass - Finlandia - kat. I , II
Obrazek
Thea Freskovec - Słowacja - kat. III , IV
Obrazek

Klub EKKR

Od: Pon sty 28, 2008 16:02

Post » Czw paź 15, 2009 13:20 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Piekna Hala !!!
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw paź 15, 2009 18:35 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Klub EKKR pisze:Duży bezpłatny parking na przeciwko hali

Przepraszam, ale mieszkam w okolicy, i proszę o wyjaśnienie z której strony jest "duży" parking? od osiedla? od szkoły? od osiedlowego parkingu? Czy może od strony osiedli miszakaniowych po drugiej stronie ulicy?????
Kota i Kuba (dom), Malibu, Amba i Milo (SIB), Ozzy i Onni (MCO) oraz Chivas(*14/08/2010) i Anubis (BPP) oraz Santtu (DSP) a inne pewnie życie dopisze.

Barbapapa

Od: Wto paź 30, 2007 11:08

Post » Wto paź 20, 2009 7:35 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Hala posiada następującą ilość miejsc:
· miejsca parkingowe w przyziemiu - 77 miejsc
· miejsca parkingowe przed halą - 370 miejsc

Klub EKKR

Od: Pon sty 28, 2008 16:02

Post » Wto paź 20, 2009 18:43 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Dziękuję za wyjaśnienie, idę z psem na spacer, żeby te miejsca zobaczyć.
Kota i Kuba (dom), Malibu, Amba i Milo (SIB), Ozzy i Onni (MCO) oraz Chivas(*14/08/2010) i Anubis (BPP) oraz Santtu (DSP) a inne pewnie życie dopisze.

Barbapapa

Od: Wto paź 30, 2007 11:08

Post » Nie paź 25, 2009 21:41 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

przepraszam za off ale (jak to juz zapoczątkowała fitjoy) jako niedoświadczony wystawowo posiadacz kota chciałam zapytac.....

Jestem właścicielka kota którego chciałabym na tej wystawie zaprezentować, miałam zadac pytania które zadała fitjoy :) ale nasuwają mi sie kolejne, jak technicznie wygląda ocena kota?? czy ja go moge zanieść do oceny czy musi to zrobić steward? (zastanawiam sie czy mój Mietek da sie obcej osobie nosić) czy właściciel kota "uczestniczy" w ocenie?? tzn np odpowiada na pytania sędziego itp? czy wybór klatki jest narzucony?? (tzn wiem ze koty sa pogrupowane ale w obrębie grupy??) czy trzeba być na wystawie cały dzień?? i jak to zniesie kot?? co trzeba ze sobą na taką wystawę zabrac? tak z technicznego punktu widzenia? czy ktoś mi może pomóc? help!! jakoś mnie to przeraża:) a z drugiej strony nęci....
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon paź 26, 2009 7:09 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

W skrócie:

- ocena - do oceny właściciel niesie kota sam (chyba, że z jakichś przyczyn nie może, wtedy prosi znajomego, a jak już się nie da inaczej, kota bierze steward). Przy ocenie właściciel jest cały czas, natomiast sędzia sam sobie bierze i ogląda kota - kot nie powinien się wyrywać.
Jeśli kot zostanie uznany za wystarczającu pięknego, by dostać się do finału - bisu - wtedy już będzie noszony przez stewardów.

- wystawa - klatki są narzucone z góry, natomiast rozłożenie kotów jest częściowo rasami, częściowo losowe a najbardziej to wg "listy życzeń, skarg i zażaleń" ;) jaka powstaje w procesie zgłoszeń. Więc jeśli ktoś znajomy jedzie na tę wystawę, można poprosić o klatkę obok takiej osoby.
Kot musi przebywać na wystawie do oficjalnego jej zakończenia. Z właścicielami to różnie bywa :twisted:

- klatka - dla jednego kota dostaje się klatkę pi razy oko 60x60x60 cm. Trzeba mieć:
-- coś na dno - sztywnego, na dole są pręciki, nie płaski spód!
-- firanki na boki
-- małą kuwetkę + żwirek
-- miseczki na wodę i jedzonko
To jest absolutne minimum. Do tego dowolnie: folia albo cienka siateczka na przód, jakieś przykrycie od góry klatki, mała budka czy posłanko, ew. też hamaczek, zabawki - no co komu przyjdzie do głowy.

