Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
danunka pisze:
ale po co kuweta w klatce?
firanki,wystrój , kot i kuweta w malutkiej klatce ? na wstawienie kuwetki możesz sobie pozwolić jak będzie kot miał dużą całą klatkę (tzw.podwójną)
koty dają śwetnie znać jak maja potrzebę załatwienia się (np. drapanie )
ja zawsze mam kuwetę pod klatką ,w razie potrzeby kot w ciszy i spokoju ( nie na oczach oglądaczy ) załatwia swoje sprawy
Quera pisze:Nie na oczach oglądaczy czyli gdzie danunka? Bo ja bym chyba kota na wystawie kota nie wypuściła z klatki, bo w każdej chwili może uciec a nie będę go trzymała jak załatwia swoje potrzeby, bo czuł by się niezręcznie
Xarthias pisze:I tu moje pytanie do bardziej obytych z wystawami - czy w jakiś sposób dezynfekujecie klatki przed umieszczeniem w nich kota? Jakimś preparatem specjalnym?
Xarthias pisze:...
RUSy są niestety niezbyt wdzięczną rasą wystawową (chociaż są wyjątki), większość jest dość nerwowa, bywają agresywne np. wobec sędziego. Taka już ich uroda
danunka pisze:Ja wożę ze sobą spirytus skażony lub Skinsept i jak mam okazję - jestem wcześniej i nie ma obok klatek zajętych przez koty - spryskuję dodatkowo.
tycjanka pisze:danunka pisze:Ja wożę ze sobą spirytus skażony lub Skinsept i jak mam okazję - jestem wcześniej i nie ma obok klatek zajętych przez koty - spryskuję dodatkowo.
Ale tylko klatke mozna Skinseptem traktowac czy kotka tez? I czy wogole przed i po wystawie odkazacie czyms swoje mruczki? Jesli tak, to co najlepiej stosowac?
bartoszek_pl pisze:
Wszystkich prosimy o trzymanie kciuków
Użytkownicy przeglądający ten dział: Cat Club Animals i 10 gości