WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Czw cze 23, 2011 20:19 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

dzięki za informacje, po urlopie zaczniemy się zajmować wszelkimi sprawami związanymi z wystawą (a właściwie wystawami , bo jeszcze światówka :mrgreen: )

P.Aneto ze względu na to, iż jest Pani prezesem CCW pozwolę sobie mieć mieć pytanie , czy jeżeli w uwagach przy zgłoszeniu kota na wystawę poproszę o przydzielenie do danego sędziego oraz o miejsce obok któregoś naszych "kocich przyjaciół" to czy weźmiecie to przy pod uwagę przy organizowaniu wystawy :) ??
O towarzystwo pytam, gdyż ostatnio we Wrocławiu miałam niemiłe spięcie z sąsiadkami , które niestety nie posiadały żadnej wiedzy na temat CRX i ubzdurały sobie , że mój kot jest zagłodzony ( jest to oczywiście bzdura moja kotka owszem przestrzega pewnej diety gdyż Cornishe z reguły powinny być szczupłymi kotami , ale żeby od razu twierdzić , że kot jest głodzony ??! Dodam również , że jest to rasa, bardzo łakoma i zje tyle ile jej się da ..) kobiety , w czasie mojej nieobecności zaczęły na własną rękę karmić mojego kota - swoją karmą ! Ponadto napisały na mnie donos do hodowcy, Pani Ania(nasz hodowca i WETERYNARZ) kazała mi się nie przejmować , aczkolwiek było to naprawdę irytujące i niemiłe, dlatego też zgłaszam się w imieniu swoim i wszystkich innych hodowców z ogromną prośbą o nielekceważenie naszych próśb , jeżeli chodzi o przydział "sąsiadów" . :)

korcia8820

Od: Sob kwi 16, 2011 20:46

Post » Czw cze 23, 2011 23:38 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

korcia8820 pisze:dzięki za informacje, po urlopie zaczniemy się zajmować wszelkimi sprawami związanymi z wystawą (a właściwie wystawami , bo jeszcze światówka :mrgreen: )

P.Aneto ze względu na to, iż jest Pani prezesem CCW pozwolę sobie mieć mieć pytanie , czy jeżeli w uwagach przy zgłoszeniu kota na wystawę poproszę o przydzielenie do danego sędziego oraz o miejsce obok któregoś naszych "kocich przyjaciół" to czy weźmiecie to przy pod uwagę przy organizowaniu wystawy :) ??
O towarzystwo pytam, gdyż ostatnio we Wrocławiu miałam niemiłe spięcie z sąsiadkami , które niestety nie posiadały żadnej wiedzy na temat CRX i ubzdurały sobie , że mój kot jest zagłodzony ( jest to oczywiście bzdura moja kotka owszem przestrzega pewnej diety gdyż Cornishe z reguły powinny być szczupłymi kotami , ale żeby od razu twierdzić , że kot jest głodzony ??! Dodam również , że jest to rasa, bardzo łakoma i zje tyle ile jej się da ..) kobiety , w czasie mojej nieobecności zaczęły na własną rękę karmić mojego kota - swoją karmą ! Ponadto napisały na mnie donos do hodowcy, Pani Ania(nasz hodowca i WETERYNARZ) kazała mi się nie przejmować , aczkolwiek było to naprawdę irytujące i niemiłe, dlatego też zgłaszam się w imieniu swoim i wszystkich innych hodowców z ogromną prośbą o nielekceważenie naszych próśb , jeżeli chodzi o przydział "sąsiadów" . :)

Czy prywatnej toalety nie potrzebuje pani czasem ? Jak się czyta takie wpisy, to naprawdę ręce opadają .
Wystraczy w zgłoszeniu napisać obok jakiego hodowcy chce się usiąść. Jeszcze nigdy nie widziałem aby inny hodowca dokarmiał mi kota 8O
Obrazek

Pluszaki

Od: Wto sty 08, 2008 14:54

Post » Pt cze 24, 2011 0:02 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

chętnie poznam owe wrażliwe sąsiadki i z radością wyprzedzająco przekażę listę menu moich kotów, aby mogły przygotować wszystkie stosowne wiktuały ...
- będą mogły karmić moje koty, jeśli ich portfele tylko to wytrzymają !!!

