[WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 20:30 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

dorozd pisze:Mały mankament - miot nevek (w katalogu źle wpisany), neveczki - jak na moje oko - dwumiesięczne, szły jak świeże bułeczki, wynoszone przez szczęśliwych kupców na rękach, donoszone pod pazuchą do klateczki, żeby rachunek się zgadzał. Co robić z takimi "wystawcami"?

Sprawę osobiście zgłaszałam organizatorom. Czipy kociaków w sobotę zostały spisane a sprawę podejrzanego zapisu pani handlarki miały wyjaśnić w niedzielę no i oczywiście miało być sprawdzone, czy przyniosły te same koty. Wiem, że w niedzielę też były więc chyba jakoś się wytłumaczyły. Ja je "znam" z Bydgoszczy. One tak sobie jeżdżą po wystawach, do oceny kotów nie noszą urządzają sobie dwudniowy bazar i nic nie można im zrobić. Miały wokół siebie cały sektor hodowców a my z drugiego końca sali zgłaszałyśmy to organizatorom.
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Pon gru 06, 2010 20:36 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

ania c pisze: Wiem, że w niedzielę też były więc chyba jakoś się wytłumaczyły.

Ciekawe jak się wytłumaczyły?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon gru 06, 2010 20:39 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

anulka111 pisze:
dorozd pisze:
anulka111 pisze:Zgłosić organizatorom ,ale w trakcie ,a nie po

Really?? 8O

Chyba nie zostałam zrozumiana - to był sarkazm.
Oczywiście, ze sprawa była zgłaszana. Wyszło jak wyszło, niektórzy hodowcy własnymi siłami próbowali utrudniać handlującym życie, ale to nie przeszkadzało im sprzedawać dalej. Organizatorzy - przy całej przychylności - nie mają czasu stać jak policjant przy klatce, a ja nie będę też się z nikim szarpać i trzymać za rękaw, żeby nie wyszedł z kupionym kotem i mógł być świadkiem w sprawie.

Pytam się więc co z takimi "wystawcami"? Czy już mamy się pogodzić z takim stanem rzeczy? Nie da się przedsięwziąć żadnych działań, żeby udaremnić taki bezmyślny handel, donoszenie kociaków?

Ponownie wypływa sprawa chipów poruszana w wątku łódzkiej wystawy i na tym zresztą też. Po co sprawdzane są chipy? Tylko sztuka dla sztuki? W Krakowie, ponad rok temu co prawda, spisano chipy wnoszonych kociaków, porównano z bazą i zgłoszeniem oraz wklejką w książeczce, na samej wystawie ktoś z organizatorów kilkakrotnie sprawdzał chipy kociaków i porównywał ze zgłoszeniem.
Można? Można!
Na początek dobre na walkę z "hodowlą", która jest znana z handlu i traktowaniu kociaków jak ciepłe bułeczki.

No i pytanie, które zawsze bębni mi w takich wypadkach w głowie. Gdzie wiedza weterynaryjna, która pozwala określić mniej więcej wiek kociąt bp. po zębach. Nie twierdzę, że przy przesunięciu daty urodzenia o tydzień da się to zauważyć, ale przy tamtych dwumiesięcznych kociakach? Żaden weterynarz nie weźmie na siebie takiego jarzma?

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Pon gru 06, 2010 21:02 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

qrcze-tak sobie pomyślałam:
skoro można było, powołując się na jakiś zapis regulaminowy nie przyjać kotów w Kościanie, to może i jest możliowśc, żeby pani handlarki nie przyjmowac na kolejne wystawy?

odnoszę wrażenie, że personalia pani od nevek są raczej znane, więc może nie byłoby problemu wyłuskać jej spośród zgłaszających się na wystawę
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Pon gru 06, 2010 21:05 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Co do wieku kociaków to nie takie proste. Sama kiedyś sprawdzałam wiek miotu na wystawie, na moje oko 2 - miesięcznego. W katalogu i bazie FPL data urodzenia równo - 3 miesiące i 1 dzień w dniu wystawy.

Edit: teraz taka sama sytuacja - daty urodzenia 3 miotów NEM - 03.09.2010. A właściwie 2 miotów E (?) tej samej hodowli i jednego O.
Obrazek

MariaD

Post » Pon gru 06, 2010 21:30 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

MariaD pisze:Co do wieku kociaków to nie takie proste. Sama kiedyś sprawdzałam wiek miotu na wystawie, na moje oko 2 - miesięcznego. W katalogu i bazie FPL data urodzenia równo - 3 miesiące i 1 dzień w dniu wystawy.

Bo jeśli chodzi o zgłoszenie z karty miotów, to teoretycznie wszystko się zgadza. Oni mają non stop kolor mioty, więc czy wezmą miot w miejsce tego co już jest sprzedany podczas poprzedniej wystawy i na papierach tego poprzedniego, to wsio rawno.
Tu jest raczej kwestia przyjęcia miotu przez weterynarza - czy weterynarz nie jest w stanie określić wieku kocięcia trzymając go w ręku?
Co do przyjęcia/nie przyjęcia miotu na wystawę - zgłaszane są np. miot "o" SIB - bez przydomka, a imię i nazwisko wystawcy się zmienia, albo nazwisko zostaje, a imię się zmienia - konstantynów łódzki, to niezła grupa. Zorganizowana grupa. :evil:

dorozd

Post » Pon gru 06, 2010 21:52 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

dorozd pisze: konstantynów łódzki, to niezła grupa. Zorganizowana grupa. :evil:
8O To ci co ich w Łodzi sprzedających z samochodu pod hala namierzono?
Jak początkowałam na wystawach to już to robili. :evil:
Obrazek

MariaD

Post » Pon gru 06, 2010 21:58 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

MariaD pisze:To ci co ich w Łodzi sprzedających z samochodu pod hala namierzono?

