[wystawa] Wrocław 6-7 września + special shows

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2008 10:15

Obejrzałam, wszystkie zdjecia jak zwykle super. Dzieki za Rudelka , śliczny chłopiec z niego.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Wto wrz 09, 2008 10:29

Enya pisze:Obejrzałam, wszystkie zdjecia jak zwykle super. Dzieki za Rudelka , śliczny chłopiec z niego.

dziekuję, w dzisiejszej części będzie wiecej jego zdjęć.
Obrazek

AF

Od: Nie lip 20, 2008 17:41

Post » Wto wrz 09, 2008 10:37

Ja nie zabardzo rozumiem zamysłu ORGANIZATORÓW , dlaczego np kilka motów z jednej kategorii jest jednego i drugiego dnia tylko u JEDNEGO SĘDZIEGO ????????
Czy nie można było to rozłożyć tak aby w bisie były choć 3 z szansam na wygraną ????? A tak 5 miotów odpadło od razu bez żadnych szans !!!!!
TO smutne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pixi

Od: Pt sty 13, 2006 0:28

Post » Wto wrz 09, 2008 10:38

ADRIAN ZDJĘCIA SUPER !!!!!

pixi

Od: Pt sty 13, 2006 0:28

Post » Wto wrz 09, 2008 11:03

AF robisz cudowne zdjęcia :love:
Cieszę się bardzo, że sfociłes też mojego Onysia :1luvu:

morigan

Od: Pt cze 08, 2007 12:00

Post » Wto wrz 09, 2008 11:08

ja chce jeszcze wieceejj !!!!:D:P

Dariuszka

Od: Śro maja 21, 2008 14:38

Post » Wto wrz 09, 2008 11:09

Ja tez bardzo dziekuje ze w galerii pojawily sie i Nasze koty ( bardzo ladne zdjecia ): :P

Whisky BRI e
Bananarama BRI g
i
VEGAS BRI d
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Wto wrz 09, 2008 11:19

ach.. to jak wszyscy tu tak dziękują to ja tez dziekuję za zdjecia mojego Rudelka i Hani ;););) haha :smiech3:
[Obrazek

kiri

Od: Nie paź 14, 2007 15:28

Post » Wto wrz 09, 2008 11:42

kiri pisze:ach.. to jak wszyscy tu tak dziękują to ja tez dziekuję za zdjecia mojego Rudelka i Hani ;););) haha :smiech3:

Gratulacja dla Rudelka za NOM.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Wto wrz 09, 2008 13:57

Enya pisze:
kiri pisze:ach.. to jak wszyscy tu tak dziękują to ja tez dziekuję za zdjecia mojego Rudelka i Hani ;););) haha :smiech3:

Gratulacja dla Rudelka za NOM.

Dziekuję dardzo :spin2:
[Obrazek

kiri

Od: Nie paź 14, 2007 15:28

Post » Wto wrz 09, 2008 14:01

pixi pisze:Ja nie zabardzo rozumiem zamysłu ORGANIZATORÓW , dlaczego np kilka motów z jednej kategorii jest jednego i drugiego dnia tylko u JEDNEGO SĘDZIEGO ????????
Czy nie można było to rozłożyć tak aby w bisie były choć 3 z szansam na wygraną ????? A tak 5 miotów odpadło od razu bez żadnych szans !!!!!

zgodnie z przepisami mioty jednej rasy muszą być u jednego sędziego
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Wto wrz 09, 2008 14:37

almathea pisze:
pixi pisze:Ja nie zabardzo rozumiem zamysłu ORGANIZATORÓW , dlaczego np kilka motów z jednej kategorii jest jednego i drugiego dnia tylko u JEDNEGO SĘDZIEGO ????????

zgodnie z przepisami mioty jednej rasy muszą być u jednego sędziego

Aneta a jak są PER/EXO i PER i EXO :wink:

już cała i zdrowa ???? :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto wrz 09, 2008 15:04

