WYSTAWA JEDYNKI 2007

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt lut 09, 2007 20:31

sylwiah2 pisze:Wiadomo ile jest kotów? :wink:

było tyle :
lrafal pisze:EXO - 16
PER - 40
MCO - 88
NFO - 60
RAG - 15
SIB - 52
TUA - 1
ABY - 5
BEN - 3
BRI - 29
BUR - 9
CRX - 9
DRX - 15
DSP - 5
KBL - 1
MAU - 1
RUS - 17
SPH - 3
OSH - 8
SIA - 12
DOM - 7
--------------------------------------
Razem: 396

nadal sa przyjmowane koty do dodatku.

dane na czwartek 1 lutego br :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt lut 09, 2007 22:50

Stoisko miau.pl już stoi
zaraz przed wejściem na salę po lewej stronie :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob lut 10, 2007 10:46

Za miauowe koty na wystawie mocne kciuki :ok:
Życzymy dużo sukcesów :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Sob lut 10, 2007 12:38

http://jedynka.miau.pl/

Katalog i wyniki on-line
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob lut 10, 2007 19:58

A ile kosztuje bilet dla zwykłego widza?
Coś w granicach 10, 15 zł, czy więcej?Bo chciałam się jutro wybrać i nie wiem ile kasy zabrać :)
No i oczywiście gratulacje dla kociaków i wystawców(zwłaszcza OSH i Domowych) :ok:

Viverna

Od: Sob wrz 02, 2006 13:47

Post » Sob lut 10, 2007 21:30

No, my po pierwszym dniu w domku. Koty padły. Śpią martwym bykiem :wink:

Na szybko wrażenia: fajna mała salka, z początku chłodna, ale w efekcie nie była tak duszna jak duża sala. Bardzo ciasny ring, ale przy tej sali i takiej ilości kotów to nie dziwota. Jednak najbardziej zdziwił mnie, a przy okazji zniesmaczył przydział kotów kategorii trzeciej do poszczególnych sędziów. Albo ustawiał go ktoś, kto tej kategorii wyjątkowo nie lubi, albo ktoś, kto nie wie jak tego typu podziały się przeprowadza. A jak wyglądał podział? Koty całymi rasami wędrowały do jednego sędziego. Po najmniejszej linii oporu. Czterech sędziów mających uprawnienia do tej kategorii i takie podziały? Nie wiadomo było, czy śmiać się, czy płakać... Zrozumiałabym, gdyby tak samo dzielone były koty z innych kategorii. Ale nieee, ale nieee... :wink: - tylko kategoria trzecia była w ten sposób potraktowana. Co więcej, słyszałam, że to nie pierwszy raz na wystawach Jedynki tak wygląda podział kategorii trzeciej. Wygląda na to, że doczekaliśmy się kociej dyskryminacji .... :roll:

tumasia

Od: Pt kwi 22, 2005 7:59

Post » Sob lut 10, 2007 22:45

Nie tylko trzeciej pierwsza również jest dyskryminowana i to tam gdzie jest tak dużo kotów kat I w władzach klubu w Elblągu było malutko a jednak podzielono na trzech sędziów tu jak zwykle tylko dwoje oceniało a jutro to samo tylko sędziowie zmienieni to juz w jedynce jest tradycja że idą po najmniejszej linii oporu .

Ewa02

Od: Pt paź 15, 2004 20:48

Post » Nie lut 11, 2007 0:25

Ewa02 pisze:Nie tylko trzeciej pierwsza również jest dyskryminowana i to tam gdzie jest tak dużo kotów kat I w władzach klubu w Elblągu było malutko a jednak podzielono na trzech sędziów tu jak zwykle tylko dwoje oceniało a jutro to samo tylko sędziowie zmienieni to juz w jedynce jest tradycja że idą po najmniejszej linii oporu .

co???? 8O jesteś pewna ??? bez takich tragikomicznych "żartów" proszę :evil: 8 sędziów ,którzy moga oceniać I kat. - jeżeli tak będzie to faktycznie po najmniejszej linii oporu i trzeba będzie zwyczajnie nad polskimi wystawami sie zastanawiać :?,bo jeżeli mam zapłacic 150 +50 zł dod.klatka za wystawę + podróż ,to wolę dołozyć i pojechać gdzie .....bedzie ok

danunka

Post » Nie lut 11, 2007 2:16

Eh juz po 2-giej i jescze nie spie, znowu bede nieprzytomny ;). Mnie do szalu doprowadzaja ci ludzie-zwiedzajacy pchajacy sie na ring, którzy za wszelką cenę chcą być jak najbliżej stołów sędziowskich. A pouczenia dają efekt na 20 sekund...

DevoniasSty

Od: Pon mar 27, 2006 18:29

Post » Nie lut 11, 2007 11:38

DevoniasSty pisze:Eh juz po 2-giej i jescze nie spie, znowu bede nieprzytomny ;). Mnie do szalu doprowadzaja ci ludzie-zwiedzajacy pchajacy sie na ring, którzy za wszelką cenę chcą być jak najbliżej stołów sędziowskich. A pouczenia dają efekt na 20 sekund...

a nie dało się w jakis sposób odgrodzić ,cos postawić ,żeby nie było takiego ścisku przy stolikach sędziowskich ???
ale to chyba nie jest najgorsze :-( widze,że dzis stało sie jak Ewa02 napisała :-( ale to nic,ale jeszcze gorsza jest nieodpowiedzialnośc organizatorów wzgledem WYSTAWCOW.Jak mozna dopuszczać do godzinnych opóznień .Było tak wczoraj było tak dziś.Gdzie jest szacunek dla ludzi,którzy nie tylko są miejscowi ale również przyjezdni ????

danunka

Post » Nie lut 11, 2007 13:00

danunka pisze:Jak mozna dopuszczać do godzinnych opóznień .Było tak wczoraj było tak dziś.Gdzie jest szacunek dla ludzi,którzy nie tylko są miejscowi ale również przyjezdni ????