Brałam w tym udział! :ok:

Tamci, to była pani G. Teraz to inna rodzina, ale powiązania chyba mają. Nie dam sobie ręki uciąć. W każdym bądź razie sposób prowadzenia hodofli - ten sam.

dorozd

Post » Pon gru 06, 2010 22:02 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

No to sprawę należy pozostawić EKKR do rozważenia czy chcą mieć takich Państwa na wystawie.

I ten temat tez jest wart rozważenia przez władze klubu:
dorozd pisze:Ponownie wypływa sprawa chipów poruszana w wątku łódzkiej wystawy i na tym zresztą też. Po co sprawdzane są chipy? Tylko sztuka dla sztuki? W Krakowie, ponad rok temu co prawda, spisano chipy wnoszonych kociaków, porównano z bazą i zgłoszeniem oraz wklejką w książeczce, na samej wystawie ktoś z organizatorów kilkakrotnie sprawdzał chipy kociaków i porównywał ze zgłoszeniem.
Można? Można!
Na początek dobre na walkę z "hodowlą", która jest znana z handlu i traktowaniu kociaków jak ciepłe bułeczki.
Obrazek

MariaD

Post » Pon gru 06, 2010 22:54 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

wiem, ze to kpina ale ...... i tu bym znalazł 1000 i jeden powodów chwilowo tylko 4 zdjęcia z soboty, pozostałe xxx w obróbce http://picasaweb.google.com/PsiWojtek/W ... R20101204#

a z niedzieli 3, a pozostałe xx też się robi http://picasaweb.google.com/PsiWojtek/W ... R20101205#
Ostatnio edytowano Śro gru 08, 2010 21:20 przez Rincevind, łącznie edytowano 1 raz
Aida-RUS
Obrazek
Obrazek

Rincevind

Od: Sob cze 25, 2005 0:35

Post » Pon gru 06, 2010 23:04 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Kocurro, buźka Ci obrosła futerkiem i wasiki wyrosły http://picasaweb.google.com/PsiWojtek/W ... 9707615730

:ryk:

a o MCO mówią że maja mordercze spojrzenia
http://picasaweb.google.com/PsiWojtek/W ... 5191769282 :ryk:

Czekam na kolejne z zapartym tchem. :ok:
Obrazek

MariaD

Post » Pon gru 06, 2010 23:15 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Rety Gio w kubraczku-dziękuje ,jaki piekny ,a to spojrzenie :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon gru 06, 2010 23:20 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

dorozd pisze:
anulka111 pisze:
dorozd pisze:Really?? 8O

Chyba nie zostałam zrozumiana - to był sarkazm.
Oczywiście, ze sprawa była zgłaszana. Wyszło jak wyszło, niektórzy hodowcy własnymi siłami próbowali utrudniać handlującym życie, ale to nie przeszkadzało im sprzedawać dalej. Organizatorzy - przy całej przychylności - nie mają czasu stać jak policjant przy klatce, a ja nie będę też się z nikim szarpać i trzymać za rękaw, żeby nie wyszedł z kupionym kotem i mógł być świadkiem w sprawie.

Pytam się więc co z takimi "wystawcami"? Czy już mamy się pogodzić z takim stanem rzeczy? Nie da się przedsięwziąć żadnych działań, żeby udaremnić taki bezmyślny handel, donoszenie kociaków?

Ponownie wypływa sprawa chipów poruszana w wątku łódzkiej wystawy i na tym zresztą też. Po co sprawdzane są chipy? Tylko sztuka dla sztuki? W Krakowie, ponad rok temu co prawda, spisano chipy wnoszonych kociaków, porównano z bazą i zgłoszeniem oraz wklejką w książeczce, na samej wystawie ktoś z organizatorów kilkakrotnie sprawdzał chipy kociaków i porównywał ze zgłoszeniem.
Można? Można!

No i pytanie, które zawsze bębni mi w takich wypadkach w głowie. Gdzie wiedza weterynaryjna, która pozwala określić mniej więcej wiek kociąt bp. po zębach. Nie twierdzę, że przy przesunięciu daty urodzenia o tydzień da się to zauważyć, ale przy tamtych dwumiesięcznych kociakach? Żaden weterynarz nie weźmie na siebie takiego jarzma?

Przepraszam faktycznie źle zrozumiałam.

Jako widz bede uwazniej przypatrywać się temu co sie dzieje poza ringiem-zadziwiło mnie ,ze taki proceder mial miejsce-do psich wystaw to sie jakos przyzwyczailam ,ze pod plotem wystawy z drugiej strony pseudo sprzedaja-mam w zwyczaju na tej w Zabrzu ciut im psuc interes 8) 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon gru 06, 2010 23:25 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

MariaD pisze:Kocurro, buźka Ci obrosła futerkiem i wasiki wyrosły http://picasaweb.google.com/PsiWojtek/W ... 9707615730

:ryk:

a o MCO mówią że maja mordercze spojrzenia
http://picasaweb.google.com/PsiWojtek/W ... 5191769282 :ryk:

Czekam na kolejne z zapartym tchem. :ok:

w dodatku wyraz twarzy mam srednio bystry

a to zle to nie jest malutka Vanilka?

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pon gru 06, 2010 23:27 Re: [WYSTAWA] WARSZAWA 4-5 GRUDNIA 2010 - EKKR

Kocurro pisze:a to zle to nie jest malutka Vanilka?

:ok: Tak :mrgreen: słodka brysia :mrgreen:
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]