[Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 15:07 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

a czy kwestii ostatecznego zamknięcia składu sędziowskiego , p r z e d zamknięciem katalogu, a tym samym - nie ponoszenia kosztów - nie reguluje jakiś przepis ?

/ są sytuacje nadzwyczajne, życiowe ...
ale do wystawy jest jeszcze tyyle ...
że może ów ... ''naczelny sędzia RP'' w osobie sędziego Lee Selassy objawić ...

co nawet dla gościa wystawy- obserwatora Jego pracy na ringu - jest wielka przyjemnością !/
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon wrz 13, 2010 15:19 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

Nieobecnym sedzia bedzie G. J. Edvardsen (Norwegia) - kat. I,II, przepraszam za pomylke!
Pozostaly sklad sedziowski pozostaje bez zmian, nie bedzie tez nikogo innego w zamian P. Edvardsena.
ObrazekObrazek
Obrazek

Przepis na sok z buraków dla kociąt - http://blog.augustynska.eu/sok-z-burakow-dla-kociat/

bitis

Od: Śro paź 15, 2008 11:04

Post » Pon wrz 13, 2010 15:19 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

nie myślimy o tym samy :wink:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon wrz 13, 2010 15:45 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

czy zamiast wypisywania przez sędziów karteczek jaki głos na jakiego kota to może zrobić im tabliczki do wpisywania nr kota (specjalne podłoże to ścierania markera)

"łot" taki skok cywilizacyjny
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon wrz 13, 2010 17:19 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

sunshain pisze:czy zamiast wypisywania przez sędziów karteczek jaki głos na jakiego kota to może zrobić im tabliczki do wpisywania nr kota (specjalne podłoże to ścierania markera)

Sunshain :ok: :idea: :1luvu:
Hodowla Kotów Burmskich "RIMEBURG"

Rimeburg

Od: Wto mar 21, 2006 20:09

Post » Wto wrz 14, 2010 13:14 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

sunshain pisze:czy zamiast wypisywania przez sędziów karteczek jaki głos na jakiego kota to może zrobić im tabliczki do wpisywania nr kota (specjalne podłoże to ścierania markera)

Takie tabliczki z numerami kotów pokazywane do widzów były na wystawie EKKR. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto wrz 14, 2010 14:06 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

MariaD pisze:

Takie tabliczki z numerami kotów pokazywane do widzów były na wystawie EKKR. :)

w Szczecinie też :kotek:

ale wg Regulaminu wystawowego FIFe :
4.8 Best in Show
– w gestii organizatora leży decyzja, czy głosowanie ma być tajne czy jawne. Sędziowie
muszą być poinformowani z wyprzedzeniem o wybranej formie głosowania;

chyba się nie zmieniło co ?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto wrz 14, 2010 14:35 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

formuła z jawym głosowaniem - jest wg mnie - bardziej widowiskowa ...
a kiedy jeszcze prowadzący BIS <<ma kontakt>> z publicznością - to robi się świetny spektakl ...
poza tym - jawne głosowanie ma walor edukacyjny - co jest niezmiernie ważne dla entuzjastów pozostających na BIS - gości i wystawców innych, niż w danym momencie, oceniana rasa ...

a organizator ma prawo wybrać formułę ...

:ryk: i jak to w innym wątku pisałam :mrgreen:
organizator powinien przed zamknięciem katalogu poinformować o klimatyzacji sali, ilości toalet, dostępności ciepłej wody, gniazdek wtykowych, bezpłatnym strzeżonym parkingu, krzesełkach, stolikach, darmowej kawie, rodzaju oświetlenia na hali, przestronności ringu ... i t d ...
jak i :lol: sposobie przeprowadzenia bisu - BIC, BOB I, czy I-IV, formie głosowania sędziów :lol:
czy o czymś zapomniałam, co PRZED wystawą chce wiedzieć wystawca ?

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Wto wrz 14, 2010 15:00 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

Czy będą dostępne ładowarki do popularnych modeli komórek ;) co wystawa dużo osób szuka
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Wto wrz 14, 2010 15:12 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

:ok:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ile miejsc jest wyznaczonych dla osób palących papierosy ?
/ regulamin wystawowy - też o tym mówi ... /

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Śro wrz 15, 2010 11:07 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

Go!Go! pisze:formuła z jawym głosowaniem - jest wg mnie - bardziej widowiskowa ...
a kiedy jeszcze prowadzący BIS <<ma kontakt>> z publicznością - to robi się świetny spektakl ...
poza tym - jawne głosowanie ma walor edukacyjny - co jest niezmiernie ważne dla entuzjastów pozostających na BIS - gości i wystawców innych, niż w danym momencie, oceniana rasa ...

Myślę, że jawne głosowanie jest ważne dla samego właściciela/hodowcy kota, bo pozwola zorientować się w gustach sędziów :wink:

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Śro wrz 15, 2010 22:54 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

Polecamy noclegi tutaj: http://www.stek.com.pl/
Na hasło "wystawa kotow" właściciele udzielają 10% zniżki na noclegi, nie obowiązuje również dopłata za koty w pokoju!

Krakowski Klub Felinolog.

Od: Pt lip 10, 2009 13:39

Post » Śro wrz 22, 2010 8:52 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

czy ktoś się wybiera do Myślenic zamiast Krakowa z Wawy?
i mnie zabrał z kotem - oczywiście dzielę się kosztami?
bo gdyby się ktoś znalazł to moze bym pojechała

Isia23

Od: Nie lut 11, 2007 22:07

Post » Śro wrz 22, 2010 9:16 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

szkoda , że nie Kraków. Już dawno nie byłam na żadnej wystawie, a będę 2 w Kraku i miałam nadzieję wpaść popatrzeć na koty. Szkoda wielka :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro wrz 22, 2010 12:36 Re: [Wystawa] Kotów Rasowych, KKF - 2 i 3.10.10r. Myślenice

OloK. pisze:
Go!Go! pisze:formuła z jawym głosowaniem - jest wg mnie - bardziej widowiskowa ...

Myślę, że jawne głosowanie jest ważne dla samego właściciela/hodowcy kota, bo pozwola zorientować się w gustach sędziów :wink:

Dla mnie formuła z jawnym głosowaniem jest nie tylko bardziej widowiskowa, ale mam wrażenie, że bardziej sprawiedliwa? Wiedzą o tym Ci, którzy byli w ostatni weekend na wystawie zagranicznej i widzieli w sobotę co się działo w tajnym głosowaniu w BISach.

Pozdrawiamy szczególnie pewnego Pana w koszuli, który jak prorok przewidywał przyszłość.
:evil: :evil:

dźinx

Od: Śro lut 10, 2010 21:24

[poprzednia][następna]