Byłam towarzysko ze znajomymi, którzy zgłosili kotka tylko na sobotę - w konsekwencji wyszliśmy o 18.30 bez dyplomu, przed nami była podróż samochodem ponad 400 km :evil: i dziś dowiaduję się, że są na czarnej liście u pani Próchniakowej - pozostawię to bez komentarza :evil:
już nie wspomnę o podziale kotów na śędziów, bo o tym wszystko napisała słusznie tumasia . Ja może zapytam organizatorów, do której chcieli trzymać wystawców niczym więźniów, czyżby zwiedzający wystawę i sprzedaż biletów planowana była do późnych godzin wieczornych :evil:
w/g info BEST IN SHOW planowano na 17.30 a zakończenie o 19.00 - o 18.30 jeszcze nie było mowy o BIS'ach.
Przykre jest to, że zamiast słowa PRZEPRASZAM ludzie słyszą, że są na czarnej liście - SMUTNE I PROWOKUJE DO WYCIĄGNIĘCIA WNIOSKÓW NA PRZYSZŁOŚĆ

peggyblue

Od: Pon sty 23, 2006 21:56

Post » Nie lut 11, 2007 14:40

Z jednej strony przyznam ci racje , bo moj TZ tez chcial wczoraj wyjsc o 17 , zeby zalatwic sobie hotel i p.Prochniak sie nie zgodzila , wiec siedzial do 19 .
I tak duza grupka wystawcow ulotnila sie cichaczem i nikt z organizatorow nic o tym nie wiedzial.

Natomiast drugi aspekt jest taki , ze w regulaminie jest powiedziane jasno i wyraznie , ze wystawcy sa zobowiazani do pozostania do konca wystawy.
Obrazek

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Nie lut 11, 2007 15:16

:? nie można być aż tak rygorystycznym :twisted: Skoro ranne opóżnienia ,wielkie opóżnienia są "dozwolone" ??? i to w oba dni ,to co komu przeszkadza odebranie dyplomu kotki o godz.18.30 jak pisze peggyblue :wink: szczególnie jak tłumaczy się,że nalezy wrócić do domu nie tramwajem czy autobusem miejskim .....a nalezy pokonać drogę 400 km :evil: i to w takim okresie zimowym ,niebezpiecznym jazdą nocą :(
Nie mam katalogu przy sobie ,trudno mi wnioskować ile osób było dalej od Warszawy niż 100 km (ale chyba niewielka część ) i pewnie nie stanowiło to żadnej róznicy czy dwie lub trzy osoby chciały wyjechać szybciej.
Czas chyba zrozumieć -że Wystawy są dla wystawców i ich kotów a nie dla organizatorów !!!!!!!!! Coś takiego jak "czarna lista" może być ale.... nie w przypadku nieodebrania dyplomu .
żeby nie narazić siebie i kotów podczas nocnej podróży samochodem do domu - mój małzonek zostaje jeszcze jedną noc w stolycy :-(
Ostatnio edytowano Nie lut 11, 2007 18:55 przez danunka, łącznie edytowano 1 raz

danunka

Post » Nie lut 11, 2007 15:58

:) trochę pomarudziłam :twisted: za chwilkę Wystawa w Szczecinie (pewnie tez będa jakies niedociągnięcia - oby nie!! ,bo mi sie "oberwie :-( ) ,to teraz pochwalę się osiągnięciami moich kocich dzieci na "jedynkowej" Wystawie :-)
Barella pieknie zaczęła swój Championat w Elblągu ,w Warszawie skończyła i dziś rozpoczęła Intera oraz dostała BIV-a .W porównaniach (cztery dorosłe kotki) przegrała do Nom BiS w ładnym stylu z kotką egz. wystepująca w kl.3 wczorajszą zwyciężczynią BOS.
Bolerko ma dwa Ex1 i CAC -rywalizował z kocurkiem tej samej klasy,tego samego koloru.W porównaniach do Nom BiS startował z czterema dorosłymi kocurkami -nominacje otrzymał egzotyk w kl.3 wczorajszy zwycięzca BOB 3.
Cieszę się z dzisiejszych wyników ,bo moje kociule dopiero 23 lutego skończą pierwszy rok swojego kociego życia :kitty: :kitty: :kitty:
wczoraj było mniej radośnie,bo na wejściu moje koty usłyszały coś o pozamiataniu :-( i żeba była jasność :nie od organizatorów :-) i było jak było- ale to juz historia :-)i tak też bywa pomiędzy hodowcami :-)

danunka

Post » Nie lut 11, 2007 16:28

Ja też się pochwale :) Pierwsza wystawa mojej 5-cio miesięcznej brytyjki Cherry Ave felis, Cz - BRI d 22 i juz EX1 NOM BIS i mnóstwo serduszek na opinii pani Friscovec :) I w show rudych kotków dostała się do ścisłej siódemki i była chwalona ze względu na doskonałe tabby :) Co mnie baraaardzo cieszy bo to duzo dobrego jak na dziecko jeszcze.
A kotka z mojej hodowli 11to mięsięczna BRI e Adria Nefretete Brytek, pl zrobiła wczoraj tytuł CH!
Zosia i dwie brytki- Foebe i Cherry

kesja

Od: Pon sie 15, 2005 9:06

[poprzednia][następna]