danunka pisze:Stargard leży koło Szczecina ,ale tam wystawy międzynarodowej tym bardziej krajowej jeszcze nie było
Ja bidny znad Narwii i Buga jestem i nie rozróżniam

Oczywiście chodziło o StarOgard, gdzieś mi to O wcięło

Xaritas pisze:Ciekaw jestem, ile wystaw w Polsce ma zgłoszonych ponad 150 kotów na dwa tygodnie przed wystawą
myśle ,że sporo ,w ciągu ostatniego tygodnia najwięcej jest zgłoszeń (przed zamknięciem przyjmowań)
inną zasadę obierają obcokrajowcy - zauważyłam to przy zgłoszeniach do Szczecina - zawsze są pierwsi

[/quote]
Kontynuując offtop (może ktoś wydzieli, żeby nie spamować w wątku o wystawie Tczewskiej).
Być może jest to spowodowane tym, że generalnie na zachodzie jakby mniej było wystaw organizowanych rocznie (w ramach FIFe) niż u nas. A do tego u nas zdarza się, że ludzie jeżdżą co tydzień na wystawy i w razie zdobycia certyfikatów/tutułów na jednej, kolejna za tydzień już im nie jest potrzebna, albo będą się w innej klasie zgłaszać itp. Może stąd to zgłaszanie się na ostatnią chwilę...
Ja tam wolę się wcześniej zgłosić, łatwiej budżet zaplanować, hotel zarezerwować itp., ale ja jeżdżę na 2-3 wystawy w ciągu roku, to sobie mogę na to pozwolić