MWKR Wrocław 02 - 03.09.2006

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt wrz 08, 2006 11:27

jsznur pisze:B_B - o siatkowce to mialam czysta przyjemnosc "utrzec nosa", ale ciesze sie ze poczatkowa wrogosc ustepuje miejsca dialogowi. Nie wszyscy musimy miec te same poglady. Ja kocham koty i zawsze w moim zyciu byl obecny kot. Jak pisalam mialam dawno temu zwyczajane buraski i dopiero z wiekiem (majac swoj dom) kupilam rasowce-mrucza tak samo........
ale odbiegam od tego co chcialam napisac: trudno jest w kilku zdaniach oddac cale przemyslenia i latwo o zle zrozumienie intencji. Pisza pierwszy i drugi komentarz chcialam sie odniesc do tego, ze sposob mi sie nie podoba-jesli byl ostry to przez emocje. Rozmawiac jednak nalezy i szukac kompromisow. Jednak palenia na stosie wprost nie cierpie. To temat trudny ale bardzo pasjonujacy ze wzgledu na wieloaspektowy charakter. Z checia wyslucham Pana opinii i wdam sie w rozmowe- bede w Warszawie, mozemy porozmawiac, jesli znajdzie Pan czas i checi. :kitty:

Joanna

I to z miłości do kotów sprzedaje Pani kocięta na Allegro.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Pt wrz 08, 2006 11:42

Ja tego KOMPLETNIE nie rozumiem.

Przecież FPL nie jest jedynym kocim związkiem w Polsce, można sobie wybrać - do wyboru, do koloru, co komu odpowiada.
NIE ROZUMIEM tego, że ktoś wybiera związek (przecież musi do jasnej anielki przeczytac przepisy wcześniej, bo tak w ciemno?), a potem tylko kombinuje, jak tu przepisy obejść/nagiąć...
No nie rozumiem, jak tak kurna można!

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pt wrz 08, 2006 11:42

agal pisze:To okropne, że w ten sposób wypowiada się prezes stowarzyszenia zrzeszonego w FPL. To kolejny dowód na to, że jednak zarząd FPL musi przestać być tylko biurem. Niech będzie jednostką spinającą wszystkie zrzeszone w FPL stowarzyszenia, niech wytycza drogi, strofuje niesfornych, niech wydaje jakieś uchwały. Niechże będzie zarządem, a nie wykazem 5 nazwisk.

A.

Agal FPL to federacja i chyba Tobie tego nie należy powtarzeć. Zachęcam do poczytania statutu FPL z którego to wynikają prawa i obowiązki, to niestety nie SHKRP . To tylko tam Zarząd mógł robić to co chciał i zresztą robił a efekty jakie były , to chyba wiemy , prawda?

A teraz , cóż chcieliśmy mieć " kocią demokrację" to ją mamy z całym dobytkiem inwentarza.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Post » Pt wrz 08, 2006 11:44

Ale Ania, inne federacje mogą miec swoje, zaostrzone regulaminy wystawowe, nakazujące m.in. kastrację wystawianych kotów domowych. I dalej pozostają demokratycznymi federacjami.

Oberhexe

Post » Pt wrz 08, 2006 12:09

Oberhexe pisze:Ale Ania, inne federacje mogą miec swoje, zaostrzone regulaminy wystawowe, nakazujące m.in. kastrację wystawianych kotów domowych. I dalej pozostają demokratycznymi federacjami.

Wiem Megi i moje marzenie, to regulamin wystawowy i regulamin hodowlany FPL , ale to może wprowadzić tylko walne.
Według mnie co niektórzy zachłysnęli się " kocią demokracją" i jest im dobrze z tym co jest a wszelkie regulaminy i przepisy mają w głebokim poważaniu.

Enya

Post » Pt wrz 08, 2006 12:10

Oberhexe pisze:Ale Ania, inne federacje mogą miec swoje, zaostrzone regulaminy wystawowe, nakazujące m.in. kastrację wystawianych kotów domowych. I dalej pozostają demokratycznymi federacjami.

Dokłądnie o to mi chodziło. Jak widac po całym naszym kraju, nie dorośliśmy do nadmiaru demokracji, a demokracja sterowana ;) to całkiem niezły pomysł ;)

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pt wrz 08, 2006 12:14

agal pisze:

Dokłądnie o to mi chodziło. Jak widac po całym naszym kraju, nie dorośliśmy do nadmiaru demokracji, a demokracja sterowana ;) to całkiem niezły pomysł ;)

A.

Oczywiście, wielu hodowców w Polsce do nadmieru demokracji nie dorosło. Tu się absolutnie zgadzam.

