[WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 11:34 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

danunka pisze: "Bezzasadne słowa krytyki kierowane do organizatorów wystaw " , "gdyby przez caluśki jeden rok nie byłoby ani jednej wystawy zorganizowanej w Polsce" :?: :wink:

Pewnie znowu się nie zgodzimy ale , krytyka była i będzie , a ze nie było krzeseł i parking był płatny to przecież fakt . Czy poinformowanie o tym załatwia sprawę , w dzisiejszych czasach. Powiedziałem już wczesniej ze dla mnie to nie problem , mam swoje, ale jestem na wystawach raczej czesto i zawsze nasuwa się pytanie .. dlaczego jedni mogą a inni nie , Po prostu cały ten trud idzie na marne bo nie było głupich krzeseł , ot to wszystko .
A gdyby nie było w Polsce... no cóż ... mamy Czechy , Słowację , Niemcy, inni z innych regionów inne kraje , moża przezyć . Byłem 3 raz w Poznaniu bo lubie tu byc ale do Ostravy mam tyle samo.... i są zawsze krzesła :D
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Wto lis 23, 2010 11:53 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

spinoo pisze:
danunka pisze: "Bezzasadne słowa krytyki kierowane do organizatorów wystaw " , "gdyby przez caluśki jeden rok nie byłoby ani jednej wystawy zorganizowanej w Polsce" :?: :wink:

Pewnie znowu się nie zgodzimy ale , krytyka była i będzie , a ze nie było krzeseł i parking był płatny to przecież fakt . Czy poinformowanie o tym załatwia sprawę , w dzisiejszych czasach. Powiedziałem już wczesniej ze dla mnie to nie problem , mam swoje, ale jestem na wystawach raczej czesto i zawsze nasuwa się pytanie .. dlaczego jedni mogą a inni nie , Po prostu cały ten trud idzie na marne bo nie było głupich krzeseł , ot to wszystko .
A gdyby nie było w Polsce... no cóż ... mamy Czechy , Słowację , Niemcy, inni z innych regionów inne kraje , moża przezyć . Byłem 3 raz w Poznaniu bo lubie tu byc ale do Ostravy mam tyle samo.... i są zawsze krzesła :D

Spinoo tu już nawet nie o krzesła chodzi (wiem ,że są potrzebne - nie zawsze da się tyle załatwić czyt."kupić" ,ile jest wystawców + osób towarzyszących wystawcy ) ,ale sprawa numerowania klatek przechodzi czasem wyobrażenie normalnego wystawiacza :wink: ponieważ sama od kilku lat zajmuję się "numerowaniem" klatek ,więc wiem - lista życzeń i próśb jest czasami nie do przejścia : chcą mieć sektory kotów takich ,czy siakich , jeden chce być koło drugiego , drugi koło trzeciego ... ale ten pierwszy prosi by daleko od tego trzeciego :roll: ktoś ma kilka kotów więc blisko ringu .... itd. niczym w piosence Perfectu "Ale wkoło jest wesoło ..." :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto lis 23, 2010 12:05 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

odnośnie klatek - w Łodzi też usłyszałam, że bez sensu bo nie są po kolei tzn 1,2,3 itd
od razu wiedziałam, ze rozmawiam z kimś kto dopiero zaczyna.
Kolejność numerów kotów - to kolejność katalogowa - od kategorii I po koty domowe, wg kolorów, klas itd
gdybyśmy ustawiali klatki po kolei to połowa wystawców miałaby koty w różnych klatkach i różnych miejscach - bo nawet w obrębie jednej rasy kocur BRI a i kociątko BRI c 33 będą miały x numerów pomiędzy sobą.
A jeśli jeszcze ktoś ma np kota I kategorii ( numery od 1 do n 30 ) i kota domowego ( nr ok 350 ) to jeden kot byłby jednym końcu hali niż drugi.

I przede wszystkim miło jest gdy organizator uwzględnia prośby ( choć bywa to bardzo upierdliwe ) ale dzięki temu nie tylko wystawy towarzysko są super ale bezpieczniej jest gdy ma sie klatki obok przyjaciół, którzy w razie czego przypilnują.