/ moje koty nie stresują się na wystawie - jedzą, piją i kuwetkują, a w przerwach - sypiają snem spokojnym /

takie sponsorki - to prawdziwy skarb !!!
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pt cze 24, 2011 9:48 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

korcia8820 pisze:Jeszcze nigdy nie widziałem aby inny hodowca dokarmiał mi kota

możliwe, że za rzadko bywasz na wystawach :?

Go!Go! pisze:chętnie poznam owe wrażliwe sąsiadki i z radością wyprzedzająco przekażę listę menu moich kotów, aby mogły przygotować wszystkie stosowne wiktuały ...

/ moje koty nie stresują się na wystawie - jedzą, piją i kuwetkują, a w przerwach - sypiają snem spokojnym /

Jak dla mnie żałosne jest wtrącanie się w nie swoje sprawy , i ciekawa jestem Go!Go! czy byłabyś szczęśliwa gdyby "prawdziwe skarby" napisały na Ciebie donos i groziły Towarzystwem opieki nad zwierzętami , bo wybacz ja na wystawie mam zamiar się dobrze bawić, a nie użerać się z jakimiś idiotycznymi babami , myślącymi , że mój kot jest zabiedzony i zagłodzony .

korcia8820

Od: Sob kwi 16, 2011 20:46

Post » Pt cze 24, 2011 11:10 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

korcia8820 pisze:
korcia8820 pisze:Jeszcze nigdy nie widziałem aby inny hodowca dokarmiał mi kota

możliwe, że za rzadko bywasz na wystawach :?

Go!Go! pisze:chętnie poznam owe wrażliwe sąsiadki i z radością wyprzedzająco przekażę listę menu moich kotów, aby mogły przygotować wszystkie stosowne wiktuały ...

Jak dla mnie żałosne jest wtrącanie się w nie swoje sprawy , i ciekawa jestem Go!Go! czy byłabyś szczęśliwa gdyby "prawdziwe skarby" napisały na Ciebie donos i groziły Towarzystwem opieki nad zwierzętami , bo wybacz ja na wystawie mam zamiar się dobrze bawić, a nie użerać się z jakimiś idiotycznymi babami , myślącymi , że mój kot jest zabiedzony i zagłodzony .

Jeju, Kornelia, uspokój emocje!
Tu na forum są hodowcy, zazwyczaj dorośli ludzie, którzy na wystawy jeżdżą dłużej niż Ty żyjesz na świecie..:)
Każdy z nich ma przynajmniej 18 lat.. więc sama rozumiesz...
Sorry :1luvu:
Obrazek

Kicimiau

Od: Pt kwi 03, 2009 19:31

Post » Pt cze 24, 2011 12:24 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

A ja popieram korcia8820. Jaką mam pewność że "sąsiadki" nie chcą mi np. otruć kota? A taka sytuacja również jest możliwa. :( Nie znamy przecież ludzi i ich zamiarów.

korcia8820, masz kota od pani Wilczek?
Obrazek

black_sheep

Od: Wto mar 01, 2011 17:58

Post » Pt cze 24, 2011 13:09 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

korcia 8820 "Pani Prezes proszę o przydział do sędziego " kobieto ,wystawco przeczytaj regulamin wystawowy ,a po drugie to lista koncertu życzeń jaki jest wpisywany w UWAGACH zakrawa na niesamowitą nieodpowiedzialność i bezmyślność wystawców.Po trzecie jako organizator wystawy przychylam się do przydzielenia miejsca przy znajomych ,to ogólnie stosowana zasada umożliwiająca odejście od klatki .
Pozdrawiam

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Pt cze 24, 2011 13:39 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

black_sheep pisze:A ja popieram korcia8820. Jaką mam pewność że "sąsiadki" nie chcą mi np. otruć kota? A taka sytuacja również jest możliwa. :( Nie znamy przecież ludzi i ich zamiarów.

korcia8820, masz kota od pani Wilczek?