Enya

Post » Pt wrz 08, 2006 12:30

Enya- z milosci do kotow to ja mam koty w domu.
Bravo za odrobione zadane domowe! Czy za inne ogloszenia na roznych portalach ogloszeniowych, prasie, poleceniu mojej hodowli przez innych- tez bedziesz na mnie psioczyc?
Moje koty siedza w ciepelku, nakarmione, wypieszczone, wychowane i maja gdzies jak pani znajdzie im dobry dom. Zaden sposob nie daje pelnej gwarancji, ze kot bedzie traktowany w domu jak sie nalezy. Myslisz, ze oddajac maluszka nie mysle o tym jak mu bedzie w nowej rodzinie? Staram sie utrzymywac kontak z ludzmi do ktorych ida nasze pociechy i odpukac nawet mi sie udaje.... U mnie kot rasowy zawsze ma wydany rodowod i nie ma inaczej, zeby nie bylo niedomowien, ze oprocz tych zarzutow pojawia sie takze o kombinactwo. Zadzwon za jakis czas i spytaj o miot i pociagnij za jezyk- zobzaczysz co ja albo mij ma odpowiemy. Nie znamy sie, nie znam Twojego glosu wiec dzwon w ciemno. Przyjedz i zobacz w jakich warunkach zyja u nas koty. Nie zobaczysz klatek, brudu ani stada kotow. Zobaczysz 4 dorosle tygryski i ewentualnie miot.

Na Allegro jest wystawiona stala cena. Owszem jest to portal z zasady aukcyjny, a ogloszenie o sprzedazy w formie "kup teraz" (bo taka forme ma moje ogloszenie) nabiera cech umowy-sprzedazy. Bardzo bym chciala, zeby ktos wreszcie zrozumial ta subtelna roznice.

Moze Cie przekonalam, moze nie- bo faktem jest ze technicznie to ogloszenie ( o ktorym napisalas) jest zamieszczone na portalu aukcyjnym.

Joanna
Joanna

jsznur

Od: Śro sty 21, 2004 11:59

Post » Pt wrz 08, 2006 12:32

Bravo za odrobione zadane domowe! Czy za inne ogloszenia na roznych portalach ogloszeniowych, prasie, poleceniu mojej hodowli przez innych- tez bedziesz na mnie psioczyc?
Moje koty siedza w ciepelku, nakarmione, wypieszczone, wychowane i maja gdzies jak pani znajdzie im dobry dom. Zaden sposob nie daje pelnej gwarancji, ze kot bedzie traktowany w domu jak sie nalezy. Myslisz, ze oddajac maluszka nie mysle o tym jak mu bedzie w nowej rodzinie? Staram sie utrzymywac kontak z ludzmi do ktorych ida nasze pociechy i odpukac nawet mi sie udaje.... U mnie kot rasowy zawsze ma wydany rodowod i nie ma inaczej, zeby nie bylo niedomowien, ze oprocz tych zarzutow pojawia sie takze o kombinactwo. Zadzwon za jakis czas i spytaj o miot i pociagnij za jezyk- zobzaczysz co ja albo moj maz odpowiemy. Nie znamy sie, nie znam Twojego glosu wiec dzwon w ciemno. Przyjedz i zobacz w jakich warunkach zyja u nas koty. Nie zobaczysz klatek, brudu ani stada kotow. Zobaczysz 4 dorosle tygryski i ewentualnie miot.

Na Allegro jest wystawiona stala cena. Owszem jest to portal z zasady aukcyjny, a ogloszenie o sprzedazy w formie "kup teraz" (bo taka forme ma moje ogloszenie) nabiera cech umowy-sprzedazy. Bardzo bym chciala, zeby ktos wreszcie zrozumial ta subtelna roznice.

Moze Cie przekonalam, moze nie- bo faktem jest ze technicznie to ogloszenie ( o ktorym napisalas) jest zamieszczone na portalu aukcyjnym.

Joanna
Joanna

jsznur

Post » Pt wrz 08, 2006 12:32

Moje koty siedza w ciepelku, nakarmione, wypieszczone, wychowane i maja gdzies jak pani znajdzie im dobry dom. Zaden sposob nie daje pelnej gwarancji, ze kot bedzie traktowany w domu jak sie nalezy. Myslisz, ze oddajac maluszka nie mysle o tym jak mu bedzie w nowej rodzinie? Staram sie utrzymywac kontak z ludzmi do ktorych ida nasze pociechy i odpukac nawet mi sie udaje.... U mnie kot rasowy zawsze ma wydany rodowod i nie ma inaczej, zeby nie bylo niedomowien, ze oprocz tych zarzutow pojawia sie takze o kombinactwo. Zadzwon za jakis czas i spytaj o miot i pociagnij za jezyk- zobzaczysz co ja albo moj maz odpowiemy. Nie znamy sie, nie znam Twojego glosu wiec dzwon w ciemno. Przyjedz i zobacz w jakich warunkach zyja u nas koty. Nie zobaczysz klatek, brudu ani stada kotow. Zobaczysz 4 dorosle tygryski i ewentualnie miot.