Kinus, dziękuje Ci bardzo za nasz kącik brytkowy z jedną seszelką :1luvu:
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Wto lis 23, 2010 12:08 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

ta seszelka byla bardzo smakowita :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto lis 23, 2010 12:32 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

spinoo pisze:

Zawsze , nie wciąż. Życzę aby na każdej wystawie i w każdym kraju były krzesła . to wystawa będzie udana. :ok:
Na marginesie, jeśli jest się stałym lub częstym bywalcem warto być zaopatrzonym na ewentualność braku siedziska. W tym roku byłam na większości wystaw w Polsce i w Czechach, zapewniam że wystawa w Poznaniu należy do tych udanych,
klatki wystawców w jednej sali, ciepło, było co zjeść i wypić w cieple, a co jeśli spotkały by Was niespodzianki typu tem. bliska -2 C, organizator kazał by koty trzymać w przenoskach aby się nie przeziębiły, w Warszawie też płaciłam za parking i to 108 zł za stanie pod Pałacem Kultury / wszędzie dalej żądano 7 zł/h / w Sopocie ten sam problem, płatny parking. Problem uciskania wystawców w korytarzach , tak że nie widać tablicy z numerami, a i za drzwiami ze nawet prowadzącego nie słychać / tu przykład Wrocław z marca i wrześniowa Warszawa/ Pozdrawiam wszystkich wystawców życząc w przyszłości więcej wyrozumiałości.

mulancat

Od: Czw cze 24, 2010 13:24

Post » Wto lis 23, 2010 12:45 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

where pisze:Trochę zdjęć z wystawy - tym razem fotki są mało zróżnicowane, głównie za sprawą naszego sobotniego nieprzyjemnego incydentu z transporterem i tego, że mieliśmy sporo biegania z kotami do ocen i BISów:

http://picasaweb.google.com/roberturban ... n20211110#
Zdjęcia jak dla mnie rewelacja :D

Przykro mi z powodu transportera :(
Trochę za daleko siedzieliśmy od siebie, żebym coś zauważyła :|

MariaD pisze:Siedzieć obok znajomych to urok wystaw. A że mutant MCO dziwnie wyglada w otoczeniu DRX to tylko dodaje smaczku. Co ja biedna poradzę, że znajomy mi Kicorek hoduje takie dziwne koty. :) ;)
Widziałam :twisted:
Ale pięknie to wyglądało: mutant, dwa demonki, dwa patyki, a dalej chyba kornik i norweg :lol:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lis 23, 2010 12:46 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Kto to jest patyk?? :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto lis 23, 2010 12:47 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Kicorek pisze:Ale pięknie to wyglądało: mutant, dwa demonki, dwa patyki, a dalej chyba kornik i norweg :lol:

Kornik i kun, mamma mia! :ryk: Chyba, że w drugą stronę był taki zestaw :lol:
Obrazek

kicikici_miau

Od: Pt sie 04, 2006 20:19

Post » Wto lis 23, 2010 12:52 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

kicikici_miau pisze:
Kicorek pisze:Ale pięknie to wyglądało: mutant, dwa demonki, dwa patyki, a dalej chyba kornik i norweg :lol:

Kornik i kun, mamma mia! :ryk: Chyba, że w drugą stronę był taki zestaw :lol:
Kornika widziałam, bo ondulację sobie przy mnie poprawiał ;)
Kudłacza nie, więc zgadywałam :lol:

W drugą stronę była nuda - same kudłacze ;)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lis 23, 2010 13:19 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

