WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie sie 11, 2013 19:45 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

mów mi Fatum pisze:Brałam już kilka razy udział w ustawianiu klatek na hali i rozkładaniu numerków przed wystawą i w moim odczuciu nie ma wówczas czasu na dopasowywanie klatki pod rasę kota. Mimo wszystko jest to czysty przypadek, że MCO czasem dostają mniejszą połówkę, a z pewnością nie prawidłowość.

Otóż to :)
W chwili rozstawiania klatek patrzy się na ilość kotów zgłoszonych przez wystawcę. Potem jest tzw."koncert życzeń" - wystawcy zawsze mają prośby, czasami tak absurdalne ,że ręce opadają .
Kto nie organizuje , kto nie szykuje nie ma pojęcia o trudach przygotowania hali . Ale zawsze musi paść jakaś uszczypliwość od tych nie zaangażowanych w pracę klubu przygotowującego wystawę :roll: Tu już powstał rytuał "dowalania" organizatorom.
Chcesz mieć wygody , wróć - chcesz mieć wygody dla kota - wykup mu całą klatkę (podwójną) :kotek:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie sie 11, 2013 20:19 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

danunka pisze:(....)
Chcesz mieć wygody , wróć - chcesz mieć wygody dla kota - wykup mu całą klatkę (podwójną) :kotek:

i tak tez zaczynam robić

co nie zwalnia z myślenia przyczepiającego numerki 8) statystyka na ponad 30 wystaw tylko 4 razy trafiła nam się większa połówka
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie sie 11, 2013 21:14 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

sunshain pisze:

co nie zwalnia z myślenia przyczepiającego numerki 8) statystyka na ponad 30 wystaw tylko 4 razy trafiła nam się większa połówka

"Malkontent – człowiek, dla którego największym frasunkiem jest brak powodów do narzekania. Ma niezłomny talent do obwiniania o wszelkie zło tego świata wszystkich oprócz siebie. W zwyczaju ma nieustanne krytykowania . Nie uznaje jednak zasady, że nic nie robi się samo, zatem sam nigdy nie przyłoży ręki, ażeby poprawić stan tego na co narzeka, o ile zależy mu na tym, ażeby stracić powód do narzekania."
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie sie 11, 2013 21:50 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

sunshain pisze:

i tak tez zaczynam robić

Tylko, że podwójna klatka też kosztuje... i to nie mało (przynajmniej dla mnie). Ostatnio też dostaliśmy mniejszą połówkę (mam NFO), gdzie obok w większej był mniejszy kociak. Dlatego nie chciałabym aby sytuacja się powtórzyła, a hodowczyni mojego kota poinformowała mnie o wcześniej wspomnianym "koncercie życzeń" gdzie mogę poprosić o większą połowę ze względu na sporego kota. Zamierzam takie "życzenie" zamieścić w zgłoszeniu jeżeli klatki będą różnej wielkości.

danunka- płacą takie pieniądze za jednego kota i prosząc o większą połowę klatki wydaje mi się że dużo nie wymagam. (mówię ogólnie o wystawach). Zwłaszcza że na wystawie muszę być praktycznie do końca.

Pozdrawiam,

Felissa

Od: Czw lut 23, 2012 17:48

Post » Nie sie 11, 2013 22:32 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

sunshain pisze:
Felissa pisze:Tak, tylko chodziło mi o to czy połówki będą równej wielkości? Na naszej ostatniej wystawie jedna połówka była większa a druga mniejsza :wink:

na to bym nie liczyła

jest jeszcze jedna prawidłowość np. DRX dostaje większą połówkę niż np. MCO

A ja myślałam że połówki są równe :wink:

A klatki składają się z dwóch części, mniejszej i większej... :D

aniamat

Od: Pon lis 30, 2009 17:40

Post » Nie sie 11, 2013 22:46 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Felissa pisze: płacą takie pieniądze za jednego kota i prosząc o większą połowę klatki wydaje mi się że dużo nie wymagam. (mówię ogólnie o wystawach). Zwłaszcza że na wystawie muszę być praktycznie do końca.

hmmm.
a ja mam drx.
płacę tyle samo, bo póki co opłata nie zależy od wagi kota.
i czas bycia na wystawie także nie zależy od kota wymiarów.