Danunko jak są Per i Exo to można dać do 2 sędziów :) wiesz najlepiej to powinien się w sprawie miotów wypowiedzieć Irafal 8)

niestety niezdrowa - zapalenie oskrzeli sobie wychodziłam :( i to dosyć poważne, od kaszlu wieszam płuca na agrafki :(

mam zakaz wychodzenia z domu jeśli nie chcę zapalenia płuc i właśnie wychodzę, żeby załatwiać sprawy powystawowe :lol: :lol: :lol:
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Wto wrz 09, 2008 15:43

powiem szczerze że długo jeszcze wystawa we Wrocławiu odbijać mi się będzie czkawkę ... :?
Hala duszna, bez klimatyzacji i w zasadzie bez wentylacji (chyba że klimatyzacją można nazwać otwarte wszystkie drzwi i świetliki w suficie). W pierwszy dzień tragedia, upał taki ze większość kotów i ludzi ledwo dotrwała do końca. W drugi dzień trochę lepiej tylko i wyłącznie dzięki ochłodzeniu na zewnątrz.
Zostaliśmy pomimo próśb o bliskość z kimś nam znanym kto pomoże w starcie (bo to była nasza pierwsza wystawa) umieszczeni na samym końcu sali, w ciemnej niszy gdzie ani słychać nic nie było ani widać, również tablicy z numerkami bo projektor został umieszczony w fatalnym miejscu. Żeby cokolwiek na nim zobaczyć musiałam przedzierać się przez tłum w wąskich przejściach pomiędzy klatkami, wystawcami i zwiedzającymi i ... KUPUJĄCYMI KOTY (a potem usłyszałam że latam po koleżankach zamiast z kotem siedzieć). Handel kwitł i nikt się tym nie przejmował. Jeden miot (rasy nie podam) nie był nawet u sędziów, byli na hali tylko żeby sprzedać kociaki, no i sprzedali przez dwa dni 5 kociąt. Pozostałe 2 wróciły mam nadzieję do domu.
Stoliki sędziowskie bardzo blisko siebie, niektórzy stewardzi nie potrafiący tłumaczyć słów sędziego, katalog w którym w nagłówku na każdej parzystej stronie jest : XVII-XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych, Wrocław 2008 natomiast na nieparzystej: I i II Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych w Rybniku ... ehh ... już mi się nie chce więcej pisać ...

czepiam się?? może ... jak dla mnie organizacja mniej niż zero ...
Obrazek

tree

Od: Śro lip 13, 2005 21:33

Post » Wto wrz 09, 2008 15:47

almathea pisze:Danunko jak są Per i Exo to można dać do 2 sędziów :) wiesz najlepiej to powinien się w sprawie miotów wypowiedzieć Irafal 8)

nie bardzo rozumiem :-( na wrocławska wystawę było zgłoszonych 7 (siedem) miotów :
4 PER
2 PER/EXO
1 EXO
dwóch sędziów oceniało mioty :
1 sędzia miał tylko miot EXO
2 sędzia miał sześc miotów : 2 PER/EXO i 4 PER
czy to byłoby złamanie przepisów (jakich) żeby podzielić te mioty na dwóch sędziów ????
Przeglądałam tegoroczne wyniki wystaw.Fakt ,że miotów było jak na lekarstwo,lub nie było wcale .Tylko w jednym przypadku jeden sędzia oceniał 3 mioty : dwa perskie i jeden persko/egzotyczny.

Idąc takim rozumowaniem można było kat.I podzielic na dwóch sędziów
:?
12 egzotyków do jednego sędziego a pozostałych 31 persów do drugiego sędziego . I dołożyc cos po troszkę z innej kategorii , by nie złamać przepisów
:?

a nie było złamaniem przepisów Warunków Wystawy -patrz pkt.2 Waszego katalogu ( zacytuję jakby ktos nie miał ,bo nie kupił sobie: "Wszystkie koty znajdujące się na terenie wystawy muszą być zgłoszone i zapisane w katalogu....." ,
kiedy już po ocenach wszystkich miotów "zjawił" sie na klatkach kawałek papieru jako dodatek nr 2 (dodatek do dodatku ) z wydrukowanym miotem "L" kotów perskich ???

Dużo zdrowia Ci zyczę !
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

[poprzednia][następna]