OloK. pisze:W świetle prawa: niekoniecznie. Regulaminy FIFe obowiązują wyłącznie FPL, kluby stowarzyszone w FPL i członków tych klubów. Osoby z innych federacji mogą obowiązywać o ile taki regulamin stanie się częścią umowy jaką klub organizujący wystawę zawiera z wystawcą (poprzez m. in. wskazanie w ulotce, która stanowi de facto ofertę w rozumieniu prawa cywilnego, że na wystawie obowiązują wszystkie przepisy wystawowe FIFe; wystawca spoza FIFe powinien mieć również wskazane, gdzie te przepisy może znaleźć, by móc się z nimi zapoznać - ponieważ nie spoczywa na nim obowiązek posiadania wiedzy o adresie strony FIFe lub FPL, jak również posiadania ww. regulaminów). Tymczasem - przykładowo - na oficjalnej ulotce wystawy poznańskiej takiego odesłania nie ma, a warunki wystawy są określone w kilku punktach ulotki (akurat zapisu zabraniającego zamykania klatek nie przywołano).
Ależ koniecznie! Regulamin Wystawowy FIFe obowiązuje wszystkich uczestników wystawy i adresowany jest do wszystkich. To co mówisz jest niezgodne z prawdą, więc nie wprowadzaj innych w błąd. Jeśli chcesz być uczestnikiem wystawy innej federacji, to znajdujesz odpowiednią wiedzę i się z nią zapoznajesz. Nie traktuj dorosłych ludzi jak dzieci, którym wszystko trzeba podać do rączki, bo same są zbyt mało samodzielne. Nie ma potrzeby cytowania całego regulaminu w ulotce wystawowej.
To tak jakby mnie nie obowiązywało prawo państwa, do którego jadę, tylko jego mieszkańców, a ja mogłabym łamać jego przepisy i prawo, bo nikt na lotnisku lub granicy nie wręczył mi odpowiedniej lektury do przeczytania.
OloK. pisze:(...)ponieważ nie spoczywa na nim obowiązek posiadania wiedzy o adresie strony FIFe lub FPL, jak również posiadania ww. regulaminów
ależ taki obowiązek spoczywa na każdym kto chce w czymkolwiek uczestniczyć, a każda ulotka informacyjna zaczyna się od słów, kto jest organizatorem i to wystarcza do znalezienia źródła informacji.
Ave

Post » Wto lis 23, 2010 14:05 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Ave pisze:
OloK. pisze:W świetle prawa: niekoniecznie. Regulaminy FIFe obowiązują wyłącznie FPL, kluby stowarzyszone w FPL i członków tych klubów. Osoby z innych federacji mogą obowiązywać o ile taki regulamin stanie się częścią umowy jaką klub organizujący wystawę zawiera z wystawcą (poprzez m. in. wskazanie w ulotce, która stanowi de facto ofertę w rozumieniu prawa cywilnego, że na wystawie obowiązują wszystkie przepisy wystawowe FIFe; wystawca spoza FIFe powinien mieć również wskazane, gdzie te przepisy może znaleźć, by móc się z nimi zapoznać - ponieważ nie spoczywa na nim obowiązek posiadania wiedzy o adresie strony FIFe lub FPL, jak również posiadania ww. regulaminów). Tymczasem - przykładowo - na oficjalnej ulotce wystawy poznańskiej takiego odesłania nie ma, a warunki wystawy są określone w kilku punktach ulotki (akurat zapisu zabraniającego zamykania klatek nie przywołano).
Ależ koniecznie! Regulamin Wystawowy FIFe obowiązuje wszystkich uczestników wystawy i adresowany jest do wszystkich. To co mówisz jest niezgodne z prawdą, więc nie wprowadzaj innych w błąd. Jeśli chcesz być uczestnikiem wystawy innej federacji, to znajdujesz odpowiednią wiedzę i się z nią zapoznajesz. Nie traktuj dorosłych ludzi jak dzieci, którym wszystko trzeba podać do rączki, bo same są zbyt mało samodzielne. Nie ma potrzeby cytowania całego regulaminu w ulotce wystawowej.
To tak jakby mnie nie obowiązywało prawo państwa, do którego jadę, tylko jego mieszkańców, a ja mogłabym łamać jego przepisy i prawo, bo nikt na lotnisku lub granicy nie wręczył mi odpowiedniej lektury do przeczytania.
OloK. pisze:(...)ponieważ nie spoczywa na nim obowiązek posiadania wiedzy o adresie strony FIFe lub FPL, jak również posiadania ww. regulaminów
ależ taki obowiązek spoczywa na każdym kto chce w czymkolwiek uczestniczyć, a każda ulotka informacyjna zaczyna się od słów, kto jest organizatorem i to wystarcza do znalezienia źródła informacji.

1. Ave, nie wprowadzam ludzi w blad, poniewaz jestem radca prawnym i uczono mnie jak interpretowac przepisy. Ty - o ile mi wiadomo takiego wyksztalcenia nie posiadasz - i to Ty wprowadzasz ludzi w blad, poniewaz to co piszesz to raczej pobozne zyczenia anizeli wlasciwa analiza przepisow. Na marginesie: nie wiem po co mialabym to robic, a po drugie byloby to sprzeczne z etyka zawodowa.

2. Przepisy - nazwijmy to - "panstwowe" to troszeczke inna ranga i porownywanie regulaminow stowarzyszen do przepisow "panstwowych" jest zwyczajnym naduzyciem.

