Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybnik

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto cze 25, 2013 17:46 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

8)
ewkaa pisze:
anulka111 pisze:Mam nadzieję,że uda mi się przyjechać i pooglądać kocie piękności :mrgreen:
8)
Dalej jest szansa ,ze przyjade :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 28, 2013 19:43 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Witam!
Szukam transportu dla kotka z Rybnika/Katowic do Sandomierza.
Może ktoś z Was Hodowców przyjedzie na wystawę do Cieszyna 20-21 lipca i w drodze powrotnej podwiezie młodego kocurka do Sandomierza lub w okolice?
Dokładam się do paliwa.

bluewind

Od: Pt sty 22, 2010 19:12

Post » Czw lip 04, 2013 15:15 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Czy hala ma klimatyzację ?
No i ewentualnie czy będzie ona w użyciu w przypadku gdy wystawa będzie przypadała na upalny dzień.

Byłam trzy/cztery (nie pamiętam) lata temu w Cieszynie i nie wspinam temperatur w hali najlepiej, choć reszta była bez zarzutu
Obrazek
psedo rasowy + mandat = rodowodowy
900 zł + 500 zł = 1400zł

a_kostyra

Od: Śro kwi 05, 2006 8:24

Post » Czw lip 04, 2013 16:39 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

W pierwszym zdaniu pierwszego postu na pierwszej stronie jest informacja: obiekt klimatyzowany.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw lip 04, 2013 21:32 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Czasami obiekt jest klimatyzowany, ale klimatyzacja nie jest włączana. :mrgreen:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Czw lip 04, 2013 22:05 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

w tamtym roku był upał i jak najbardziej klimatyzacja była włączona.

gocha1p

Od: Czw lut 17, 2011 14:17

Post » Sob lip 06, 2013 8:59 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Dzięki za info......mam nadzieje że w tym roku też włączą ..........

I jeszcze jedno pytanie a raczej sugestia...............

żeby na jedną wystawę nie przyjmować tylu uczniów sędziowskich danej kategorii, co by mieć jedno sędziowanie równoległe w ciągu dwóch dni wystawowych.

Ja będę teraz na czwartej wystawie z rzędu na której jest sędziowanie równoległe i na każdej poprzedniej trafiało mi się to dwa dni (6 dni wystawowych = 6 dni z równoległym) --------- no i nie jednego kota też coś trafiało :evil:
Obrazek
900 zł + 500 zł = 1400zł

a_kostyra

Post » Sob lip 06, 2013 10:10 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

... ale ta Warszawka marudzi :mrgreen:
się jedzie na prowincję to się bierze co jest :lol: :lol: :lol:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie lip 07, 2013 17:14 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Streaming - wideo online z Cieszyna
2 dni wystawy z przekazem wideo na żywo w internecie! Transmisję udostępnia portal kota rasowego - http://www.twojekoty.eu
Obrazek
Link do streaming'u: http://www.twojekoty.eu/wideo,live-vide ... eu,10.html :ok:

CatClubRybnik

Od: Pon mar 19, 2012 17:46

Post » Pon lip 08, 2013 0:42 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

a_kostyra pisze:Dzięki za info......mam nadzieje że w tym roku też włączą ..........

I jeszcze jedno pytanie a raczej sugestia...............

żeby na jedną wystawę nie przyjmować tylu uczniów sędziowskich danej kategorii, co by mieć jedno sędziowanie równoległe w ciągu dwóch dni wystawowych.

Ja będę teraz na czwartej wystawie z rzędu na której jest sędziowanie równoległe i na każdej poprzedniej trafiało mi się to dwa dni (6 dni wystawowych = 6 dni z równoległym) --------- no i nie jednego kota też coś trafiało :evil:

Wydaje mi się, że kot wystawowy i hodowlany powinien być na tyle opanowany, żeby "byle dwie oceny" w ciągu jednego dnia go nie wyprowadziły z równowagi. Wiem, że wystawa nie jest pod szyldem TICA, a ich system może być męczący, ale tam wysokich ocen nie ma szans dostać agresywny lub zestresowany kot. Na niektórych wystawach każdy kot musi przejść ocenę przez pięć i więcej ringów. Co więcej każdy wystawca się "pilnuje", nie ma tablicy, mikrofonu i o dziwo - nie ma spóźnień!
Może się czepiam, ale jeśli chcecie mieć fajnych sędziów to umożliwcie uczniom oglądanie swoich kotów. Uczniowie i asystenci mają wystarczająco pod górkę.
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Post » Pon lip 08, 2013 8:39 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

jak sami wiemy sędziowie są różni... są byle dwie oceny a są tacy co potrafią tak z miętosić kot że jedna mu wystarcza. Poza tym wystawa to nie jest środowisko naturalne kota i wystarczająco jest zestresowany 8)

może się źle wyraziłam ale chodziło mi o sędziowanie równoległe, że to jest takie męczące - a i tak w naszym kraju na ściąganie jest ogólne przyzwolenie. I tak połowa hodowców mówi jakie mała oceny, itd... Więc jaki w tym sens ?
Obrazek
900 zł + 500 zł = 1400zł

a_kostyra

Post » Pon lip 08, 2013 12:10 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