To po co wogóle wychodzić z domu ? przecież na ulicy jest tyle samochodów - pijani kierowcy itp...
Nigdy bym nie pomyślł, że sąsiad na wystawie możę mi otruć kota 8O
Po to zajmujemy miejsca wśród znajomych aby można było odejść od klatki .
Co do listy życzeń - mogę sobie tylko wyobrazić jakie pomysły przychodzą do głowy :ryk:
Obrazek

Pluszaki

Od: Wto sty 08, 2008 14:54

Post » Pt cze 24, 2011 15:49 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

black_sheep pisze:korcia8820, masz kota od pani Wilczek?

na szczęście NIE :kotek:
korcia8820 pisze:Ponadto napisały na mnie donos do hodowcy, Pani Ania(nasz hodowca i WETERYNARZ)

ja nie jestem weterynarzem :wink:
Ave

Post » Pt cze 24, 2011 20:09 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

korcia8820

Jak dla mnie żałosne jest wtrącanie się w nie swoje sprawy , i ciekawa jestem Go!Go! czy byłabyś szczęśliwa gdyby "prawdziwe skarby" napisały na Ciebie donos i groziły Towarzystwem opieki nad zwierzętami ...

bywając na wystawach w 99% dostaję sąsiadów z ''przydziału'' organizatora - szczególnie na wystawach z numerowanymi klatkami / bez koncertów życzeń !!! /
ZAWSZE trafiam na miłych, sympatycznych i pogodnych wystawców dzięki którym jest fajnie, a w bardzo wielu wypadkach - dowiaduję się ciekawostek o prowadzonej przez nich rasie ...

ale - może to dlatego ''korciu'', że bywamy na innych wystawach, mamy innych sąsiadów klatkowych, wystawiamy w innych kategoriach i mamy zgoła inne oczekiwania co do czasu spędzonego na wystawie ...
no, a może to jest dlatego, że jak się pobieżnie doliczyłam - mam za sobą ponad 150 wystaw dwudniowych z kotami i w moim wieku już słabiej się widzi, słabiej słyszy ... a reagowanie przychodzi z wielkim zapóźnieniem ...

co do pisarstwa - zawsze mam przy sobie pisiadło i jakiś karteluch - chętnie udostępniam ... , ba !!! nawet służę pomocą w estetycznym i czytelnym rozmieszczeniu stałych części pisma urzędowego
gdyby kogoś naszła ochota popisiania - służę pomocą ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Sob cze 25, 2011 10:20 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

korcia8820 pisze:dzięki za informacje, po urlopie zaczniemy się zajmować wszelkimi sprawami związanymi z wystawą (a właściwie wystawami , bo jeszcze światówka :mrgreen: )

Korcia zawsze staramy się aby realizować sugestie umieszczone w uwagach. Także prosze napisz swoje. Jedyny problem występuje z przydziałem do sedziego :)

kiedy widze na rozpisce że np CRX gr 5 - 3 osoby piszą nie do sędziego X a kolejne 5 właśnie tylko i wyłącznie do sędziego X to rodzi się problem :roll:

co do umiejscowienia koło okreslonych osób raczej problemu nie będzie

Kochani spokojnie z tymi emocjami, wszystko się da załatwić w miłej atmosferze. Tych emocji szczególnie w ostatnich tygodniach nam w kocim świecie nie brakuje, więc nie dokładajmy kolejnych :ok:

pozdrawiam i czekamy na Was wszystkich w Opolu :kotek:
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Sob cze 25, 2011 10:30 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Wszystko się da ZAŁATWIĆ w milej atmosferze 8O

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Sob cze 25, 2011 16:14 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

MRUCZKI pisze:Wszystko się da ZAŁATWIĆ w milej atmosferze 8O

nie łap mnie za słowa proszę bo to poniżej pasa, nie mam ani czasu ani ochoty polemizować z Tobą ani z resztą z nikim innym na temat tego co chciałam wyrazić używając tego słowa albo innego.

każdy kto napisze w uwagach, że nie chce do tego sędziego albo chce do tego sędziego będzie rozpatrzony i tyle chciałam dać do zrozumienia w mojej wypowiedzi powyżej.

I bardzo Cię proszę Renato nie przesadzaj z tymi dużymi oczkami. Większość organizatorów bierze pod uwagę prośby hodowców o ile są wniesione w realnym czasie czyli podczas zgłaszania kota/ kotów.
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Czw cze 30, 2011 10:06 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

Jestem członkiem DCC.
Czy to prawda, że członkowie DCC będą przyjmowani na wystawę jako członkowie z innej federacji?
Obrazek

Mumia

Od: Sob sty 27, 2007 22:34

Post » Czw cze 30, 2011 11:26 Re: WYSTAWA OPOLE 27/28 SIERPNIA 2011 + SPECIALE

No właśnie...co z członkami DCC?

Kirlee

Od: Śro lis 19, 2008 15:16

[poprzednia][następna]