3. Regulaminy prywatnych organizacji obowiazuja wylacznie jej czlonkow. Zadne stowarzyszenia nie tworza prawa, ktore by obowiazywalo osoby inne niz ich czlonkowie ot tak po prostu. Osoby inne niz czlonkowie moga przyjac stosowanie takich przepisow np. poprzez przyjecie oferty na uczestnictwo w wystawie, gdzie przynajmniej wskazano, ze beda obowiazywaly przepisy regulaminu wystawowego np. FIFe. Tak naprawde osoby spoza innych organizacji nie maja obowiazku wiedziec, ze istnieje caly regulamin wystawowy i naprawde nie maja obowiazku zapoznawania sie ze stronami organizacji organizujacych wystawy. Analogiczny przyklad: relacje z bankami; przy zawarciu najprostszej umowy jaka jest otwarcie rachunku bankowego, bank przekazuje cala sterte regulaminow i informuje o tych regulaminach. Nie robi tego dlatego, ze lubi, tylko dlatego, ze takie sa przepisy. Te "panstwowe".

4. Nie wiem skad zaczerpnelas informacje o cytowaniu calego regulaminu w ulotce wystawowej, bo ja nic takiego nie napisalam. Napisalam o odeslaniu i zalatwia to jedno zdanie: "Na wystawie obowiazuja przepisy wystawowe FIFe". Dla ulatwienia odszukania tych przepisow warto zamiescic link, adres strony itp. I nie chodzi tu o traktowanie innych jak dzieci, ale o bycie "user friendly".

5. I na koniec: nie rozumiem dlaczego bedac architektem zarzucasz mi, ze jako prawnik blednie interpretuje prawo? Czyzbys miala ku temu stosowne kwalifikacje? Skoro tak dobrze znasz sie na prawie, to zapomnialas, ze sugerowanie takiego faktu stanowi naruszenie mojego dobrego imienia, z czym wiaza sie po mojej stronie okreslone roszczenia.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto lis 23, 2010 15:23 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

anulka111 pisze:Kto to jest patyk?? :mrgreen:

To taki kot jak sznurufka ;) Np. Gofer lub Tank ;)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto lis 23, 2010 16:00 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

OloK. pisze:sugerowanie takiego faktu stanowi naruszenie mojego dobrego imienia, z czym wiaza sie po mojej stronie okreslone roszczenia.
pozwoliłam sobie zaczerpnąć z innego wątku adekwatną do twojego tonu ikonkę
Obrazek
i dodam - to forum kocie, dla kociarzy, o kotach i kocim świecie, ze swoim agresywnym tonem przenieś się na forum np. dla radców prawnych.
Ave

Post » Wto lis 23, 2010 16:07 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

Ave pisze:
OloK. pisze:sugerowanie takiego faktu stanowi naruszenie mojego dobrego imienia, z czym wiaza sie po mojej stronie okreslone roszczenia.
pozwoliłam sobie zaczerpnąć z innego wątku adekwatną do twojego tonu ikonkę
Obrazek
i dodam - to forum kocie, dla kociarzy, o kotach i kocim świecie, ze swoim agresywnym tonem przenieś się na forum np. dla radców prawnych.

Oj Ave, Ave, jak argumenty się kończą to zaczyna się zamieszczanie ikonek albo EOTowanie :kotek: ps. Mylisz agresję z rzeczową odpowiedzią.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto lis 23, 2010 16:23 Re: [WYSTAWA] POZNAŃ 20-21.11.2010 - Felis Posnania

OloK. pisze:Oj Ave, Ave, jak argumenty się kończą to zaczyna się zamieszczanie ikonek albo EOTowanie :kotek: ps. Mylisz agresję z rzeczową odpowiedzią.

Nic mi się nie kończy, po prostu nie lubię powtarzać jednego w kółko. Moim argumentem w rozmowie z tobą jest nieustająco punkt 3.7 Regulaminu Wystawowego FIFe
Zamykanie w klatkach
Zabrania się – pod karą wykluczenia z wystawy – zamykać klatki z użyciem kłódek, jak również zmieniać kotom klatki przed ukończeniem sędziowania.

a zamieszczanie ikonek i EOTowanie to zaczyna się wtedy, gdy ktoś na siłę uprawia monolog i uważa że ma wyłączny patent na rację :wink:
Ave

[poprzednia][następna]