więc może napijcie się zimnej wody, a jeśli naprawdę tak wam na kota komforcie zależy, to macie dwa wyjścia:
1. dopłaćcie za całą klatkę;
2. zostańcie w domu, kot nie będzie miała wam za złe :D

edytowałam, bo mi ucięło fragment ciętej riposty.
Ostatnio edytowano Nie sie 11, 2013 22:50 przez Marcepan, łącznie edytowano 1 raz
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Nie sie 11, 2013 22:53 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Felissa pisze:
sunshain pisze:

i tak tez zaczynam robić

Tylko, że podwójna klatka też kosztuje... i to nie mało (przynajmniej dla mnie). Ostatnio też dostaliśmy mniejszą połówkę (mam NFO), gdzie obok w większej był mniejszy kociak. Dlatego nie chciałabym aby sytuacja się powtórzyła, a hodowczyni mojego kota poinformowała mnie o wcześniej wspomnianym "koncercie życzeń" gdzie mogę poprosić o większą połowę ze względu na sporego kota. Zamierzam takie "życzenie" zamieścić w zgłoszeniu jeżeli klatki będą różnej wielkości.

danunka- płacą takie pieniądze za jednego kota i prosząc o większą połowę klatki wydaje mi się że dużo nie wymagam. (mówię ogólnie o wystawach). Zwłaszcza że na wystawie muszę być praktycznie do końca.

Pozdrawiam,

to o czym piszesz to logika ale na wystawach o nią trudno

koncert pobożnych życzeń ogranicz do : klatka obok osoby X lub zaszalej i dopisz poproszę nie do sędziego Y

chcesz mieć większą .... bierz przykład z innych: zamiana karteczki z numerkiem na klatce .... widziałam; widziałam co bardziej zapobiegliwi przywożą już ze sobą plastykowe zaczepy .... porównywalne z walką o krzesło na niektórych wystawach

edit: co do większej czy mniejszej to znam hodowców/wystawców robiących zakłady przed wejściem na hale
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie sie 11, 2013 22:58 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Obrazek
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Nie sie 11, 2013 23:21 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Obrazek
Ja też B-)

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Pon sie 12, 2013 7:21 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Nie wiem o co bicie piany???
Ja, jeśli chcę zapewnić kotom komfort, jeżdżę rzadziej i biorę podwójną klatkę ewentualnie 2 koty zgłaszam.
Jeśli mnie nie stać, robię większą przerwę i zbieram na kolejna (komfortową ) wystawę.
Drogie panie, ja wiem że chciałoby się mieć wszystko: i podwójna klatkę i za darmo i wystawy najlepiej 2 razy w miesiącu ale rzeczywistość jest rzeczywistością a jakość wystaw należy zacząć poprawiać ...od siebie. Proszę zaangażować się w rozstawianie klatek przed wystawą. Każde ręce w cenie, nawet nieklubowe :)

izabel

Od: Śro lip 08, 2009 21:12

Post » Pon sie 12, 2013 14:51 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

izabel pisze: (...) Proszę zaangażować się w rozstawianie klatek przed wystawą. Każde ręce w cenie, nawet nieklubowe :)

Dokładnie. :ok:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Pon sie 12, 2013 22:31 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

izabel pisze:Nie wiem o co bicie piany???

Np, dla zasady :lol:
Może być jeszcze dlatego, że weszło w krew :wink:
albo, się wywyższyć?
lub, po prostu zwrócić na siebie uwagę...

Ponoć każdy sposób jest dobry, który prowadzi do celu.

Zawsze można części klatek regulować cenowo :wink:
Średnia cena opłaty za kota wynosi ok. 160zł przy tak zwanym wyborze losowym klatki.
Większa część może kosztować 170zł,
a mniejsza 150zł.

Ciekawa jestem, które części zeszły by pierwsze? :wink:

aniamat

Od: Pon lis 30, 2009 17:40

Post » Wto sie 13, 2013 7:33 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Patrz, nie przedłużałoby się zamknięcia zgłoszeń, bo wszyscy zgłaszaliby koty czym prędzej, żeby wykupić klatkę, która im pasuje. Same plusy :mrgreen:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Wto sie 13, 2013 11:12 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

Będziemy z kremowym Ragdollem :kotek: i może jeszcze jakieś futro zabierzemy.

Mam nadzieję, że mniejsze sukcesy typu nominacja lub bivy też będą nagradzane jakimiś godnymi pamiątkami typu rozetka, medalik...

To co na ostatnich wystawach wmyślali organizatorzy - karteczki czy ciasteczka wywoływało uśmiech politowania ...

Arekk

Od: Czw wrz 06, 2012 21:08

Post » Wto sie 13, 2013 15:52 Re: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH 9-10.11.2013 POZNAŃ - ARENA

od dwóch lat na wystawie Felis Posnania wręczane są medaliki :mrgreen:
i tym razem bedzie tak samo, natomiast w sobote z okazji Breed Bis Rag będą upominki i rozetki

mulancat

Od: Czw cze 24, 2010 13:24

[poprzednia][następna]