A w ogóle to poszukaj na tym forum, temat z cyklu "moja pierwsza wystawa" był poruszany wielokrotnie i duuużo było napisane.

Do klubu kić/kicia zapisany/a? Czip i szczepienie na wściekliznę jest?
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon paź 26, 2009 7:22 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

dziękuję Atka :) no własnie to nic nie ma i dziś wzięłam wolne i lecę planować, zgłaszać i załatwiać:)
a jak "oswoić" kota by dał sie oglądać i nosić obcym? Mietek nie jest specjalnie strachliwy ale co bedzie jak ucieknie sędziemu??;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Pon paź 26, 2009 7:32 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Zapraszać dużo gości do domu i wciskać im kota na ręce :lol:

Uczyć go noszenia w pozycji wystawowej (to rasowy czy domowy?). Przy takiej nauce ważne jest, żeby wyczuć moment, kiedy kot się zaczyna niecierpliwić i puścić go wcześniej. Jak już się zacznie wyrywać, trzeba trzymać, ew. postawić i szybko podnieść z powrotem - kot NIE MOŻE nauczyć się, że wyrywaniem się może zakończyć te "dziwne ćwiczenia", bo potem na ringu też się będzie wyrywał.

I uwaga ogólna - konia z rzędem temu, kto zawsze zgadnie, jak dany kot się zachowa na wystawie. Świat widział już tyle rozkosznych domowych kotków, które na wystawie zamieniały się w dzikie bestie i tyle nieśmiałków/dzikusków, które nagle okazywały się kotami wystawowymi, że po prostu nikt się nie ośmieli zgadywać. Po prostu trzeba spróbować. Albo się kot nadaje, albo nie ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon paź 26, 2009 7:43 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

no to ja zapraszam!!! miłych forumowicżów zapraszam na kawe i rogaliki:) i noszenie Mietka:)
Mietek to Maine Coon, Faramir z hodowli Skarb Avalonu, "rozciągam" go od małego, nosze dość często w takiej pozycji http://skarbavalonu.fc.pl/cieszyn2009/w ... 2009-9.jpg
odszukałam tematy "moja pierwsza wystawa" i sie doksztalcam:)
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon paź 26, 2009 8:50 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

gosikbaum pisze:no to ja zapraszam!!! miłych forumowicżów zapraszam na kawe i rogaliki:) i noszenie Mietka:)
Mietek to Maine Coon, Faramir z hodowli Skarb Avalonu, "rozciągam" go od małego, nosze dość często w takiej pozycji http://skarbavalonu.fc.pl/cieszyn2009/wystawacieszyn2009-9.jpg
odszukałam tematy "moja pierwsza wystawa" i sie doksztalcam:)

To nie jest najlepsza pozycja wystawowa dla MCO. Pani trzyma kota za uda, nie podtrzymując niczym brzucha. Idzie poteżne obciązenie na stawy biodrowe i kręgosłup.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon paź 26, 2009 8:56 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

więc jak prawidłowo powinnam Mietka trzymac??
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon paź 26, 2009 9:00 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

gosikbaum pisze:więc jak prawidłowo powinnam Mietka trzymac??

http://www.kocieforum.pl/viewtopic.php?t=1642
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon paź 26, 2009 9:03 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

Dłoń z tyłu na styku ud i brzucha, dłoń skierowana palcami lekko do przodu tak by podtrzymywać brzuch, dłoń z przodu na piersi na wysokości stawów przednich łap, łapy przednie wypchnięte do przodu, ale zwisajace dośc swobodnie, palec wskazujący pomiędzy łapami.
Kręgoslup wtedy nie jest tak wygięty w "U" i kotu jest wygodniej.
Co prawda przy mierzeniu długości ogona przy pozycji "U" ogon wypada poza nosem, ale dla mnie wazniejsza jest wygoda kota. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon paź 26, 2009 9:04 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 28-29.11.2009

sunshain pisze:

http://www.kocieforum.pl/viewtopic.php?t=1642

ooooo dziękuję!!! :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

[poprzednia][następna]