To, że połowa hodowców mówi jakie miała oceny to już wyłącznie ICH wina. Na egzaminie już na przykład nie jest to dozwolone - właściciel zostawia kota w klatce na ringu i nie może do niego podejść podczas oceny, choć pamiętam, że kiedy byłam stewardem na egzaminie Pii Nyrup w Łodzi w maju zeszłego roku, właściciele kotów w egzaminie bardzo przeszkadzali.
Przez cały dzień przez mikrofon była puszczana informacja, że koty od dwóch sędziów z kategorii III mają się stawić przed ringiem Pii, kiedy będą wyświetlone na tablicy, steward je odbiera, sędzia ocenia, koty wracają do właścicieli. I tak po 80% kotów latałam do klatki, gdzie od większości właścicieli usłyszałam wiele niemiłych słów i docinków. To strasznie przedłużało i bardzo stresowało szczególnie Pie.
W każdym razie w imieniu swoim, Pii i drugiego stewarda dziękuję tym, którzy koty przynosili na czas i bez gadania oddawali w nasze ręce, stojąc z boku i bez słowa, ale z uśmiechem się przyglądając :piwa:
Jeżeli zauważasz ściąganie lub podpowiadanie - zgłoś to natychmiast sędziemu, u którego miałaś wcześniej kota - w końcu to on praktycznie ten egzamin przeprowadza. Nie rób tego bez dowodów - zdjęcia, świadków. A jeśli sam dzielisz się oceną z poprzedniego ringu z sędzią egzaminowanym - Twój błąd. Naprawdę hodowcy mają wielką moc w swoich rękach tylko trzeba wyskrobać pisemko do klubu albo pofatygować się i zgłosić to do odpowiednich osób, a nie wystukać na klawiaturze kilka literek oczerniających osobę, osiągnięcia, przebieg procedur.
Co do męczenia i miętoszenia: są sędziowie i sędziowie - jedni bardziej "rzucają" kotem, inni mniej. Pracowałam z wieloma sędziami, na pewno więcej niż niejeden kot był oceniany i muszę powiedzieć, że żaden sędzia nie "męczy" podczas oceny tak bardzo, żeby normalny, nieagresywny kot nie mógł znieść oceny po raz drugi. Sędziowie to nie sadyści.
Wydaje mi się, że jakby tak właśnie miało być to nie były by organizowane pokazy przebieranek, ani nawet pokazy klubowe, bo nie-daj-boże taki wymęczony ocenami kot potem jeszcze miałby iść do BIS.

Mam nadzieję, że każdy klub umożliwi uczniom naukę i sprawdzenie swoich umiejętności, dzięki czemu będziemy mogli być oceniani za jakiś czas przez naprawdę fajny skład sędziowski.
A klubowi CCR życzę przeprowadzenia udanej wystawy, gdzie dogodzą każdemu i wszystkich zadowolą, choć to chyba na mission: impossible :mrgreen:

mów mi Fatum

Post » Śro lip 10, 2013 8:11 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

A niech się dzieje - zgłosiłam dziś mojego Wściekłego 8)
Ale będę potrzebować pomocy silnego stewarda w dźwiganiu kloca :mrgreen:

Cieszę się bardzo na tą wystawę ! :D
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lip 10, 2013 10:37 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Avian pisze:A niech się dzieje - zgłosiłam dziś mojego Wściekłego 8)
Ale będę potrzebować pomocy silnego stewarda w dźwiganiu kloca :mrgreen:

Cieszę się bardzo na tą wystawę ! :D
Ja też :mrgreen:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro lip 10, 2013 10:39 Re: Wystawa 20-21.07.2013 Cieszyn - Zapraszamy Cat Club Rybn

Ja nawet do dwóch :)
Pozdrawiam,
Anna Jakubik
FLUFFY COONS*PL Hodowla Kotów rasy Maine Coon
fluffycoons.pl
Obrazek

fluffycoons

Od: Sob mar 29, 2008 16:27

[poprzednia][następna]