Joanna
Joanna

jsznur

Post » Pt wrz 08, 2006 12:36

bastek pisze:Wyniki wystaw Wrocław są pod tym linkiem
http://ccw.wroclaw.pl/index2.htm

No fajnie, tylko jak ktos nie ma katalogu ... to po numerkach nie zgadnie jakie to koty :roll:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pt wrz 08, 2006 12:51

pani Joanno
z racji tego, ze informowalam juz Pania o przyczynie, dla ktorej powinna Pani aukcje usunac, skrotowo tylko powiem, ze jesli satanista wylicytowalby Pani kota, musi go Pani sprzedac. Klikniecie Kup teraz jest rownoczesnym zawrciem umowy kupno-sprzedaz, bez weryfikacji kupujacego - jakim jest czlowiekiem.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pt wrz 08, 2006 13:23

Już napisałam: nie rozumiem tego.

Nie rozumiem, jak można dobrowolnie zapisywać się do stowarzyszenia, swoim podpisem na deklaracji potwierdzać, że będzie się przestrzegało obowiązujących w nim przepisów, a potem kombinować tylko, jak to można obejść.

Jsznur, nie musisz należeć do FPL - zapisz się gdzie indziej i nie będziesz się nikomu musiała tłumaczyć, że sprzedajesz na allegro.
A takie kombinowanie, wymyslanie "serwis aukcyjny, ale nie aukcja" jest po prostu ohydne, oznacza dla mnie, że człowiek swoje własne słowo ma za nic.

Oberhexe

Post » Pt wrz 08, 2006 13:37

jsznur pisze:Enya- z milosci do kotow to ja mam koty w domu.

Joanna

Ja dla mnie to nie argument, jezeli ktoś decyduje się i zapisuje do danej organizacji felinologicznej to robi to świadomie , zna przepisy obowiązujace w tejż i zapisując się zobowiązuje się do ich przestrzegania.
A jeżeli już należy do tej organizacji i robi coś wbrew jego regulaminom to jest porostu kombinator i krętacz a nie miłośnik kotów.

Enya

Post » Pt wrz 08, 2006 14:23

M. pisze:
bastek pisze:Wyniki wystaw Wrocław są pod tym linkiem
http://ccw.wroclaw.pl/index2.htm

No fajnie, tylko jak ktos nie ma katalogu ... to po numerkach nie zgadnie jakie to koty :roll:

Podobna sytuacja miała miejsce z wynikami BRI CAT SHOW. Poproszono mnie członka CCW aktywnego "internetowo"
abym szybko na Forum Behemot opublikował interesujące hodowców brytyjczyków wyniki BCS - Wrocław.
Kilkakrotnie w drugim dniu wystawy prosiłem o wyniki odbytego w pierwszym dniu BCS, niestety nie otrzymałem ich.
Szefowa CCW obiecała że bardzo szybko wyśle je drogą internetową... Otrzymałem ale jak zwykle od... Pani Mirki
Mazur na którą jest spychana cała praca biurowa. Jednak to ja popełniłem spory błąd ponieważ kupiłem w oba dni
bilet wejściowy a nie kupiłem katalogu i przez to nie mogłem w "cywilizowany" sposób podać hodowcom (w większości
tym co nie byli na wystawie i też nie mieli katalogów wystawy) tych wyników. :oops: :cry:
Tak wyglądała korespondencja "finałowa" w tej sprawie

Pani Mirko

Uprzejmie dziękuję za przesłane dane, ale raczej nie nadają się one
do zaprezentowania wyników BRI CAT SHOW. Proszę już się
nie trudzić, częściowe wyniki są już opublikowane.

Jerzy Matysiak

>STARY DWOREK *PL Hodowla Kotów Perskich i Egzotycznych napisał(a):
> Witam.
> Przesyłam wyniki Special Show Bri:
>
> ADULT MALE: 194
> ADULT FEMALE 198
> NEUTER : 211
> YOUNG 6-10 : : 205
> KITTEN 3-6 : 201
> LITTER 231
>
>
> Pozdrawiam.
> Mirka Mazur

B_B
Prezentowane zdjęcia są moją prywatną własnością.

BERI_BERI

Od: Czw wrz 02, 2004 6:52

[poprzednia][następna]